Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@nikejsn to asi už nikdy nezmizí, po porodu se pak budeme taky strachovat… takže to chce pevné nervy nebo spoustu čokolády ![]()
@Kozicka87 @nikejsn nevím, kdy budeme moct zase plánovat další otěhotnění, jen tak to asi nebude …prý jen první MS po revizi trvá xx týdnů a všeobecně musí projít 2/3 cykly..takže to vypadá ze je úplně v nedohlednu..alespoň pro mě pocitově.. ![]()
Jinak zákrok jako takový ok, prijdes, usnes, vzbudis se a za 2 hodky jdeš domu..krvacim teda solidně, i mě bolí podbrisek jako u hodně silné MS..takže fakt tak polehavam jenom.. ![]()
@kamaradka32 jeej chudino tak snad ty bolesti co nejdriv prejdou
ale bud rada ze ten den jeste propousti dom a nemusis lezet v nemocnici.. uvidis utece to jako voda a zase se budete moct snazit 🙂 kazde telo je jine, treba tu menstruaci dostanes brzy 🙂
Ahoj holky,
v pátek jsem prodělala OPU. Výsledek = 26 vajíček a mírné příznaky OHSS.
Dnes už mi zbylo jen nafouklé břicho a občas cítím vaječníky. Zítra mě čeká ET.
Má otázka zní, jestli máte některá zkušenost z OHSS a především, jak dlouho jste měly nateklé břicho?
Děkuji za odpověď a všem držím palce při cestě za snem a kterým už se sen splnil, tak hlavně zdraví 🍀 😊
@kamaradka32 píše:
Ahoj holky, děkuji, ze jste na mě mysleli, teď jedu z revize domu..vše snad proběhlo ok a deloha se rychle zahojívšichni byli milí..nemůžu si na nic stěžovat
Opatrujte se
Ahoj, ty jsi tak statečná, máš můj velký obdiv, věřím, že budeš brzy fit a třeba to znovu vyjde přirozeně ani nebudeš vědět jak 🙂 a kdyby snad ne mrazáčci na tebe už čekají 🙂
@Zuany Ahoj, mně teda řekli tehdy, že raději na ET ne, že necháme tělo zklidnit, a to mi téměř nic nebylo. Břicho jsem cítila asi týden, a jen jednou jedinkrát mě v podbřišku opravdu zabolelo, bylo to pro mě nové, tak jsem trochu zpanikařila
jinak při stimulaci ale vše v pohodě
Asi je to hodně individuální, určitě vědí, co dělají a držím palce na ET!! ![]()
@Rhian Ano, nechali. Nad tím se ani nijak nepodivuji, protože spousta žen při OHSS šla na ET 🤷♀️ Každá klinika a lékař k tomu přistupuje asi jinak … 🙂
Cítím se taky dobře. Druhý den od OPU už byl problém jen to břicho…
Děkuji ❤️ 🍀
@Zuany Jasně, mě to jen překvapilo, nemám moc jiné srovnání, omlouvám se
Určitě je to úplně individuální 🌞 🍀
@Rhian @Zuany holky a vy jste jinak byly pri stimulaci v pohode a az po odberu jste se nafoukly? Jak moc to bylo omezujici po cca 4 dnech? Jedeme na dovcu a potrebuju tam chodit a tak nejak fungovat. Bohuzel to vyslo takto blbe tesne pred
a to jeste teda presne nvm, kdy odber bude
@daudinka Jj, já byla v pohodě při stimulacích (měla jsem dvě) a u té první bylo zřejmě lehké OHSS, ale jinak mi nic nebylo. Chodila jsem dlouhodobě na akupunkturu, zřejmě i to mohlo mít na ten komfort kolem vliv. A ty už tedy víš, že pak půjdeš na KET? Jinak podle mě dovča je fajn nápad a čtyři dny po už bys měla být v pohodě, naopak je dobrý si psychický odpočinout v tomhle všem
@daudinka při stimulaci jsem byla ok. Jen poslední den před OPU jsem měla trošku bříško. Ale nic strašného.
Velká prsa jsou jiná kapitola. Ty se mi líbí 😂
Po OPU v pátek jsem chodila zhrbená na záchod co 15 minut a břicho jsem měla jako v 5. měsíci. Hrozně bolavé a citlivé. Další den už břicho kleslo. Měla jsem trochu bolesti. Ale nic strašného. Na túry to ale nebylo, spíš krátká nenáročná prochazka by mi už v neděli nevadila.
Dnes už mi zůstalo jen břicho, jako bych měla za sebou 1. trimestr. Jinak mi je dobře 😊 😊
@Elalis děkuji, si moc hodna
..nejsem žádná rarita, bohužel se to stava nemile často
všem přeji ať je nic takového nepotká ![]()
Já se těším až budu fit a budu moct aspoň začít chodit cvičit a normálně fungovat.. do léta je třeba nahodit formu, když už se nemůžu vymlouvat, ze jsem těhotná ![]()
@Rhian @Zuany moc diky za sdileni zkusenosti
Delaly jste neco speso po odberu? Rikaji hodne pit, bilkoviny a sul. Drzely jste se toho nejak?
@Rhian ja doufam, ze se to do dovci nejak srovna, protoze jsme ji koupili nasim jako darek a nerada bych je zklamala, kdyz bych nemohla jet. Vim, ze je zdravi prednejsi, ale mrzelo by me to hrozne.
My musime bohuzel zamrazit hned vsechny, co se budou vyvijet ten asi 7.den. Kvuli chybe v genech se bude delat genetika embrii a my se budeme modlit, aby aspon nejake bylo zdrave
proto i potrebujeme vic vajicek, abychom aspon nejakou sanci meli.
@Zuany po stimulaci rostou prsa?
mozna musi mit z ceho, protoze ja na sobe nic nepozoruju
akorat me teda boli.. hlavne, ze uz ti je dobre a muzes se tesit na ET ![]()
@daudinka mě narostla a hezky se zakulatila. Já jsem spoko 😂
Tady jde hezky vidět, jak každá jinak reaguje a jak se po IVF cítí. Někoho to bolí víc, někoho méně.
Nestresuj se tím, dopadne to dobře 😊
Já jsem hned po probuzení všem řekla na klinice, že žádný OHSS nemám a mít nebudu a že ve středu si pro to oplodněné embryo přijdu i kdyby trakaře padaly 😂 😂
No a jdu 😊 Dnes mi ještě volali. Máme nakonec šest oplodněných a prý prvotřídně …
Držím palce vám všem 🍀
Zítra budu zase hlavou nastavená tak, že to dobře dopadne a za dva týdny….. ❤️ 🍀 😊
Příspěvek upraven 04.04.23 v 22:02
@daudinka sůl jakože přidat? To jsem ani nevěděla
Co se týče bílkovin, tak jsem trochu víc dala, ale nic zásadního, spíš obecně zdravá strava.
Tak to je skvělé, že pěkně rostou a je jich dost 🍀 🍀 my taky posílali na genetiku, ale kvůli věku
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.