Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@daudinka
Ty jo super, taková úroda. Jsem zvědavá kolik se oplodní. Kam chodíš?
@kelynka
Jo 7.IVF. První 3 v Sanusu Pce, 4. pokus a dvě minimálky v PFC Praha a teď 7.IVF Arleta Kostelec.
1.IVF 13 folikulů, 12 vajíček zralých, 5 embryí neprošlo genetikou.
2.IVF 6 vajíček, 4 zralý, nedostali se na jeden vaječník. 1 embryo zdravý - potrat
3.IVF 11 vajíček, 8 zralých, žádné embryo 5 den
4.IVF 6 folikulů, 2 nezralý a jedno zralý, žádné embryo
5.IVF - minimálka, 2 zralý vajíčka, dvě tří denní embrya zavedeny, nic
6.IVF - minimálka, 4 folikuly, 1 nezraly, 1 zraly, druhý den transfér embrya, nic
A sedmý IVF podstupujeme teď. Hrozná bilance ![]()
@Maty35 jsem hrozne zvedava, kolik oplodni a taky kolik pak prezije ten 6.den. Pak pujdou zamrazit a na genetiku a tam se ukaze, kolik zdravych zbude.
Ty jsi tedy mela dlouhou cestu. Snad uz ti to ted vyjde, pocet mas zatim krasny. 8 embrijek je dost. Kolik dni jim jeste zbyva? Ja chodim do Brna do Reprofitu.
@daudinka
Tak sedmička je šťastný číslo ![]()
Dneska jsou druhý den, takže ty krizový dny teprve příjdou.
Proč genetika?
@Maty35 manzel ma nejaky chybejici chromozomy v genech, ktery jsou bohuzel zivotne dulezity. Na spermiich neni poznat, ktera to ma. Takze az ta vyvinuta embrijka se na to daji testovat. Zamrazit musime vsechny. Pry mame 30% sanci na zdrave embrijko. Je to malo, proto potrebuji, aby jich na genetiku slo co nejvic. Sice to zamrazovani bude stat hrozne penez a vetsina bude spatna, ale snad se tam par zdravych najde.
Tak uz mam online zapsano 25 kvalitnich vajicek
mam z toho hroznou radost. Tri byly asi malinky, tak to nezvladly hned na zacatku. Ted uz jen zalezi na spermiich, jak pujde oplozeni a co ten spatnej gen.
@daudinka
Jo tak dědičnost. Tak to musíte, ale máš super start. Z tolika vajíček bude určitě dost embryí. Kolik ti je vlastně let?
@Maty35 jj, bohuzel pro nas neni jina moznost. Riskovali bychom dalsi potraty nebo postizene miminko. Nedejboze, ze by nam umrelo po porodu.
No, uz bohuzel nejsem uplne nejmladsi. Prala jsem si mimi do 30, no nevyslo to. Ted mi je 32 a kdyby vse vyslo, rodila bych ve 33.
Ty vajicka jsou to jediny, co jsem pro nas ted mohla udelat. Ted uz se jen musime modlit, a pak se snad budu moc chystat na transfer. To bude muj dalsi velky ukol.
@daudinka
To máš krásný věk, máš určitě ještě kvalitní vajíčka.
@Maty35 snad ano, modlim se. A i za tebe, at jich co nejvic vyjde
at se dockame miminka ![]()
@daudinka
Kéž by, na víc už nemáme finance a já ani sílu. Tenhle pokus nás výjde na 100 000kč ![]()
@Maty35 s temi penezi to je hrozny
a obzvlast, kdyz vse musite platit bez pojistovny. Kamaradka to mela za 90k s pojistovnou a u nas to bude podle poctu embrii k zamrazeni, muze nam to vyjit 50k az 80k a to s pojistovnou. Moc penez bohuzel nemame. A vy uz to musite platit po tolikate
. Hrozne drzim palecky, at to vyjde
. Zatim tech 8 je fakt peknej pocet. Oni ti kazdy den budou davat vedet?
Ahoj vyvijí se zatím všech 8, tři prý ukázkově a těch 5 má už nějaké odchylky, míň buněk, nějakou fragmentaci. Prý zítra uvidí víc, to už začnou odpadávat ty špatný.
@Maty35 tri ukazkovy
to je skvely. Ja presne doufam aspon ve tri zdrava embrijka. Treba se nektere z tech peti jeste pochlapi, budeme jim drzet palce ![]()
Ja zatim nevim nic. Nic noveho tam nepribylo. Minule to tam naskocilo ve dve hodiny, tak snad kolem dvou to tam ted bude taky.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.