IVF 2023

• Fotoalbum (89)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
636
5.5.23 04:24

@nikejsn vždyť v pořádku, jestli to tak cítíš :mavam: jedině dobře…
Já mam teda taky obavy, že když to nechám na poslední chvíli, pujdu driv do porodnice a nebudu mít nic, ale tak říká se, že prvorodičky dokonce často přenášejí, tak si ke konci aspoň zkrátím čas něčím příjemným :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
5.5.23 08:33

@Kozicka87 tyo mne to prijde vcil uz nekonecne a predstava ze bych este prenasela ….. hruuuuza 😂 ale zas raci prenaset nez aby se to narodilo predcasne 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
5.5.23 08:36

Ahojky holky
Teď v květnu rozjíždíme další kolotoč s IVF.
Dnes jsem 2DC, začínám se stimulaci a teď ráno jsem si vyřídila předoperační vyšetření.
Poslední IVF jsem měla před 3 roky. Kdy že 4 vajíček byly 2 oplodněné. Měly jsme prodlouženou kultivaci. Přítel je po TESE a má zamražené. Tak budeme doufat, že budou v dobré kondici. Jinak jsem pokaždé otěhotněla, jen o první holčičku jsem přišla v 17+5tt, a druhá bude mít teď v neděli 2 roky.

Těm co už jsou těhulky, moc gratuluji a přeji klidné těhotenství. A těm ostatním přeji úspěšné IVF :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
5.5.23 09:56

@Littlefool tak to preji hodne stesti a doufam ze se vam podari 🙂 a jaktoze jsi prisla v 17tt o holcicku jestli se muzu zeptat? 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
5.5.23 12:24

@Littlefool Ahojky, moc Ti drzim palecky!! Ja jsem dnes 2. DC, tak jsme na tom podobne 😊 Je to me 4. IVF.. u predchozich mi nedopadl zadny transfer pozitivne.. Nicmene, zjistili nam imunologicky problem, ktery je nyni v poradku, tak moc verim!!!

Tak se tu alespon muzeme vzajemne podporovat.. V pondeli jedu na kontrolni ultrazvuk… Tak doufam, ze bude dobry vysledek.. Pro nas by byl krasny vyzskedek 6 embryi k odberu a vic nez 2 po PK.. to jsme meli prvni 2 IVF..

Beru pul roku strasne moc doplnku stravy, tak snad to bude nekde videt.. Bohuzel kontrolni amh mi kleslo z 1,14 na 0,6… behem temer 2 let.. ale pry se s tim da porad pracovat. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
5.5.23 13:24

@nikejsn na 1. Screeningu měla míč vysoké NT 7,8mm což značilo nějakou VV. Ten den mi dělal Dr. odběr chloridových klků + krev na další metody. I když jsem při každé kontrole slyšela Dr. jak mi pomalu místo pozdravu říká, ať jdu hned na potrat, že určitě budou špatně výsledky, vždy jo zarazilo, že všechny odběry i genetika byla v pořádku. Chtěly jsme to nechat na malé jestli se s tím popere nebo ne. Po konzultací s jiným Dr. nám doporučil vyčkat až do 20tt aby se mohlo udělat podrobný screening + vyšetření srdce. Bohužel to :srdce: nezvládlo, hydrops se rozšířil i do hrudníku :,(. Ten den kdy ji přestalo tlouct :srdce: jsem poznala. Byl to velmi zvláštní pocit. Na kontrole mi to jen potvrdily. :,( A další den nástupu na vyvolání potratu (od 15 tt se musí porodit pro velikost plodu).
No a aby toho nebylo málo u druhého těhu stejný scénář. Jen s tím rozdílem, že NT bylo 4,1mm. Ale opět všechny výsledky, genetika i screeningu dopadly dobře, nic se nezjistilo. 8o nakonec se otok ztratil a teď mi tu řádi :cert: :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
5.5.23 13:29

@Sim7
Taky jsem si nasadila vitamíny, tak doufám, že to bude aspoň k něčemu dobré. Taky mám AMH nízké 0,75, ale vzhledem k věku se s tím počítat. :P zatím vše beru optimisticky, nestresuju se. Nervy přijdou v den OPU a pak ET.
Teď se snažím dcerce vysvětlit, že musí být opatrná, že budu mít v bříšku miminko, oba je totiž hrozně akční, ale zlato.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
5.5.23 14:08

@Littlefool Tak to me moc mrzi 😞 porodit mrtve dite musi byt silene 😔 aspon ze jedno uz mas u sebe, ted ti budu drzet palecky aby ti to tentokrat vyslo bez problemu ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
5.5.23 15:22

@Littlefool Ano jsou to velke nervy.. My porad doufali, ze se stane zazrak prirozene, ale nedockali jsme se.. Od pošedniho ivf uz to je 8 mesicu.. Chvili jsme vybirali jine CAR.. pak mi zde dobre duse poradily objednat se k MUDr. Cerne na imunologii.. Ta mozna odhalila duvod neuspechu.. uz 6 mesu beru kortikoidy.. nastesti zabraly.. Ale brzy bude nutna pauza.. Jeden transfer, ktery musi byt konecne uspesny stihneme😊

Mas stesti, ze mas jedno zdrave dite.. To ti urcite transfer vyjde napoprve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
5.5.23 16:41

@nikejsn no také mi přijde, že to vůbec neutíká :zed:, už chci aspoň září, abych měla vše nakoupeno, něco doma připravené a pak už jen nedočkavě trpěla nervozitou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
6.5.23 11:36

Ahojky, nekonzultovaly jste s lekari, jaky ma vliv kofein na poceti u muze a zeny? Jsme milovnici kavy.. a pijeme ji pomerne dost a vcera jsem narazila na clanky, kde se pise o negativnim vlivu u zeny i u muze.. tak uz nevim.. :-( Treba i to muze mit vliv, ze se nam nedari..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
6.5.23 12:15

@Sim7 ja ji kvuli tomu pit prestala. Piju jedno kafe za den, ale nechci nic riskovat. Vysazuju kafe pravidelne pri menstruaci, protoze mam po nem vetsi bolesti. A vysadila jsem i pri stimulaci. Ted si ho uzivam, ale par dni pred transferem ho planuju vysadit. A kdyz se zadari, tak kafe klidne ozelim.

Pisou, myslim, ze jeden az dva salky denne by nemely vadit. Ale nechci to riskovat, otehotneni je dulezitejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.23 12:27

Je tady někdo, kdo podstupuje inseminaci?

• Citovat
  • Upravit
1625
6.5.23 13:23
@Anonymní píše:
Je tady někdo, kdo podstupuje inseminaci?

Ja prvne mela IUI. Sice se to povedlo, ale bylo z toho biochem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
6.5.23 17:00

Anonymni, my byli 2 x na zacatku.. Bez vysledku.. Jen chci rict, neni se ceho bat.. Jednoduchy proces a treba vam to zrovna vyjde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.