IVF 2023

• Fotoalbum (89)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
60
8.5.23 22:14
@Anonymní píše:
Káva snižuje šance na početí o čtvrtinu. Variantou je bezkofeinová káva.

Můžu se zeptat odkud máte tuto informaci? Nemyslím to zle, jen mne to zajímá, mně bylo právě řečeno lékařkou v CAR po KET, že 2 kávy denně neuškodí. Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
9.5.23 07:15

@Betonkas ja kdyz jsem k tomu hledala info, tak se to pise vsude ruzne. Kazdy si teda muze najit to sve. Ale ve vysledku se vetsina zdroju shoduje, ze kofein muze skodit a omezit nebo nejlepe vysadit by se mel. Podle me to je i zavisle na citlivosti jedince. Nekomu treba uskodi uz jedno kafe pravidelne a nekdo treba otehotni a dite donosi i se ctyrmi denne (i kdyz pak se muzou resit ruzne navazujici problemy miminka nebo predcasny porod apod). Urcite to neni cernobily. Ale jak jsam psala predtim. Pro me jistota je jistota a bez kafe se obejdu. Hlavne, aby se vse povedlo :srdce: a ve vysledku bylo zdrave miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
9.5.23 07:53

Ahoj holky, tak jsem byla vcera na prvnim ultrazvuku a bylo tam 7 kousku.. z toho 1 maly.. Samozrejme bych si prala vic, ale musim byt realista.. Snad se zuroci vitaminy a vydrzi jich co nejvice.. Byl to 6. DC a stimuluji od 2. DC.. Amh mam 0,6, tak je to asi dobry vysledek.. Tentokrat odpocivam - vzala jsem si volno. Jinak mam strasne stresu v zamestnani.. Treba i to bude mit vliv..

@Kačena85 Netrap se.. byla jsi uz tehotna, tak budes opet.. pomuzou ti.. Pokud ti 1. nedejboze 1. transfer nevyjde, trvej na doplneni vysetreni, to je dulezite… (imunologie-kompletni, genetika).

Anonymni, dekuji za informaci… 25% je vysoke cislo, kdyz k tomu prictu vek.. no nevedala jsem to.. A co myslite u muze?? Nekde jsem cetla, ze i na spermie to ma vliv.. tech veci, co ma vliv je tolik.. Uz mame doma bezkofeinovou LAVAZZA.. je vyborna..

Daudinko, kdy te ceka transfer??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
9.5.23 08:02

@Sim7 treba nevidi vsechny. Hlavne, aby jich co nejvic bylo kvalitnich, at mas co nejvetsi sance :hug: odpocivej. Urcite to pomuze. A verim tomu, ze i ty vitaminy pomohly :srdce:

Ja cekam na menstruaci. Merim bazalni teplotu a ovulace asi byla zase 19. den cyklu. Ale ted mi ta teplota nejak skace, tak mam mozna malo progesteronu. Buhvi :nevim: teoreticky by mi za 4 dny mela prijit menstruace, ale zatim nic necitim. Jen me tam trochu semtam pichne. Budu mit transfer v nativu, takze pak si nejspis zase pockam na ovulaci (jestli bude), a pak tech cca 6 dni. No nejdriv tak za mesic :roll: trva to hrozne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
9.5.23 08:09

@daudinka Hrozne se to tahne.. Ale mesic, to uz neni takova tragedie.. To uz muzes byt za 1,5 mesice tehotna!!! :srdce:

Kez by se tam jeste nejaky objevil 😊 Ve ctvrtek jdu ke svoji doktorce, tak tam jeste probereme vsechna pro a proti.. Premyslime nad transferem 2 embryi.. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
9.5.23 08:13

@Sim7 jee a nebala by ses, ze se zrovna ujmou obe? :D jakoze byla by to parada, ale ja mam teda respekt ze dvou prdolu naraz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
9.5.23 09:21

@daudinka Byla bych nejstastnejsi na svete😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
9.5.23 11:02

@Sim7 tak to pak hura do toho :lol: a tfuj tfuj, at to vyjde :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
9.5.23 12:57

Dnešní kontrola UZ.
Zatím 4 větší a pár menších. Dofasovala jsem další injekce. Ve čtvrtek další kontrola a v sobotu punkce. :hug: Během zítřka si musím vyřítí obvoďáka a předoperační vyšetření a ve čtvrtek po kontrole na ARO. No toho tento týden dost je náročný.

Holky chtěla jsem se zeptat zda má smysl připlácet za Kontinuální monitoring embryí pro celou dobu kultivace. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
9.5.23 14:28

@Littlefool hodne stesti, at jich co nejvic dozraje :) kolik spermijek jeste mate, vis?

ten monitoring tezko rict, maximalne, ze by vubec nemanipulovali s embryjky. Jinak je vzdycky asi musi vytahnout, aby se na ne podivali. Ale jak to presne funguje, to nvm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
9.5.23 15:18

@daudinka
Spermijek máme zamražených 8 pejet, ale kolik jich je to nevím :think: stačí, že jich bude pár a kvalitní, hlavně ať pak hezký prospívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
9.5.23 18:50

@Sim7
Děkuji za rady ☺️
Jsem ráda že se můžu takhle něco více dozvědět ☺️ ☺️
Každý mi říká vypusť to z hlavy, ale ono to tak úplně vypustit nejde 😔
Ale díky tomu co ti čtu, začínám věřit ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
10.5.23 08:25

@Littlefool Nemame, ale tez jsme zvazovali.. Radeji jsme si priplatili jine metody.. Nevazovat finance, tak si ho asi priplatim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
10.5.23 08:34

@Littlefool Tak to mas vysledek stejny, jako 3 roky zpet?😊To je super!!! Tak drzim palecky, at ty mensi jeste povyrostou 😊 Ja stimulaci zahajila o den drive.. Odhad odberu je sobota ci pondeli, ale dle predeslych ivf by mel byt pozdeji tak ve stredu.. tak jsem sama zvedava.. Zitra dalsi ultrazvuk.. v patek predoperacni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
10.5.23 11:50

@Sim7
Jo zatím stejné množství jako před 3 roky.
Zítra jdu na kontrolní UZ a ARO. Předoperační jsem si vyzvedla dneska. No já počítám, že v sobotu půjdu ještě na kontrolní UZ nebo rovnou na punkci. Uvidíme zítra co řeknou.
Dáme si vědět. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.