Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky ☺️
V prosinci jsem přišla o miminko a jelikož už mi táhne na 38 bylo mi doporučené Centrum asistované reprodukce.
Takže jsme navštívili Apolináře.
Personál úžasný, milý ☺️
Nabídli mi při druhé návštěvě inseminaci, že tam mám uvolňovající se vajíčko, takže za dva dny jsem šla na zákrok, který bohužel vyšel negativně 😔
Při další kontrole mi jiná doktorka řekla, že mám hormony pomalu na nule😔 😔takže inseminaci odpískala a čeká mě IVF..
Dostala jsem x injekci a ještě další na ředění krve, jelikož jsem po plicní embolii.
Je tu někdo kdo měl s hormony stejný problém jako já a vše dobře dopadlo???
První dcera byla pomalu hned po vysazení antikoncepce a nikdy by mě nenapadlo že bych jednou řešila takovýhle problém 😔
Moc děkuji za svěření se ☺️
@daudinka Ja doted myslela, ze nevadi, tak hold tez vysazujeme na 1 denne.. a po transferu vysadim uplne..
@Kačena85 Moc mne mrzi, ze jsi prisla o miminko.. Kdyz jsi nedavno otehotnela, urcite se ti to podari opet.. Jen trvej prosim na kompletni imunologii a genetice.. Idealne jeste pred transferem.. Vi se, proc jsi o miminko prisla? Zeptej se, zda by ti doporucili PGT.. nad 35 ho hradi pojistovna.. Hormony na nule je take dost neodborby vyraz.. Co je pro jednu lekarku 0, pro druhou muze byt ok.. je to slozite.. Tehotna jsi byla, takze to takova “hruza” byt nemuze..
@Sim7
Právě že před inseminaci bylo vše podle testů v pořádku i u partnera,.
14 dní po jsem to bohužel dostala a jela jsem na další kontrolu a tam mi zas jiná doktorka řekla, že mám extra nízkou hladinu hormonů, ale jelikož se nám to předtím povedlo normálně, že nemám věšet hlavu.
Dostala jsem Fostimon, Cetrotide, Ovitrelle a Clexane na ředění krve, jelikož jsem prodělala těžký covid s plicní embolii a to vše mám začít pichat druhý den menstruace.
PTG?
@Sim7 spousta zenskych to neresi, pijou kafe porad a jsou v pohode. Rekla bych, ze i zalezi, jak je na kafe kdo citlivej. Ale vis jak, jistota je jistota. Tim, ze ho pit nebudu, nic nepokazim, maximalne tomu muzu pomoc. Takze za me je to jasna volba, aspon si pak muzu rict, ze jsem se snazila udelat vse, co je v mych silach.
@Kačena85 Promin PGT… testovani embrya pred transferem.. odhali ruzne vady (nejsem odbornik).. Kvuli veku byste meli mit narok na pojistovnu.. Nicmene neves hlavu.. Byla jsi tehotna.. budes zase.. jen treba drive za pomoci ivf 😊
@daudinka My jsme silni kavari.. a doted jsem nezaznamenala, ze to muze byt pro nekoho problem… Uz jsme v “odvykacce” ![]()
@Sim7
Já taky nejsem odborník a nějaké zkratky jsou pro mě ještě stále španělská vesnice ☺️
Proto si tady nechám ráda poradit ať vím na co se pak tam zeptat ☺️
Děkuji za odpovědi a podporu☺️
Nikdy by mě nenapadlo, že budu někdy řešit IVF…
@Kačena85 to mi povidej, snazila jsem se ivf vyhnout za kazdou cenu, 2 roky jsem odkladala vubec na kliniku jit a ted bych byla rada, kdybychom sli driv. Neni se ceho bat, jsou to nervy, ale doktori se ti budou snazit co nejlip pomoc, aby se vse povedlo ![]()
@Sim7 hodne sil k odvykani
Je tezky vzdat se neceho, co clovek miluje. Ale nakonec z toho budete mit dobry pocit a treba to bude ten posledni dilek skladacky, ktery napomuze k uspechu ![]()
@daudinka
Moc děkuji ☺️
Nikdy jsem ani nepřemýšlel a nad tím, že bych tohle potřebovala..
Partner si myslel že je chyba na jeho straně a byl z toho špatný dokud se nedozvěděl své výsledky ☺️ ☺️
A nakonec je to vlastně mnou😔
I když se mě snaží podporovat, já to mám v hlavě nastaveny tak že je to moje vina a nemůžu to z ty hlavy dostat pryč…😔
Proto jsem šla i sem abych se o tom více dočetla a i zjistila jak to jiným pomohlo ☺️
Zeptám se…
Ty si tam psala něco o kávě? Že je lepší ji pak nepít, omezit?
Káva snižuje šance na početí o čtvrtinu. Variantou je bezkofeinová káva.
@Anonymní píše:
Takže přejít na bezkofeinovou úplně nebo třeba jedno normální kafe je ok?
A přejít hned po IVF nebo ještě před tím.
Děkuji za info, tohle jsem nevěděla ☺️
@Kačena85 je lepsi kafe (respektive kofein) nepit vubec. Zalezi, jak moc jsi navykla a kolik denne vypijes. Jestli vic, tak bych zacala snizovat davky driv a postupne, abys nakonec nepila vubec. Treba tyden pred stimulaci bych asi uz nepila. At mas klid v dusi ![]()
Jako vajicko se vyviji 3 mesice, idealne tedy cely ty tri mesice pred stimulaci. Ale jak je to realny, to je otazka… ![]()
Netrap se tim, kym to je. Pokud se milujete, je to nakonec problem obou stejne
. Ono si to stejne vse „odedres“ sama. Muze se to tolik nedotkne. U nas je problem u manzela a ja k tomu prisla jak slepy k houslim.. ale na situaci to nic nemeni, zvladnout to musime tak ci tak ![]()
@daudinka
Tak já naštěstí mám tak 2 kávy denně takže to dám 😀 😀
To půjde, měla bych jít koncem května ☺️
Máš pravdu pak je to vše na nás, ale jak říkáš,,pokud se milujeme" ❤️
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.