IVF 2023

• Fotoalbum (89)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
113
10.5.23 20:14

Ohss

Ahoj holky, prosím o rady. (naše první IVF)
Dnes jsem 8.den stimulace Puregonem, teď budu píchat 3. Ganirelix… Včerejší ultrazvuk LV - přes 20 folikulu, PV - nad 15 fol… Na obou stranách přiléhá i cysta. AMH před stimulaci přes 7… Pregnyl prý kvuli případnému OHSS nedostanu, dostanu jiné 2 inj. Začínám mít panickou hrůzu, že me stejně hyperstimulak nemine.. Snazim se pít, cpát bilkovinama… Nutridrinky koupené. Co víc pro to můžu udělat? Zítra me čeká druhý UZ a dozvíme se, zda bude OPU o víkendu, nebo az v pondeli. Každopádně uz ted dost trpím, vaječníky mám az v krku, při močení katastrofa..ještě se bojim, že mám nějaký zánět mocaku… Je tu někdo, kdo s tolika folikuly vše přežil bez OHSS a mohl podstoupit po pěti dnech ET?? 🙏 ☹️Pokud teda nebudu mít všechno prázdné a něco z toho vyjde.. Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
11.5.23 07:13

@Facelook ahoj, prazdne urcite nebudou :hug:
Ja mela „jen“ 25 foliku. Syndromu jsem se nastesti vyhla. Nepichli mi ovitrelle na vyvolani ovulace, ale decapeptyl, to urcite taky pomohlo.

Ja jsem pila kokosovou vodu s dzusem tak 3× az 4× denne sklenicku. Trictvrte kokosove vody a dolit 100% pomerancovym dzusem (kvuli hydrataci a elektrolytum a vitaminu c). Pak jsem mela kazdy den cisty dlouhotazeny vyvar (hydratace a ziviny). Vecer jsem si dala klidne sklenicku plnotucneho mleka (hydratuje lip, jak voda). A pila jsem ovocny caje s medem. A dostatek ciste filtrovane vody. Bilkoviny jsem jela jako normalne, ale ja jich asi jim dost.

Plus jsem teda pila quinton, to uz je ale trochu investice. Pila jsem ho i pri stimulaci 1× denne rano nalacno a po stimulaci jsem navysila na 3× az 4× denne. Oni teda pisou davku 6× denne. Kupovala jsem na amazonu.de, je to tam levnejsi, mozna by ti jeste stihl dojit. Ale samozrejme nevim, jaky mel podil na uspechu.

Na kliniku jsem si vzala v lahvi dzus s kokosovou vodou a quintna. Prvni co po probuzeni z komatu, jeste jsem ani moc nevnimala :D ale dala jsem si quintna, mozna dva rovnou, a pak jsem pomalu cucala tu kokosovou vodu s dzusem. A doma prvni jidlo vyvar a myslim pul hodinky po nem jsem si dala maso a brambory se soli. Jo, jeste brambory a sul kvuli drasliku a sodiku je dobre mit kazdy den. Nebat se soli. I ten vyvar jsem mela radne osolenej, sul ti taky pomuze, ackoliv se to nezda.

Z vitaminu bych urcite dala 1g az 1,5g liposomalniho cecka. Jinak jsem pokracovala se vsemi vitaminy tak, jako pri stimulaci.

A k snidanim pak vajicka na mekko, hezky osoleny :)

Preju hodne stesti, co nejvetsi urodu a hlavne, at jsi v poradku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
11.5.23 11:04

@daudinka
Ahojky ☺️
Můžu se zeptat kdy si začala pít tu kokosovou vodu a džus?
Jestli při začátku píchání hormonů nebo dříve, déle…
Já pořád přemýšlím a přičítám čím to všechno podpořit aby to vyšlo…
Okolo 20teho bych si měla začít pichat vše pichat…

Děkuji ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
11.5.23 11:13

@Kačena85 to muzes pit klidne porad, kazdy den jednu sklenicku. My to s manzelem pijeme dal kazdy den i ted po stimulaci. Ona je to dobrota :D a v lete se to bude taky hodit. A pro pripadne tehotenstvi to urcite taky nebude na skodu. Ale klidne zacni az se stimulaci, at jsi hydratovana prubezne pred odberem, a pak jen navysuj mnozstvi, podle toho, jak se budes citit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
11.5.23 11:26

@daudinka
Moc děkuju ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
11.5.23 12:31

Tak v sobotu v 7:30 nástup na OPU.
Vprávo mám 4 větší 16-20mm a vlevo 3 menší 16-13mm.
Od rána po doktorech jen z toho 2,5h čekání na ARU :roll: teď ještě čekám na CT plic ( mám nějaký nález z RTG) tak ať je to všechno v cajku. Už se těším, až se od rána najím a napiju. Celé dopoledne to s semnou absolvuje dcera, před chvílí usnula a hlídá babička.

Holky kdo jde v sobotu taky na OPU, ať v tom nejsem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
11.5.23 15:34

@daudinka Moc děkuji za užitečné rady ❤️ ráda vyzkouším vše! Tak jsem přijela z kontroly, poslední budu mit také ten Decapeptyl 3 injekce.
A jak Ti to dopadlo, proběhl pak ET??
Od úterý folikuly moc nevyrostly, takže stimuluju dál a OPU až v pondělí.. Ale už dnes mi řekli, že mi ET neudělají, ze všechno zmrazit na KET další měsíc. Tak jsem trochu smutná, chtěla jsem se obrnit proti ohss a ET risknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
11.5.23 16:45

@Facelook my jsme meli pak genetiku, takze se ani et neplanoval. Navic mi moc narostla sliznice a doktorka rekla, ze by to odkrvacelo a et by tak byl zbytecny. Jako uprimne, mne sice v podstate nic nebylo, do par dnu jsem se citila dobre, ale asi bych ani tak do et nesla. Porad bych mela nejistotu, jestli je vse ok a pripravene na mimi. Na druhou stranu by clovek nemusel cekat. Mohla jsem uz mit ket, ale zrovna jsem byla v dobe ovulace nachcipana. Takze ted cekam na menstruaci a snad to vyjde pristi cyklus.

Mne dali 2 injekce decapeptylu, asi podle poctu foliku. Jen se priprav, ten decapeptyl byla jedina injekce, ktera me fakt bolela. Ne ten vpich, ta tekutina boli. Ale jsem za nej vdecna, jsem si jista, ze proti OHSS pomohl. Snad to nebudes tolik citit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
11.5.23 17:28

Ahojky, tak u mne dnes 4 velikostne ok a 1 14 mm, tak snad tez doroste 😊 Na OPU jdu v pondeli.. Jeste 2 injekce, a pak jiz ovitrelle a modleni.. Mam ze vseho moc dobry pocit a embrya budeme transferovat 2 🙃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
11.5.23 21:02

@Sim7 tak to je skvely :hug: uz aby to bylo, ze :) ty budes mit teda et teoreticky? To bys to mela uz za chvilku :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
12.5.23 06:08

@Sim7
Paráda, tak v pondělí na tebe budu myslet.

Já si píchala včera 2 inj OVITRELE + globule na dezinfekci, ty si dám ještě dneska večer a zítra pápá :) jsem zvědavá kolik jich nakonec odsají a jestli ty menší dorostli do správné velikosti. :srdce: no a podle všeho ve středu ET. To určitě ještě zítra nafasuji Zavádět budeme jen 1. I když malá pořád říká, že chce 2 miminka :lol: :lol: ale ona říká dvě na všechno :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
12.5.23 08:36

@Littlefool Tak ja mam zitra jednu injekci ovitrelle.. dve jsem nikdy neaplikovala! Budu ti moc drzet palce!!!
Ja vzdy byla na odberu 15. / 16. den a tentokrat 13.. Byla jsem vcera pripravena doplacet cca 10 tisic za leky a ono nic! 😊 Tahle stimulace je pro mne zatim nejlepsi.. Tak jsem zvedava na vysledky.. Kez by to uz bylo posledni ivf.. Jedno embryo je rozumne, nicmene my dite nemame, 1 budeme povazovat za zazrak a kdyz by se povedla dvojcata, budeme stastni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
12.5.23 10:18

@Littlefool @Sim7 holky,moc vam oboum drzim palce, at to vyjde :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
12.5.23 13:57

@Sim7 myslím, že před tím jsem měla také jen jednou inj. OVITRELLE, ale nejsem si jistá :think: možná počet inj. souvisí s počtem vajíček. Musím říct, že stimulaci naštěstí snáším dobře, jen se cítím více unavená ;)
Rozumím, že chceš mít 2 prďolky :* budu držet pěsti ať to vyjde. :* I když budeme dávat jen jednou, vždy se může rozdělit na dvě :mrgreen:
@daudinka
Děkuji :srdce: :* :hug: určitě ti to také výjde, důležité je se zbytečně nestresovat, ikdyž je to těžké. :* :hug:
Já to beru, že buď a nebo, neupínám sa na to, ale to je možná tím, že mám emoce a myšlení trošku jinde, díky práci (14 let jako setra na psychiatrii), člověk tam tak trošku citově otupí, ale to je riziko povolání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
12.5.23 14:32

@Littlefool mne zatim muci akorat to nekonecny cekani. Jinak se asi nestresuju. Spis se tesim, az to konecne prijde. I kdyz se samozrejme bojim, aby to vyslo. Mame jen dve zdrave zamrazene embrijka a zatim zadne mimi nemame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.