Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mall126 teda to to trvá co, ja jsem dnes psala na recepci, tak uvidíme, kdy dostaneme termin. Doufám, ze brzy. Prosinec až únor-už to mi přijde jako dlouhé čekání
drzim palce!
Ahoj, podstoupila jsem dnes odběr vajíček v CAR. Nad mé očekávání i lékařů jich bylo celkem 45 folikulu a 43 vajíček. Dost mě bolelo břicho, dali mi kapačku na bolest a pustili mě domů. Cestou k autu jsem zkolabovala a odvezla mě rychlá na Bulovku. Po kapačce mě pustili domů, prý to byl nízký tlak. Protože to z CAR je k nam domu Skoro 2 hod., tak jsem domů dorazila dost pozdě. Teď už ležím a dost mě bolí břicho, chodím čůrat v předklonu A i se dost kroutím na záchodě. S doktorkou jsme se rovnou domluvili, že nebude ET, Ale že všechny vajíčka zamrazí, k KET By měla dojít příští měsíc. Chtěla jsem se zeptat jestli některá máte takové trable s bolestmi břicha a případným nízkým tlakem, kvůli velkému počtu folikulů mě doktorka ani nedávala ovitrelle, Ale jinou látku, aby vůbec nedošlo k Hyper stimulačnímu syndromu. Máte prosím někdo zkušenost? Bojím se vnitřního krvácení A manžel je ze mě docela na švestku
Moc dekuji
@Kloshet Davej na sebe pozor, pokud budes zadrzovat vodu nebo ti bude i zitra zle, radeji si zajdi k lekari.. Po tak velke urode se neni cemu divit, ale HSS neni sranda.. kamaradka byla tyden hospitalizovana…
@ibik Termin byl do mesice, nasledovala vysetreni a 2 x inseminace pri cekani na vysledky genetickych testu.. IVF bylo 4 mesice od objednani v prvnim CAR.. Kdyz jsem pak prechazela jinam bylo to rychlejsi (vysledky odberu atd. jsem mela sebou)..
@ibik ahoj, my jsme se objednavali myslim nekdy v rijnu na prvni konzultaci. Delali nam genetiku, vysledky byly na zacatku ledna. Mezitim cca v listopadu IUI, skoncilo jako biochemko. Genetika nevysla dobre, takze jsme zacali domlouvat ivf. Stimulace byla v breznu a ted snad bude zacatkem cervna transfer. Takze pro nas pul roku od rozhodnuti pro ivf. Trictvrte roku od toho, co jsme zacali resit kliniku. Ale vetsina lidi to ma rychlejsi.
@Kloshet
Ahoj, mluvíš mi z duše! Soucitim. Ja dnes ráno OPU, odebráno 42 folikulu, z toho 42 vajíček.. Tlak běžne 90/60. Motám se ještě teď, wc je fakt utrpení.
Ukončovací injekce decapeptyl 3×0,1…dostala jsem 2tbl Dostinex… Uz mam v sobě protifar, několik nutridrinku, bricho jak balón a děsím se zítřka… ET nebude, jednak zhoršení ohss a druhak sliznice pouze 6,5mm. Chce se mi brečet, mám čekat do MS a pak nasadit hodne Estrofemu, což jak jsem vyčetla, je ještě horší, než ty hormony co doteď a jsi při něm jak opilá. Tak se uplne bojim, kdy se budu moci vrátit do práce. Co tvoje příprava na KET? Hodně pij ty hnusný nutridrinky compact, aspon je toho málo.. Dávám si do toho ještě 2-3 odměrky toho protifaru a musime se modlit, že to přejde. Nechci ležet v nemocnici 😪 spat mám pry vsede, aby ta voda nešla do plic. Ale vajecniky byly dost zalité tekutinou a krvi. Tak fakt nevím, kdy je hranice, jet do špitálu ☹️
@Kloshet ahoj,bud opatrna, hodne odpocivej, hodne pij. Urcite jed radsi hned do nemocnice, kdyby se ti to zacalo zhorsovat. Posilam silu, at jsi co nejdriv v poradku ![]()
@Facelook a jak ti prisli na to, ze mas vodu a krev ve vajecnikach? Ja mela taky decapeptyl a doktorka me presvedcovala, ze ohss mit diky tomu nebudu. Ale bricho boli az nahoru k zebrum. Na zachod se plouzim a boli to festivne. V te bulovce jsem zadny ultrazvuk nemela, rekl mi nizky tlak, dal kapacku a sup domu.
Jsem takova zblbla z toho, pac nevim, kdy je ta hranice, ze to je normalni, a kdy je ta hranice, ze uz je to nejake ohrozeni.
Moje priprava na KET neni asi zadna
mam prijit 10-12 dc na ultrazvuk a uvidi se, dohodneme se co dal.
@Facelook taky se drz
je to hodne vajicek a zaprah pro telo. Ale urcite to bude dobre
jako zeny jsme silne ![]()
@Kloshet
Ja jsem po 2.h od probuzení ještě šla dolů do vyšetřovny na kontrolní ultrazvuk… A tam to viděla, i tu nízkou sliznici.. Jinak bychom ET asi riskli. Já to taky nevim, je to moje první… Každopádně si říkám, že dokud nebudu zvracet, nepřestanu čůrat a nebo nebudou velké problémy s dechem (jsem astmatik), zkusím ti rozehnat doma. Nechci nikde ležet ☹️Musíme se modlit, ať nás to přejde do pár dni. A snad všechno pak s MS odejde, nebo zešílím ![]()
@daudinka děkuji 😘 ❤️ jojo, říkám si, zda by tohle pro nás chlapi postupovali… 😂
@ibik
Ahojky
když jsem se s přítelem dohody na CAR, tak i jednání jsme byly hned ten měsíc. Zajistila se příčina, rok přítel docházel k andrologovi, kde nám udělal kompletní vyšetření. Po léčbě u androliga jsme šli v listopadu na konzultaci a v prosinci mělo už byt IVF, ale blbě to vycházelo skrz svátky a Dr. nechtěl riskovat, že bych byla nastimulovaná a ve finále neměli médium pro vajíčka. Tak jsme to nechaly až po novém roce. V lednu 2020 kontrola, 4.2. stimulace, 10.2. OPU a 15.2.ET.
i teď to bylo cca do měsíc duben konzultace a odběry. 4.5. stimulace, 13.5. OPU a ve čtvrtek jdu na ET
Hodně záleží kolik máš už vyšetření atd. Jinakto jde celkem rychle.
@Kloshet no to jsi měla pěknou úrodu
to tě pustili samotnou? Já jsem po OPU ležela 2 hodiny na monitorech a domů jen s doprovodem, zákaz jakékoliv činnosti kde se musíš soustředit. Kolegyně co měla 17 kousků, měla riziko hyperstimulace, dostala tbl a inj. a také jen s doprovodem + možnost si vzít PN. To bych v tvém případě využila, raději být doma v klidu a odpočívat nějaký čas. Bylo nám oboum řečeno, že pokud by se nám zdálo, že se zvětšuje břicho nebo že bychom začli krvácet či něco jiného ihned do nejbližší nemocnice se zprávou. Pokud je ti opravdu moc zle určitě bych jela, aspoň pro klid duše. ![]()
@Facelook nejsem si tim jista. Jako muj chlap mozna jo, ale dost z tech, co znam, by do toho urcite neslo. Na to jsou moc pohodlni. U nich plati, ze rymicka je velka tragedie
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.