IVF 2023

• Fotoalbum (89)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1014
18.5.23 15:36

Ahoj, tak hlasim, ze embrya jsou u mne 😊
A ted dva tydny cekani 😊

@Facelook Nechapu, proc cas zamrazi a cast kultivuji dal.. Divim se, ze to s tebou nekonzultovali..

Hlavne, at uz jste v poradku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
18.5.23 15:47

@Facelook pani, to jich mas hromadu. A ty nemas genetiku? Jako je to zvlastni, mne proste ty pomalejsi vyradili. Vzdycky vzali dal jen ty, co k danemu dni byly ve fazi, kde maji byt a ke konci byl proste deadline, a pokud to nestihly, mely smulu. Taky jsem mela prodlouzenou kultivaci.

Zaroven na zamrazeni (a u nas i genetiku) poslali jen ty, co se jim zdaly nejkvalitnejsi. Takze jich slo jen 6 do finale. Ono nevim, jak to mate vy, ale my meli to mrazeni dost drahy. Myslim 2k za jedno a 7k za prvni dve embryjka. My chteli zamrazit vsechny, co pujdou, ale mohli jsme si domluvit limit, kolik nejlepsich vzit. Ale my meli stejne jen tech 6 finalnich, tak nebylo co resit.

Mela bych mit prirozeny cyklus a snad to tak i bude. Doufam, ze budu mit normalne ovulaci a pujde to realizovat. Ale pak bych asi chtela pro jistotu podporit progesteron. At neriskuju, ze se kvuli tomu treba nestihne usadlit.

Příspěvek upraven 18.05.23 v 15:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
18.5.23 15:49

@Sim7 hodne stesti :srdce: ted to bude napinavy. Budes testovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
18.5.23 16:05

@daudinka Dekuji! Zatim jsem nikdy netestovala a cekala, zda prijde menstruace ci ne.. Tentokrat testovat budu.. nebot se lecim na NK bunky a chci vedet, zda tam bude alespon naznak pro pripad, ze by se nezadarilo.. Ale verim!!! Asi 10. den.. To by uz v tele nemusel byt ovitrelle…

Kdy ty ocekavas 1. DC?😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
18.5.23 16:17

@Sim7 10.den, to bys mela cca minus 6 dni, takze uz jen 4 dny cekani? To je za chvilenku :dance:

Jako kdy mi prijde menstruace :D to je ve hvezdach. Teplota se mi ted kupodivu drzi nahore, tak vubec netusim. Snad uz brzy. Uz se hrozne tesim, az se veci uvedou do pohybu. I jen ty blby ultrazvuky kvuli ovulaci, aspon se bude neco dit.

Příspěvek upraven 18.05.23 v 16:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
18.5.23 16:28

@daudinka Ono to utece najednou hrozne rychle 😊
Ja myslela za 10 dni od zavedeni 😊

Ja kdybych mela KET, tak jdu uz do stimulovaneho cyklu, nebot uz se mi stalo, ze mi ovulaci prosvihli.. a KET se nekonal a embryjko je od te doby porad u ledu a my zmenili CAR 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
18.5.23 16:37

@Sim7 ja myslela, ze normalne uz 10.den od ovulace je hcg poznat. Ale tak to budes mit na jistotu cca 15. den po ovulaci. To uz bude urcite videt. A utece to taky rychle.

Snad mi ju neprosvihnou :mrgreen: to by me uz svihlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
18.5.23 16:44

@daudinka
No já to právě taky moc nechápu. Genetiku nemáme, ani nám ji nenabidli.🤷‍♀️ ☹️.. měli jsme špatný spermiogram…

Každopádně taky za to mrazení máme 2500 Kč /ks.. Tak moc nechápu, kdy se nas kdo zeptá, kolik toho zmrazit vůbec chceme… A s tou kultivaci nevím, myslela jsem, ze mame tu petidenni u všech a dnes mi prostě jen řekli, že 16 už je zamražených a 15 čeká 🤷‍♀️ ☹️ ja uz jsem z toho fakt v rozpacích, kam jsme to vlezli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
18.5.23 16:48

@daudinka jee tak to budu celý červen držet palce :smiling_face_with3_hearts: at se zadari a můžeme si tu nakonec všechny pogratulovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
18.5.23 18:11

@Facelook ahoj, no ja koukam, co to tam vyvadeji 8o me oplodnili vsech 16 zralych vajicek a 11 z toho vxlo uspesne. A tyhle bublinky se porad drzi, i dnesni treti den. Doktorka na kontrole dnes rikala, ze mam vajecniky zvetsene, mam tam nejake cysty, tekutinu a krev. Ale ze by to melo s menstruaci odejit. Menstruace by mela prijit nejak v sobotu, nebo v pondeli, podle doktorky. Jinak transfer pry asi nebude v cervnu, kvuli ten vajecnikum, aby se daly dohromady a telo bylo ve 100% forme a chytlo se to. Coz mi vyhovuje. A pak bysme meli vyuzit normalni cyklus bez horkonu, jen snad gynprodyl na podporu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
18.5.23 19:19

@Facelook asi taky mame za 2,5k to mrazeni. Uz jsem to radsi zapomnela. Mozna to i bylo 2,7k.

Nejspis si rekli, ze to je tim spermiogramem a mysli si, ze v genetice problem neni. Ja u nas mela ale skoro pocit, ze tu genetiku delaji hned vsem, akorat si teda clovek pocka. Nam genetik rikal, ze to je pro jistotu, ze tam pravdepodobne nic nebude. A ejhle, bylo.

Vy jste teda neplanovali vubec prodlouzenou kultivaci? Protoze to se taky plati navic. Ale nechapu, proc by to udelali jen u nekterych. Dostala jsi nejaky plan a rozpocet, co se bude delat? Ted uz se te ptat nebudou, dnes nejspis zamrazi ten zbytek, jestli je 6.den.

Snad vi, co delaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
18.5.23 19:22

@Kloshet to je krasny, ze se drzi :srdce: jen tak dal, at to daji az do mrazeni. Ty mas tu prodlouzenou kultivaci? Je lepsi si odpocnout, kdyz ma clovek tolik vajicek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
18.5.23 19:56

@Kloshet Tak to je super, že se drží :smiling_face_with3_hearts: asi to odsunutí bude lepší, protože by sis začátek těhotenství s těmi vajecniky asi protrpela… Ja taky nevím, co s tím červnovým KET, pokud mi bude takhle 🙈hlavně, ať Ti ta ms dorazí co nejdříve a pomalu se vše začne vracet do normy.
Jinak, u me se vystřídaly tři doktorky…1) chtěla zmrazit a počkat na červnový ket

1. chtěla udělat rovnou ET, ale nakonec sliznice jen 6,5mm…ještě před tim zhoršení stavu
  2. mi řekla, co tobě, posunout na někdy… Ale všechny se shodly na tom, ze po těch všech sajrajtech v těle, co teď máme, se to embryo chytá lépe. Tak nevím 😪

@daudinka ty jo, to mi ani neříkej… U nás o genetice nepadlo ani slovo, ach jo. Se fakt picnu! A vyšla vám tedy špatně u některých?? Já rozpočet mam od začátku, uz to mají zaplacené.. Ale je to pouze balíček, OPU včetně ICSI u 10. oocytu, PK a AH, plus transfer. Ale o zmrazení kromě ceníku nepadlo ani slovo, kolik jich chceme. Jako přes 30 embryii je na mrazení asi nesmysl.. :think: takže kdyby byla v ceně PK jen u deseti, tak proč jich mají teď 15…Nevím. To budu koukat, až nam dají dalsi účet 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
18.5.23 20:15

@Facelook no jako vubec tomu postupu nerozumim :nevim: fakt jsem z nich zmatena. A kdyz jich oplodnovali vic jak deset, tak taky udelali ICSI tem ostatnim nebo ne? To ti asi taky nejak nauctuji. To oplodneni navic, prodlouzenou kultivaci i mrazeni. Divila bych se, kdyby to delali zadarmo. Ale je hloupy, ze dopredu ti poradne nic nerekli.

Ono manzelovi vysla genetika spatne a rekli nam, ze mame 30% sanci na zdrave embryo. Coz je opravdu malo. Mela jsem 23 oplozenych a vsechny se krasne vyvijely do 5.dne. Paty den to padlo z 23 na 9. Myslim, ze to bylo mimo jine zpusobeny i tim genetickym problemem u spermii. Na genetiku a zamrazeni jich vzali 6,i kdyz i ty tri zbyle dosahly toho stadia, ktereho mely. Asi se jim nezdaly :nevim: doktorka mi rekla, ze berou jen ty opravdu kvalitni, aby zvladly jak zamrazeni, tak genetiku. Protoze na genetiku jim trosku bunek musi odebrat. No bylo mi to lito s tou nasi 30% sanci, ze nevzali vsechny.

Z tech sesti mely 2 embrya ten manzeluv geneticky problem. Dve jsou teoreticky zdrava a dve maji nejake mensi geneticke nesrovnalosti, ale nechali je zamrazene s tim, ze pouzit je muzeme, protoze se mozna v dalsim vyvoji samy opravi. Musime to ale probrat s genetikem, kdyz bychom je chteli pouzit.

Hele vy treba vubec zadny geneticky problem nemate. A transferovat budou urcite to nejnadejnejsi embryjko :srdce: tak se nemusis bat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
18.5.23 20:27

@daudinka no ja jsem myslela, že těch 10 šlo injekcne, a zbytek nechali prostě v misce 🤷‍♀️ ale vzhledem k tomu spermiogramu je mi divné, že se chytila téměř všechna. Pane Bože, doufám, ze jsou vůbec naše 😂 😂 😂
Jo takhle, tak třeba mi 5.den řeknou to samé… Že odpadla. Ale proč jsou z poloviny zamrazena, když jsem byla na OPU v pondělí. To fakt nechápu.
Každopádně, určitě tam máte ta pravá ❤️a vse bude dobré! Je dobře, ze to takto vyselektuji a ušetří tím pozdější trápení…vložení špatného… Ted me trochu mrzí, ze to nemáme také. Taky jsi měla slušnou nálož. Jsme opravdu jako zelvy.. 😂 Přítel uz mi jinak neříká a po Opu jsem dostala i želvu plyšovou 🙈 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.