IVF březen 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21
27.2.17 12:17

@Oliinka Já chodím do Gennetu. Včera jsem začala s prvními injekcemi, 225 jednotek Puregon Pen a 0,1 Decapeptylu. Na kontrolu jdu v pátek, tak doufám, že to bude všechno v pohodě :)
Je mi 28 a léčím se s hlubokou endometriózou, kvůli které jsem už byla na třech operacích, ale pořád se mrcha vrací. Museli mi odstranit i jeden neprůchodný vejcovod a odstranit přepážku na děloze. Brala jsem dva cykly Clostylbegyt, ale nepomohl… Děti nemám ještě žádné, tak hrozně moc doufám, že to vyjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
27.2.17 20:51

@Adobe22 Ju takze jsi z Prahy? :) Ju tak to bychom mohli nekdy pokecat osobne :)
Moc drzim kazdopadne palce at to vyjde.. me uz se to taky blizi - za tyden jdu na první utz tam mi reklnou co budu užívat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
27.2.17 21:02

Nováčci vítejte. :kytka:
@Anais máme skoro stejný osud. Jen my máme první dítko z IVF a je o krapet mladší. Bohužel sourozenec má k nám trnitou cestu a stále se nedaří ji prorazit. Sice jsme oba „zdraví“, ale nikdy jsem přirozeně neotěhotněla, tedy ani po IUI. No už je to na budku. Já bych měla začít se stimulací příští týden, pokud se opět něco nepokazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
27.2.17 21:20

@Luwica držím moc palečky!! :hug:
A ty uz vis čím se budes stimulovat? Mas tu výhodu, ze uz vis spím trosku do ho jdeš ;) pro me je treba strašná představa si tam přijít a nechat se uspat :( z toho mam asi nejveci obavy… ale asi kdyz uz tam budu tak mi nic jiného nezbude.. A jsi taky z Prahy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
27.2.17 21:25

Ahojka holky já už taky vlastně začala přípravu na IVF u mě na 3.
z 2.IVF máme syna v červnu mu budou 3 roky.
v pátek jsem dostala injekci zoladexu za 14 dní kontrola a pak se uvidí. Puregon už je nachystaný.

přeji všem hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
27.2.17 21:28

@KamisB ja dostala před týdnem Zoladex a ted čekám tam týden na utz - co oni tam vlastne budou zkoumat? :D kdyz je vlastne tahle injekce pozastavovaci :D
Ja jeste nevim jaky dostánu léky ale asi jich neni nejak moc - asi neco podobného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
27.2.17 21:32

@Oliinka ne ne, já bydlím asi 80 km od Prahy, a ani nechodím do CARu v Praze. Já budu stimulovat Elonvou, ale na první injekci musím do CARu. No sice vím, do čeho jdu, ale tento protokol je pro mě novinka. Úpřímně pro mě narkoza je to nejjednodušší, o ničem nevíš a nic nemusíš řešit. :mrgreen: U všech třech IVF je pro mě nejnáročnější období od OPU do vložení embrya. Každý den voláš, jaký embrya udělali pokrok a když ti z osmi vajíček zbyde jen jedno jediný embryo, je masakr. U druhého IVF jsme měli oplodněná dvě vajíčka a doufat, že vydrží až do pátého dne a bude vůbec co vkládát, bylo hodně těžké. No a závěrečná fáze čekání na verdikt, jestli to vyšlo je taky peklo. I když je pravda, že já si to u druhého a třetího IVF docela užívala, protože jsem měla 100% servis, co se týče hlídání a na domácnost jsem kašlala, udělala jsem generální úklid před vložení a pak to holt vydrželo. Takže se týden opravdu válím a skoro nic nedělám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
27.2.17 21:35

@KamisB ahoj, tak se opět setkáváme. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
27.2.17 21:40

@Luwica ja se taky obavám či mi řeknou po opu… vetim ze je to hodne náročný pro psychiku však to za chvilku taky poznám.. me Zoladex taky dali v caru.. vzali krev a co bude pak to uz neřekli..
My jsme oba prý v poradku.. tak snad by zo vyjít mělo.. i kdyz nevim kde je problem :( proč to nejsem prorozene jako to první.. uz jsme v car zkoušeli všechno možný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
27.2.17 21:45

@Luwica - jj říkala jsem si známý nick :-)

já jedu stejný protokol jako u 2.IVF tak snad to klapne zase.

@Oliinka - musí se podívat jestli jsou vaječníky a sliznice fakt v klidu. Aby už nebyly nastartovaný nějaký folikuly. Líp se v tomhle protokolu řídí ten jejich růst pak. Ale na každou to i tak bohužel působí jinak a nikdo nevidí do těch folikulů kolik a jak kvalitní budou vajíčka.
J8 měla 2 IVF a 1.IVF 12 vajíček a jen jedno došlo do 3 dne a nic z toho (byla jen 3 oplodněná) 2.IVF z 12 vajíček 8 zralých a jen dvě oplodněná - ale ta vydržela do 4/5 dne. Z prvního je syn a druhý pokus byl v prosinci KET s mraženým a to nevyšlo. Tak hold znovu.
ale musíme věřit, že to prostě na nás bude působit jak má a to pravý embryjko bude mezi nima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
27.2.17 22:02

@KamisB jj, boj se vrací. I když musím uznat, že vzhledem k už jednomu dítku doma, je to boj o dost snažší. No já měla u druhého IVF stejný protokol jako u prvního z kterého je prcek, ale byl to naprostý propadák. Bylo to uspěchané a já nebyla připravená přestat kojit. Ještě den před první injekcí jsem kojila a pořádně to obrečela. Taky jsem původně chtěla jít na KET, ale embryo bohužel nepřežilo, tak hned další měsíc stimulace. No a po povinné přestávce, se to sice v září povedlo, tentokrát s dlouhým protokolem, ale bohužel v 9. tt ZT a revize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
27.2.17 22:10

@Luwica - to mě mrzí. Já si to prošla v roce 2012 po IUI, ale teda bez nutnný revize, tělo to zvládlo samo.

Já původně chtěla jít do IVF už před rokem, ale právě s tím kojením byl problém. Nakonec jsme prcka odstavila pár dní po 2 letech a prošlo to v pohodě jak u mě tak u něj. Nebyla jsem připravená přestat kojit dřív. V roce a půl jak jsem původně chtěla jít na KET to pro mě prostě bylo brzo - teda jako jej odstavit.

Já nevím jak moc to drotím, ten KET jsem obrečela, ale ne nijak hrozně. Vím, že jedno stačí, ale na druhou stranu to chci ještě zkusit a taky se mi tááák nechce do práce :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
27.2.17 22:11

@Luwica - a z toho min. IVF nebylo nic na mražení? Někdy to nechápu jak to, že se jim to prostě nepovede, cpou nás hormonama a pak „prd z toho“ :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
28.2.17 05:26

@Luwica souhlasím, opu je to nejmenší a narkoza taky. Nejhorší je to čekaní. Jak zvládáte časté návštěvy CAR a hlídání a tak. Já chodím do práce, malý do školky. Tak nejhorší je vymýšlet co říct v práci :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anais
28.2.17 05:27

@Luwica @KamisB @Oliinka holky, máte změřené AMH a jaký máte protokol?? Já měla u prvního před 4 roky dlouhý s Menopurem. Ale už je mi 38, tak nevím, co bude tentokrát…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex