Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anais - taky 38 dlouhý protokol a mudr si ho znovu dělala.
Teď 5.93 což je blíž k horní hranici, ale ještě nevadí.
nesmí být ani moc vysoký a ani nízký.
@Oliinka - to je hodnota AMH a měla by +/- ukazovat na zásobu vajíček.
podle toho by se i trochu měl doktor rozhodovat jaký protokol udělat.
když je hodnota moc nízká pod 1,5(2) a moc vysoká nad 6,5 - ty hodnoty nevím úplně přesně tak se nemá dělat dlouhý protokol.
pak se to má přičíst i věku apod.
ale každý se řídí něčím jiným. Ale hodně se o tom píše a mluví.
@KamisB takže před určení protokolu musi nejdřív udělat nejaky speciální krevní testy? Ja u Apolinare nic takovýho neměla a řekl mi hned ze nudu mit dlouhý protokol.. prý mam dobrou zásobu vajíček - to je co řekl
@Oliinka - tak pokud tohle řekl, tak ty čísla má. Dělá se to v rámci imunologickýho vyšetření. Tak ho asi máš hotový, jinak by to nemohl říct.
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Náš také čeká IVF v březnu. O dítě se snažjíme dva roky, tak v IVF vkládáme velké naděje ![]()
Zrovna jsem ve fázi stimulace, vše začalo 2. DC, ve čtvrtek bude 7. DC jdu na kontrolní ultrazvuk jak rostou folikuly. Chodíme v Brně do reprofitu.
@KamisB kami dekuju
a jak se dela imunologicky vysetrni? Ja si to asi nepamatuju
v caru jsem byla na takových vyšetření ze uz nevim který bylo to imu..
@Jullinka9 Ahojky ![]()
Tak držím palečky
a jak zvladas stimulaci - co injekce?
A jak se tesis na narkozu..?
@KamisB chodím k Brandejský a ty?
Já mám AMH 0,8 takže docela bída ![]()
@Jullinka9 taky jsem ve fázi stimulace a kontrolu mám v pátek, tak držím palečky ať je všechno v nejlepším pořádku ![]()
Ahoj holky, přidám se k vám.. dnes jsem si byla vyzvednout léky a od zítřka začínám stimulovat na své první IVF.
Holky ahojky!!!
Tak drzim palce!! A jaky protokol? ja dostanu leky az za tyden - jedu dlouhy protokol se Zoladexem..
Holky, kdy se plati cely proces? Ja zatím nic neplatila a hlavne mi ani nic nerikali, ze bych třeba si priste do CAR vzala nejaky peníze.. ![]()
Já mám krátký protokol a budu si píchat Gonal. Jinak zatím jsem platila jen injekce při vyzvednutí a ptala jsem se na zbytek, v Gennetu v Praze mi řekli, že až do odběru jde vše na pojišťovnu a poté se platí použité metody v laborce.
@Oliinka - to je jen odběr krve, takže toho si člověk ani nevšimne ![]()
já mám třeba pojištovnu MV a tak jsem za léky platila už teď když jsem dostal injekci zoladexu. JIný pojišťovny prý berou jak to jde po sobě.
@Adobe22 - hihi, já taky
Je zvláštní, ale fajn.
tak to je docela nízký a kor v těch 28 letech, ale myslím, že ona zrovna ví co a jak se musí udělat.
Hodně štěstí přeji.