Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@HankaS82 - tak uvidíš no. Tomuhle nerozumím, jen jsem si prostě myslela, že přijít MS musí.
@KamisB Zrovna jedu z Prahy. Vaječníky po Zoladex OK, ale sliznice vysoká. Takže jsem dostala vyvolávačku a budu čekat zda MS dorazí. Připadam si jak pokusnej kralik. Doufám, že odběr vyjde zas na svátky a budu zas v háji.
@HankaS82 takze kvůli sliznici ze e vysoko nepřišli m/s? To je dívny.. ja jsem měla taky Spozdeni ale jakmile mi pak pichli Elonvu ( po 3 dnech m/s přestali )..
@Oliinka po Zoladexu MS přijít nemusí, ale nesmí Ti růst sliznice. Pokud MS nedorazí, ale sliznice má nad 5mm musí se MS vyvolat.Asi kvůli tomu, že by pak měla špatnou výšku při ET.Ale mám prý MS na spadnutí, výška 7mm, tak mám prý počítat, že brzo dojde.
Ahoj holky, dnes budu pichat už šestý den. Zatím žádné zvláštní pocity v podbrisku jen je více nafouklé. Je to tak v pořádku? Zítra tam jedu na kontrolu.
@Martinka1988 mám to podobně
jen mam injekci co vydrží 7 dni.
@Oliinka : tomu nerozumím. Jako ze sis píchla jednou a ta dávka je na 7 dni? Nebo jak to mám chápat?
@Martinka1988 ano pichli mi to v car v pondělí a ma působit 7 dni a pak nam přijít na kontrolu za týden..
@Martinka1988 - pokud Ti neporoste moc folikulů, tak ani nic cítit nemusíš.
J8 měla při dvou IVF kolem 18folikulů a taky jsem nic necítila. Chodila jsem v klidu do práce a ani nic nebolelo.
Takže se neboj nemusíš nic cítit.
@HankaS82 - to je stejně divný. Jako to, že by MS po tý injekci nemuselaa dorazit.
Vždyt v tom cyklu (pokud jsi zoladex dostala někdy kolem 20-22dc) měla normálně proběhnout ovulace ne? A to sliznice většinou naroste aspoň na těch 8mm (ideálně) - tak přeci pak musí nějak zmizet, aby se nepracovalo se „starou“ tkání ne?
Ale tak uvidíš snad to zabere a bude vše jak má. HOdně štěstí přeji.
@HankaS82 - jinak já dneska začala stimulaci puregonem.
Furt ještě trochu špiním, ale jen vevnitř - což prý nevadí, že to s injekcemi normálně přejde.
u mě sliznice nízká a založeny folikuly maličký, což je prý dobrý.
Ve středu 1.kontrola, pak ještě jedna a pak už se bude domlouvat odběr.
@KamisB jsem z toho jelen. Při utz mi řekli, že pokud by sliznice měla max 5mm, tak by nebyl problém se stimulaci.Ale ,že má 7mm, musí MS vyvolat. Já právě taky myslela, že MS musí přijít, aby se odloučila stará sliznice a mohla narůst nová během stimulace. Ohledně ovulace nevím zda jí po revizi vůbec mám. Dřív jsem to poznala (bolest podbřišku, prsa).Ale po revizi nic. A MS jsem měla o týden spožděnou. Počkam, až MS dorazí teda pokud dorazí a pozeptam se až pojedu na utz.
@KamisB Jinak ve vaječnikach mám taky maličký foliky, což je prý OK.
Tak já včera kontrola a vajíček se tvoří dost. Středa ráno odběr. Dnes naposled pichani a zítra večer ovitrel. Prosím kolika denní zavádí embryjka?