Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lulusila píše:
Taky si říkám že věda je daleko… Buch do stolu nám všem březnovým se to povedeHolky a už máte předběžnou cenu na kolik vás to bude stát? Nás cca 20. 4 tisíce za léky, 7 za prodloužení kultivace a 7 tisíc za mraženi plus 1000kč za narkozu.
No já mám zatím 3 balení menopuru, tam je myslím doplatek kolem 1500 za balení, tzn. 4500,– a to doufám, že mi ty tři balení budou stačit, za ISCI se platí 8 000,– a za MACS je v našem CAR 5500,– Za mražení nevím, ani jsem se zatím na ceník nedívala, záleží kolik vajíček ze mě dostanou a jestli bude co mrazit. Narkóza se myslím u nás neplatí. Takže zatím mi léky, ISCI + MACS vychází na 18 tisíc plus teda to případné mražení, takže my se budeme blížit k třiceti
No není to levná záležitost ![]()
@terrka83 no je to pálka
ještě že přítel má dobrý spermiograf u nás ISCI stojí 10tis.ale asi ho potřebovat nebudeme,když spermie fungují jak mají. Mě vlastně zjistili jen neprůchodnost vejcovodu
.
@Lulusila Tak to u nás je to naopak, já jsem v pořádku, ale manžel má bohužel špatný spermiogram, takže minimálně to ISCI je nutné
Tak snad to vyjde napoprvé, protože toto platit několikrát by nás finančně dost zatížilo ![]()
@terrka83 přesně tak, je to hrozná pálka musíme doufat ať to vyjde protože nevím kde by jsme na to druhé vzali…
zase něco pošetřit to taky trvá a co si budem čas utíká…
Holky nevíte čím to podpořit to Ivf aby byla větší pravděpodobnost že to vyjde ![]()
Nám dali kalkulaci na 38.000,–, ale ještě + to TESE cca 15.000,– . Nechápu, proč to máme o tolik dražší než vy… Mám tu péči o embryo 7.700,– , anestézii 1.000,– , ICSI 10.000,–, PICSI 5.000,– , kryokonzervace 10.000,– MACS 6.000,–, Gonal 9.200,–. Je to dost, ale pokud se to povede, tak to za to rozhodně stojí!
Jak říkám Peníze budou- my nebudeme.
Držím všem moc palce!
@Lulusila Jinak co jsem už četla, tak pomáhá prý pít červené víno- se pak zvlhčí sliznice a embryo se lépe uhnízdí. Samozřejmě nééé láhev, ale sklenička večer není špatná. Dále prý pomáhá kyselina listová, nebo ananas a ananasový juice.
Co já si určitě nechám udělat, tak je akupunktura. U nás v CARu to dělají před transferem a po transferu. Zkusím a uvidíme.
@Nikki1992
ty jo, to je teda pořádná pálka. Mužů se zeptat proč máte všechny tyhle příplatky, a procedury?
nám nic takového nenabízeli ![]()
@Lulusila upřímně vůbec nevím. Ale 6.3. jdeme ještě na poslední konzultaci, tak se musíme ještě pořádně zeptat…
Možná jen usoudili, že na to mají.
Jasně, pokud to vyjde, tak to stojí za všechny peníze, ale, co když to nevyjde? Třeba 4*? 160 000 Kč vyhozených, břicho rozpíchaný, psychika zničená, život uteče s upínáním se na to jedno, nejdůležitější… a stejně to nemusí vyjít.
Snažím se 5 let, na klinice rok. Do druhého pokusu IVF nepůjdu.
@Nikki1992 píše:
Nám dali kalkulaci na 38.000,–, ale ještě + to TESE cca 15.000,– . Nechápu, proč to máme o tolik dražší než vy… Mám tu péči o embryo 7.700,– , anestézii 1.000,– , ICSI 10.000,–, PICSI 5.000,– , kryokonzervace 10.000,– MACS 6.000,–, Gonal 9.200,–. Je to dost, ale pokud se to povede, tak to za to rozhodně stojí!
Jak říkám Peníze budou- my nebudeme.
Držím všem moc palce!
Za ten gonal máš teda pěknou pálku. Kolik toho máš předepsaného? Já mám právě tři balení, je tam 30 dávek a denně mám píchat čtyři. Za to jedno balení co jsem se dívala na internetu je doplatek cca 1500,–Kč. Snad jich nebudu potřebovat více.
Jen mě překvapuje, že máš PISCI i MACS - to je podle mě skoro to samé, ne? A taky ta péče o embryo, to bude asi prodloužená kultivace, ne?
Přeju ti, ať vám to vyjde napoprvé, nebo alespoň ať se povede hodně mrazáčků, protože z těch cen se mi až točí hlava a nedovedu si představit toto platit třeba 4× ![]()
@terrka83 zatím nic moc nevím. Moc tomu nerozumím. Vše se přesně dozvím 6.3.
No asi mi tam dali snad vše co je možné. Ještě zvážím, jestli vše potřebujeme. Snad to vyjde…
Nevíte náhodou někdo jak je to u těhotenství po IVF? Je potřeba jít na rizikové? Šéf mě asi zabije, jestli se už v dubnu neukážu v práci ![]()
@Nikki1992 Ne, na rizikové potřeba jít není. Jakmile ti v CARU potvrdí, že plodu bije srdíčko, tak tě normálně předají do péče tvého původního gynekologa, jako by jsi otěhotněla normálně. Samozřejmě když jsou nějaké komplikace, tak je to jiné. Ale to už řeší tvůj gynekolog
Já na rizikové jít neplánuju, teda budu se snažit chodit co nejdéle do práce ![]()
Ahoj holky!
Mužů se k Vám přidat? Zítra jdu na kontrolu a domlouvat 2 Ivf. U prvního jsme měli 14 odebranych vajíček, 7 oplodněných a 3ti den zaváděli 2…9den přišla Ms.
Teď mám slíbený jiný postup- prý už ví jak reagují atd a bude to prý lepsi ![]()
Já už se teď bojím aby to vyšlo…
@EllEff Jasnačka přidej se k nám
, mě čeká stimulace až v půlce března
@Lulusila no já se dozvím dneska co a jak… tak snad brzy ![]()
Už bych to chtela mít za sebou a nejlépe s pozitivním vysledkem
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.