Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@NeferetNefertari mě tenkrát řekli, že bych musela na jinou kliniku, kde je asi větší sál. To že bych nešla vůbec to mi neřekli. Ale naštěstí to dopadlo jak dopadlo 😊 hlavně si nikde nečti o tom diskuze 😁mě to hrozně rozhodilo. A fakt mě něco dobrého namíchali a jediné co trochu bolelo bylo píchnutí flexily na sále 😁
Ahoj holky, chtěla bych se tu zeptat zda s tímhle nemáte některá zkušenosti. Píši to právě sem protože už máš po dvou letech snažení v CARU tlačí do IVF tak si říkám že vy už máte asi spoustu zkušenosti za sebou. Před 3 týdny jsem měla potvrzenou ovulavi, teď mám 10 dní zpoždění a z krve je těhotenství vyloučeno ale mám úplně pozitivní ovulacni test. Nevíte čím to může být? Léky neberu a folikul tam není
moc děkuji za vaše zkušenosti ![]()
@Elenka1987 píše:
Ahoj holky, chtěla bych se tu zeptat zda s tímhle nemáte některá zkušenosti. Píši to právě sem protože už máš po dvou letech snažení v CARU tlačí do IVF tak si říkám že vy už máte asi spoustu zkušenosti za sebou. Před 3 týdny jsem měla potvrzenou ovulavi, teď mám 10 dní zpoždění a z krve je těhotenství vyloučeno ale mám úplně pozitivní ovulacni test. Nevíte čím to může být? Léky neberu a folikul tam nenímoc děkuji za vaše zkušenosti
Tak to bude ovulacnim testem, pokud jsi tu ovulaci mela potvrzenou utz a byl tam videt i folikul, tak je to 100%, kdezto ovu test se muze mylit. Ja teda s ovulacnima testama zkusenosti dobre nemam. A muzu se zeptat, pises, ze jsi 2 roky chodila do CAR a co tam s tebou delali, kdyz ne ivf? Ja teprve zacinam s CAR, tak jsem myslela, ze bud iui nebo ivf.
@meloune Ale jak by bylo možné že by se ovulacni test mílil? Mě vždy ukazoval správně
Právě vůbec to nedává smysl. A já měla vždy problém s ms,pres injekce nechodila.Pak mi zjistili PCOS a zkoušela různé prášky co mi pomůže dozrát vajíčka a jedno iui máme za sebou ale víc jsem jich odmítla, protože mi to prijdou vyhozené peníze když jsme jinak v pořádku. Ještě mi zjišťovali průchodnost vejcovodů a vše ok. Ani dr už si se mnou nebo rady proč to nejde, asi mám velký problém v hlavě ale po tolika nezdarech kdo by neměl
Teď nás cpou do IVF ale já mám strach že to nevyjde a přítel chce ještě vyčkat
Tebe trápí co?
@Elenka1987 tak to fakt netusim, ja jsem se treba setkala v nemocnici s gynekologem, ktery rekl, ze ovulacni testy jsou vyhazovani penez, ale urcite bych verila spise utz. A proc se branis ivf? Pokud dva roky se snazite a nic, tak bych do toho sla. Ja uz jedno ditko mam, povedlo se prirozene po 9 mesicich snazeni, pred rokem a kus se povedlo po druhe, ale v 7 tydnu zamlkle tehu a revize a od te doby nic, tak ted jsme ve fazi, ze manzel ma za sebou spermio a me ceka hormonalni profil, pokud to bude ok, tak rekli v CAR zkusit iui, ale moc sanci asi neni.
@EllEff Ahoj, sorry za zpožděnou odpověď, včera jsem se k netu vůbec nedostala. Ano, samozřejmě, že máme PK, v našem centru to berou jako standard a já bych to vyžadovala i kdyby nebyl.
Volala jsem si včera, takže stav je tento - odebráno 13, z toho 8 zralých a oplodňovaných a z těch 8 se podařilo oplodnit pouze 5. Takže rychlý sešup dolů a vystřízlivění z euforie. Zítra si mám volat zase, jak těch 5 vypadá. Dneska nevím nic a jsme oba nervózní jako víte co. Kdyby došlo všech 5 do konce, tak je to mega úspěch (alespoň pro nás), ale v to moc nevěřím. ![]()
Myslím na vás, holky a fakt doufám, že si to kafe s tím pupkem dáme.
@Jezelia ty ale věř to tak, ze jich bylo hodně a aspoň vyhráli jen ti nejlepsi ![]()
No já jsem o tom přemýšlení a PK budu vyžadovat i za cenu toho, ze by nezbylo nic ![]()
A to kafe si dame urcite, brezen je nás mesic ![]()
@meloune Mě taky řekli že si ovu testy nemám dělat ale z toho důvodu že já je nikdy neměla pozitivní a řekli mi že na někoho prostě nepůsobí. Ale že by to mohlo být i naopak se mi nezdá
Jinak mě při iui řekli že se šance na početí zvyšuje o 4% což je celkem nic a myslím si že větší účinek právě iui má když má partner horší spermio ale pokud je ok tak mi to příjde zbytečné ![]()
A já se ivf bojím protože na tom byla kamarádka a povedlo se až napotřetí a je to docela drahé, tak úplně nevím zda jsem na to psychicky připravená. Tak si říkám že pokud do toho půjdeme tak si nejdřív musím dát do pořádku hlavu ![]()
Jinak to máš parádní že už jedno dítko máš, věřím že se určitě brzy zadaří i druhé když už jendou to šlo ![]()
@Elenka1987 Určitě bych spíš než domácímu testu věřila ultrazvuku. Já se jen divím, že jim to trvalo dva roky, než vám doporučili ivf. My jsme v CARu půl roku, a kdybych nemusel zhubnout, tak už bychom na ivf šli už v lednu. Tak jsem asi nějak zvyklá na to, že to funguje celé docela dost rychle. Ale je fakt, že předtím jsem rok docházela na gyndu a v červnu jsem dostala prášky na ovulaci, který jsem pak v CARu odmítla, protože mi po nich bylo blbě a iui u nás kvůli mě nepřichází moc v úvahu. Jo, je dost blbý, že je ivf hodně drahá sranda a osobně to beru tak, že pokud se to nepovede na ivf, tak nám není dáno mít děti, ale ani jeden s tím nic neuděláme. Jediný co můžeme je pro to udělat to co je v našich silách. Osobně jsem se bála spíš toho, že bychom měli mít jen čtyři šance a pak útrum, ale ve finále se ukázalo, že pokud budeme mít dostatek embrií, tak můžeme jít během jednoho cyklu i několikrát, což mě dost uklidnilo a tchýně má zase kolem sebe dost ženských, kterým se ivf prý povedlo na poprvé. Všechno je dost individuální a bát se toho ničemu nepomůže spíš naopak. ![]()
@Elenka1987 jsi moc hodna, on manzel spermio ok ma, ale morgologie vysla 3% a ma byt 4 a pry prave ten spatny tvar muze zpusobovat, ze spermie nepronikne do vajicka, tak uvidim, jestli nam po vysledcich toho hormonalniho profilu vubec iui doporuci. Uplne Te chapu, ze se Ti do ivf nechce, ale ja bych to byt Tebou zkusila, stejne jako se to kamaradce povedlo na potreti, muze se to Tobe povest na poprve ❤️️ Kolik je Ti let, jestli se muzu zeptat? Me je 36, ted v dubnu mi bude 37, takze ja uz moc casu nemam 😰
@Kamča 92 No mě se právě doktorka zmínila, že by mě pak nemuseli vzít, ale nejsem si jistá jestli mě fakt jen strašila nebo to myslela smrtelně vážně jako by pak jiná varianta neměla být. Ale mam 5 kg rezervu a to se tváří, že je v pohodě, tak uvidíme. Ne nebudu číst víc diskuzí, na to mám svojí psychiku až moc ráda ![]()
@meloune Jee tak koukám že to jsme na tom úplně stejně
přítel má taky morfologii 3% ale řekli nám že i s tímto výsledkem a zvlášť když je vše ostatní zcela ok že by to neměl být vůbec problém
Ale už se mi to zdá být divné že se pořád nedaří. Jinak děkuji za uklidnění, vím že se to pověst může ale nechci na to jít dokud nezačnou být víc v pohodě, ať si neúspěch neprivodim sama svými stresy. Mě je 31 ale už teď lituji že jsem miminko nechtěla ve 25 ale co se dá dělat…Je fakt že je spoustu starších maminek a taky to zvládají.
@EllEff 3. den kultivace a drží všech 5, tak snad, snad! Volám zase pozítří, to už budeme domlouvat zamražení, na ET se teď nechystám. Ta prodloužená kultivace mi přijde naprosto logická, buď to těch 5 dní ta embya vydrží, nebo ne. A nevěřím tomu, že je jim 3. den lépe v děloze, kde ani ani v přirozeném početí nemají v tu dobu co dělat. Třeba i dost center mrazí pouze a výhradně blastocysty, pokud se embryo do tohoto stavu nedostane, tak ho nemrazí, protože není dost kvalitní. Tudíž pak menší šance na opětovné rozmražení.
Jinak k těm testům, na mě působily blbě jako OVU, tak TT, ukazovaly mi falešnou pozitivitu. Mám jen pár značek, kterým věřím.
@Jezelia
tak je to na dobré cestě a my si snad ty kafíčka jako 3 pupkači dáme
březen je jasnej náš měsíc ![]()
@Jezelia tak super ![]()
Oni to dokážou uvidis ![]()
Jako co se těch embryí tyce, mas pravdu… já byla proste na tom prvním ivf ze všeho moc vyplasena
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.