Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@meloune Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze sem si inejkce musela pichat 14 dni, protoze jsem na ne nechtela reagovat. Taky jsem mela 4 ruzny - 3 na stimulaci a 1 na redeni krve. Doktorka ale rikala, ze se tak v průměru pichaji 12 dni. Minule utery sem si pichla posledni Ovitrall (aspon myslim ze se tak jmenuje) a ve ctvrtek rano jsem sla na sal. Embrio ve stupni blastocisty mi davali ted v utery. Takze cca cely to trva nejaky 2 az 3 tydny plus ted 14 dni cekat na krev. Po transferu mi nechali injekci na redeni a beru ultrogestan 2-0-2.
@NeferetNefertari a na cem zalezi jestli na ty injekce budes reagovat nebo ne? Jsou po tom nejaky vedlejsi ucinky, treba nadmerny rust chloupku?
to je moje nocni mura, aby mi nezacaly rust treba pod nosem ![]()
@meloune To nevim na cem zalezi asi proste clovek od cloveka. Proto ze zacatku nasadila malou davku pera a pak ji hodne zvysila a pridala dalsi injekci. Doktorka ocekavala, ze na ne budu reagovat dobre s ohledem k tomu, ze nemam ovulaci, mam naprumerny pocet vajicek a na jednoduchy prasky sem zareagovala loni dobre. A injekce zafungovali doslova na poslednin chvili. No me zacaly vypadavat hodne vlasy a nabrala jsem 3 kila.
@Moniseeek to ještě nic neznamená, na transferu jsi byla tuším v sobotu? Podle mě je ještě brzy. Hlavu vzhůru, naděje je veliká. A proč jsi byla naštvaná?
@Ewsonek ale nepohodli jsme se od chlapa s rodiči, furt dokola tak me zas vytocili…a jak jsem byla naštvaná tak jsem si rekla pujdu testovat a nic čisto bílo. Ano byla jsem v sobotu na transferu.
@meloune Na transfer jdeme zítra. Já si inkekce pichala 8 dní. Za další 2 dní jsem šla na odběr a teď po 5 dnech půjdeme na transfer. U mě to bylo docela rychle. Já jsem začátkem minulého cyklu řekla gynekologovi, že chci jít na IVF, on hned podal žádost a hned další cyklus už jsem stimulovala. Tajze teď už jen aby to vyšlo. V den odběru byl manžel se mnou, aby odevzdal sperma. Takže po zítřejším transferu už budeme jen věřit a doufat.
@ZuziH85 Budu drzet palce
Treba taky dostanete fotecku embrijka ![]()
@ZuziH85 tak to ti také budu držet palce a dej vědět, jak to probíhalo ![]()
@NeferetNefertari @zuzka2a Holky, moc děkuji. Dám vědět, jakcto proběhlo. Hlavně aby už za dva týdny byli // ![]()
@ZuziH85 to zni uplne pohodove a urcite se povede, moc na Tebe budu myslet a drzet palce, ale verim, ze se mu u Tebe bude libit a poradne se zavrta
Me vsechno teprve ceka, ale nejak 8.4. bych si mela jet pro ty injekce a uvidim, co mi reknou dal.
@meloune Relativně pohodové to docela bylo, tak doufám, že to tak bude dál…I já Ti drzim palce, urcitebto zvládneš a všechno bude tak, jak ma
@Lulusila no jo ko
ted v sobotu jdu na odber
zkusime microfluidic tak jsem zvedava ![]()
@EllEff Holka, držím palce, ale co se týče neuskutečnitelné PK, tak to škoda mluvit… Dali ti zase dvě?
@meloune Zrovna mamavit mi doporučován nikdy nebyl. Beru listovku a zbylo mi tu pár pytlíčků nosifolu. Uškodit to nemůže.
@zuzka2a Já počítala dny v těhotenství naprosto úplně stejně jako ostatní bez IVF. Tedy podle prvního dne MS, doktor mi určil termín o den dříve, než podle MS a nakonec se mi dítě narodilo 40+1 podle MS.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.