Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Caroli, a kde je problém? Možná by nebylo od věci nám napsat něco o sobě.
Takže IUI u vás nepřipadá vůbec v úvahu? Jdete rovnou na IVF? ![]()
Jinai u nas je dle DR vse OK ( az na zanet:-((( ) a prvni IUI bylo zakonceno SP v 7 tt. druhe skoncilo zanetem… takze chceme IVF.. je mi 26, mm 40
Hani, podle doktora jsem já taky v pohodě, jen manža má horší spermiogram. Ale při OPU měl spermio celkem v normě, tak si říkám, zda není problém i ve mně. Na IUI jsme byli 3× a nic z toho. Prostě se pořád nemůžu zbavit pocitu, že není chyba jen v něm. Pokud se nepovede IVF, tak se objednám na všechna možná vyšetření, která jsou dostupná.
I když funguju normálně a nemám žádné problémy, neznamená to, že ve mně nemůže být něco, co brání tomu, abych otěhotněla… ![]()
LLenča píše:
Hani, podle doktora jsem já taky v pohodě, jen manža má horší spermiogram. Ale při OPU měl spermio celkem v normě, tak si říkám, zda není problém i ve mně. Na IUI jsme byli 3× a nic z toho. Prostě se pořád nemůžu zbavit pocitu, že není chyba jen v něm. Pokud se nepovede IVF, tak se objednám na všechna možná vyšetření, která jsou dostupná.I když funguju normálně a nemám žádné problémy, neznamená to, že ve mně nemůže být něco, co brání tomu, abych otěhotněla…
Leni: my sli do CAR ze sme meli hodne spatny spermio ( hlane pohyblivost), ale za 4 mesicu brani vitaminku sme ji zvedli z 20 na 70%… podle dr ja jsem v pohode, ale jak sama pises, mam takovy pocity, ze i ve mne neni vse ok.
Delali vam genetiku a imunologii?? nam rekli ze az po druhem neuspesnem IVF coz se mi moc nelibi…
Haninaplz píše:
Caroli: a muzu vedet co je za problem?? pokud ti to nevadi…
No, my nemáme problém s otěhotněním, bez problémů otěhotním přirozenou cestou, manžel má spermiogram na 99%, jen má sám na sebe autoimunitní reakci. Nicméně se dostaneme jen do 7tt, dál ne. Opakovaně prudce klesne hCG a je to. Takže IUI pro nás není řešení prý.
Všechny testy- reprodukční imunita, genetika, trombofilní mutace, hormonální profil,spermiogramy se stimulací i bez ní máme hotové. Takže kde je zakopanej pes, teď v podstatě nikdo neví…
Hani, já se ptala na různá vyšetření, ale Dr. mi řekl to samé co jsi napsala, řeší se to až po druhém neúspěšném IVF. Takže jsme vlastně nic nepodstoupili. Ale jak jsem psala, pokud se zvrtne 1. IVF, budu chtít všechna vyšetření. Nemá cenu čekat. Už takhle to stojí spoustu peněz. ![]()
Caroli píše:Haninaplz píše:No, my nemáme problém s otěhotněním, bez problémů otěhotním přirozenou cestou, manžel má spermiogram na 99%, jen má sám na sebe autoimunitní reakci. Nicméně se dostaneme jen do 7tt, dál ne. Opakovaně prudce klesne hCG a je to. Takže IUI pro nás není řešení prý.
Caroli: a muzu vedet co je za problem?? pokud ti to nevadi…
Caroli: tak snad na to dr prijdou, budes pod velkou kontrolou… budu ti drzet pesticky ![]()
Lenci: ja taky rikam, ze pokud se prvni nepovede, chci vsechna vysetreni…
LLenča píše:
Pekoni, já mám pocit (podle tvé profilové fotky), že jsem tě tam i viděla. Při nějaké kontrole či tak.
Díky, i tobě.
Ty jsi teď v jaké fázi?
Pekoni: juu tak ty budes nase prvni… budeme od tebe sbirat zkusenosti…
Haninaplz v to také doufám, že na to přijdou a konečně se podaří…
LLenča píše:
Hani, já se ptala na různá vyšetření, ale Dr. mi řekl to samé co jsi napsala, řeší se to až po druhém neúspěšném IVF. Takže jsme vlastně nic nepodstoupili. Ale jak jsem psala, pokud se zvrtne 1. IVF, budu chtít všechna vyšetření. Nemá cenu čekat. Už takhle to stojí spoustu peněz.
Ona jde ta Dr. na mateřskou, jsem slyšela.
Kéž bychom žádná vyšetření nepotřebovali, ale to nikdo neví… ![]()
Jinak mám po sobotním OPU pořád problém s břichem. Jen doufám, že nemám OHSS.
Jestli to do zítřka nebude lepší, valím na UTZ. ![]()