Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@zuzu1122 samozrejme že ale nejde len o peniaze, ale po tom čo som počula na od kamarátok tak ma každé jedno CAR v Prahe odradilo. Všade skúšaju najprv insemináciu bez akého kolvek testu, myslím genetika a imunologia, my sme všetko podstupili a až potom snami riešili samotné IVF.
http://www.upmd.cz/?…
@zuzu1122 ja chodim do iscaru v Prahe.za injekcie Gonal, Cetrotide a Pregnyl som platila cca 4 000.pred odberom sa plati zaloha 16 000.je v tom pocitane ICSI, PK a este neviem co.Pri 1.IVF mi vratili 2 700, to som namala PK, teraz asi budem este doplacat.to este neviem. uctovanie je pred ET.aj ja som sa sklamala v iscare. totoje nas posledny pokus so stimulaciou. kedze manzelove spermie(po MESA/TESE) sa po rozmrazeni nespravali tak ako mali, poziadali ma, ci mozu rozmrazit aj poslednu davku, suhlasila som.pred prepustenim mi embryologicka poskytla milne info o spermiach(vravela, ze su kvalitne)z prvej davky ich mali oplodnenych 10 z 23, z druhej neviem.rano mi vravela, ze su 4 (kde je tých 19???) a vcera mi vravela, ze ich je 7 kvalitnych.dnes sa 3 vyvyjaju ukazkovo, zbytok su mierne zaostale, tak nevie, ci bude nieco na mrazenie.ET bude asi v sobotu. pozri si recenzie na jednotlive centra a podla toho by som sa rozhodla. iscare nie je z tých najlacnejsich.mna tam poslala moja dr.ak chces, pozri si www.iscare.cz.
@katulka3010 píše:
@zuzu1122 ja chodim do iscaru v Prahe.za injekcie Gonal, Cetrotide a Pregnyl som platila cca 4 000.pred odberom sa plati zaloha 16 000.je v tom pocitane ICSI, PK a este neviem co.Pri 1.IVF mi vratili 2 700, to som namala PK, teraz asi budem este doplacat.to este neviem. uctovanie je pred ET.aj ja som sa sklamala v iscare. totoje nas posledny pokus so stimulaciou. kedze manzelove spermie(po MESA/TESE) sa po rozmrazeni nespravali tak ako mali, poziadali ma, ci mozu rozmrazit aj poslednu davku, suhlasila som.pred prepustenim mi embryologicka poskytla milne info o spermiach(vravela, ze su kvalitne)z prvej davky ich mali oplodnenych 10 z 23, z druhej neviem.rano mi vravela, ze su 4 (kde je tých 19???) a vcera mi vravela, ze ich je 7 kvalitnych.dnes sa 3 vyvyjaju ukazkovo, zbytok su mierne zaostale, tak nevie, ci bude nieco na mrazenie.ET bude asi v sobotu. pozri si recenzie na jednotlive centra a podla toho by som sa rozhodla. iscare nie je z tých najlacnejsich.mna tam poslala moja dr.ak chces, pozri si www.iscare.cz.
zvlastne ale toto necitam prvykrat, ze sa stratili vajicka… toto sa vraj stalo aj jednej kocke v heliose a ked sa pytala, ze kde su ostatne, odpoved bola: asi sa niekam stratili… recenzie som uz nejake pozerala ale v kazdej boli aj dobre aj zle hodnotenia, rozhodnut sa nieje take jednoduche… najskor chvalili helios, potom sa to tam vraj nejak pokaslalo hlavne ohladom pristupu k pacientkam, tak neviem… na iscar som naposledy citala celkom dobre ohlasy… musim to poriadne pozriet a zvazit, kazdopadne mam minimalne mesiac este cas - urcite to po tej LPS nepojde hned…
@zuzu1122 uvidim, co mi povie embryolog pred ET. z tych 23 nemuseli byt vsetky dobre, ale mi mohli povedat pocet kolko ich bolo nepouzitelnych. ![]()
@katulka3010 píše:
@zuzu1122 uvidim, co mi povie embryolog pred ET. z tych 23 nemuseli byt vsetky dobre, ale mi mohli povedat pocet kolko ich bolo nepouzitelnych.
to je fakt, povedat ti to mohli… ako daleko to mas do Prahy? a ako dlho sa uz o miminko pokusate?
@zuzu1122 do prahy to mame asi 25km.ked idem busom, tzak v iscare som cca za hodinu. manzelia sme uz skoro 2 roky a miminku sme sa nebranili ani pred svadbou, co je viac ako 3 roky. odkial si zo SR??ja okolie PP.
@katulka3010 píše:
@zuzu1122 do prahy to mame asi 25km.ked idem busom, tzak v iscare som cca za hodinu. manzelia sme uz skoro 2 roky a miminku sme sa nebranili ani pred svadbou, co je viac ako 3 roky. odkial si zo SR??ja okolie PP.
tak to mas tolko ako ja do heliosu. som zo SR. my sme manzelia vyse roka a aj pred svadbou sme sa uz pokusali o babo. kolko mas rokov? teda ak to nieje tajne ![]()
Holky u mne to vypada spatne uz spinim hodne bolijou mne zada i bricho jsem 8 den od et takze to asi nevyslo u mne.
@zuzu1122 @katulka3010
nebojte nič, my sme saa snažili 4 roky a nakoniec to vyšlo na prvý pokus cez IVF, teraz sa snád držká súrodenec
tiež ale mám neuspešné druhé IVF teraz sme na poslednom hradenom poistovnou
Katka takže máš 3, ver že aj to je dobre nebojkaj nič, hlavne sa pripravuj na sobotu, umyt okná povysávat a potom už len ležkat ![]()
@hanka1120 pokial len spinis, to este nemusi nic znamenat.po prvom ET som dostala MSjeden den pred terminom.ked som volala do car, ze mi dorazila, tak sestra vravela, ze este nie je nic iste.aj napriek MS som si mala robit test.som, ze bol neg.skus zavolat do car.tam ti poradia.
@lenkaadam na okna kaslem a na vysavanie mam manzela.bude musiet posluchat ako hodinky ak chce miminko a on chce.
![]()
@zuzu1122 ja viem ze si zo SR, chcela som vediet len z ktorej casti SR (staci okres).mam 30 rokov.
@katulka3010 tak to je dobre že poslúcha, aj ten moj, je to snaha z oboch strán aby to dobre dopadlo. Pozerám že si mladučká mne je 32, 30 som mala ked som čakala Adamka
@lenkaadam @katulka3010 tak koukám, že jsem tu všechny tak nějak stejně - si blízko, mě bylo 31
takež jsme tu kráásné mladice!:-))
@hanka1120 ještě to nezvdávej, to vše může být ještě k těhu.. a zkoušela si testík??? ![]()