IVF červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
998
8.8.12 15:21
@hanka1120 píše:
Slunicko kez bys mela pravdu.

musíme věřit beruško!!! je to těžké, vím, jaké to je, ale jsme silné bojovnice!!! tak šup odpočívat a klid dušičce, nespekuluj vůbec na tím negativním! :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
8.8.12 16:25

Týý jo holky, já dnes celé ráno, dopoledne a i chvíli odpo měla zimnici, byla pořád nějaká zima a teď zase naopak mi je vedro, dusno… to je děs tyhle stavy.-)) oblíkat, svlíkat pořád:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
8.8.12 16:29

@Slunicko81 aj mne bolo vcera chladno nebolo mi dobre po OPU, tak som lezala a perinu som mala az po nos.dnes uz dobre :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
8.8.12 16:48

@katulka3010 to mě po OPU pobolíval podbřišek, takže jsem hooodně pila a pořád jsem pak seděla immervére na záchodě:-)))) a taky jíst hodně maso, potřebujeme železo, vlákninu a taaak – a hlavně odpočinek, tak pěkně lež, odpočívej a relaxuj!!! tohle jsou totiž naše poslední chvíle kdy budeme moct odpočívat a relaxovat, pak už to s těma robátkama nepůjde v takové míře jako teď!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
8.8.12 17:10

No ja som teraz spala cez hodinu, bolelo ma v podbrušku som 6 den po Et, zjrejme sa zaniezduje drobček :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
8.8.12 17:30

@lenkaadam jojo tak tak zahnizďuje se tam - pořádně si hledá to správné místečko, kde se mu bude nejvíc líbit! :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
8.8.12 18:45

@Slunicko81 na vesnici sa to moc neda sezona zavarania a zahradku sme mali ako dzungli. manzel vyniesol asi 5 dost velkych kosov.uz ma to nebavilo, ale tchýne nebude moct povedat, ze som doma a nic nerobim. o IVF vie iba manzel.je to tak lepsie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
8.8.12 19:00

@katulka3010 no teraz pracuj ale po ET len odpočívaj :)ja tu mám babičku na synčeka, lebo sa nechcem natahovat tak mi je fajne, malý je zlatučký, ale je to už toto všetko náročné ked je dietatko, sluníčko má veru pravdu, posledné chvílky na odpočinok a ešte cez tehotnestvo, ale nemenila by som za nič na celej planéte :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
8.8.12 21:14
@katulka3010 píše:
@zuzu1122 vitaj.co konkretne by si chcela vediet?? :D

dakujem za privitanie :mavam: rada by som vedela, kolko asi trva kym z poistovne schvalia uhradu IVF, ak by som chcela podstupit aj ICSI, ci sa doplaca len ICSI alebo aj cele IVF. nikde som nenasla ako sa to hradi. len viem, ze IVF by mala platit poistovna. navysej ja som bola pred 1,5 rokom na LPS vajecnikov koli cystam (na oboch som mala 5 cm) a teraz ma caka LPS koli priechodnosti. manzel bol na spermiograme, pocet aj pohyblivost su v poriadku… ale morfologiu ma len 0,5 takze sa obavam, ze ICSI bude nutne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
8.8.12 21:16

Holky tak vám zlepším náladu…dneska jsme se v Caru ptali embrioložky jak vypadal náš první výsledek v roce 2010 - protože jsme z 9vajíček měli oplodněné jen 2vajíčka a jedno bylo po dvou dnech pomalé a druhé se vyvíjelo jak má a bylo to dokonce 4bc+cysta…a máme i tak krásnou holčičku. Takže nevěště hlavy ;)
Letos máme z 18vajíček oplodněno 7 a vesměs to je kvalita a…což je super zpráva a hlavně to, že si zbytek můžeme zamrazit ;)
Mějte se… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
8.8.12 21:18
@Slunicko81 píše:
@zuzu1122 ahojky, záleží co přímo máš na mysli… jestli půjdete do IVF, tak tebe čeká stimulace léky, kdy pak budeš chodit určité dny během stimulace na UTZ jak folikuly rostou, pak tě dle UTZ dr. naplánuje odběr vajíček, to probíhá pod narkozou a přítel odevzdá vzorek sperma a pak vás informuje embryolog jak to vypadá… ale to vše ti určitě tvůj dr. poví, co vás čeká, až budete rozjíždět IVF, záleží taky na výsledkách SPG tvého partnera, buď budete mít jen IVF a nebo je možno i ICSI metoda… to vše se poradíte taky i s embryologem.. já tu konzultaci měla po odběru vajíček, kdy přišel a řekl co a jak a další dny si pak voláš do CARu jak se vyvíjej a kdy přijet na transfer embryjek…

velmi pekne dakujem za odpoved, este by ma zaujimalo, kolko trva ten odber vajicok, ci je to potom bolestive a ci je potrebna PN a tiez aka je uspesnost, manzel ma morfologiu iba 0,5, pricom pocet aj pohyblivost su v poriadku, takze predpokladam, ze ICSI sa asi nevyhneme :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
8.8.12 22:02

@zuzu1122 zalezi na tom, aku mas poistovnu. u VZP to trva cca 3 tyzdne.co sa týka poplatkou, zalezi na tom, ake vykony budu robit.kam chodis do caru??v iscare v Prahe sa plati zaloha 16 000, ale ked vsetko nevycerpas, tak ti vratia. a plati sa aj za injekcie na stimulaciu.ceny su rozne.len nedavno tu holka pisala, ze za Gonal doplacala 35 000.ja som platila 3 500.to je veeeelmi velky rozdiel. Gonal je z tych drzsich, ale mne vyhovoval.my chodime do caru viac ako rok. u nas je problem u manzela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
8.8.12 22:14

@zuzu1122 zalezi na tom, ci ti da dr. kratky, alebo dlhy protokol.ja som mala len kratky.tzn. v druhy den MS si zacnes pichat injekcie na stimulaciu. pocas stimulky ides asi 2× na kontrolu ako rastu foliky a kolko ich je. v den odberu nalacno. samotny odber trva asi 15-20minut. vacsinou sa robi v narkoze.po odbere si este asi 2 hodiny na lozku.pred prepustenim ta pride informovat embryologicka ohladom vysledku.co sa týka bolesti je to individualne.pri prvom odbere ma to skoro vobec nebolelo(mala som 11 folikou-3 vajicka), ae tera ma to bolelo pekne(26 folikou - 23 vajicok)je treba veeeela pit. aspon 4 litre.( u mna problem vypit 2 litre) Na druhy den volas do laborky ako sa embryjka vyvyjaju a kedy bude ET. Prvý krat som bola na OPU v sobotu a v pondelok ET. teraz OPU v pondelok, ET piatok alebo sobota.este neviem. mam 7 oplodnených vavjicok, tak cakaju, aby nasli 2 avoritou, ktore pojdu na ET.uz sa na ne tesime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
8.8.12 23:02
@katulka3010 píše:
@zuzu1122 zalezi na tom, aku mas poistovnu. u VZP to trva cca 3 tyzdne.co sa týka poplatkou, zalezi na tom, ake vykony budu robit.kam chodis do caru??v iscare v Prahe sa plati zaloha 16 000, ale ked vsetko nevycerpas, tak ti vratia. a plati sa aj za injekcie na stimulaciu.ceny su rozne.len nedavno tu holka pisala, ze za Gonal doplacala 35 000.ja som platila 3 500.to je veeeelmi velky rozdiel. Gonal je z tych drzsich, ale mne vyhovoval.my chodime do caru viac ako rok. u nas je problem u manzela.

no my chodime do heliosu ale asi presedlame na iscar… nejak som sa v heliose sklamala… hlavne ten pristup… ja som 1,5 roka po LPS vajecnikov (isla som tam s jednou 5 cm cystou na lavom vajecniku a v nemocnici na predoperacnom vysetreni mi nasli aj na druhom) som sa tam rozplakala ako male dieta.. takze mi vyoperovali dve 5 cm cysty… teraz ma caka ta LPS vajickovodov - chcu skontrolovat priechodnost… aj tak mi to je divne lebo vsade som sa docitala, ze priechodnost kontroluju vzdy zaroven s odstranenim cyst… navyse, manzel ma morfologiu spermiogramu 0,5 - pohyblivost aj pocet su v poriadku, len nemaju spravny tvar… doktor nam povedal, ze normal je 4… katuska a mozes mi este prosim ta povedat, kolko si teda platila samostatne za lieky a kolko za zakrok? teda za IVF? a ako to je vlastne s tym ICSI? to sa plati zvlast? viem ze v icsare stoji IVF 990 eur a ICSI 75, len teraz neviem, ci to mam brat tak, ze IVF mi preplati poistovna a tych 75 eur si doplacam ja aj s liekmi… mam pocit, ze uz som toho tolko precitala o IUI, IVF, ICSI, KET atd, ze v tom zacinam mat chaoz a neviem sa v tom vysomarit… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
9.8.12 07:09

@zuzu1122 odporúčam ti Podolí, hlavne ohladom finmancii :) a ja som tam velmi spokojná, 1IVF úspešné 2 ročný chlapček, 2IVF neuspech a teraz čakám na výsledok po 3 IVF. Podolí je jedno z najlepších stredisk českoslovenksa, a pokial nemáš problém cestu do Prahy tak by som nevaáhala :)je to na každom. Mna IVF vždy nestálo viac ako 10 000Kč a to aj s liekami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí