Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Payus jo zapomněla jsem se zmínit o tom AS. heleď já poslouchala srdíčko poprvé až po screeningu, takže v nějakém 13 týdnu a bylo slyšet krásně. Ale co vím, tak některé holky slyšely srdíčko už třeba v 9, 10 týdnu. Jde hlavně o to, abys takto brzy nebyla nějak špatná z toho, když srdíčko nenajdeš víš.
@sebel 20tt?
To je nějaký divný, to cítíš už většinou pohyby, na samotném AS doporučují odposlech od 12tt ![]()
Tak holčičky ještě poslední příspěvek a přestanu to tu spamovat
včera jsem poprvé s jistotou cítila pohyby!
fandil jsem hokeji a miláček to asi prožíval se mnou, protože se tam začal pěkně vrtět
jsem teda přesvědčená, že to mužský být pohyby, protože to byly docela perdy ![]()
Ještě dávám aktuální foto z dnešního rána, jak už se kulatím ![]()
@Monisek90 a Tobě moooc gratuluju ke krásným 4 kouskům!
Snad budou pěkně držet dál ![]()
@kocourek88 strasne ti to slusi. A moc dekuji za odpoved. Ja radeji pockam teda at nemam zbytecny nervy
na kontrolu jdu v pondeli 20. A 29. na odbery, 19.6 na ten prvni screening, doufam ze budu mit stastny den…budu mit 33 narozky ten den
jinak ja pohyby s Matou zaregistrovala po 18tt, ne ze bych si to pamatovala…ale mam knizku kam jsem si vse psala. Krasna vzpominka. Kocicko hodne zdravi
![]()
@kocourek88 krásný pupajs
kolikátý jsi tt? Mi přijde podle termínu porodu, cos sem psala, že jsi o 6 týdnů přede mnou a zatím mám jen vyvalený tlustopupek a těhu nikde ![]()
@Milikub moc děkuju
jsem 19+2 dnes - takže 20tt. Heleď v klidu - mě to nejdřív taky vypadalo jak špek, a pak už se to začalo pomalu zakulacovat. Já si myslím, že když není člověk půlně hubený s plochým bříškem, tak to prostě dýl vypadá jen jako špek
takže takhle pěkné bříško mám třeba tak - 3 týdny max? Předtím jen špek spíš, ale na opak už takový jiný, tvrdšía ne špekovatý a nešel zatáhnout ![]()
@Payus děkujuuu
no uvidíš, jak vydržíš. U mě je divné, že já se na AS strááášně těšila a spíš jsem se bála, abych ho nepoužívala až moc a za tu dobu, co ho mám, jsem ho použila 3×
nějak nevím proč, ale po tom screeningu, co skončil první trimestr jsem se tk strašně uklidnila, že vůbec nemám potřebu ho používat. A teď jestli teda už začnu cítít pohyby (doufám, že to bude už ono - už jsem z toho začínala být nervózní, že nic necítím), ho už nebudu potřebovat vůbec. Já si píšu občas zápisky akorát do aplikace, co mám (Mamapp - doporučuju, ale je placená - asi 199 kč)
@Ba-stet
kujuu
@kocourek88 ja si ofotila i prukazku, protoze tu mi pak na prijmu pred porodem uz nevratili, tak se dojimam…je to uz tak daaavno. Maty ma knizku Muj prvni rok a ja tam teda pravidelne psala uz v tehotenstvi…je to krasna vzpominka, ma tam prvni ustrizene vlasky, vsechny mlecne zoubky co dal pod polstar pro zoubkovou vilu..
Ty uz jsi teda v pulce holka
toto leti vid? Pohyby urco uz prijdou, a je to tedy chlapecek? Uz to mate potvrzene? Muz musi byt nadseny, ze prvni bude klucik ![]()
@Payus nooo fakt v půlce, je to masakr, jak to letí
chlapečka máme potvrzeného už z dvou UTZ, takže je to vpodstatě jistý si myslím. Přítel je úplně nadšený z klučíka no
![]()
Ta knížka je pěkný nápad. Zkusím ji objednat na netu ![]()
@kocourek88 tak jsem to s těmi 6 týdny trefila skoro přesně
já už mám taky tvrdší a nezatáhnutelné břicho, ale furt špekovaté
holt musím čekat ![]()
@Milikub Myslím, že břicha si ještě užiješ, až Tě to bude mrzet ![]()
@kocourek88 no mě to řikala ta jedna dr v CUBE, že jako opravdu jsou slyšet až takhle pozdě, jako podle postavy člověka, ale taky podle citlivosti a toho kde prcek je… takže jako je to možný, ale co já vim žejo ![]()
jinak 20tt už jsou pohyby
tak to
ani tolik nepotřebuješ slyšet žejo ![]()
@sebel no právě
jako ne každý ty pohyby cítí hned. Prý prvorodičky většinou kolem toho 20 - 22 týdne
já včera maličko cítila zase, tak snad už to teď bude oprabdu ono
![]()
Ahojky holky, dnes volali z Cube, ze 7 embryií máme po PGT 6 zdravých
. Mám obrovskou radost. Sice už teď už KET nestíhám, ale už teď se těším na červen ![]()
@Fintítko No tak to je báječné!!! Gratuluju! A s tím nestíháním si nic nedělej - já to tak mám pokaždé. Na úvodní kontrolu, ať už k začátku studie, nebo na KET, jdu vždy 3-4DC, abych si pěkně počkala celý měsíc ![]()