Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Roxi76 Je to tvoje první IVF? Moje ano, v jakém si teď stádiu? Já teprve začnu ![]()
já už musím ivf, jelikož jsem měla 2× mimoděložní těhotenství, takže nemám ani jeden vejcovod. A bez něho to nejde
. Jinak je to moje první ivf, stimulovala jsem gonalem 225j pak nějaký con něco to jsem si píchala do nohy a pak pregnyl a pak hurá OPu v pátek a ve středu byl transfer
![]()
@Roxi76 Takže jsi týden po ET? Už jsi zkoušela testnout? Kdy zkusíš?
no radí mi tady, že to mám zkusit až po těch 14 dní, ale já vím, že to nedám… dnes mi manžel koupil 3 testy, tak uvidíme. ale tím, že špiním, tak
nevín nevím nevím ![]()
@Roxi76 Třeba se bobek zahnízďuje
Kolik sis jich nechala zavést?
Nechali jsme si zavést 2 mimíska, tak doufám…a kolik jich chcete zavést Vy?
@Roxi76 Taky jsem byla rozhodnuta pro 2 (pokud ovšem budou), ale jak jsem tady pročítala diskuze, tak jsem se někde dočetla, že když sou různé kvality, tak to slabší může s sebou stáhnout i to silnější
No uvidím
Každopádně záleží jak budu reagovat na stimulku, kolik budu mít vajuch, kolik se jich oplodní… však to znáte ![]()
Máš nějaké mrazáčky?
Ahoj holky, mrkla jsem se na Vaši diskusi, prototože jsem si vzpomněla sama na sebe, jak jsem byla závislá na nějakých radách od holek, co mají ivf za sebou. Já byla v listopadu, úspěšně, teď jsem v sedmém měsíci a čekám dvojčátka.
Jen chci říct, k tomu, že může jedno slabší stáhnout silnější, to je blbost. Já měla po stimulce hodně vajíček, vypadalo to, že budem i vybírat, ale nakonec jsem šla za dva dny a zbyly tam jen dvě a ještě mi dr na rovinu řekla, že kvalita teda nic moc, takže i souhlasí dát obě a risknout. A za týden a půl byla slabá čárka a pak dva prcci. Měla jsem nervy ze špatné kavlity vajíček, ale všechna vyšetření jsou zatím ok a jsou i dost velcí. Takže žádnou paniku.
Dobré ránko, holky:-)Já jsem měla 10 vajíček 9 jich bylo ok, tak 7 jsme si jich nechali zamrazit. Nati děkujeme za podporu a to, že si se s námi podělila o zkušenosti.
Jinak dnes jsem si dělali test, nějak jsme to ráno nevydrželi… a jsou tam dvě čárky je pravda,že ta druhá je slabší… ale je:-), ale děsí mě to, že stále špiním hnědě ![]()
to je super… že se ti to Nati povedlo:-))) držím palečky… a co to bude? Jinak Ty si postoupila jen jedno IVF? A hned na poprvé?
Bude to páreček. Jj, před tím jsem vyčerpala samozřejmě IUI. To se nepovedlo, ale byl to fofr, po třech měsících první ivf a vyvedlo se. Po stimulce jsem měla mírný hyperstimulační syndrom - mírný říkám, proto, že jsem neskončila ve špitále, ale zvládla to doma, ale byly to dva dny asi, kdy jsem nevěděla jak se položit, jak šílené jsem měla křeče. Ale říkala mi dr, že kdo si to prodělá, má větší šanci na uchycení. Takže holky, strašně moc držím pěsti. Já brala první pokus s rezervou, a vidíte ![]()
Tak to je fajn… a co Ti vlastně bylo, že si musela jít na IVF?
Asi po roce vysazení jsem nepravidelný cyklus bez ovulace, brala jsem nejdřív u dr clostil, ale z toho se mi dělaly cysty, tak to nešlo.Manžel měl navíc pohyblivý spermiogram, jednou výborně jednou špatně.Tak mě doktor poslal do caru.
Suma sumárum,ted je nejdůležitější to, že se vše podařilo a jsou z toho dvojčátka ![]()