Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak u nás to budou vědět u mně v práci, jelikož chci jít na nemocenskou
Ale manžela jsem prosila aby to rodině neříkal. Nechci aby mě potom litovali, kdyby to nevyšlo nebo i kdyby to vyšlo aby to věděli hned.
Kaczule přesně tak. Já taky příliš nestojím o projevenou lítost, kdyby se to náhodou nepovedlo.A hlavně nechci přidělávat starost mamce. Vím, že by na to pořád myslela a ani by se pořádně nevyspala
Koneckonců, když někdo intenzivně pracuje na miminku, tak to taky většinou neroztrubuje,ale oznámí to až když se zadaří.
Ahojte holky,zdravím Jítu. Další den za námi a další den před námi, at už je 2:5 a dozvím se ortel. K
aczule už se těším až si v Ově sedneme s kočárky a poklábosíme o tom, jak jsme se před několika měsíci stres......
Ahoj holky, přeji všem krásný den!
Zdravím Roxi, to jsou nervíky do testu, úplně ti rozumim.A jsak se to blíží je člověk čím dál tím víc v napětí.Já jsem ještě zatím docela v klidu, ale takhle jse to měla i po prvním ET. Asi tak do 7 dne od ET vcelku pohodička,ale pak jsem se začla sledovat. Přišlo mi divný, že mi vůbec nic není a 8 den jsem si udělala test. Byl negativní a já myslela, že to do krve s nervama nevydržím.Testila jsem pak obden a div ne lupou hledala na testu druhou čárku, která se bohužel nikdy neobjevila.Teď už vím, že opravdu nemá smysl se pořád sledovat, i když člověku to prostě nedá..Někdo prostě žádné příznaky nemá.Stejně jako jako negativní test 8 den není nic definitivního.Je krásný, když tam ta druhá čárka je, ale když tam není jsou to zbytečný nervy navíc.Chce to vydržať!!! ![]()
Včera i dnes jsem si dělala těhu test a zatím je to ok, dnes ta druhá čárka vylezla rychleji, ale straší mě jen to, že stále špiním a bolí mě břicho jako kdyby měla přijít „mrcha“
![]()
Roxi, to je super!!Přesně o těhle příznacích mluví holky, co jsou těhu.Ta čárka na testu už něco znamená a špinění a pocity jako před MS k tomu..To musí vyjít!!Strašně moc držím všechno, co se dá ![]()
I moje doktorka mi po ET říkala, abych se později nezalekla případného špinění.To je opravdu dobré znamení.Vždyť některé holky mají i normálně MS a jsou přitom těhu.Neboj se nic, všechno bude ok ![]()
Jíto moc děkuji za informace. Ale ještě to je na dlouho. Kdy si byla ET?
Já byla teď ve středu, takže já si počkám ještě o týden déle, než ty Roxi.Snažím se to brát tak nějak pohodověji, než při prvním IVF. Jsem sice už starší( je mi 38), takže biologický hodiny bijou na poplach,ale tohle prostě neovlivním. Už mám sice doma dospělé dítko, ale se současným manželem bysme ještě miminko moc rádi.Snažili jsme se několik let a po pravdě řečeno paní doktorka mi hned řekla, že jsme měli přijít daleko dříve.Ale já věk nikdy moc neřešila, takže jsem si neuvědomila, že s tím jak stárnu stárnou i moje vajíčka a taky jich ubývá.Proto jsem šťastná i za to jedno, co se urodilo
A teď jen tiše doufám, že to nevzdá…
Neboj to dopadne dobře. Pokaždé si říkám, že nám vybrali Ty nejlepší mimíska a Ti jsou velcí bojovníci. Já mám doma taky jednu 9 letou princeznu a už od jejích 3 let stále mluví o bratříčku,tak ted doufáááám, že to už konečně výjde. Já jsem měla 2× mimoděložní, takže u mě to už normální cestou nejde. ![]()
Jitu, mně taky táhne na 38, tak jsem ráda, že tu nejsem jediná starucha
Mám doma sedmiletou princeznu, která se povedla hned, takže mi ani nenapadlo, že by to mohlo nejít, resp. jsem si říkala, že se to možná nepovede hned, ale tak za tři čtyři měsíce - já naiva…
Roxi, úplně jsem přehlédla, že už jsi měla //, moc gratuluju. A toho špinění se neboj, mě na něj doktorka taky upozorňovala, že se to může stát a že to bývá příznak zahnízdění.
Tak to budeš mít úžasnou chůvičku pro mrňouska
Po tom, co sis už prožila to zkrátka vyjít musí.Taky si říkám, že nám vybrali určo ty největší bojovníčky. Oni je vlastně ani nevybrali, oni se tam probojovali úplně sami! ![]()
Holky když už jsme u toho věku mě je 35 takže taky jsem u vás v klubu. Myslela jsem, že jsem tu jediná
. Reni děkuji za útěchu, ale bojím se jako každá.Představa, že bych to absolvovala znova… Mysleme pozitivně holky… a pak se sejdeme juuuu
@Ren-ca Ale jdi ty, jakýpak staruchy!Dokud se ještě cítíme na mimi, tak nemůže být o staruchách ani řeč!Taky jsem si myslela, že když už jsem těhotná byla, tak to bude v poho.A nee.Mám kámošku, která otěhotněla v 39 na první pokus, tak jsem si to plánovala podobně.A fyzicky se cítím na dvacet. Vůbec jsem si nepřipouštěla nějaký problém. Ale je fakt, že po třicítce by holky neměly otálet pokud se jim nedaří do roka otěhotnět a mazat k odborníkovi.Škoda, že mi to tenkrát nikdo neřekl. ![]()
Strašně moc děkuju! Je mi hned líp, když vím, že na to čekání nejsem úplně sama.
) a kámoška. Jinak se nám to podařilo úspěšně tajit.
U nás to ví jen manžel( ještě aby to nevěděl..