Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@I.P.B.M píše:
@Paris77 Tak Prcice jsem sla nekdy pred dvaceti letyKOlikaty jdes rocnik, ja sla v zivote asi ctyrikrat.
my jdeme letos poprvé
přemluvili nás známí, tak jsem na to zvědavá ![]()
@I.P.B.M píše:
@beruska199 A to jdes na ET nebo na OPU,moc drzim palce.
jej.....no,ja tet nevim jak se tomu rekne…mam proste za sebou 1 et ktere nevyslo no a tetka jdu na druhy pokus a budou brat mrazacky..... nevim jak se to menuje …
mame jich 11 embryek tak doufam ze vsechny budou 100 procentni
![]()
Ty brdo as ntak to vam zbylo hodne mrazacku.My nemame ani jeden, ale zase mame alespon ty spermie,ktery priteovi nasli, tak dalsi IVF by bylo jednodussi.
A vis z jakeho duvoduto prvni IVF nevyslo?
@beruska199 Tak to jdeš Beruško na KET(kryoembryotransfer).Tak se říká transferu zmražených-rozmražených embryek. Většinou jich rozmrazí víc a pak vyberou ty nejlepší.Moc držím palečky, ať jsou tam pořádní bojovníčci.
Kolik si jich necháš zavést?
@jitu.cz NO jito, snazim se,ale porad trpim tim pocitem,ze to neklaplo.
Ted uz ani nemam ten pocit pred MS, ted uz nic,prazdno
No uvidi se v pondeli.
JInak se snazim doma zamestant co to jde, pritel uz chodo do prace, tak jsem se dneska musela postarat o zvirata,poklidila jsem a jeste jsem zacala malovat kvetinace,presadim dsi kyticky a dosivam patchworkovej prehoz pres postel ![]()
Jak vam se dari? Uz jsi byla na UTZ?
@I.P.B.M Neboj, já dodnes necítím vůbec nic,snad jen víc únavu a to je spíš tím utroušem.Četla jsem v jiné diskusi, že opravdové příznaky těhu většinou dorazí až kolem 8tt. Já jsem takhle spokojená a až mi dr. na UTZ( jdu příští středu) potvrdí, že je jak má být, tak to budu nejspokojenější, i když pak zase budou nervy z dalších vyšetření..
Jinak koukám, že jsi pěkně činoridá, to je super, když se máš čím zabavit.Jsi fakt šikula
Mně se nějak moc do ničeho nechce. Jen jsem poklidila a uvařila a asi půjdu na chvilku ven s pejskem. Co máte za zvířata?
@jitu.cz My se odstehovali na vesnici z Prahy se dvema psi, pak k nim pribil jeste pes,ktereho se potrebovala zbavit kolegyne,tri nalezene kocicky a slepice,ktere nam privezla kamaradka od pani,ktera se o ne uz nemohla starat.NO sikovna,(takoej zacatecnik na vsechno,tady se musime nejak zabavit)
ale vsechno mi strasne dlouho trva. ![]()
Budu moc drzet palce na UTZ
Ve stredu n a tebe bbudu moc myslet. ![]()
@I.P.B.M Tak to jsi hotová zvířecí máma!
Obdivuju každýho,kdo se takhle pěkně stará o tolik zvířátek najednou.Já je mám sice taky ráda,ale maximálně tak pomazlit a dost(no se slepicí se asi člověk moc nepomazlí…
)Kočky miluju,ale můj pejsek už daleko míň… ![]()
A jinak moc děkuju i já na tebe budu v pondělí myslet a mooooc držet palečky ![]()
@jitu.cz NO nez jsme se nastehovai na vesnici, tak jsme kocky uplne nesnasela, nedovedajsem si predstavit,ze bych je mela doma a dneska doaktu ty tri poorovat jak tu vyvydej a nasi psi si na ne museli taky zvykat a jednomu jeste tak uplne neverime.
Tak to na sebe budeme pekne myslet a urcite to vsechno dopadne dobre ![]()
Ale popravde receno tohle cekani je fakt strasne strasne umorne dlouhy. ![]()
@jitu.cz píše:
@beruska199 Tak to jdeš Beruško na KET(kryoembryotransfer).Tak se říká transferu zmražených-rozmražených embryek. Většinou jich rozmrazí víc a pak vyberou ty nejlepší.Moc držím palečky, ať jsou tam pořádní bojovníčci.Kolik si jich necháš zavést?
prvni pokus sme nechali zavest 2 a tetka taky 2 tak snad budou bojovnici
akorat ze tam je velka sance doufam ze vetsi nez pri et …u prvniho pokusu jsem 8 den po et dostala ms tak doufam a verim v to ze tetka to vyjde. kolik mas zavedenych ty a pokolikate jdes ?aakorat je zvlastni ze neuzivam zadne lek pred tim ket:)
@beruska199 Ja jsm byla na prvnim ET a zadne mrazacky nam nezustaly, dali mi dve embrijka, pry se tim zvysuje sance.Na ET jsem byla minule pondei takze dneska je to 10 den,nejdriv jsem mela pocit jako kdyz ma prijit MS, jeste nedorazila a ode dneska me boli bricho,jako bych celou noc cvicila sedy lehy a mela paradne namozene bricho.V pondeli jdu na krev,jestli je tehotenstvi pozitivni nebo negativni.
Ahojky ![]()
@I.P.B.M Teda,co to čtu?Bolesti jako po posilování, co to může být?Je fakt, že po těch hormonech se v těle může dít ledacos.Obdivuju tě, že se tak držíš a netestíš. A je to dobře!Hlavně,aby ti ustoupily ty bolesti,aby ses moc netrápila..
@beruska199 Já jsem byla na ET po druhý. Měla jsem jen jedno embryjko.Test mám pozitivní a ve středu jdu na první UTZ.Ty jdeš dneska,viď?Strašně ti přeju, ať je vše ok a bojovníčci se chytli a nepustili ![]()
JItu,spis jsem srabik, bojim se toho testovani,jako cert krize ![]()