Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Kacule koukám, že jsi měla 8 vajíček. zbylá vajíčka máš zamražená nebo z nich nic nebylo?
@Paris77 Nic nezbylo. Zbyla jenom jedna morulka, tak už jsme to neprotahovali do blastocysty a šoupli zpátky kam patří ![]()
ja sem si porad rikala, ze nechci testit brzo a ted uz premyslim jak testnu 9. den
u me to je 10.6.
no nejdyl testnu toho 12.6 rano, abych mela nejkou informaci pro sveho doktora az tam pujdu
myslíš už 9. den od OPU? To bych měla zítra, ale od ET to bude teprve 4. den, takže to je ještě dost brzy. To i kdyby tam něco bylo tak se to ještě neukáže ![]()
jj 9. den od opu
spousta holek uz testuje takhle brzo, ale to vis, ze nejlepsi vysledky budes mit 14 dni od opu
@ppaja No ono taky záležý kdy je ET, někdo má ET už 2. den od OPU a někdo až 5. takže to se taky musí brát v potaz, nejenom kdy bylo OPU
Po ET se to embryo musí zahnízdit a záleží kdy, od toho bych odvíjela kdy udělat test ![]()
ja nevim, ale spousta holek tu pise, ze 9. den od opu testovalo. zkus si najit nejakou diskuzi - kdy jste testovali po opu nebo tak neco ![]()
@kaczule1 To jste dobře udělali. My máme jsme měli čtyřbuněčné a dr. říkal, že ho radši vrátí ke mě, že stejně je jim líp v přirozeném prostředí než na té misce
u nás se má bobísek určitě dobře ![]()
@Paris77 Nezbývá než doufat a těm našim bojovníčkům věřit ![]()
@ppaja tak já vím, že některé holky testujou dřív, já to počítám ale od ET a testovat se zatím bojím
A kdyby tam bylo // tak bych se bála že to bude ještě pregnylová čárka ![]()
jj jasny, ze to muze byt i pregnyl…proste nejjistejsi je to 14 dni od opu, vsichni to pocitaj od opu, nevim proc, ja bych to take pocitala od et, ale asi uz se pocitaji i ty dny pk
@ppaja Tak všichni to od OPU nepočítají
Chápu, že v den OPU bylo vajíčko oplodněno ale taky záleží kdy se uhnízdí, jelikož každá máme to embryo zavedeno jindy
Ono to je vlastně všechno jedno, hlavní je abysme se ve výsledku dočkali těch správných // ![]()
ted jsem koukala na nejake diskuze k tomuhle tematu a tam to zas pocitali 9 dni od et, takze ti fakt neporadim
je jasny kdyz to zkusis za 14 dni po et tak budes mit jistotu 100 procentni, jde o to, jestli to tak dlouho vydrzis ![]()
Jitu, neboj, za chvilku přijdou těhotenské nevolnosti a budeš si jistá. Držím palce na UTZ, tedy hlavně přeju pevné nervy do čtvrtka. Mysli pozitivně, vše je určitě v pořádku. ![]()
Na 2. IVF jdu až v září, v našem centru dávají tříměsíční pauzu. Teoreticky bych mohla už v srpnu, ale nechci malou a vlastně i sebe nějak omezovat o prázdninách, vždyť to znáš, že se při IVF moc normálně fungovat nedá. Navíc manžel usiluje o zlepšení spermiogramu a doktor říkal, že by bylo vhodné právě po třech měsících udělat kontrolní spermiogram a podle toho zvolit postup při dalším pokusu.
Kaczul, tak držím morulce moc palce, ať se dobře uchytí a devět měsíců nepustí.
Pájo, hodně štěstí a síly při zítřejším OPU.