Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Barbanek - To jedno je určitě to nejkvalitnější a bude se prát a bude se uvnitř držet zuby nehty. Já měla naposledy 12 odebraných a přežily dvě a jedno se chytilo. Na jedno miminko přece stačí jedno vajíčko. Neztrácej naději! ![]()
můžu se přidat? My zatím sice s manželem jsme pokaždé byli na IUI, ale teď jsem se rozhodla, že už to bude poslední pokus. Půjdeme na to teď už po 6. Mám jít příští týden na HSG, a prý by se tím úspěšnost měla zvýšit. Já už tomu pomalu přestávám věřit. Ptala jsem se, jestli bych mohla přejít na IVF nebo něco, ale doktor mi řekl, ať ještě vydržím. Tak nevím. Můžu říct, že je to čím dál těžší, teď čekám zprávu od švagrové, protože přestala pit kafe a alkohol, tak si myslím, že nám na Vánoce oznámí, že čekají už druhé miminko. V rodině nikdo neví, že chodíme na IUI. Měj¨te se moc hezky. A všem nám držím pěstičky, palečky, ať se nám to co nejdříve povede. Leona.
Jitko Barbánku!!!
držíme Ti s Niki moc moc palečky.Jestli Tě to alespoň trošíčku uklidní,mě odebrali 12 vajíček a jen 2 byly taky nejlepší.Měli jsme ještě prodlouženou kultivaci a po trnasferu 2 se uhnízdilo jen jedno!!!
Mysli na to pozitivně,měj dobrou náladu a určitě to vyjde.Jenže to se lehce řekne,já vím.Prostě tomu věř a vyjde to!
Jo a v Artu jsou samý šikulky. Úplně to s Tebou znovu po 2 letech prožívám.
Tak tfuj tfuj tfuj a drž se.
Naďa a arťačka Niki
Barbanku..hlavičku vzhůru!!!!I s jedním embryjkem se dá na 1000000000% kouzlit…uvidíš…věř tomu a jiné myšlenky si nepřipouštěj.Podívej,dyť ono bylo tak silné,že pro tebe krásně roste..tak k němu vysílej pozitivní myšlenky.Těš se na něj…a když to nedopadne?Vždyť jsem všichni součástí přírody a ona dobře ví,co je pro nás,človíčky,nejlepší.Vím,není to vůbec jednoduché…Držím palečky.
…já byla dnes na UZ…sliznice povyrostla o 3mm…přesto jsem dostala „vyvolávačku“ a lékař nevěří v těhu.hCG jsem si nenechala odebrat,jsem srabáček.Tak se budu těšit na ten krásný kolotoč kole IVF…
Barbánek
Ahoj Barbánku, neztrácej naději, jedno embryjko je krásný, pěkně roste, tak věř, že se mu bude u tebe v tělíčku líbit. Hlavně se nestresuj a buď v pohodě. Udělejte si s manžílkem krásnej den a večer a mysly na samý pěkný věci. Budu držet palce aby se miminku u tebe v bříšku líbilo a neboj!!! Měj se krásně.
ahoj holky,
tak vam sem tak vpadnem. o tyzden budem mat vysledky z genetiky a tym padom idem na dalsie vysetrenie do car. manzelov spm je ok. prvdepodobne to este bude dlha cesta k miminku, jelikoz mam 25 tak kazdy to berie ze mam spustu casu. je pravda ze je to lepsie ako 35 ale na podstate veci to nic nemeni. tak som sa vas chcela spytat na IUI a IVF, viem ze je rozdiel ale aky? a este do akej miery je mozne vybrat si liecbu (rtg maternice, laparka,…), je mi jasne ze zena ma prava, bla bla, ale vsetci dobre vieme ze lekary si neradi nechavaju do toho kecat, hoci mnohe z nas su chodiace encyklopedie ![]()
co vlastne mozem cakat od genetickych testov? sme totiz obidvaja pevne odhodlani, napriek malemu percentu (keby bolo) uspechu skusat az kym sa podari.
barbanku, drzim palce. jedno embryjko staci i na 2,3,4,… ![]()
Ahojky!
Holky, hrozně mi pomáhá, jak mě tu podporujete. Fakt moc dík.
Při prvním pokusu jsem měla 13 vajíček, vydržely 3 a nechala jsem si zavézt 2. No a teď jich bylo 17 a je už jen jedno jediný. Prý je to špatnou kvalitou manželových spermií. Ale to nevadí, pořád věřím tomu, že to vyjde. Zítra po poledni jdu na transfer, pak lehnu do postele, zadek nahoru a nevylezu aspoň týden. Tak držte pěstičky, držím taky, ať si můžeme psát v jiné rubrice, třeba „těhotenství“… Pa pa
Ahojky,
Barbánku, nezoufej!! Jedno silný embryjko, vždyť to je skvělý! Uvidíš, že se uchytí a budez něj za 9 měs. úžasný miminko! Tak hlavu vzhůru! Věřím, že za dva týdny nám budeš pyšně hlásit // ! ![]()
Danko, co se týče možnosti vybírání si léčby, je to asi těžký Ti radit. Myslím, že je to vždy na posouzení lékaře. Ten by měl určit, o jaký problém jde a podle toho Ti léčbu navrhnout a samozřejmě vysvětlit. Pokud s něčím nesouhlasíš, určitě máš právo se rozhodnout, že to podstupovat nebudeš. Nemůžou dělat něco proti Tvý vůli. Na druhou stranu, nevím jak Ty, ale já jsem dneska už schopná udělat pro miminko snad cokoliv.
Mezi IUI a IVF je velký rozdíl. IVF je právě umělé oplodnění, tzn. ,zjednodušeně řečeno, odebraná vajíčka se spojí se spermiemi ve zkumavce a po určité době se vrací do dělohy již embrya. Kdežto IUI je inseminace, tzn. že Ti zavedou partnerovo spermie, tím se zvyšuje pravděpodobnost otěhotnění oproti přirozenýmu způsobu (dostanou se tak blíž k „cíli“
). Snad jsem Ti trošku pomohla.
Ahojky děvčata já jsem dnes po transveru 2 embryi tak jsem zvědavá.to bude napnelismus ach jo! V pátek mě jich idebrali 6 v sobotu byli už jen 3 a ted mám 2
Holky, bývá to tak vždycky, že odeberou např. 10 vajíček, 5 se jich oplodní a třeba jen 2 vydrží?
Ahojky!
Holky, to je super, že si tu takhle můžu vylít srdíčko! Já fakt nevím, co bych si bez vaší podpory počala, nikdo z mého okolí totiž o našich pokusech neví, tak se nemám kam obrátit, když je mi ouvej. Tak moooooc díky
.
Stelo, vydrž, hlavně se do ničeho nepouštěj, lež a 2 polštáře pod zadek! Já to tak zítra udělám a vydržím to jak jen budu moct nejdýl. I pro neschopenku si pošlu manžílka, mám totiž zatím v práci volno, tak jsem ji zatím nepotřebovala. A když tomu budeš věřit, tak je to skoro jistý, já jsem tomu totiž při našem prvním pokusu moc nevěřila a taky to tak dopadlo. Teď už to bude jiný.
Vendul, opravdu to tak není, můžou ti uzrát třeba jen 3 vajíčka a všechny se můžou v pohodě oplodnit a všechny ti zavedou zpátky. Nebo (viz já) jich uzraje 17 a nakonec jsem ráda, že je z toho aspoň jedno embryjko.
Tak holky držím palce a jdu se ještě věnovat domácím pracem, od zítra totiž na nic nesáhnu, tak to musím stihnou ještě dnes. Pa pa ![]()
Ještě jsem zapoměla… Ty oplodněný vajíčka - v CARu mi řekli, že to taky hodně závisí na kvalitě spermií. A ty od mýho manži jsou opravdu nic moc, spíš nic než moc…
A Helli, neměla bys mít teď někdy kontrolní UZ? Nebo už jsi ho měla? Koukej napsat, jak to s tebou vypadá! Pa
…holčinky…mně se začne tenhle kolotoč týkat během pár týdnů…ale trápí mne jedna věc
… po transferu to mám 150km domů z Prahy po dálnici,okreskách…strašný otřesy,…můžu moc poprosit o váš názor?Mám strach,že to skončí,dřív než začne.Zároveň se snažím přemýšlet dopředu…abych pak měla klid jen na pozitivní myšlení…
Welinka
Ahoj Weli,
z toho co píšeš mi běhá mráz po zádech
. Já to mám z CARu domů 3 minuty autem a říkám si, aby se cestou nic nestalo. To opravdu nevím, ale doporučuji v žádném případě neřídit a jestli je to jen trošku možné, natáhnout se vzadu v autě se zadkem alespoň trošku podloženým. Snad se mimískům cestou nic nestane…
Ahoj Barbánku, i ostatní!
na kontrolní UTZ jdu v pátek. Jsem na to zvědavá. Pořád si hladím bříško a ty folíky tam povzbuzuju, aby pořádně rostly. (jako blázen
). Tak doufám, že to pomůže.
Včera jsem do CAR volala kvůli tomu krvácení po Puregonu. Řekli mi, že je to v pohodě, tak se mi ulevilo. Už se mi to i zlepšilo, jenom trošku špiním.
Weli, nedělej si s tím starosti. Nic s tou vzdáleností neuděláš, tak je blbost se tím trápit. Určitě nejsi jediná, kdo jezdí takhle daleko. Celou cestu prospíš a bude to OK!
Můžu se zeptat,odkud jsi?
Zatím papa, musím jít pracovat. ![]()