Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky!
Tak koukam ze tu pribylo,takze se snazte a brzke // ![]()
HELLI;tak jsem volala do centra a predstav si,ze ted musim cekat 3 tydny,jestli mi to pojistovna schvali a doplacet budu jenom 5 tis.
Zajimave,ze?Predtim po me chteli 35tis,tak mam takovy pocit ze me natahli ![]()
No jinak je mi uz lip,brisko uz neboli,jeste ze delali vsechno laparoskopicky.Takze jestli bude vse v poradku,tak muzu v pulce brezna zacit zase stimulovat.No tentokkrat jsem si naplanovala v praci 3 tydny volno,rekla jsem jim ze musim na operaci(zase ty lzi z nutnosti
) a potom se z te postele nehnu ![]()
VLADKO;ono nema cenu tesovat z moci,podle meho noveho doktora je lepsi jit na krev,protoze ten vysledek se nemusi vubec ukazat po ivf.No jinak ti preju //
Berunko, rozhodování nebylo až tak těžký. Oba už miminko chcem, ale i tak nám rozhodnutí chvilku trvalo. Když se člověk dozví co to vše obnáší (to ti řeknou v caru) tak je to mnohem jednoduší. Manželovi chviličku trvalo než si zvykl na myšlenku, že se nám nepodaří otěhotnět spontálně (problémy máme oba dva) ale už je smířený, je rád a podporuje mě. Dokonce mi pichá všechny injekce (já bych to nezvládla)
Lovely - přeju ti ať začneš co nejdřív a hlavně ať ti to vyjde. S tou operací v práci jsi to udělala dobře. Já jsem taky řekla něco podobného a mám skoro klid. Do práce se zatím moc nehrnu, i když trošku pracuju z domu. Počkám až jak dopadne testování - to je víc jak týden . ![]()
Míšo - díky za podporu. S testováním zkusím ještě počkat - i když nervyčky pracují ![]()
Aluu , manžílek bral ještě zinek a pak ještě jeden přírodní přípravek - jmenuje se buď Energyman nebo Eregma. Tyhle oba + ještě Maca jsou na podporu tvorby spermijek, jen už si nepamatuju, který z nich jsme kupovali zrovna my.
Nikdo ti 100% neřekne, že to opravdu pomůže, ale uškodit mu to určitě nemůže a zkusit se má všechno, ne?
O těch přípravcích bylo hodně i v nějaké jiné diskuzi - zkus to tu projít, jestli nenajdeš téma jako „spermiogram“ nebo tak něco. Vím, že tam i holky rozebíraly, který z nich je nejlepší.
Lovely , to je super, že začnete znovu už v půlce března!! A s tou cenou je to hodně zvláštní. Budu ti moc moc držet pěsti!!!! teď už to musí být všechno v pohodě! ![]()
teda clovek se vrati z obedu a tady takova smrst zprav!
Vladko, jak rika Lovely, jeste se ti to neukaze a budes z toho spatna a na psychice ti to neprida…
Helli, co nas marod Wel?
Helli, diky moc, poohlidnu se teda jeste po tech vitaminech ...............
Jinak vsem strasne moc dekuju za podporu, moc mi to pomaha v nejistote a bezmoci ![]()
Ahoj, zdravím všechny.
Martine moc moc moc gratuluju!!!!
Nevíte někdo jak to momentálně vypadá s tím příšerným zákonem o těch 40 letech? Manža už má 40 tak jsme hupsli na IVF hned, jak jsme se o jeho,tehdy ješte možném, schválení dozvěděli. V pondělí jdu na krev (12d po ET), nevím, ale připadá mi to i na krevní test moc brzo. Nějak žádné změny necítím, jenom abnormálně moc jím a ty kombinace! No hrůza. Ale dnes ráno jsem se odvážila stoupnout na váhu a k mému úžasu se to na ní nepodepsalo. Tak nevím. Máme ještě 4 zamrzlíky tak doufám, že ten zákon na KET (kdyby náhodou) nemá vliv. Ale mám strach, co kdyby náhodou bylo potřeba další IVF? Zatím se ale snažím myslet pozitivně. I přeze všechno mám ješte důvod věřit, že to vyšlo. A jak říkáte, pozitivní myšlení je nejdůležitější!
Ivko , s tím zákonem asi zatím nic novýho není. Posílám dva odkazy, na nich jsou články k týhle záležitosti i text petice proti zákonu. Jestli chceš a ještě jsi ji neposílala, můžeš si ji tam vytisknout (i ostatní samozřejmě
):
http://www.porodnice.cz/default.asp?…
http://www.porodnice.cz/default.asp?… .
Míšo , o Welince toho moc novýho nevím. Nechce mi toho o sobě moc psát, abych se tím nenervovala. Pochopila jsem, že byla 2 dny v bezvědomí, má za sebou 1 operaci a další před sebou. Prý je psychicky v pohodě a to je asi teď to nejdůležitější!
Miso;nemame,z 22 oplodnenych byli dobry jenom 2 a ty mi tam dali,takze me ceka cely cyklus znovu ![]()
No ted si jich tam dam dat aspon 5
![]()
tak to potom fakt nechapu tu cenu… ja ted platila 5 tis. za KET…
No mam takovy pocit ze me ten dokturek natahl,protoze ted jsem se bavila s jinym,co mi delal punkci a et a ten mi rekl ze poslou zadost a budu doplacet 5 tis na leky.No jeste nejaky injekce mam doma,musela jsem dokupovat kvuli prodlouzenemu protokolu,takze by mi ted melo vsechno stacit
A co jeste nechapu,delali u 10 vajicek ICSI a spermiogram je v poradku
![]()
K tomu mi ted ten muj rekl,ze do punkce nebude zadny tulenicko a na podruhy jim praskne zkumavka od toho jakej tam bude frkot ![]()
ja to asi furt nechapu… ty si budes vsechno delat uplne znovu a oni proste najednou chcou jen 5 tis.????????? neni to fakt divne?
ja myslela ze budem znovu platit tech 20 a vic… ale my asi jo…
nedelam si nadeje…
ted jen doufam ze mi vyjdou ty lazne… nechtete taky nekdo jet?
Ahoj holky , no já nevím , ale nám dr.rovnou řekl,že to bude asi 5tis.za léky plus prodloužená kultivace a tak
,taky jsme čekali větší částku , ale jsme zatím ve stádiu čekání
-stále.Tak pak uvidíme ![]()