IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1028
7.2.06 11:44

Vladko,me se ani nejedna o to na kolikaty pokus,me jde o to trapeni s temi injekcemi a leky,a ja mam prodlouzene protokoly :? A k tem vedlejsim ucinkum risiko rakoviny,protoze mi ji v rodine mame

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
7.2.06 13:11

Lovely, na to jsem nepomyslela :oops: Vím že většinu co bereme je na hormonální bázi a tělo to pěkně huntuje. :( v rodině nic takového nemáme a proto mě to hned nenapadlo :oops:
Prodloužený protokol :?: Já jsem měla dlouhý protokol - to znamená, že ti ho ještě o několik dní protáhli. No teda :! Už tak jsem se nemohla dočkat konce a ještě aby to prodlužovali :? Doví, možná příště budeš mít úplně jiný protokol :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.2.06 14:20

Vladko, hlavne nic neodhrnuj! :)
Lovely, fakt te obdivuju, tvuj pripad je urcite 1000000× horsi nez muj :(
ja jen obcas propadnu takove myslence, co kdyz fakt nikdy nebudu mit svoje mimco…
ale pryc s takovyma myslenkama, proste ted bude pauza a hotovo…
Vladko, tak aspon tobe to musi vyjit…
jdu si udelat zeleninovy salat, at mam vitaminky, kdyz je venku tak hnusne… a pak se asi pujdu projit se psem… jak mi bylo kdyz jsem 14 dni nemohla
a zitra do prace! hnus… napisu z prace… to zas budou dotazy!
vsechny se opatrujte!
 Misa

• Citovat
  • Upravit
887
7.2.06 14:41

Ahojky Mišo, šetřím se, alespoň se o to snažím. Doufám, že to vyjde napoprvé :). A když ne tak to zkusím zas. Doufala jsem, že mě bude špatně nebo něco takového a nic. No co! toto je moje první možnost otěhotnění, tak si to aspoň vychutnám. Testovat mám až za 14 dní - což je strašně dlouhá doba :? . :oops: Vy to všichni znáte.
Jsem trošku zmatená :? a mám v hlavě zmatky:?:? , tak si jdu radši lehnout.

Lovely - trošku mi to dneska nemyslí. Je jedno jaký je protokol, důležité je jak na to každá reagujeme. Drž se. Obdivuju tě jak to zvládáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
7.2.06 17:08

Ahoj holčiny,
mám pro vás další špatnou zprávičku (jako by jich tu bylo v poslední době málo). Dneska mi psala Welinka, že měla vážnou bouračku - ožralej hajzl v náklaďáku jí nedal přednost a napálil to do ní. Je na ARU. Mám vás všechny moc pozdravovat. Radši to nebudu ani komentovat, přes slzy ani pořádně nevidím na klávesnici …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
7.2.06 17:16

Helli, posílám přes tebe pozdrav Wel, myslím na ni, ať je co nejdříve v pohodě. Bože ta holka má pech.

Občas na vás nakouknu (nějakých nových tváří :lol: ), ale nepíšu - jsem v nějakém tom mezičase. KET bude předběžně v červnu, ale ještě uvidíme. Těm, co to teď nevyšlo - hlavu vzhůru, časem to přebolí, ale prožít si to musíte každá sama :cry: . Já už jsem docela v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
7.2.06 18:25

Tak jsem zase tu!
HELLI;pozdravuj Welinku a at se brzy uzdravi
VLADKO,MISO A SPOL;Ja to zvladam,mam od doktora antidepresiva,takze aspon spim v klidu bez nocnich mur.
A chtela jsem se vas jeste zeptat,kdyz jste byly na ET,provadeli vam transfer s UZ,u me ta obrazovka byla vypnuta,ja vim ze zacinam videt chyby ve vsem a vsech :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
7.2.06 18:47

Lovely , mně ET dělaly taky bez UTZ. Myslím, že v Plzni tak dělají všechny ET. Radši nad tím moc nedumej! Nepomůže ti to a ještě se víc rozrušíš. Mysli na to, že za pár měsíců začneš znovu a věř tomu, že to dopadne tentokrát dobře!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
7.2.06 18:49

Tak vás hodčinky zase pěkně zdravím,
omlouvám se za pauzičku, ale jsem v takovém „mezičase“ , jak píše Vendulka, ale koukám občas na vás a je mi vás holky co píšete o neúspěchu tento týden moc líto, hlavně na tebe Míšo jsem moc myslela, hlavičku ale vzhůru, bude určitě líp! :P
Jinak co nového! Konečně jsem se dneska po 52 dnech /po provokačce/ dočkala MS, takže mám obrovskou radost! :P :P :P Příští čtvrtek jdu na ultrazvuk a přichystáme se na KET!
Jinak co se stalo Wellince mě vyrazilo dech, vy co jste s ní v kontaktu, tak ji moc pozdravujte! :P
Jinak ještě k tomu dotazu od Lovely, ohledně ultrazvuku při ET. U mě byla obrazovka zapnutá a dokonce jsem viděla mimísky u mě v bříšku!
Chápu tě Lovely, že ted hledáš na všem a všech chyby, ale musím tě uklidnit, je to normální , já to dělám taky! :?
Mějte se berunky moc hezky a brzo se zase ozvu. Pa pa Lenča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
7.2.06 18:55

Čau holky,
dnes jsem byla na genet.ultrazvuku a naši drobci jsou úplně v pořádku.Viděli jsme snad úplně všechno-od srdíčka,ledvin,pohlaví :wink: A dokonce máme vyfoceno jak Nikolka plive plod.vodu :lol: Oba už jsou to pěkní obříci-mají přes 340g a dělají nám radost :D Moc bych vám všem přála abyste zažívaly jenom podobné pocity štěstí :wink:

Ti řidiči náklaďáku mě pěkně štvou :twisted: Jsou strašně bezohlední.Taky přeju Weli aby se co nejdříve uzdravila.

Cami,tak už mě taky kopou den ode dne více :lol: Ale pořád je to zatím legrace,myslím že na konci těhu(až budeme mít čtyři nožky v žebrech) budeme ještě vzpomínat jaké to bylo příjemné lechtání :wink: :D

Mějte se fajn.Zuzi+Samuel a Nikolka 19tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
7.2.06 19:14

Zuzi , moc moc gratuluju k výsledku UTZ!! Je hezký slyšet (číst) taky pozitivní zprávičky!!! Mám jeden přihlouplý dotaz - genetický UTZ se dělá automaticky všem těhulkám nebo si o něj musím říct? Předpokládám, že to každý UTZ neumí a musí se na něj jezdit na větší kliniky, je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.2.06 07:17

Ahoj Leni, ráda tě vidím - už jsem si říkala, že by z nás nikdo nezbyl? :lol: Určitě pak dej vědět, jak to probíhá, moc držím palce :! :! :!

Vendula

• Citovat
  • Upravit
938
8.2.06 09:05

ahoj holky, tak vas uz zdravim z prace… :( no nic moc… jeste ke vsemu dlouhy den!
venku snezi hrozne moc, uz nejsem zvykla tak brzo vstavat a hlavne se carat po venku…
hrozne spatne se mi spalo, zdaly se mi strasne sny, manzel nebyl doma, bylo to divne… asi bych si taky potrebovala lupnou nejaky prasek!
Helli, s Welinkou to je teda sila, moc ji pozdravuj a doufam ze bude v poradku!
Leni, ja na tebe uz myslela…
holky, nebojte bude lip!!!!!!
jdu se v praci trochu rozkoukat a jeste napisu…
ohledne toho UTZ u me asi akorat kontrolovali jestli jim tam ty embryjka nezustaly… a laborantka nahlasila ze jsou doma… :)
no, ale asi se jim tam nelibilo… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
8.2.06 12:46

Ahoj lovely,já stále čekám na tu pojišťovnu,je to už poměrně dlouhá doba , no , ale zase všechno zlý je pro něco dobrý , 8O ,svalila mě totiž pěkná chřipka, ale už je to celkem ok :oops: .Vůbec nevím , kdy si začnu píchat , nevím , jestli před MS, nebo při ní,nebo po ní :?: :! .Jsem jak Alenka v říši divů.Tak tomu dávám ještě tento týden a pak už to bude vážně divný :roll: :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
8.2.06 12:59

Čau Helli,
genet.ultrazvukem jsem si to nazvala pro sebe :D Myslím,že to ani přesný název nemá.Spadá do ultrazvukového screeningu(ultrazvuková diagnostika vývojových vad-tzn.vyhledávání vývoj.vad).
A provádí se u každé těhulky:
1.se provádí kolem 12-13tt.(provádí jej tvůj gynekolog-měří se průměr hlavičky BPD,délka stehenní kosti FL,obvod hrudníku AC,celková délka plodu CRL,z těchto rozměrů se posuzuje zdravý růst plodu,dále uložení placenty a množství plod.vody,srdeční akce,močový měchýř,žaludek atd.)

2.kolem 20tt.-většinou gynekolog odesílá těhulku na specializ.pracoviště(nemocnice,kliniky).A při tomto ultrazvuku se kontroluje kromě už předchozích parametrů také jejich funkčnost-jestli srdíčko pumpuje krev,činnost žaludku a moč.měchýře,jestli je páteř v pořádku a jestli se u plodu nevyskytují vývoj.vady atd.Taky se provádí tzv.Dopplerovská flowmetrie-měření průtoku krve u plodu,placenty a matky.A taky se podle rozměrů plodu určuje termín porodu-těch budeš mít několik :wink: -podle PM(posl.menstruace),UTZ

3.se dělá kolem 30tt. a opět se kontroluje to samé(hlavně kontrola prospívání plodu a funkčnosti placenty) a upřesňuje se termín porodu :D

Takže budeš určitě pod drobnohledem :D Navíc vícečetné těhotenství se kontroluje ještě častěji,ale to už si určitě poznala :lol:

Snad jsem to popsala srozumitelně,kdyby něco tak se ptej :wink:
Dnes jsem z toho počasí nějaká víc unavená než obvykle a navíc mě začíná bolet v krku.Tak si jdu dát čaj s medem :D
Mějte se všechny fajn.Zuzi+Samuel a Nikolka 19tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová