Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vladko,me se ani nejedna o to na kolikaty pokus,me jde o to trapeni s temi injekcemi a leky,a ja mam prodlouzene protokoly
A k tem vedlejsim ucinkum risiko rakoviny,protoze mi ji v rodine mame
Lovely, na to jsem nepomyslela
Vím že většinu co bereme je na hormonální bázi a tělo to pěkně huntuje.
v rodině nic takového nemáme a proto mě to hned nenapadlo ![]()
Prodloužený protokol
Já jsem měla dlouhý protokol - to znamená, že ti ho ještě o několik dní protáhli. No teda
Už tak jsem se nemohla dočkat konce a ještě aby to prodlužovali
Doví, možná příště budeš mít úplně jiný protokol ![]()
Vladko, hlavne nic neodhrnuj! ![]()
Lovely, fakt te obdivuju, tvuj pripad je urcite 1000000× horsi nez muj ![]()
ja jen obcas propadnu takove myslence, co kdyz fakt nikdy nebudu mit svoje mimco…
ale pryc s takovyma myslenkama, proste ted bude pauza a hotovo…
Vladko, tak aspon tobe to musi vyjit…
jdu si udelat zeleninovy salat, at mam vitaminky, kdyz je venku tak hnusne… a pak se asi pujdu projit se psem… jak mi bylo kdyz jsem 14 dni nemohla
a zitra do prace! hnus… napisu z prace… to zas budou dotazy!
vsechny se opatrujte!
Misa
Ahojky Mišo, šetřím se, alespoň se o to snažím. Doufám, že to vyjde napoprvé
. A když ne tak to zkusím zas. Doufala jsem, že mě bude špatně nebo něco takového a nic. No co! toto je moje první možnost otěhotnění, tak si to aspoň vychutnám. Testovat mám až za 14 dní - což je strašně dlouhá doba
.
Vy to všichni znáte.
Jsem trošku zmatená
a mám v hlavě zmatky:?:? , tak si jdu radši lehnout.
Lovely - trošku mi to dneska nemyslí. Je jedno jaký je protokol, důležité je jak na to každá reagujeme. Drž se. Obdivuju tě jak to zvládáš.
Ahoj holčiny,
mám pro vás další špatnou zprávičku (jako by jich tu bylo v poslední době málo). Dneska mi psala Welinka, že měla vážnou bouračku - ožralej hajzl v náklaďáku jí nedal přednost a napálil to do ní. Je na ARU. Mám vás všechny moc pozdravovat. Radši to nebudu ani komentovat, přes slzy ani pořádně nevidím na klávesnici …
Helli, posílám přes tebe pozdrav Wel, myslím na ni, ať je co nejdříve v pohodě. Bože ta holka má pech.
Občas na vás nakouknu (nějakých nových tváří
), ale nepíšu - jsem v nějakém tom mezičase. KET bude předběžně v červnu, ale ještě uvidíme. Těm, co to teď nevyšlo - hlavu vzhůru, časem to přebolí, ale prožít si to musíte každá sama
. Já už jsem docela v pohodě.
Tak jsem zase tu!
HELLI;pozdravuj Welinku a at se brzy uzdravi
VLADKO,MISO A SPOL;Ja to zvladam,mam od doktora antidepresiva,takze aspon spim v klidu bez nocnich mur.
A chtela jsem se vas jeste zeptat,kdyz jste byly na ET,provadeli vam transfer s UZ,u me ta obrazovka byla vypnuta,ja vim ze zacinam videt chyby ve vsem a vsech ![]()
Lovely , mně ET dělaly taky bez UTZ. Myslím, že v Plzni tak dělají všechny ET. Radši nad tím moc nedumej! Nepomůže ti to a ještě se víc rozrušíš. Mysli na to, že za pár měsíců začneš znovu a věř tomu, že to dopadne tentokrát dobře!!!!
Tak vás hodčinky zase pěkně zdravím,
omlouvám se za pauzičku, ale jsem v takovém „mezičase“ , jak píše Vendulka, ale koukám občas na vás a je mi vás holky co píšete o neúspěchu tento týden moc líto, hlavně na tebe Míšo jsem moc myslela, hlavičku ale vzhůru, bude určitě líp! ![]()
Jinak co nového! Konečně jsem se dneska po 52 dnech /po provokačce/ dočkala MS, takže mám obrovskou radost!
Příští čtvrtek jdu na ultrazvuk a přichystáme se na KET!
Jinak co se stalo Wellince mě vyrazilo dech, vy co jste s ní v kontaktu, tak ji moc pozdravujte! ![]()
Jinak ještě k tomu dotazu od Lovely, ohledně ultrazvuku při ET. U mě byla obrazovka zapnutá a dokonce jsem viděla mimísky u mě v bříšku!
Chápu tě Lovely, že ted hledáš na všem a všech chyby, ale musím tě uklidnit, je to normální , já to dělám taky! ![]()
Mějte se berunky moc hezky a brzo se zase ozvu. Pa pa Lenča.
Čau holky,
dnes jsem byla na genet.ultrazvuku a naši drobci jsou úplně v pořádku.Viděli jsme snad úplně všechno-od srdíčka,ledvin,pohlaví
A dokonce máme vyfoceno jak Nikolka plive plod.vodu
Oba už jsou to pěkní obříci-mají přes 340g a dělají nám radost
Moc bych vám všem přála abyste zažívaly jenom podobné pocity štěstí ![]()
Ti řidiči náklaďáku mě pěkně štvou
Jsou strašně bezohlední.Taky přeju Weli aby se co nejdříve uzdravila.
Cami,tak už mě taky kopou den ode dne více
Ale pořád je to zatím legrace,myslím že na konci těhu(až budeme mít čtyři nožky v žebrech) budeme ještě vzpomínat jaké to bylo příjemné lechtání
![]()
Mějte se fajn.Zuzi+Samuel a Nikolka 19tt.
Zuzi , moc moc gratuluju k výsledku UTZ!! Je hezký slyšet (číst) taky pozitivní zprávičky!!! Mám jeden přihlouplý dotaz - genetický UTZ se dělá automaticky všem těhulkám nebo si o něj musím říct? Předpokládám, že to každý UTZ neumí a musí se na něj jezdit na větší kliniky, je to tak?
Ahoj Leni, ráda tě vidím - už jsem si říkala, že by z nás nikdo nezbyl?
Určitě pak dej vědět, jak to probíhá, moc držím palce
![]()
Vendula
ahoj holky, tak vas uz zdravim z prace…
no nic moc… jeste ke vsemu dlouhy den!
venku snezi hrozne moc, uz nejsem zvykla tak brzo vstavat a hlavne se carat po venku…
hrozne spatne se mi spalo, zdaly se mi strasne sny, manzel nebyl doma, bylo to divne… asi bych si taky potrebovala lupnou nejaky prasek!
Helli, s Welinkou to je teda sila, moc ji pozdravuj a doufam ze bude v poradku!
Leni, ja na tebe uz myslela…
holky, nebojte bude lip!!!!!!
jdu se v praci trochu rozkoukat a jeste napisu…
ohledne toho UTZ u me asi akorat kontrolovali jestli jim tam ty embryjka nezustaly… a laborantka nahlasila ze jsou doma… ![]()
no, ale asi se jim tam nelibilo… ![]()
Ahoj lovely,já stále čekám na tu pojišťovnu,je to už poměrně dlouhá doba , no , ale zase všechno zlý je pro něco dobrý ,
,svalila mě totiž pěkná chřipka, ale už je to celkem ok
.Vůbec nevím , kdy si začnu píchat , nevím , jestli před MS, nebo při ní,nebo po ní
.Jsem jak Alenka v říši divů.Tak tomu dávám ještě tento týden a pak už to bude vážně divný
![]()
Čau Helli,
genet.ultrazvukem jsem si to nazvala pro sebe
Myslím,že to ani přesný název nemá.Spadá do ultrazvukového screeningu(ultrazvuková diagnostika vývojových vad-tzn.vyhledávání vývoj.vad).
A provádí se u každé těhulky:
1.se provádí kolem 12-13tt.(provádí jej tvůj gynekolog-měří se průměr hlavičky BPD,délka stehenní kosti FL,obvod hrudníku AC,celková délka plodu CRL,z těchto rozměrů se posuzuje zdravý růst plodu,dále uložení placenty a množství plod.vody,srdeční akce,močový měchýř,žaludek atd.)
2.kolem 20tt.-většinou gynekolog odesílá těhulku na specializ.pracoviště(nemocnice,kliniky).A při tomto ultrazvuku se kontroluje kromě už předchozích parametrů také jejich funkčnost-jestli srdíčko pumpuje krev,činnost žaludku a moč.měchýře,jestli je páteř v pořádku a jestli se u plodu nevyskytují vývoj.vady atd.Taky se provádí tzv.Dopplerovská flowmetrie-měření průtoku krve u plodu,placenty a matky.A taky se podle rozměrů plodu určuje termín porodu-těch budeš mít několik
-podle PM(posl.menstruace),UTZ
3.se dělá kolem 30tt. a opět se kontroluje to samé(hlavně kontrola prospívání plodu a funkčnosti placenty) a upřesňuje se termín porodu ![]()
Takže budeš určitě pod drobnohledem
Navíc vícečetné těhotenství se kontroluje ještě častěji,ale to už si určitě poznala ![]()
Snad jsem to popsala srozumitelně,kdyby něco tak se ptej ![]()
Dnes jsem z toho počasí nějaká víc unavená než obvykle a navíc mě začíná bolet v krku.Tak si jdu dát čaj s medem ![]()
Mějte se všechny fajn.Zuzi+Samuel a Nikolka 19tt.