IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
324
5.2.06 08:52

Dobré ránko, holčinky :lol:
vidím, že si tady píšu tak nějak sama se sebou.. :?: :?: :! :twisted: :oops: :oops:

Přeji vám pěknou neděličku, dneska jsem poslední den na „dovolené“, těch 14 dní uteklo, i když se to někdy táhlo, a zítra se dozvím svůj ortel 8) Už ses těším, až budu vědět, jak na tom jsem. Pořád věříme, s manžílkem hladíme malé embryjka a těšíme se na pozitivní zprávy :! :P :P :P

MÍŠO
A co ty? Jak trávíš poslední den před velkým testováním? Já se cítím tak trochu jako před nějakou hodně důležitou zkouškou ve škole..začíná mě bolet v podbřišku, nevím, jestli to je z nervozity, nebo že by přece ta mrcha MS :twisted: :twisted: :?: Snad ne :! :)

Daria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
5.2.06 09:08

Ahoj holky,

Dario,tím sobotním testem ses zbytečně stresovala :? Mojí kamarádce dokonce vyšel negativní test i po 3týdnech od ET,tak vy:,–(ila Utrogestan a čekala na MS.Ta ale nepřišla a tak šla za svou gynekoložkou a co myslíš :wink: No jasně,byla těhotná :! Takže na testy z moči se nedá 100%spolehnout a tak ten dnešní poslední napínavý den vydrž :roll: Zítra už se to dozvíš :D Ani já jsem netestovala 12.den ale až 14.den po ET a pak šla na krev-a u dvojčat je toho hCG v krvi více,takže se i dříve projeví v moči.Ale jedno mimčo se ještě nemusí na testu ukázat.
Tak ať ti ten dnešek uteče a zítra na tebe budu moc myslet a veřit že nám nahlásíš pozit.testík :wink:

Přeju všem těhulkám a snažilkám krásnou neděli :lol:
Mějte se krásně.Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
5.2.06 16:20

Ahoj Zuzi,
děkuji moc za uklidnění. Dneska mě dopoledne bolelo břicho jako před MS, tak jsem až do oběda zase ležela, a trošku jsem začala špinit, vím že to nic neznamená, spousta těhulek na počátku špiní, tak si z toho nedělám hlavu. Zítra se rozhodne.
Před chvilkou jsem se byla s manžílkem projít, jen půl hodinku, ale udělalo mi to dobře - zítra už to nějak zvládnu.

TAK MI DRŽTE PĚSTI!!! Budu to potřebovat. Pevně věřím, že aspoň jedno embryjko se zavrtalo..nejlépe obě, ale už jsem skomnější :lol: :lol: :lol:

Daria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2605
5.2.06 16:45

ahoj Dario,
promiň že se vloudím do vaší diskuze, normálně jsem v „nové snažilce“. Ale nemůžu si pomoct, s dovolením sleduji tvůj příběh a chci ti napsat, že ti moc držím palečky, jsi strašně statečná! I kdyby to NÁHODOU tentokrát nevyšlo, tak věřím, že se miminka(miminek :) ) určitě dočkáš!
Všichni jsme tu na stejné lodi, já se o mimi snažím už skoro rok, zatím baštím Clostilbegyt (i když ovu mám normálně) a příští měsíc mě nejspíš čeká laparoskopie. Mám miminka pořád plnou hlavu.
Tak ať z nás jsou co nejdřív maminy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
5.2.06 16:46

Ahoj holčiny, zdravím při víkendu!!
Dario , z toho testu fakt nedělej žádný závěry. Já to nevydržela a testovala už 11. den od ET a co myslíš - byl negativní a to jsem tam při tom měla tři mimísky!! Zítra na tebe (i na Míšu!!! ) budu moc myslet!! :wink:

Jinak my byli dneska na obídku u manžílkovo rodičů. Měli od vánoc ještě kapra v mrazáku, tak ho mami usmažila ještě s kuřecíma řízečkama. No byla to dobrota, ale za to potom. Pěkně mě to prohnalo - ty křeče a průjem za to fakt nestály. :roll: :oops: Přece jenom už na to moje tělo není zvyklý, snažím se jíst trošku zdravějš a smaženým věcem se většinou vyhejbám. Holt každá stranda něco stojí. :? Teď jsme byli ještě na chvilku v lese a už je mi zase báječně!! :D

Všem přeju hezký zbytek víkendu!!!!

http://bd.lilypie.com/vCWhp1/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
6.2.06 11:09

Ahojky všichni,

tak jsem zase jednou tady. Skoro poctivě jsem odpočítavala a pokouším se šetřit. Jsem 4 den po ET. :) Doufala jsem v nějaké příznaky nebo aspoň náznaky :evil: :oops: a ono nic. Spíš naopak cítím se přímo skvěle. :o To jsem nečekala.

Dario, držím ti pěsti ať to vyjde. Já se mám testovat až 19. což je strašně dlouhá doba a pokud to bude negativní tak mám jít na krev. Prej těm obyč testům moc nevěří. No já taky budu určitě testovat dřív. Koupila jsem si už teď dva testy. Tak držím palce ať to vyjde. Dodá mi to trošku víc nadějí. :oops:

Jinak se nám podařilo do mrazáčku 3 embrijka:D (z původních 18 vajíček :cry: ) čekala jsem, že jich bude víc.

Jinak bych se chtěla zeptat. Jak jste na nemoceské po ET? Po mě už se ptají v práci, ale nechci nic uspěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
6.2.06 11:15

Čau holky,
tak vás všechny zdravím v novém týdnu :lol: Doufám,že bude těhulkovsky úspěšný :wink:

Dario,moc na tebe myslím a držím pěsti :D Už teď jsem napnutá jak malé trenky :roll: :wink:

Helli,taky mám občas zažívací problémy :? Prostě už se nemůžeme cpát čím nás napadne :D Ale někdy je to těžké :wink: Já mám asi týden větší pocit hladu,ale snažím se mírnit.Ikdyž jsem zatím přibrala 4kg(a to hlavně do prsou a břicha),tak ty 2kg až v posledních 3týdnech.Takže mě nejspíš to přibývání teprve čeká.Průměrný váh.přírustek u jednoho mimča má být asi 10-12kg a u dvojčat kolem 18-23kg.Tak jsem zvědavá,kam se to zvrtne u mě-no ale 30kg už snad nenaberu :roll: :lol: Měla bych radost kdyby ti naši prckové vážili aspoň něco přes 2kg,byli zdraví a mohla jsem je kojit :wink: Moc nenáročná zrovna nejsem,že :?: Tak jim tam jdu poslat nějakou sváču :lol:

Mějte se fajn.Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
6.2.06 12:01

Hezké pondělí všem!

Dario - držím pěsti, aby vše dopadlo dle vašich představ a pozitivním TT vám začla série dobrých zpráv zakončená úspěšně donošením zdravého miminka. :lol: Jen pro uklidnění. Já jsem dělala test 12.den po oplodnění oocytů a prd. 29DC byl test slabě pozitivní a to čekáme dvojčata. Na kontrolu jsme byli v car až 20 dnů po ET (je to běžný postup) a dr. se rovnou mrkl ultrazvukem a byl tam krásně vidět gestační váček 1cm. ˇŽádné testy z krve nic…

Ohledně amnioc. - rozhodnutí je na každém. Mně přijde i 1 zbytečně mrtvé dítě ze sta příliš velká oběť a zbytečné nervy, obzvlášť poku se dneska dá pravděpodobnost výskytu zjistit i jinak - prosvěcování šíje ve 11.-13.tt a více věřím i velkému ultrazvuku kolem 20-22.tt. Trochu jiná situace je samozřejmě u rizikových slupin (věk matky, dispozice v rodině…)

Přeju všem hodně štěstí :lol:

Cami + 2 prcci 19tt

PS: Zuzi - s tou váhou mě nestraš. já mám nahoře zatím 1kg, takže teď už budu asi jenom „hrochovatět“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
6.2.06 13:31

Ahojky všem!
Vlaďko , držím moc moc pěsti!!! A do práce rozhodně nechvátej! Myslím, že není kam spěchat.

Cami a Zuzko , mám na vás ještě jeden dotázek. Berete pořád ještě nějaké léky na podporu těhu? Já měla do 12.tt Agolutin, pak cca týden Duphaston a teď jsem dostala Utrogestan s tím, že ho budu brát až do konce těhotenství. Jak to máte vy? A jinak co se týče váhy, jste pěkný provokatérky! :? Já jsem z vás těhu nejkratší dobu (dneska končím 13.tt) a už mám 3,5 kg navíc! Včera mě po delší době viděla švagrová a když zhlídla moje bříško, ptala se mě, jestli náhodou nemám termín už v březnu! :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
6.2.06 13:32

Čau Cami,
tak to jsi mě potěšila :D Mě totiž zatím všichni říkají že mám na dvojčata malé břicho,ikdyž mě už příjde pěkné. Rozhodně to závisí na postavě-šířce pánve atd. Ale je pravda že po 20tt.se to může dost měnit :wink: Moje váh.přírustky přišly zatím doktorovi malé,ale mimča rostou v pohodě.Sama dobře vím,že za nedlouho budu mít megapupík ,ti dva se někam vejít musí :lol: Myslím že každý nemusí v těhu přibrat podle statistik,ale hlavně aby sme byly v pohodě a naše zlatíčka taky :D :wink:
Měj se krásně a pohlaď za mě svoje 2štěstíčka :lol:

Jsme ve stejném týdnu těhotenství-máš už pohyby?Já menší pozoruju od 17tt.a teď je to občas i silnější.Jako ženská sestra jsem věděla že prvorodičky je cítí kolem 20tt. a vícerodičky už v 18tt.,ale u dvojčat je to podle mě dříve(potvrdilo mi to už více těhulek s dvojčaty) :wink:

Tak se opatrujte :D Zuzi+Samuel a Nikol 19tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
6.2.06 13:43

Helli,
rozhodně se nenech vyprovokovat,to ani nebyl můj záměr :? Moje další těhu kamarádka(taky s dvojčaty po IVF)má ve 20tt. již 10kg navrh a je spokojená.Já se hlady netrápím,ale zatím mi to na váze nepřiskakovalo,ale jak už jsem psala poslední 3týdny to šlo rychleji.Takže…uvidíme :wink:

Já jsem měla utrogestan do 14tt. a to kvůli krvácení-jinak ho vysazují i ve 12tt.,ale teď jsem zase krvácela v 17tt.a zase sem zobala Utrogestan,taky Ascorutin a Pambu(na zástavu krvácení-mám jednu placentu níže uloženou a ta zlobí).Jinak mám Aktiferin(železo),magnesium(na děložní stahy-tvrdne mi to dost často),lexaurin(na sníženou fci štítné žlázy) a mamavit(těh.vitamíny)-takže slušná chodící lékarna :roll:

Měj se fajn.Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
6.2.06 13:49

Helli - ohledně váhy se nestresuj, na hormonální stimulaci reaguje každý jinak, stejně jako na přirozené hormonální výkyvy u normálního těhotenství… :lol:
Ohledně podpory těhu - já jsem měla brát utrogestan do ukončení 12tt, ale brala jsem ho asi o týden dýl , pr´že mi zbyl a v car mi dr. řekl, že od 12tt to není nutné, ale pokud ho mám, ať ho beru, že to neuškodí, jenom můžeprospět.. Normálně se o dodání progest. stará žluté tělísko, které po ivf jaksi nevznikne. Někdy mezi 10.-11tt to začne obstarávat placenta, ačkoliv její vývoj je plně dokončen až o několik týdnů později. Hormony do konce těhu se předepisují v případě problémů s udržením těhu nebo pro jistotu u trojčat a tak. Ty máš kolik drobků?- nějak se tu zatím neorientuju… :oops:

Zuzi - břicho mi taky roste, takže nevím… Vzhledem k zákonu o zachování hmoty, se mi asi přeskupujou nějak špeky :lol: :lol: hi hi. Jinak pohyby jsem cítila prvně na samém konci 16tt, ale říkala jsem si, že je to hrozně brzo, ale opakovalo se to vždycky tak 1× za 2 až 3dny a určitě to bylo ono a teď poslední asi 4 dny je cítím každý den, ale většinou „vevnitř“, jenom jednou se tam 1 prcek překulil kolem dokolečka a zrovna jsem měla ruku na tom místě tak to bylo cítit jako hrbolek, který běžel napříč pupkem :lol:

Cami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
6.2.06 13:55

Zuzi -ty máš jednovaječná dvojčátka nebo máš jenom 2 srostlé placenty a blízko sebe? A jak se pozná tvrdnutí dělohy?
Musím to zaklepat, ale já jsem žádné špinění a podobné problémy zatím neměla.

Cami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.2.06 13:55

ahoj Dario a ostatni!
tak vas musim zklamat, zase nam to nevyslo! :(
no, dame si pauzu, zkusim asi lazne a pak to zacne na novo…
Dario, jak jsi dopadla ty?
ja to proste tusila…
zitra to dostanu a ve stredu jdu do prace… toz tak…
tak se ostatni drzte a ahoj
 Misa

• Citovat
  • Upravit
887
6.2.06 14:06

Ahojky Mišo,

je mi to moc líto. Mě teprve výsledek čeká až skoro za 14 dní.
Drž se a určitě to vyjde příště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová