Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky!!
Míšo , s tím bříškem jsem to myslela jinak - jako že ti nezávidím to tvoje bolení, ne že si myslím, že ty závidíš kolegyňce těhu bříško! To bych si nikdy nedovolila!!!!!
Ale hlavní je, že ti ta „terapie“ pomohla. ![]()
Beruško , my byli ten samý případ co vy - špatný spermio, jediná možnost byla IVF. Měli jsme velký štěstí - po prvním pokusu čekáme dvojčátka. Ničeho se neboj, všechno to zvládnete, navíc v CARu vám určitě vždycky všechno vysvětlí. Tak jen stručně (a laicky
) - po základních vyšetření (krev, UTZ) tě čeká nejdříve hormonální stimulace vaječníků, která spočívá v aplikaci podkožních injekcí do břicha (vypadá to hrozivě, ale všichni mi dají určitě za pravdu, že to žádná hrůza není). Během stimulace budeš chodit na ultrazvukový kontroly, kde bude dr. sledovat, jak reagujou tvoje vaječníky - jak ti rostou folikuly. Zralé mají mít cca 18 - 25 mm, až dorostou téhle velikosti, stimulace se ukončí a pak tě čeká punkce - odběr vajíček v lehký narkóze, ten samý den tvůj partner odevzdá spermijky, což je vlastně jeho jediná „starost“ v celým IVF.
Čtvrtý až šestý den od punkce se pak zavádí do dělohy embryjka (bez narkózy, je to jako normální gyn. vyšetření). Většinou od punkce nebo transferu dostáváš neschopenku, ale záleží to i na tobě, jestli ji chceš a samozřejmě na tvý práci. Pak už jen čekáš a doufáš.
Ceny se v každém CARu trochu liší, nejlepší je, když se podíváš přímo na jejich stránky, některá z nich tam mají ceníky zveřejněný. Navíc tam najdeš podrobný vysvětlení všech úkonů. Podívej se třeba na www.gennet.cz , www.ivf-institut.cz , www.pronatal.cz . Hodně informací - včetně cen - najdeš i na www.neplodnost.cz .
Čau Helli,
jsem moc ráda,že se ti broučci krásně vyvíjejí
Naše Nikolka je taky aktivnější než Samuel
,na UTZ se vrtí o 106! A už ten rozdíl dokonce cítím i v břiše
Moc bych vám přála aby to byl páreček,ale hlavně aby byli zdraví ![]()
A taky jsem ráda,že ti tu AMC rozmluvili,když je vše o.k
Pokud není důvod,tak je to zbytečný zásah a riziko.A je fajn mít doktora,který tě uklidní(člověk se někdy zbytečně strachuje).
Jestli myslíš,že by bylo lepší založit novou diskuzi,tak nejsem proti.Ale aby jsme tam nakonec nechodily samy.I tady se snad rozšíří řady těhulek po IVF,no ne?Ale nechám to na tobě,stejně nevím jak se nové téma zakládá(ikdyž asi to nebude takový problém) ![]()
Dnes mi z netu dorazila CD s hudbou pro mimča,tak jim to jdu pustit
Aspoň se tam nebudou nudit ![]()
Měj se krásně a pohlaď i za mě svoje A+B
Zuzi
Zdravím všechny. Už jsem tu nějaký den nebyl (kdo mě nezná, viz https://www.emimino.cz/modules.php?…).
Dnes došlo v našem příběhu k velmi nečekanému zvratu, který Vám chci tímto sdělit.
Po neúspěšné inseminaci, která byla zastavena kvůli zmatenému vývoji folikulů, jsme čekali na IVF, které se mělo konat v březnu. Vzhledem k tomu, že má žena má trvalé problémy s MS, dostala nějaké prášky. MS se nekonala, šla tedy na injekci (název jsem zapomněl - to jsme my chlapi). MS se ani po dalším týdnu nekonala. Dnes si Pavla udělala těhutest a byl pozitivní. Pak si udělala ještě jeden, od jiného výrobce, a ten byl taky pozitivní.
Vůbec to nechápu. Dva roky jsme se o mimi snažili hodně aktivně (mnohdy mě to ani nebavilo) a nic. Teď po neúspěšné inseminaci Pavlu bolelo břicho a tak jsme se milovali pouze 1× za měsíc (je to málo, já vím, ale nešlo to) a test je pozitivní.
V pondělí budou výsledky testy krve a pak budeme vědět více.
Ahoj Martine,
psychika je mocná čarodějka.Nebyli byste první ani poslední pár,který otěhotněl po tom co začal navštěvovat IVF centrum.Přestali jste se přehnaně snažit a stačilo to
Někdo má prostě štěstí ![]()
Moc to tobě i manželce přeju.Hlavně ať má pohodové těhotenství a zdravé mimčo.A pěkně ji teď opečovávej,bude tě moc potřebovat ![]()
Zuzi
Helli, dekuji moc za podporu, tvuj pribeh je neuveritelny. Doufam, ze budeme mit s manzelem stejne stesti jako ty ![]()
Jeste jsem se chtela zeptat, za jak dlouho od 1.navstevy CAR jste se dopracovali k IVF ???
Moc moc dekuji Martinovi samozrejme gratuluju, kez bych se toho taky dockala ..........
Beruska
Ahojky všichni,
Martine gratuluju, to je prostě úžasné
blahopřeju. Je to prostě úžasné, že se to takto povedlo.
Beruško, opravdu se nemáš čeho bát. Já mám těsně po prvním IVF - původní strach byl větší než skutečnost a ty injekce jsou v pohodě (a to je nesnáším) Te už akorád čekám na výsledek. ![]()
Jinak holky těhulky, já jsem ráda, že jste tady v této diskuzi. Alespoň člověku co čeká dodáte pozitivum, že to může vyjít. To čekání je nejhorší.
Co myslíte kdy bych si mohla zkusit testík? teď jsem 8 den po ET.
Vladko, uz abych na tom byla jako ty a Helli a ..................... Opet se zeptat, za jak dlouho po 1. navsteve CARu jste sli na IVK??
Helli, ahaaaaaa..... jo, furt boli… ale zavidet jsem zavidela ![]()
Zuzi, tak jaka je hudba? delali nejake testy a ty deti to po narozeni fakt poznali… ze to poslouchali… ![]()
Vladko, jeste vydrz, ja myslim ze je brzo!
Martine, tak to teda taky moc gratuluji!
Berusko, neboj, zvladnes to a injekce taky… chce to odhodlani a zabodnout
delam si legraci ![]()
holky, klidne sem chodte a probirejte sve tehu problemy, me osobne to neva…
Aluu, me osobne jeste poslali na laparoskopii, ta byla v zari, prvni pokus v listopadu a druhy v lednu…
Martine , přidávám se ke gratulantům!! To je prostě úžasný!! Moc vám to přeju! Hodně štěstí, ať všechno dál probíhá co nejpohodověji!!!! ![]()
Aluu , my byli poprvé v CARu v červenci a od začátku října už jsem začala brát léky - nejdřívě antikoncepci (měla jsem trochu nepravidelný cyklus, tak aby se zajistilo, že MS přijde normálně) a od 22. října už injekce. Za měsíc pak punkce a 26. lsitopadu ET! Tu dobu mezitím měl brát manžílek vitamíny na podporu tvorby spermijek. Musím říct, že mi přijde, že to šlo všechno hrozně rychle.
Zuzi , odkud sis, prosím tě, objednávala ta CD??
Tak tu diskuzi teda zakládat nebudu. Když vám tu nevadíme…
![]()
Ahoj všechny!
Zdravím po delší době, jen asi nezvládnu přečíst těch milion stránek, co jste popsali, tak nejsem moc v obraze.
V první řadě - Martine , táááááááákhle moc vám gratuluju, je vidět, že předtím i dost pracovaly nervíky a proto to taky nešlo.
Jinak se i přestávám orientovat kdo je kdo, za což se moc omlouvám, to pro případ že bych třeba odpovídala někomu na dotaz od někoho jiného… ![]()
Allu , já byla poprvé v centru koncem května (no jo, už to bude rok, to to letí…) a při červencové mršce jsem začala se stimulací. Určitě to zvládneš, vypadá to sice ze začátku opravdu hrůzostrašně, ale zvládáme to všechny a ty určitě nebudeš vyjímka.
Holky, vy jste chtěly zakládat nějaké nové fórum? Copak mi tu uniklo? Já vím, nejspíš bych to asi našla o pár stránek dál… ![]()
Pozitivní zprávička pro zatím netěhulky - ročně se v ČR narodí cca 2500 dětí „ze zkumavky“ tak se koukejte zapojit, ať jim ten průměr trošku zvednem!!! ![]()
Helli, jake vitminky mel manza uzivat ? Ja svemu koupila Selen, E a materi kasicku s zensenem ..............
Ahojky Beruško,
od okamžiku kdy jsme se rozhodli pro IVF (listopad) tak to šlo hodně rychle. Začala jsem brát antikoncepci na upravení cyklu (asi měsíc a kousek) a začátkem ledna jsem začala stimulovat. Nejtěžší na tom všem bylo se rozhodnout, že do toho dem, ale potom už to šlo v pohodě. Takže se ničeho neboj. Poprvé jsem navštívila car někdy v létě a 4 měsíce mě trvalo rozhodnutí - měla jsem prášky na podporu ovulace a zjistili mi štítnou žlázu, takže jsem chtěla mít větší šanci na první pokus. Teď už jenom čekám jak dopadne první pokus. A nemůžu se dočkat testování.
Vladko, ja myslim, ze to 100% dobre dopadne, hlavne se nestresovat, i kdyz ono se lip povida nez dela, co???????????? Jaky byl duvod vaseho rozhodovani zda ano ci ne????????????? My jsem to doma s manzou prodebatovali a oba jsme jednoznacne pro. Sice do CARu teprve pujdeme, doufam, ze uz pristi tyden, ale mimiska fakt oba moc chceme ![]()