Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Cami,
mám dvojčátka po IVF(přesně po ICSI) a nejsou jednovaječná
,jsou ze dvou embryí. Ale jedna placenta je tzv.marginální-zasahuje mi až na čípek a způsobuje mi to krvácení
Můj gynekolog a i ostatní známí(z gyn.oboru)mě uklidňujou že se může ještě vytáhnout nahoru(s růstem dělohy).Tak snad to bude i můj případ
Zatím se ale hodně šetřím,protože po tom posledním krvácení před 14dny mi už hrozila nemocnice
Tak se radši válím doma a sluníčko čerpím na naší lodžii ![]()
Tvrdnutí dělohy bys určitě poznala-prostě mi na pár vteřin ztvrdne břicho jak kámen
,je to dost nepříjemné.Pokud se neotvírá děložní hrdlo,tak to není těhu ohrožující.Mě naštěstí zatím čípek drží,ale i to je jedno z rizik těhu s dvojčaty-hrozí pak předčasný porod.No,ale snad se nám to všem vyhne!
Míšo,to je mi líto že to neklaplo.Hladím tvoji bolavou dušičku. Načerpej novou sílu a příště už to výjde
Držím ti pěsti ![]()
Zuzi
Dario, Míšo,
je mi to moc líto! Foukám bolístku na duši! Věřila jsem, že aspoň jedné z vás to vyjde!
Tady se to snad nezlomí - Vlaďko, je to holt na tobě!!!!!
Dario,
tak to mě opravdu hodně mrzí
Dost jsem to s tebou prožívala ![]()
Hladím i tvoji bolavou dušičku a věřím,že příště už ten souboj s přírodou vyhraješ
Máš nějaká zamražená embrya(tzv.„eskymáčky“)
I KET(kryoembryotransfer) má dost velkou úspěšnost.Vím,že teď se nejspíš hodně trápíš a žádná slova útěchy nebudou dostatečná.Přesto vím že tu bolest překonáš a přeju ti ať se co nejdříve vytouženého těhotenství dočkáš ![]()
Měj se lépe.Zuzi
Já vím, že se jednou dočkám, věřím tomu. Bohužel žádná embryjka do mrazáčku nám nezbyla, měli jsme PK, a zůstaly jen ty 2, prý ale krásně zdravá a dobře se vyvíjející..věřila jsem jim.
Holky, vybrečela jsem se a je mi líp. Budu teď hodně pracovat, proto jsem se taky odhlásila.
Už jsem si prožila tolik zklamání, že mě tohle položit nemůže. Potrat byl přeci jen horší.
Mějte se co nejlépe a bojujte!!!
Daria
Ahojky Dario,
moc se omlouvám, ale už dlouho tě tady „šmíruju za zády“. Je mi moc líto, co se stalo… ![]()
Všechny holky z diskuze „těhotná“ tě moc zdraví a držíme palce do budoucna.
Taky ostatním přeju jen úspěchy. Holky, jste moc statečné!
Ahojky Heli,
dnes mi přišel balíčk, ještě jednou moc děkuju. Už jsem se dívala na Blaník a je to skvělé.
![]()
Dario, je mi to moc líto. Doufala, jsem že se ti to podaří.
Měj se pěkně a snad přijdeš na nové myšlenky. Ty lázně by mohli být fajn.
Dario - je to nápor na palici, ale věřím, že nejsi z těch, co háží flintu do žita. Máš za sebou bohužel už dlouhé snažení a to sil nepřidá, ale co nevidíš se oklepeš a půjdete do toho znova a nebo se třeba příroda rozhodne, že vám to vyjde přirozenou cestou a bude to pro vás překvapení. Moje známá otěhotněla přirozeně po 6 nezdařených transferech přirozeně s jedním vaječníkem a de facto neprůchodným vejcovodem. Příroda je mocná.
Míšo - pro tebe platí to samé. Přeji hodně štěstí v dalším snažení.
Zuzi - tak se hezky roztahuj
, ať jsou prďolové OK a šetři se. My máme taky dvojvaječná, ale „srostlou“ přední placentu, tak snad to nevadí pro jejich funkci a budou se roztahovat do stran. Břicho mi občas tvrdne, ale vždy jenom lokálně a ne celé, takže si myslím, že se tam akorát tlačí nějaký vetřelec na stěnu ![]()
Cami
Cami , já čekám taky dvojčátka. Původně ale byly tři, tak možná mám ten Utrogestan kvůli tomu. Těšila jsem se, že po 12. týdnu budu mít od hormonů pokoj a když mi dr. v CARu napsala naposledy do zprávy Utrogestan do 36.tt, byla jsem trošku v šoku. Ale co, aspoň se mi báječně spí!! ![]()
ahoj holky, vsem dekuju za povzbuzeni!!!!!
Dario , proste to zvladnem a hotovo…
ja si pobrecela pred chvili, jinak jsme byli cely den na navsteve u znamych, maji dve deti, maly ma ted asi tak 1 mesic… tak jsem si aspon pochovala… kdyz jsem si predstavila ze to treba nikdy nezaziju ![]()
panu doktorovi to taky bylo lito… ale byl takovy jakysi nerozhodny… na lazne jsem se ho musela zeptat, rikal ze mi to treba ani pojistovna neodsouhlasi a ze mi to asi pomuze spis psychicky… a manzel se musel „vnutit“ jestli by nebylo vhodne zamrazit nejake spermie…
Vladko , urcite se setri, moc ti to preji, ja sice lezela 14 dni a nic, ale tobe to treba pomuze, nic tim nepokazis!
ostatnim jeste jednou moc dik a opatrujte se a opatrujte briska a cekatelkam at vyjdou dve //
tak papa
Misa
AHOJ holky,
Dario a Miso3, je mi to moc lito. Ja si taky vcera pobrecela. kamoska co se snazi tak jak my je 18 den od OVU, tt negativni ale v krvi ma 138 (mIU/ml) . Je stastna jak blecha. Moc ji to preji, ale vecer na me padla depka ze mimi nikde. O to vic, kdyz jsem dnes 14DC a zjistila jsem ze Ovu byla v nedeli. Ani jsme to netusili. meli jsme tolik prace, ale v sobotu vecer,v ne rano a vecer jsme se tulili. Moc dlouho jsem si ale nepolezela jen 10-15 min a bezela do sprchy. No snad by pomohlo jen to, ze vse nebylo pod tlakem(bez stresu, ze je OVU) a jen jsme si uzivali. Uvidime, za 14 dni…
Ahoj Míšo,je mi to mooooc líto, zdá se mi , že těch případů, co nevyšlo je nějak víc
.Já zatím stále čekám na telefon od dr.,aby jsme se pak dohodli na dalším postupu,nevím o tom téměř nic , jen to co jsem si sama někde přečetla a tak s napětím čekám na to co mě čeká
![]()
proste se neda ![]()
manzel se ptal jak dlouho chci cekat… co ja vim… mozna i do dovolene… ja nevim, uvidime co ty lazne…
Market, to ja tak mam taky, ne ze bych to nekomu neprala, ale prijde mi lito ze to nejsem ja…
Leno123, ty jsi LenisekJ? ja v tom mam curbes a ted nevim na co ty jdes?
uz me zacina bolet bricho to zas bude silna MS! uz me to neba!
Ahoj holky!
Tak to mam za sebou
bohu dik laparoskopicky.
DARIO A MISO;je mi to lito,moc s vama citim,ale vykopeme valecnou sekyru a hura do boje,priste to urcite vyhrajeme ![]()
VLADKO;tobe brzke //
LENI;uz ti to ta pojistovna schvalila?A kdy zacnes stimulovat?
Vcera byl v televizi porad o IVF.Jednalo se o zakony v Nemecku a v Cechach,ukazovali dve kliniky z Cech a nejlepsi bylo to ze jedna zenska byla v Nemecku 5× a nic,potom jela do Cech,dali ji darovana embrya a ona je tehotna,tak uz v tom mam peknej b…,ze telo prijme cizi embrya lepe nez vlastni
![]()
Ahojky,
taky u Vás tak pěkně sněží. Ještě že to nemusím chodit odhrnávat (nemožu).
Lovely, Míšo, Dario - jste silný holky, to je na Vás vidět - určitě vzhůru do dalšího pokusu.
No co pojišťovna platí 3 pokusy… Mě doktorka říkala, že na 4-5 už je to skoro na 100%
Takže pokud mi nevyjde tento půjdu určitě na další. Vím že to bolí, ale život jde dál.
Market - s ovu ti moc neporadím já jsem nikdy neměla tu správnou teplotu a nakonec zjistili anovulační cyklus. Ale podle mě máš pořád šanci, že to tento měsíc vyšlo. ![]()