IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
422
2.2.06 09:54

mimoděložní po IVF

taky jsme o tom přemýšlela, jak je to možné, ale nakonec asi proč ne- vždyt ta vajíčka se musí uchytit někde a když se neuchytí tak asi můžou vycestovat do vejcovodů - byt jdou vlastně " proti proudu" - jinak mi to jasny neni. jenže přiroda je mocná a tak to asi možné je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
2.2.06 09:59

Dotaz

Holky, jsme zvedavá, jak řešíte splín, když zjistíte, že se zase nezdařilo??? Znáte to, snažíte se moc nedoufat ( ale v duchu tomu děsně věříte), aby to pak tak moc nebolelo, ale stejně to člověka zaskočí- je fakt, že ja se věnuji fyzicky namáhavé činosti,abych pak večer padla jak podtatá a neměla čas myslet na blbosti( např uklid sklepa, malování, atd..- manžel stále ještě nechápe, proč, když to nebylo plánované,najednou mame doma malovat..) A jak jste na tom vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.2.06 10:11

Schválen zákon o dárcovství spermií

tak jak jsme se právě dočetla, poslanci schálili zákon, že dárcem spermií může být muž jen do 40 let- což platí i pro manžela v případě IVF.
co vy na to?Mne to dost vyděsilo - manžela to tak vyřadí z možnosti mít potomka, jako kdybych těch starostí už ted nebylo dost…
prý má být schválena novela to uopravující, ale nikdo neřekl kdy. Mám depku, SOS

sutka

• Citovat
  • Upravit
44
2.2.06 10:24

Sutko,
tak to jsou teda trapáci !!!
Ale napadlo mě, třeba si něco schovat do spermobanky těsně před čtyřicítkou??!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.2.06 10:29

Jo jo, když oni ti poslanci nemají ani páru co je to umělé oplodnění. Schválili to už včera, dneska se o tom všude píše, třeba tady:

http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?…

Tak se drzte, berunky!
nepřihlášená Barbánek

• Citovat
  • Upravit
887
2.2.06 10:43

To jsou teda sprosťáci. To snad nemyslí vážně. Ale doufám, že by to ještě mělo projít parlamentem a prezidentem, tak to možná ani nedopadne. Doufám. To je teda pěkná diskriminace. dyť 40tka není ještě nic tak hrozného. A co páry kde je manžel o několik let starší.
Sutko, kdyžtak se zkus poradit v caru. Šak oni něco vymyslí.

Zítra mám jít na ET. Je to takový zvláštní pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.2.06 10:55

manzelovi je 40 a mame pred sebou dalsi IVF
Sutka

• Citovat
  • Upravit
422
2.2.06 11:03

zakon

tak jsme se uz trosku uklidnila, musi to projit jeste senatem a v platnost to vstoupi az vydanim ve sbirce zakonu - tak toho jeste musime honem honem vyuzit. diky za moralni podporu,uz mi fakt hrabe…-A omlouvam se, ze plasim- ale znate to, nekdy je toho moc a rozum vypovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
2.2.06 12:01

Ahoj holky,
tak to je teda síla. Myslela jsem, že ta petice ,co tu proti tomuhle zákonu kolovala, pomůže, ale jak vidět asi to nikoho nezajímalo. Vůbec tenhle českej systém nechápu - potřebují nutně schválit nějaký zákon (v tomhle případě o klonování), ale musí do toho zamotat další věci, o kterých nemají páru a nejsou dořešený a pak to řeší dodatečnou novelou. Proč to teda rovnou neudělají zvlášť jako dva samostatné návrhy? Pak poslanci ani pořádně neví, pro co vlastně hlasujou. Snad to nakonec dopadne dobře!

""http://bd.lilypie.com/vCWhp1/.png:http://bd.lilypie.com/vCWhp1/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
2.2.06 12:22

Ahoj Holky,
psala jsem do jiné diskuze(Clostilbegyt),ale nějak už to tam vázne.Navíc já už jsem v 18.tt,taky po IVF a čekám Samuela a Nikolku :D
Psala jsem si s Dariou,ale už se taky odmlčela.Dnes jsem ji objevila na této diskuzi a chtěla jsem ji povzbudit :wink: A samo taky vás ostatní,ať už snažilky nebo těhulky :lol:

Dario,tak už se ti to blíží a jak jsem zpětně četla si statečná a to je dobře :! Budu ti i nadále držet pěsti :wink:

Helli,tobě gratuluju žes tu redukci tak v pohodě zvládla :D Věřím žes to měla po psychické stránce těžké,ale teď už si můžeš užívat dvojčátek :lol: Taky přeju tobě i mimčům jen to dobré.Já mám od začátku zdrav.potíže-jedna z placent je marginální-zasahuje až na čípek a už jsem 3krát krvácela :cry: To se vždycky vylekám,ale zatím se nemocnici úspěšně vyhýbám.Jsem ženská sestra a my zdravotníci jsme fakt nejhorší pacienti :roll: Takže hlavně zdravíčko a pohodu :lol:

Lovely,je mi líto že si musíš prožívat takovéto starosti a věřím že příště už to bude bez problému.Hladím tvoji dušičku :) I při IVF je riziko mimoděl.těhu-někdy pokud se při laparoskopii zjistí neprůchodnost nebo velké poškození vejcovodů a předpokládá se že bude pacientka absolvovat IVF cyklus,tak se tyto vejcovody preventivně odstraňují,právě protože snižují úspěšnost IVF.Přeju ti hodně štěstí při dalším snažení a brzké //

Ten nový zákon nepřipadá divný jen vám,ale i lidem pracujícím v IVF centrech.Každý,kdo této problematice aspoň trochu rozumí,ví že je to nesmysl :? :twisted: Já i můj manžel v IVF pracujeme(teda já už teď ne,když mi manžel tak pěkně namíchal naše drobky :lol: ) a navíc je manžel o 19let starší než já a taky bysme spadali do té znevýhodněné skupiny.Takže chápu vaše rozhořčení :? Ale snad dostanou naší skvělí zákonodárci ještě rozum :roll: a napraví tu děsnou chybu :!

Mějte se všechny moc krásně.Jste tu skvělá partička,tak ať to vydrží.Jdu se najíst,mimča mají už určitě hlad a já taky :lol: Tak všem dobrou chuť.
 Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
2.2.06 12:35

Ahoj Zuzi ,
pamatuju si na tebe - četla jsem od tebe pár příspěvků, když jsi měla nějak těsně před IVF. Připadala jsi mi hrozně moc statečná. Moc moc ti gratuluju k dvojčátkům a držím palečky, ať to dál zvládneš co nejlíp a ty zdravotní problémy ať tě moc netrápí!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.2.06 15:36

Ahoj holky,
bylo mi smutno tak jsem zase tady. :lol: :lol: :lol: :lol:

SUTKO
Mě když nevyšlo první IUI tak jsem byla hodně zklamaná :( a ten den jsem šla s partičkou „pařit" i když normálně nechodím a tancovala jsem až jsem padla únavou. Většinou když přijde MS tak si koupím nějaké moc fajnové vínečko :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a pak popíjíme s manžílkem a on mě utěšuje :P :P :D .

FETUS
Zuzi, já jsem se na chvilku odmlčela, protože jsem začala pracovat (doma a jen lehce - na počítači,abych na to pořád nemyslela). Takže nestíhám psát do dvou diskuzí. Tak to je super, že jsi taky přešla sem :lol: :lol: :lol:
Děkuji moc za informace, které jsem potřebovala vědět, kontryhelový čaj už nepiju :? , užívám ten Duphaston co jsem vyfasovala v CARu a doufám, že to bude na sliznici stačit :) . Přežila jsem středu - 28.DC :P :P :P , 14 dní po OPU té jsem se bála, protože většinou 14 dní od IUI nebo od normální ovulace vždycky přišla MS a teď nic! Zvedlo mi to náladu a jsem stále optimistka, i když netestuji, nějak nemám odvahu. Počkám do pondělka na test z krve, jedu do CARu 8) .

HELLI
A ty už víš, jaké pokládky nosíš? Jestli holčičky nebo kluky nebo páreček? Kdy se to vlastně pozná? :D :o :o :o Můj manžílek to nechce vědět, chce vydržet až do porodu, nedávno jsme se o tom bavili :roll: ! Hlavně ať je to zdravé a ať to HLAVNĚ VYJDE (myslím těhotenství, u tebe už jo ale já pořád čekám). Každý den si hladím bříško a povídám si s něma a můj miláček taky.

Je fajn, že si tady tak píšeme, rychleji to čekání utíká a vůbec člověk se dozví tolik zajímavých věcí.. :lol: :) :) :)

Já mám dneska čas tak konečně vyřeším svůj problém s přihlášením, neboť netuším, kdo mě odhlásil :twisted: , já to nebyla :evil: :twisted: :twisted: !!!! A neznám to přidělené heslo, měla jsem ho napsané v loňském diáři a ten už jsem vyhodila :oops: . A jinou přezdívku nechci, už jsem tady dlouho :( :? :P a hodně holek už si mě pamatuje.

Daria :D :D :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.2.06 17:56

ahoj holky,
s tou petici jsem neco videla vcera na strankach neplodnosti…
me se nechtelo spat a v jednu v noci jste tu zadna nebyla! :)
Dario, ja taky pockam do pondeli, a s tema priznakama uz to neresme, skoro vsude holky pisou ze zadne nemely…
vubec si nedovedu predstavit ze zas pujdu do prace a vsem vysvetlovat co mi teda jako bylo…
tak se opatrujte a drzte se! hlavne mimca! :)

• Citovat
  • Upravit
723
2.2.06 18:02

Dario ,
ještě nevíme, ale chceme to vědět, to jsme se naštěstí s manžílkem shodli. :lol: Dr. mi v úterý říkal, že teoreticky by to mělo být vidět už i teď, ale u dvojčat je to prý vidět hůř - hůř se dělá UTZ. Ale prý tak ve 20.tt už to snad poznat bude dobře. Navíc mi doporučil amniocentézu, takže pak to budem vědět na 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
3.2.06 06:32

Ahojky, zdravím po ránu :lol: :lol:
Dneska váhám jestli jet s manžílkem do Opavy nebo radši zůstat doma.
zatím
 P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová