IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
723
29.1.06 18:48

Kdepak, nemyslela, zblbla jsem to samozřejmě já. Šla jsem se na to radši juknout. :lol: Je to tak, že když je to první mimi v příčné poloze (tj, že hlavička není ani dole ani nahoře), tak musí být císařský řez, když je koncem pánevním, nemusí být císař nutný. Pokud je v normální poloze - tj. hlavičkou dolů, je to úplně v pohodě. :lol: Mně císařský řez nevadí proto, že je to operace, ale prostě mi normální porod přijde mnohem lepší pro miminka. Narodí se vlastně až tehdy, když jsou na to samy připravený, kdežto při císaři je najednou někdo vytrhne z toho jejich bezbečnýho pelíšku. A taky je tam lepší kontak po porodu. Po císaři mamina nějakou dobu ještě spí, takže jí miminka přivezou až po určitý době a taky (asi i díky tomu) bývaj pak větší problémy s kojením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.1.06 19:06

ale to se dela jen nejake lokalni umrtveni ne? takze ti je hned ukazou a tak… vcera to tak myslim bylo v te televizi… ale asi je fakt lepsi prirozene…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.1.06 19:33

Holky vy jste fakt dobrý řešit porody..závidím vám vaše starosti 8)
Já řeším/neřeším svoje příznaky, poněvadž žádné nemám. :oops:
Ale snažím se být optimistka. A taky chci dvojčata. :lol: :lol: :lol:
Helli ty jsi poctivě ležela těch 14 dní po ET?
Dobrou noc a zítra opět zde :! :! :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
723
29.1.06 19:49

Dario , sorry!! Asi se to sem moc nehodí. Teda ne „asi“ ale určitě. Je to vůči vám ostatním netaktní. :? :(
A s tím ležením neblázni!! Mně dr. řekl, že bych měla mít klidový režim asi jako při chřipce tak 2-3 dny a pak že klidně můžu i do práce (což jsem samozřejmě nechtěla :wink: ). No a podle toho jsem se zachovala - asi 3 dny jsem polehávala a pak už jsem existovala víceméně normálně, jen jsem se víc šetřila - četla jsem si, chodila na procházky, civěla na TV a vysedávala u PC, občas něco ukuchtila a trochu poklidila. Hlavně víc zaměstnávala (a možná i trochu zneužívala, přiznávám :oops: :lol: ) manžílka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
29.1.06 20:35

Ahoj holky,
s tím porodem u dvojčat je to tak,že se rodí přirozeně pokud jsou OBĚ hlavičkou dolů (myslím, že někde tolerují i A hlavičkou a B příčka). Myslím, že porod KP (koncem pánevním,tedy zadečkem napřed) asi není už tak jednoduchý a nemyslím, že by se tak dvojčata rodily.Ale nejspíš záleží na porodnici…
A jinak si myslím, že když to jde přirozeně, je to super (císař není nic moc :( )
A taky vím, že když se porod nerozběhne sám, že ho tak v 38. až 39.týdnu většinou vyvolávají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
29.1.06 21:57

Ahoj holky,
jsem s diskuze Těhotenství po potratu (Otěhotnění po potratu - kolik ms čekat), potratila jsem 2×, nechali jsme si udělat genetické testy atd. Teď jsme se dozvěděli výsledky, jediným řešením je pro nás IVF a ICSI. Můžete mi prosím poradit, co mě čeká? Dostala jsem nějaké léky, od poloviny února si budu píchat injekce a brát další léky, na začátku března odběr vajíček a po pár dnech zavedení embryí. Dává se po embryotransferu neschopenka? Z materiálů CARu jsem se dočetla, že po transferu mě pustí asi za 2 hodiny, v celkové anestezii se provádí pouze u „komplikovanějších“ případů. Předpokládám, že ten den budu muset mít klidový režim, ale je to na delší dobu (kolik dní)?

Moc děkuji za váš čas a případné odpovědi
Inka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.1.06 08:44

HELLI
díky!!! Já se zatím cítím úplně normálně a taky dělám přesně to co ty - procházky, čtení, TV, internet..a snažím se na to nemyslet :lol: :lol: :lol: . a každý den si hladím bříško :lol:

ISOBELL
A můžu se zeptat, jak jsi rodila ty? Vím že máš dvojčátka, už to tu někde bylo..já chci taky dvojčátka, ale to asi moc neovlivním, co? snažím se jíst hodně zeleniny a ovoce a žiju teď fakt zdravě, myslím pozitivně..

Holky, docela to letí, už jenom týden do testování!!! Teda pokud dříve nejpřijde MS :twisted: a z toho mám opravdu strach :evil: . Ale co život půjde dál :? .

Mějte se hezky při pondělku.

Daria :P

• Citovat
  • Upravit
44
30.1.06 11:35

Dario,
já právě rodila císařem v celkové anestezii a nemám na to hezké vzpomínky…
A bylo to hlavně proto, že A bylo zadečkem a B bylo napříč.
A k tomu, že nic necítíš…já jsem taky těch 14 dní do testu chodila a říkala si, že přece NĚCO musím cítit, že prý mají těhule šestý smysl či co,ale NIC.Naprosto prázdno.A těhotná jsem byla :) Tak hodně štěstí a moc nad tím nedumej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
30.1.06 11:53

Ahoj holčiny,
Isobel , díky za upřesnění. Udělal jsi mi v tom víc jasno. Ono je něco jinýho si číst rady v knížce (obzvlášť když je od cizího autora) a něco jinýho praxe. Doufám, že teď jste ty i miminka (resp. dětičky - nevím, jak už jsou velký :? ), v pořádku!!!

InkoH , v CARu ti všechno podrobně vysvětlí, hlavně se neboj ptát. A věř tomu, že všechno dobře dopadne, je to moc důležitý!! Po transferu se většinou doporučuje ležet, resp. polehávat, tak 2-3 dny, pak by ses měla víc šetřit a nemít velkou námahu. Obykle všichni mívají neschopenku už od punkce (dost často pak hodně bolí břicho - můj případ), ale nutná v podstatě není. Záleží na tom, co v práci děláš. Myslím, že kromě jedné (Lovely) jsme tu neschopenku měly nebo máme všechny. Je to na domluvě s doktorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.1.06 13:09

Tak jsem opět tady :lol: :lol: :lol: a už hodinu si pročítám internet a hledám různé informace.. dopoledne jsem pracovala na počítači, vařila, trošku uklízela, snažím se pořád něco dělat a je to pak v pohodě, nejhořší je, že právě manžílek odjel a já jsem sama doma a opět jsem skončila na internetu a pročítám si zde různé veselé i méně veselé příběhy.

HELLI
Jak se máš? Myslím, že už jsi „vysmátá“ :lol: :lol: :lol: a co těhu-stavy? Už je to lepší?

ISOBELLKO
Ty dvojčátka ti závidím :lol: (v dobrém smyslu). I když císařem, hlavně že jsou zdravé. A s těmi příznaky/nepříznaky jsi mě moc potěšila :lol: :lol: :lol:

MÍŠO
Ležíš poctivě? Ty máš taky dneska přesně týden po transferu, že?

LOVELY
Ty ses už dlouho neozvala, ty naše nejčerstvější těhulko :lol: :lol: :lol:

U nás vysvitlo sluníčko a já už se moc těším ven, dneska na procházku sama nepůjdu, ale zajdu aspoň do obchůdku, s batůžkem, je to jen 1 km, ale aspoň něco. Bydlíme na vesnici a sama se procházet není zde moc bezpečné, občas pobíhají psi kolem baráků :( :twisted: :twisted:

Mějte se krásně a samé pozitivní zážitky!!!

Daria :P

• Citovat
  • Upravit
1028
30.1.06 13:24

Ahoj holky!

no ted Vam neco sdelim,vcera rano jsem si delala test a byla tam jenom / :? Takze jsem cely den prolezela,a pozorovala se,merila BT.Dnes rano jsem si mela ofic.testnout,tak jsem v 8 mazala do lekarny pro test,a pulka druhe carky byla videt hned a zbytek az po 2 hodinach jenom slabe.Takze jsem volala vsem doktorum,musim ve stredu udelat jeste jeden a v patek na krev :roll:Priznaky na tehu mam porad,ale uplne jine,citlivy nos,nevolnost a nechutenstvi.Priznaky na MS zadne a delozni hrdlo zavrene.Muj doktor rikal,ze je to v pohode,ze to uz se mnou jednou zazil u me dcery,tam jsem mela jednou pozitivni potom zase negativni az do 4 mesice.
No proste nerviky,takze jdu na nakup,juknu sem pozdeji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
30.1.06 14:09

tak ja o vikendu udelala velký uklid - v sobotu ráno jsem zjistila, ze tehulka nejsem, zmrlika uz zadneho nemam a tak jsem doma uklizela vice nez pred vanoci- pokud nebudu brzo uspesna, asi si zavedu firmu na uklizeni lx mesicne -jsem schopna v kratke dobe udelat generalni uklid rychle a ucinne/ muzete si u mne zaregistrovat objednavky, tehulky:-)) vy se musite setrit a ja alespon rozumne vyventiluji splin:-))). ted se pripravuji tedy dusevne na dalsi navstevu CAR a dalsi cyklus IVF. tehulkam gratuluji a cekatelkam drzim palce. zatim pa sutka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
30.1.06 15:20

Sutko,
je mi opravdu líto, že to nevyšlo. :cry: Jednou to určitě vyjde.
Mě to teprve všechno čeká a zatím nevím jak se zachovám až na to přijde. Už teď začínám být nervózní.

Lovely, když ten test byl // i když ne zcela přesně tak to určitě vyšlo. :lol: V pátek Ti to určitě potvrdí. Jenom klid a pohodu.

InkoH, já jsem si nechala napsat neschopenku od prvního UTZ, což je sice možná brzo, ale potřebovala jsem se hodit do klidu -kvůli stresům v práci.

Byla jsem se před chvíli projít a bylo to úžasné - koupila jsem si svou první noční košili :oops: - zítra mám puknci tak ji budu potřebovat. :lol:
Tenhle měsíc je v mém okolí asi rození miminek - ve středu se známé narodili dvojčátka (Saša a Ema) trošku předčasně, ale obě měli kolem 2 kg, ze začátku byli v inkubátoru - podpora dýchání, ale už jsou vpořádku. Byly císařem - maminka měla hodně vysoký tlak a ještě ktomu byli špatně otočené. Ale už jsou všechny 3 v pořádku (mimo jiné byla taky na IVF) Kámarádce se v neděli narodila krásná holčička Klára a to z práce ještě dvě holky z práce mají rodit během 14 dnů. Jsou to všechno pozitivní zprávy, ale už se těším až jednou budu mít svoje. Jsem trošku nervózní z toho co bude :? , ale to už určitě všechny znáte. :?
Takže všechny těhulky pěkně odpočívat a my ostatní se pusťme do toho. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.1.06 16:18

ahoj holky, vy jste se teda nejak rozepsali…
Helli , koncim nasi diskuzi a omlouvam se vsem… me nedoslo ze je to „netaktni“
Dario , ja poctive lezim, manzel me nenecha nic delat! a priznam se ze priznaky nemam vubec zadne, spis me dopoledne trochu bolelo bricho jako na MS. jo, v pondeli jdu taky na test…
patri to asi do jine diskuze, ale myslite ze lazne by pomohly?
Sutko , je mi lito ze to nevyslo…
Lovely , urcite to bude v poradku! a obdivuju ze chodis do prace…
Vladko , tak at to dobre dopadne…
Inko , niceho se neboj, vsechno zvladnes… i ty injekce do bricha a tak… kdyz jsem to zvladla ja a bojim se i zubare!
Isobell , tak jak jsou velke dvojcatka? ja bych asi chtela taky! dokonce mi dneska kolegyne z prace psala ze se ji zdalo ze sla se mnou na test a ze jsme meli dvojcatka… tak doufam ze to je dobre znameni!
jo, Dario , taky jsi precitlivela a brecis i u serialu? :)

• Citovat
  • Upravit
1028
30.1.06 16:18

Ahoj holky!
Tak ted uz vubec nevim,ten test vcera co byl negativni,mi dnes pri uklidu vypad z kose a byl pozitivni :?: :roll:
Dario;A jak se mas ty?Ja ted 2 dny prospala,nic doma neudelala,ani nemam chut neco delat :roll: :wink:
Vladko;diky za podporu,ja se spis bojim aby se nepustily od nervu,dnes me zase vytocily na cizinecke policii.Ja si totiz nenechala udelat pas,protoze jsem hrda ceska :lol: a minuly rok jsem jim posilala papiry na zmenu bydliste a oni jeste nic neudelali :evil: Ze me pry musi zkontrolovat 8O.
Tak jsem byla dnes na urade a rekla jim,ze dokud nebudu mit ty papiry tak nezaplatim dane,me totiz nechteji dat na poste doporucene dopisy a bez papiru si nezmenim ani v ridicaku adresu :x
No aspon budu uz za 10 dni oficielne rozvedena :P :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová