Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Míšo,
musíš VĚŘIT
Psychika je důležitá, mysli pozitivně a uvidíš..vyjde to!!!
ahoj Dario, dik za povzbuzeni!
a jak se citis? mas porad horecku?
me akorat boli zada od lezeni… a mam trochu tlaky v brichu…
a venku krasne sviti slunicko!
tak se mej a drz se! a embryjka taky! ![]()
Míšo,
ty tlaky v břicho jsou dobré znamení! Lež a věř!!!
Já mám i dnes 37,2 takže ležím, ráno jsem měla 37 a trochu dělala na počítači, ale byla jsem hned unavená a teplota vylezla nahoru, takže opět jsem se vrátila do postýlky a hladím bříško.
![]()
Naštěstí už se zlepšilo i nadýmání, ale pořád se cítím unavená a jiná..věřím, že je to na dobré cestě.
Helli,
jak se máš? Jak se ti vede? Těším se na tvé fotečky z UTZ. ![]()
Lovely,
co ty? Pořád chodíš do práce? Jak to zvládáš? Ty už jsi za vodou, když máš pozitivní testíky, já mám testovat až 6.2.
Pěkný den všem přeje
Daria
![]()
Ahoj holky, jsem taky po umělém oplodnění, tak vím, jak se cítíte. Všem vám moc držim palečky, ať to vyjde. Nejdůležitější je tomu věřit a myslet pozitivně. Mějte se krásně Karolína
ahoj Dario, tak ted jsem prospala u televize cele dopoledne…
Dario, taky jdu az 6.2. - budes si delat test driv? me to manzel asi zase zakaze… a chtela bys jit pak do prace kdyz to vyjde? vzdyt ja jsem z tech prasku unavena, nedovedu si to predstavit v praci…
Karolino a jak jsi na tom? me se hrozne libi jmeno karolina nebo kristyna
Lovely, proc nejsi v praci?
a Vendulko, tebe uz jsem dlouho neslysela…
jo a Leniska vubec…
holky jak se mate?
Mišo, Dario,
držím všechny palce ať to vyjde.:D
![]()
Heli,
jsem zvědavá na fotečky z UTZ. ![]()
Ahoj holky, chodím do práce, tak nějak nestíhám, ani nečtu nazpět. Nějaké novinky???? Dnes dopoledne mi psala sestra, že má //. Mají čtyř letou holčičku a teď se snažili 3 měsíce o druhé. Sestra je pro mně jako nejlepší kamarádka, moc jí to přeju, fakt, ale úplně mně to vykolejilo. Cítím se stejně, jako když mi po IVF řekli v laborce HCG je 0. Sama to nechápu, přitom to sestře moc přeju a na miminko se moc těším. A to jsem si myslela, že jsem „za vodou“.
Lovely, co je u tebe nového, kdy jdeš na kontrolu?
Mišo, a ty jsi teď na tom vlastně jak? Omlouvám se, ale fakt nemám sílu číst na zpět.
Míšo
já jsem taky ospalá a mám lehce zvýšenou teplotu 37,2 tak ležím. ráno jsem trošku uklízela, ale únava mě zmohla.
Daria
Ahoj Holky!
Za chvily musim do prace a potom mam 4 dny volno ![]()
Dnes jsem cely den lezela protoze me tak bolely nohy 2 dny,nejdrive jsem myslela ze mam zanet zil,ale uz je to dobry ![]()
V pondeli mmam zavolat do institutu kvuli tem lekum,budou mi stahovat davky,protoze mi nesedi,mam snad vsechny vedlejsi ucinky ![]()
Jinak vsechno v poradku,brisko uz nezatahnu a s tim mim popredim,je mi vsechno tesne,takze jdu zitra na nakup
(bohu dik,ze je vyprodej
)
A na UZ mam jit taky pristi tyden,ale cekam jeste na termin,takze nevim jaky den a jestli se chytli obe.
Tak pekny vecer Vam vsem
Lovely
ty se máš
![]()
Samozřejmě ti to moc přeju. To čekání je chvílema hrozné..ale snažím se být optimistka. Nevím, jestli testovat dřív nebo čekat až na 6.2. - jdu do centra na krevní test. Tobě to určitě pomohlo testovat dřív, dodá to optimismus, že? Ale v případě že se // neukážou, nechci zbytečně plašit.
Teď je stejně ještě brzo. Jsem teprve 4.den po ET. ![]()
Daria
![]()
Ahojky, všechny zdravím!!!
Vyhrabala jsem se na chvíli z postýlky - už jsem z toho ležení celá křivá
- a jdu se na vás juknout, jak se máte.
Lovely , dodatečně gratuluju k //!! Moc, moc, moc! Buď na sebe opatrná!
Dario, Míšo , držím vám pěsti, ať vám to vyjde! Už by to chtělo, aby tu přibylo pozitivních zpráv!
Sutko (doufám, že jsem si dobře zapamatovala Tvou přezdívku a nějak jsem ji nezkomolila), úplně tvý úvahy o zmrzlících chápu. My máme 4 mrazáčky a v podstatě od tý doby, co vím, že jsem těhotná, každou chvíli přemýšlím nad tím, co s nima bude. Jasno mám jen v jednom, zničit je určitě nenecháme! Ale jestli zvolit dárcovství nebo vědecký účely? To fakt nevím. V našem CARu to funguje tak, že pro každý rok dalšího uchování se musí do konce února zaplatit nový poplatek. Prozatím jsme to vyřešili tak, že jsme ho zaplatili pro jistotu hned na začátku ledna a vím, že to tak budeme dělat určitě několik let. Pak budu zase o něco starší, už ze mě bude zkušená mamina a třeba to všechno uvidím jinak.
Vendulko , pocitama nad sestřiným těhotenstvím se vůbec netrap, je to asi normální reakce. Zažívala jsem něco podobnýho dřív, když jsme ještě nechodili do CARu a pořád se nám nedařilo. V jednu dobu už jsem si myslela, že jsem v úplný pohodě a jsem s tím vyrovnaná, ale pak jsem se dozvěděla o těhotenství další kamarádky (tenkrát už asi 5.-tý v pořadí) a totálně jsem to obrečela. Ale přitom jsem jí to fakt přála! Jen to bylo pořád ve mně schovaný a bouchlo to.
Welinko , jak se cítíš? Moc na tebe myslím!!!!
Musím se vám pochlubit, po 112 bodancích jsem skončila s injekcema!!! Místo toho jsem vyfasovala Duphaston, doufám, že i toho se za chvíli zbavím. Barbánku , jak dlouho jsi brala nějaký hormony? Jen mi nepiš, že je bereš pořád!!!! ![]()
Berušky, mějte se tu moc hezky, zatím papapa
Jééé, já se zapomněla přihlásit! Už jsem nějak vypadla ze cviku… Ale vy jste mě stejně určitě poznaly, že jo??
![]()
Helíku , ty náš malej anonyme! ![]()
To je fajn, že je ti dobře. Koukám, že jsem si přišla přečíst příspěvečky akorát
.
Já brala prednison - do 9.tt a utrogestan - v CARu říkal dr. do 12.tt, ale moje doktorka říkala, že většinou se bere do 16.tt, tak mi ho radši ještě nechala, ale už snížila dávky. A včera mi došel, takže oficiálně oznamuju, že ode dneška (dneska jsem 13+6) už neberu nic. Teda vlastně jo - papkám kys. listovou a gravital - vitamínky pro těhulinky, určitě už ti něco podobnýho taky doporučili. Ty injekce ti ani malinko nezávidím, já jich měla plný zuby po stimulaci a to jsem si jich píchla jen asi 15. Měj se moc a moc krásně a nechej se obskakovat manžílkem, je to něco úžasnýho! ![]()
Holčičky, vy všechny ostatní se mějte taky moc krásně a hlavně - myslete pozitivně, strašně to pomáhá!
Pa pa pa
ahoj Dario, tak to je urcite znameni!!! tak drzim pesti!
ja fakt necitim vubec nic, nejak tomu neverim
tak at ti to vyjde!
jdu si lehnout… ahoj
Misa