IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148
22.1.06 19:42

Díky. V názvech těch práčků a injekcí se vůbec neorientuju. Nechávám to na doktorovi :wink:
Do Plzně jezdíme do Natalartu - ulice: Alej Svobody.

Ještě jednu zkušenost bych potřeboval slyšet. Doktor říkal, že když je problém se získáním vajíček, doporučuje část z nich oplodnit přirozeně (nechat to na spermiích) a část násilně (jednu náhodně vybranou spermii vpíchnout do vajíčka). U druhé varianty jsou prý rizika (neprojevil se přirozený výběr). Přesnou cenu si nepamatuju, bylo to cca 7000,–
Jaké s těmito možnostmi máte zkušenosti? Spermogram je OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
22.1.06 19:44

Ahoj Martine,
ohledně anovulace ti už řekly holky. Mně spíše napadlo - víte proč první těhotenství neskončilo šťastně? V Plzni máte imunologii, která se zabývá časnými potraty. Možná by nebylo od věci zkusit tohle vyšetření, než zkusíte 1.IVF (vzhledem k tomu, že pojišťovna hradí 3).
Já jsem měla taky problém (vlastně mám pořád :wink: ) s anovulací a nízkou sliznicí. V protokolu jsem měla také Menogon, a sliznici ve finále vysokou. Užívá Pavla i nějaké přírodní prostředky na růst sliznice? Ze své zkušenosti doporučuji kontryhel, ale jinak se hodně osvědčila mateří kašička a samozřejmně neustálý příjem kyseliny listové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
22.1.06 19:48

Martine, máš na mysli metodu ICSI. My máme spermiogram horší, a tak jsme si na polovinu vajíček tuto metodu připlatili. Z dalších 11ti se oplodnily 4. Takže je to spíš taková pojistka. Ale pokud máte spermio úplně v pořádku, možná to není nutné. To se těžko rozhoduje. Třeba nám Dr. sdělil, že to v našem případě není nutné, ale my jsme se nakonec pro ICSI stejně rozhodli - a ještě, že tak, protože máme vysokou zástavu embryjek, takže by nám na samotný transfer s největší pravděpodobností nic nezbylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
22.1.06 19:55

Já osobně mám zkušenost jen s tou „násilnou“ metodou - tzv. ICSI. Máme hodně špatný spermiogram, takže tohle bylo pro nás jediné řešení. Pokud vám to dr. doporučuje, věřila bych mu. A na peníze v tomhle rozhodně nekoukejte (tedy pokud na tom samozřejmě nejste finančně hodně špatně), mohli byste si to později vyčítat.

Vlaďko , my máme na DVD všechny hry od Cimrmanů,které zatím vyšly, kromě Vyšetřování ztráty třídní knihy. Jestli chceš, nechám ti je vypálit a pošlu! Teda teď jsem se projevila jako správnej „pirát“, co? No už je to venku… :oops: :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
22.1.06 20:00

Jinak já se s vámi dneska už loučím. Jdu si zabalit pár věcí a pak už se budu jen odreagovávat tím klasickým způsobem - u TV. :roll: Začínám být trochu nervózní. Míšo , zítra budu drže pěsti!! Doufám, že jsem na někoho jinýho nezapomněla. Ve středu nebo čtvrtek se vám ozvu, do tý doby se mějte báječně!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
22.1.06 20:00

to Vendula29:
Důvod netušíme. Nešlo o klasický potrat, ale při kontrole ve 3.měsíci zjistili, že mu netluče srdíčko. Pak to bylo rychlí. Komplikace ale žádné nebyly. Pro budoucnost doporučují nějaké léky v úvodu těhotenství.
Pavla polyká Calibrum babyplan, Acidofolan obsahující kyselinu listovou, železo a B12 a Duphaston (to je něco pro diabetiky a úpravu cukru v krvi - neni to nutné, ale má to prý dobré vlivy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
22.1.06 20:06

to Helli:
ICSI necháme na dr. Penízků je vždycky málo, ale na tomhle nemá smysl šetřit.

A ještě jedna otázka. Jak je to po IVF s neschopenkou? Jde se hned do práce a nebo se pak povinně lenoší? Já bych Pavlu nechal doma, být to na mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
22.1.06 20:07

Helli, přeji ti hodně síly na zítra. Budu na tebe myslet a držím palce.

Martine, ještě to může doplnit ženskýma čajíkama - celkově těch přípravků je spousta. Já jsem začala konzumovat to, co mi holky doporučily tady nebo jiných diskusích. Příjem té kyseliny listové by měl být vysoký mně doktorka říkala, že dvojnásobek denní dávky, tak mrkněte na obsah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
22.1.06 20:11

No holky já jsem tu sama nebo co??? :lol: :lol: :lol:

Já jsem měla neschopenku od 1.UTZ - protože pak už to jde rychle za sebou - další kontrolní ultrazvuk, punkce, embryotransfer a pak takový klidový režim. Neschopenka se ukončuje podle toho jestli to dopadlo nebo ne. Ale myslím, že v každém centru je to jinak - holky, co chodí do Plzně ti určitě řeknou řesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
22.1.06 20:38
Vendula29 píše: ..... Příjem té kyseliny listové by měl být vysoký mně doktorka říkala, že dvojnásobek denní dávky, tak mrkněte na obsah.

Podle krabičky od těch tablet je to 5× denní dávka ;-) Řeknu Pavle o tom kontryhelu.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
22.1.06 21:14

Tak ještě já, ale dneska fakt už naposled. Martine, jestli máte spermiogram ok, tak vám dr. možná ani ICSI nenabídne. Oni si ty „nejsilnější“ spermijky najdou cestu sami, aspoň bude jistota, že nevyberou nějakýho „mrzáčka“. Uvidíte. Ale nic proti tvým spermijkám! :oops:
K té neschopence, myslím, že ze začátku je to na domluvě, stimulace a kontroly jsou pohodě. Ale od odběru vajíček se neschopenka dává. Někde ji vystaví přímo CAR, jinde se třeba musí na gyndu… každopádně bude tvoje ženuška doma v postýlce a nechá se tebou obskakovat.
Tak dneska dobrou a Helíku , myslíme na tebe a držíme pěstičky, ať všechno dobře dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
22.1.06 22:04

Ahojky Helli,
Držím palce ať to všechno dopadne.
Pokud by to stím Cimrmanem šlo, to by bylo úžasné :wink: :wink: :wink:
Cimrman je prostě skvělý. Až se tu mezi náma objevíš, tak se domluvíme.

Ahoj Martine,
já Ti asi moc neporadím, ale mám podobný problém jako Tvoje manželka, k tomu máme ještě horší spermiogram a na IVF se právě chystám.
S neschopenkou počítám od prvního UTZ už ve středu. Stimulace a vše kolem je jinak v pohodě. Měla jsem z toho na začátku strach, ale je to v pohodě. Manža si dokonce libuje, že mě může každé ráno píchat :D injekce. Už to sice zvládám i sama, ale od něj je to milejší. (nemám ráda injekce :( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
22.1.06 22:41

Ahoj holky!
No ja tu nedeli celou prospala :oops: :)
Helli!
Drzim ti palecky a at se to zdari.
Martine!
Ja jsem ve stejnem centru jako Helli,takze ohledne toho kde jste vy ti nic nereknu.Ja mam ted po prvnim IVF a 7 dni do testu,jestli se chytli.Stimulovala jsem Menogonem,1 injekce denne + Decapeptyl 1 injekce denne,folikuly rostly pomalu,,takze jsem si musela pichat dele nez je obvykle,vedlejsi ucinky jsem nepocitila zadne.Ted po transferu mam 3×denne Estrofem + 1injekce Agolutinu,je to na pdporu a udrzovani tehu.S temi leky je to u kazdeho je to individualni.Mozne vedlejsi ucinky bych radsi necetla,protoze by jste si to rozmysleli.Ja jsem drive takoveto leky hazela primo do kose :) A jeste k tem vitaminum co bere Pavla,kyselina listova je ok,ale ty ostatni,radsi bych se poradila s lekarem,ktery se v tom velmi dobre vyzna,ja se totiz ucila ve skole,ze nektere vitaminy se spolecne nesnasi a s leky taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
22.1.06 23:00

Lovely, jak to myslíš s těmi vitamíny? Já o tom něco vím (pár let je učím :wink: ), ale že by se vzájemně nesnášely? Nemyslela jsi jen ty léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.1.06 00:08

prosím poraďte

ahoj holky, chtěla bych se zeptat na jednu věc…pročetla jsem si pečlivě na internetu, jak a kdy se provádí IUI a chtěla bych se zeptat, jestli je možné jej provést ( jestli třeba nemáte některá zkušenost ) i v případě, kdy partner nemá problém s kvalitou spermií.
Budu muset jít přímo k věci, abych dokázala vysvětlit náš problém - máme jaksi „technické problémy“ při pohl.styku, zkrátka je problém, aby se to sperma do mě vůbec dostalo :-) Věřte je mi trapné o tom psát, ale už jsem zoufalá. Prosím o jakýkoliv názor , klidně i z „doslechu“.
Je určitě krásné otěhotnět za romantických okolností, splynutím dvou těl :P ale vzhledem k tomu, že nemám ani ovulaci a představím si, že budu muset chodit na stimulace a pak v den „D“ spermie ani nedostane šanci…
Předem moc děkuji…
 Eva

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová