IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2446
20.1.06 09:15

Vidím ,že asi všichni hajáte ,tak jdu něco dělat a za chvíli přijdu juknout :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
20.1.06 10:54

Ahoj Leni!Ja mam VZP,ale nekde jsem cetla co pojistovny hradi a co ne a za jakych podminek,musim si vzpomenout kde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
20.1.06 11:25

To je divný .A vidíš dr. říkal, že u VZP to trvá nejdýl.Neměla bych na tu pojišťovnu brknout?Co myslíš? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
20.1.06 11:35

No ja bych tam zavolala.Ja totiz ziju ve svycarsku,ale jsem pojistena i v Cechach.Nejdrive jsem byla tady v centru,ale kdyz mi rekli cenu jenom za leky tak se mi udelalo spatne a pojistovna tu nic neplati,protoze neplodnost neni nemoc.A tak jsem zavolala na jejich pobocku v Plzni,zeptala se doktora a on mi rekl,ze se pro ty leky muzu stavit za tyden,a kdyz jsem tam prisla,byly uz pripravene a recepty na zbytek taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
20.1.06 11:39

Leni,
já mám taky VZP a když jsem se s doktorem domluvila na léčbě a jaké budu užívat léky, rovnou mi je předepsal a sestřička ve vedlejší místnosti mi je za doplatek vydala. Při obou pokusech IVF. To že se čeká na nějaké schválení jsem se dozvěděla až tady v diskuzi od holek. Tak to teda netuším, jak to chodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
20.1.06 11:51

Tak tam zavolám , vůbec stím nemám žádný zkušenosti , mohly by jste mi říct kolik nás to bude stát?Ne ,že by to bylo důležitý ,ale přeci jenom pro představu , díky moc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
20.1.06 11:53

Ahoj holky,
tak jsem si volala do CARu, v pondělí jdu na ET. Protože máme prodlouženou kultivaci, je to vlastně pátý den po punkci. Máte s tím některá zkušenost - myslím s tou prodlouženou kultivací? prý to zlepšuje pravděpodobnost, tak jsme si to připlatili.
Jo a z těch 8 oocytů nám drží 5 embryek. Snad vydrží všechna do pondělka, chceme ještě nějaké do mrazáčku. Více informací mi prý řekne přímo embrioložka před ET.
Takže opět nezývá než čekat a věřit.
 Daria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
20.1.06 11:57

Teď speciálně pro BUBU:
(taky to napíšu tučně :lol: :lol: :lol: )

Když si najedeš do diskuzního fóra - Neplodnost, tak tam se orientuješ naprosto přehledně. Jsou tam dotazy nejnovější hned nahoře a ty staršího data jsou řazeny níže.
Já osobně nemám s deníčkama dobré zkušenosti. :?
1.) musíš ho hledat přibližně stejně, ne-li déle než naši diskuzi :(
2.) je dost nepřehledný, a když je staršího data tak se úplně ztratí a musí se hledat v liště vpravo, což zabere hodně času :twisted:
3.) a asi i ten hlavní důvod - nejdou tam dělat takové krásné smajlíky jako tady :! :! :! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Takže toto jsou moje důvody, můj nároz je ZACHOVAT TUTO DISKUZI, ale holky třeba můžou mít odlišný názor :D

Daria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
20.1.06 12:29

Ahoj Dario!
Ta prodlouzena kultivace zvetsuje uspesnost zakroku,jak jsem jiz psala,u me jich s 22 byly dobre a vyvoje schopne dve,sice na zmrazeni nezbylo nic,za to si myslim,ze se chytli,zacina mi byt zle pokazde co se najim :wink:
Jo a k te bubu,to mas pravdu,ja kdyz jsem tu byla poprve,tak jsem nasla rychleji neco ve foru nez v denickach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
20.1.06 13:06

Ahoj všichni!
Leno , do CARu fakt radši zavolej. Já jsem se o to nijak nestarala. Dr. mi při jedné z kontrol ještě před IVF řekla, že pošle žádost na pojišťovnu ke schválení a když jsme pak přišli příště, už jsme se o tom vůbec nebavili. Prostě mi vydali všechny léky a bylo. Brala jsem to jako samozřejmost. A co se týče ceny, každé CAR je má asi trošku jiný, tak to ber jen orientačně. My měli ICSI, prodl. kultivaci a AH (asistovaný hatching) a platili jsme celkem 12500 + 3500 za léky navíc, protože jsem pomalu reagovala při stimulaci a museli mi ji prodloužit, ty léky navíc jsme museli zaplatit celý - pojišťovna na ně nepřiplatila ani korunu, prevíti. :twisted: A pak ještě 1500 poplatek za zamražení + 800 letos roční poplatek za jejich uchování. Sečti si to radši sama. :roll:

Dario , já můžu prodl. kultivaci jedině doporučit! My ji měli - ET jsme měli až 6. den od punkce - a výsledek vidíš sama, ne? :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
20.1.06 13:26

Holky,
díky za odpovědi, já zase trošku plaším, poněvadž jsme měli 8 oocytů a dnes už jen 5 z nich se vyvíjí, ale asi to tak má být. Snad těm našim embryjkům ta prodloužená kultivace pomůže :D pořád na ně myslím, na ty naše „drobečky“ :lol: :lol: :lol: a těším se, až je budu mít u sebe :lol: :lol: :lol:

LOVELY
Vím, že nevíš (jé to je krásná věta :lol: ) který DC jsi, ale aspoň prozraď, který den po ET jsi? Ty příznaky ti začínají brzy, aspoň mi připadáš taková velká optimistka, to já jsem taky, snad nám to vyjde :! A testuješ, nebo ještě čekáš?

HELLI
To je fajn, že jste on-line, já jsem teď sama doma..a listuji si tady na e-mimču, zrovna jsem se dívala do galerky na tvoje supr fotečky, je to takové povzbuzeníčko pro nás snažilky, kdy dodáš další? Jak ti roste bříško?
Já se nechám vyfotit v den ET (nebo den před) a pak jestli bude testík pozitivní..ale nebudu předbíhat, abych nic nezakřikla!
Jo a ještě k těm cenám - my jsme platili za samotný IVF+ICSI 19tis.Kč, a to nepočítám 50Kč za každý UTZ a 500Kč za vstup do CARu. Ale je nám to jedno, oželíme dovolenou, hlavně když to vyjde! (a nejlépe dvojčátka)

WELLINKO
Kdepak se nám touláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
20.1.06 13:36

Dario , to je jasný, že ty peníze člověk do toho rád dá. Manžílek to někdy zlehčuje a dělá si srandu, že my jsme udělali dobrou investici - jeden poplatek a hned tři dětičky!! :roll: Fotečku další zatím nemám, ale zrovna včera manža říkal, že by mě měl zase už vyfotit, prý jsem den o dne větší. Nevím, mně už to tak nepřijde (asi to bude tím, že jsem se sebou pořád :D ), ale je fakt, že už jsou mi příšerně těsný i ty jediný kalhoty, který ještě obleču. Až pojedu příští týden z nemocnice, musím se v Plzni nevyhnutelně stavit v nějakým obchodě s těhu oblečením, jinak budu muset chodit asi pořád v teplákách. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
20.1.06 13:36

Díky moc.Já vím ,že budeme platit za prodlouženou kultivaci , doplatek za léky a za ultrazvuk , nevím , jestli si máme dát taky zamrazit , pro jistotu,nebo věřit , že se to povede.My jsme s manželem asi vzjímečný pžípad na těchto stránjách a asi vůbec.Spermiogram-super!První pozitivní zpráva. Už jsem volala na tu pojišťovnu , prý zjistí a zavolají :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
20.1.06 13:42

Leno , rozhodnutí je samozřejmě na Tobě a Tvém partnerovi, ale být na Tvém místě, určitě bych byla pro zamražení. Když se vám to povede, můžete si časem dojet pro sourozence, ne? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
20.1.06 13:48

Helli,vy čekáte tři dětičky na jeden pokus?? :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová