Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holčiny, zdravím při sobotě! Koukám, že je tady docela dobrá nálada, to je moc fajn.
Musím přiznat, že jsem z vás trochu naměkko. Připadáte mi jako moje ochranka. Jste zlatíčka, fakt!!!!!
Iso , my se nějak známe, že mě takhle soudíš? Píšeš, že už jsi tu několikrát přispěla - já jsem tu od září docela pravidelně a nevzpomínám si, že bych Tvoje jméno někdy v nějakém příspěvku viděla. Nebo že bys byla Ty ten jízlivý anonym cca před 14 dny?? Podle stylu Tvého psaní by to odpovídalo. Sice nevím,proč bych se měla zpovídat člověku, o kterým nevím ani ň, ale považuju za slušnost Ti odpovědět. Takže jen krátce. Rozhodně si nemyslím, že redukci beru na lehkou váhu. Naopak, bylo to pro mne a samozřejmě i pro mého manžela zatím nejtěžší rozhodnutí v životě a vůbec celé ty tři týdny, co s tím žijeme, nebyly vůbec lehké. Co bych měla podle Tebe dělat - zavrtat se někam pod zem a schovat se před světem? Myslím si, že je nejlepší způsob,jak se vyrovnat s jakýmkoliv problémem nebo těžkou situací je naopak postavit se mu čelem a brát to tak, jak to je. To že čekám trojčata, je fakt a to že jsem se rozhodla pro redukci rovněž. Mám se tvářit, že je to jinak?? Mám radši něco předstírat? To já bohužel neumím. Jsem zvyklá hrát vždy čistou hru, i když to někdy opravdu dost bolí. Nevím, jestli jsi schopná to všechno pochopit a je mi to vlastně i jedno. A ještě jedna věc, příště než začneš mně nebo komukoliv jinému psát podobnou poznámku, popřemýšlej nejdřív nad tím, jestli tím tomu člověku neublížíš…
Ahoj holky,
tak si po obídku dávám svůj čajík - KONTRYHEL, zrovna se mi louhuje
už ho piju 14 dní, a možná i díky němu nemám teď žádné bolesti v podbřišku apod. (pouze v den punkce, ale brzy to přešlo).
Těhulky, pily jste ho některá? V deníčkách snažilek ho holky moc doporučujou, ale ještě jsem neslyšela, že by některé pomohl. Ale prý je dobrý proti potratům, takže ho budu vesele popíjet dále
Ptám se taky proto, že můj Dr v CARu mi řekl, že to není pravda, když jsem mu řekla, že je dobrý na růst sliznice (a fakt se mi zlepšila od té doby co ho piju!) HELLI **Moc pěkně jsi to napsala. Myslím, že Isa a některé jiné holky si vůbec neuvědomují, že trojčátka taky ohrožují zdravotní stav a průběh těhotenství..je lepší v klidu donosit 2 zdravé děti.
Já jsem dnes třetí den po punkci a už vůbec nic necítím, je mi skvěle a nejradši bych jela někam na lyže
ale snažím se být rozumná a tak jsem doma, i když energie mám na rozdávání
![]()
Bude to pro mě těžké zůstat v klidovém režimu..co se tím vlastně myslí, když procházky mám dovolené? Žádnou těžkou manuální práci nedělám, pouze pracuji doma na počítači, a taky hodně cvičím, dříve jsem se tím i živila. Je pro mě těžké najednou přestat, kdo necvičí pravidelně celý život, tak to nepochopí. Teď cvičím Mojžíšovou, ale po ET přestanu i s ní - pro jistotu, i když někdo ji doporučuje i v těhotenství. Ale takové ty protahovací cviky na velkém míči myslím že mi neublíží.
Hezký víkendíček, užijte ho co nejlépe
**
Jéje, to jsem nechtěla napsat to tučně, tučné mělo být pouze to oslovení..
OMLOUVÁM SE, už to nejde změnit
![]()
Helli,
neznáme se.Nezávidím Ti, není co, to rozhodování muselo být těžké.Trojčata určitě jsou záhul, ale na druhou stranu, snažíte se otěhotnět a když se to konečně povede, tak „redukujete“.Nejsem věřící,ale připadá mi to jako rouhání.
Omlouvám se, jestli jsem se Tě nějak dotkla (a to asi jo).
Tak ať to v úterý, nebo kdy, dopadne k vaší spokojenosti…
Dario, já jsem sice zatím neotěhotněla, ale jsempřesvědčená o tom, že díky kontryheli mi narostla sliznice 13 mm. Nikdy jsem ji tak neměla, právě naopak, vždy to byl problém. Takže já tomu věřím! Ale Dr. v centru mi taky řekl, že je to nesmysl ![]()
Iso, zkus zapojit hlavinku než něco napíšeš. bohužel jsi nic nepochopila.
A jak se tak jinak máte všechny při sobotě? U nás sněží, sice malinko, ale jo
.
Helli, a ty se šetři a věnuj energii něčemu lepšímu, co za to stojí, ju? ![]()
To co ti napsala Helli. Ale to je asi zbytečné,že? ![]()
Haolky, já tady dnes okouním, protože manža má dvanáctku, a vy nikde! ![]()
Iso , já naprosto respektuju Tvůj názor, máš na něj nárok, jako každý člověk. Ty bys ale měla být schopná najít v sobě tolik úcty, abys dokázala i Ty respektovat jiné názory druhých. Respektovat neznamená souhlasit, to po Tobě nikdo nechce. Respektovat ale znamená mimo jiné nesoudit a nevnucovat. Tomu se totiž říká vzájemná lidská tolerance. Tím osobně náš podivný „rozhovor“ považuju jednou pro vždy za uzavřený a doufám, že alespoň tohle schopna toleravat jsi.
Dario , ty jsi teda číslo! Nechceš mi trošku energie poslat, prosím, prosím? Já si dneska připadám, že nemám naopak vůbec žádnou. Od rána jsem totálně slabá a hrozně se motám. Asi to bude tím počasím - tady je přímo strašně, od noci prší a fučí vítr. Jdu si radši na chvilku lehnout, tak se tu mějte hezky!!! zatím papapa
Helli,drzim s tebou!I nase rozhodovani po punkci jestli 1 nebo 2 embrya bylo tezke,prave kvuli risiku,ze se chytnou obe.No ale kdyz jsem v den ET videla,ze zbyly jen 2 a jedno na zamrazeni je blbost,tak jsem si je tam nechala dat obe.A kdyby se mi prihodilo to co tobe,tak bych taky sla na redukci,protoze uz i dve neco stoji a clovek musi premyslet i nad budoucnosti ![]()
Ahoj lovely,chceš říct,že ty maš taky sterilizaci na vlastní žádost?Můžeš mi říct,prosím,jak to u tebe probíhalo?Protože jak vidím tak už mimčo nebo mimča čekáš.Děkuji ti předem za odpověď
![]()
Ahojky zdravím všechny,
právě jsem přijela z dvou denního školení - Týmová spolupráce v naší firmě. No mám toho v hlavě celkem dost. Přečetla jsem si všechny příspěvky o které jsem přišla a musím říct:
ISO určitě potřebuješ pomoct. Přečti si něco nebo zajdi na nějaký seminář o komunikaci. S každým člověkem (zejména pokud ho neznáš) by jsi měla mluvit s respektem, vyslechnout si jeho názor a poté dělat závěry. Kritizovat umí naprosto každý ale komunikace a vzájemná tolerance je naprosto o něčem jiném, než jsi do teďka napsala. Neznám tě a nechci tě soudit, ale prosím zamysly se nad sebou jaký Ty máš problém a jak ho chceš řešit. Napadat druhé Ti z Tvé deprese nepomůže.
Vendulko - ten čaj na spaní ti schvaluji. Taky mám doma jeden takový a když mám opravdu problém usnout, velice dobře mi pomáhá.
Jinak se musím pochlubit. Dnes jsem si píchala poprvé sama.
Zvládla jsem to
![]()
Hm,jsem ráda, že se mi dostalo ponaučení jak si můžu a nemůžu dovolit komunikovat
Škoda jen, že jste vy nepochopily mě. Dělejte si co chcete se svými dětmi, není mi do toho nic, jen mě ta diskuse překvapila a dovolila jsem si říct svůj názor,že mi to připadá jako rouhání.
Já přece nikoho neurážela, zatímco vy jste se tu do mě pustili
,jen za to, že nejsem na stejné straně barikády.
I když tomu nevěříte, tak všem přeju, aby se jim zadařilo,protože být mámou je to nejhezčí na světě.
Tak mi to holky nedá…a tak věřím,že ikdyž Iso moc citu nepobrala(a to je skutečné neštěstí,protože to je to peklo na Zemi.To které vytváří zlí lidé)…a co nedohnala třeba tím citem mateřským,který je zjemňující,už se nenapraví
) ,…Vyslovit názor,znamená,milá zlatá,říci..nelíbí se mi to,líbí se mi to…ale vyslovit názor neznamená napsat závistivou,ubližující poznámku s jasným odsouzením dotyčného…něco jako:(cituji)
Helli,
taky uz jsem tu parkrat prispela,ale z tebe mam pocit,ze tu „redukci“ beres dost na lehkou vahu.Rekni mi,co Te k tomu vede?Na jednu stranu se chlubíš, že čekáš trojčátka a za dalším už dodáváš,že v po nebo út nebudou:-( Nerozumím tomu.....
Tak už máš možnost si po sobě tu špínu přečíst…a nevěřím ti,že jsi sem přispívala…když píšeš takové věci,nemáš ani ponětí,v jakém duchu se tady příspěvky nesou..Víš,je to smutné,ale je z tebe jednoznačně cítit,že nejsi příliš oblíbená.A zřejmě ani šťastná.To je mi moc líto.Ale zkus přemýšet nad tím,proč to tak je.Když už někdo nepobere moudrost,většinou má šanci dohnat to vnímavým chováním,tolerancí,tím že umí pohladit…ale to ti jistě nic něříká,tak si tedy prosím nastuduj něco o vícečetných těhotenstvích,komplikacích asistované reprodukce,o redukcích,.. a pak můžeš sdělovat svůj názor.Ale myslím,tady neuspěješ…vždyť my všechny víme,že redukce je krutá!Není vysloveným názorem to,že vyzvídáš na mamině ve velmi těžké životní situaci proč to tak je,co ji k tomu vedlo a …
Tímto holčičky všecky prosím,aby jsme už na příspěvky Iso nereagovaly…ona si jistě(doufejme že v knihách,nebo internetu
a ne u jiné maminky
)ulehčíme tak jejímu „rozumu“ a srdíčku Helli.A i samy sobě.
Helli..zlatíčko naše,jsi holka statečná a máme tě tu všechny moc rády..a v duchu tě držíme za pacinku. ![]()
Ahoj holčičky!
Nemůžu spinkat, tak jsem ještě zalezla k počítači. Dneska jste se tu opět činili! K jistým příspěvkům - bez komentáře.
Weli, fotečky z UZ mám v pc naskenované, ale zatím jsem nepřišla na to, jak je buď přímo sem nebo někam do fotoalba vložit. Ještě to prozkoumám a třeba na to přijdu
!
Hodil by se mi teď ten váš čajík na spinkání, asi si preventivně nějaký opatřím, nikdy jsem totiž se spaním problémy neměla, spíš naopak. Asi mám naspáno ze začátku těhu, to mě z postele nikdo nedostal. Tak dobrou noc berunky a sladké sny - nejlépe o miminkách!