IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
723
22.1.06 11:46

Ahoj berunky,
koukám, že tu dneska nikdo není, asi jste všechny u sporáku, co? :wink: Já to mám dneska dobrý. Žaludek mi zase trochu vzdoruje (to samozřejmě moc dobrý není :? ), tak vaří manžílek! Já jsem jen uplácala bramborový knedlíky a tím moje kuchařská aktivita skončila! :D
Doufám, že jste se všechny vyspaly do růžova jako já! Večer jsme se dívali na ČT2 na divadelní hru Brouk v hlavě a to mi úžasně zvedlo náladu. Tolik jsem se už dlouho nechechtala. Viděly jste to? Jestli máte rády divadlo a někde na tohle představení narazíte (ten včerejší záznam byl konkrétně z Měst. divadla v Brně), tak na to určitě běžte!!
Barbánku , s tou nespavostí mě děsíš. Někde jsem četla, že je v těhotenství normální. Jen jsem se radovala, že když já jsem teď naopak tak šílený spavec, že se mě to naštěstí netýká a teď vidím, že to ještě může být všechno jinak. :? Tak ať tě to brzo přejde!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.1.06 11:50

Ahoj Helli,
taky jsem tu už nakukovala, a nikde nikdo 8O :D . Brouka v hlavě jsem viděla kdysi dávno, včera jsme byli u tchánů a ti koukali na Zlatou mříž :evil: 8O :roll: 8O :evil: . To se nedá nic dělat, na návštěvě si nevybereš :D .
Těhotná nejsem, ale s tím spaním mám taky děsné problémy, doktorka mi říkala, že je to psychického původu, ale já si připadám v pohodě.
U nás -15 a šíleně fouká! Asi ani dnes nevykouknu :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
22.1.06 11:51

Jééééé i mi se podařil po několika měsících anonym? To jsem já, Vendula :wink:

• Citovat
  • Upravit
723
22.1.06 12:05

Barbánku v poradně na 9.mesicu.cz jsem našla dva dotazy k nespavosti. Není tam nic moc převratnýho - dr. tam radí meduňkový čaj a nějaká homeopatika. Nevím,jestli bys je chtěla brát. Kdyžtak se na to jukni, je to: http://www.9mesicu.cz/index.php?… a http://www.9mesicu.cz/index.php?… .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
22.1.06 12:38

Helíku,
díky za ty odkazy, hned jsem to zkoukla. Myslím, že zkusím ten čaj z meduňky, hned zítra vyrazím do lékárny. Doufám, že mě to nebude držet moc dlouho, včera jsem usnula kolem druhé a ráno v půl osmý už jsem byla vzhůru. Možná to ale bylo i tím, že jsem si odpoledne hodinku zdřímla. No, uvidíme.
Mějte se krásně berunky a krásný zbytek víkendu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
22.1.06 14:41

Ahoj Helli a Barbanku!
Ja vam muzu sdelit svoje zkusenosti s tehu.Ze zacatku z te postele nevylezes a potom v ni neusnes,a cim dele jsi teh tak je to horsi,ale ke konci je to aktivitou mimiska,kdyz jsi vzhuru a neco delas spi a jakmile si sednes nebo lehnes ma tam telocvik :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
22.1.06 15:43

Teda lovely, to jsi mi tedy neudělala radost. Ty spací začátky už mám za sebou, to jsem lezla do postele v 9, vylejzala z ní v 11 a odpoledne si dala tak 2-3 hodinky. Člověk by řekl, že si aspoň doma spoustu věcí podělá, ale když já jsem tááááááááák zlenivěla, že nejsem schopná ani odstrojit vánoční stromeček. Asi si ho necháme do příštích vánoc :lol:
Vendulko, na brouka v hlavě jsem koukala taky, jsem divadelní typ a naučila jsem i manžílka, měl názor: divadlo-povinnost se školou-NUDA. Ale poznal, že se tam nasměje a chodí už moc rád. Zamilovali jsme se do Divadla Járy Cimrmana, naštěstí jezdí sem do Budějek docela často.
Tak pa pa berunky a pište pište! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
22.1.06 15:53

To je prima, že máte divadlo „při ruce“ :D . My bychom museli jet docela daleko, a přiznávám, že jsme líní :oops: . Vždycky je nějaká výmluva.
Holky, asi není dobrý nápad jet na celý den do termálů, když nemáme moc dobrý spermiogram, že? Co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
22.1.06 16:50

Jéé, Barbánku , Cimrmani jsou taky naše krevní skupina! Manžílek zná všechny jejich hry pomalu nazpaměť. To já ne, nejsem schopná si takový věci pamatovat. :) Vloni byl tady v Plzni divadelní festival Járy Cimrmana. Během asi 14 dnů odehráli úplně všechny jejich hry. Byli jsme spolu na 3, manžílek ještě pak sám na dalších 2. Naježili jsme si to k vánocům. :D :D

Vendul , já bych to radši nedělala, když se všude uvádí, že přehřátí chlapům vadí… Vycházím ale jenom ze svýho pocitu, moc toho o tom nevím. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
22.1.06 17:30

Ahojky,

Brouka v hlave jsem sice vcera nevidela, ale jinak je to muj oblibeny. Do divadla bohuzel nechodime, jsme lini nekam jezdit, :oops: Nejblizsi je v Brne. Co se tyce Jary Cimrmana, tak prave ted shanim nejake jeho filmy na dvdcku. Snad se mi to podari. 8) Cimrman je klasika a vsechno je stale aktulni - no proste super.
Tak peknej zbytek nedele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
22.1.06 17:31

Vendulko , já bych termály taky asi radši vynechala, když doktoři doporučujou zrání spermií v nižší teplotě než je teplota těla. Třeba by to „chvilkový“ horko nevadilo, ale třeba by se to zrovna mohlo zhoršit. Já nevím…
Helíku , to je fajn, že jste Cimrmanovci, my máme všechny hry na CD a některé i na kazetě nebo DVD, ty už znám taky nazpaměť :lol: , ale není nad to vidět je naživo. Ovšem nejlepší bylo, když tu hráli Záskok a Svěrák prohlásil: „V Českých Budějovicích by chtěl žít každý.“ To se válelo smíchy nejen obecenstvo, ale chvíli i sami herci. Taky jsme nedávno byli na Hrdým Budžesovi s Hrzánovou. To znám pomalu taky nazpaměť. Miluju ty chvíle, kdy se herec nechá unýst, rozesměje se a úplně vypadne z role. No to jsem se teda rozepsala, odpůrcům divadla se omlouvám. Tak jsem se teď naladila, že si večer - pokud zase nebudu moct spát - nějakou tu hru pustím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
22.1.06 17:33

Vladěnko, tebe taky moc chválím, je fajn vědět, že nejsme s manžou ulítlí na Cimrmany sami! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
22.1.06 18:38

přeji hezký večer

Dobrý den. Přečetl jsem v této diskuzi spoustu příspěvků a mám pocit, že jsem tu jeden z málo mužů. Doufám, že to nevadí. Za měsíc nás čeká IVF a tak zde hledám nejen informace, ale i sílu a naději.
Na úvod napíšu něco o nás (sobě a mé ženě Pavle) a pak se budu případně vyptávat.
Před 2,5 rokem se nám hned po vysazení antikoncepce podařilo těhotenství, které však po 3 měsících smutně skončilo. Jsou to už 2 roky, co se snažíme o 2.pokus, ale marně. V listopadu 05 nám bylo doporučeno jít do CAR v Plzni.
Příčinou nezdarů, jak zjistili doktoři, je nanovulace (doplňuji, že Pavla má problemy s MS). První asistovaným pokusem byla stimulace ženy a plánovaná inseminace, ale byly problémy. Dávkováním Menogonu po jedné injekci denně se folikoly nevyvíjely vůbec, po zvýšení dávky na 2 injekce jich bylo naopak moc. Opětným přechodem na jednu se růst folikulů skoro zastavil a tak to lékař stopnul.
Za měsíc plánujeme IVF a tak jsem zvědav, jak to bude dál. Místo menogonu jsme se domluvili, že zkusíme stimulaci systetickou látkou = nepřírodní. Menogon se vyrábí z moči žen v přechodu = mohou být i nějaká rizika (pro neznalé jen doplňuji, že to pojišťovny nehradí).

Ten nějaký dotaz na úvod:
Kromě anovulace byla zjištěna ještě jedna komplikace - nízká děložní slizcice. Jaké s tím máte zkušenosti vy? Souvisí to s anovulací? Zlepší se růst sliznice při aplikaci stimulačních injekcí před IVF?

Díky za reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
22.1.06 18:54

Ahoj Martine!
To víš, že jsme rády, že tu jsi, vždyť nikde není psáno, že o těchto problémech musí diskutovat jen ženský! :lol:
Myslím, že ta nízká sliznice s anovulačním cyklem trošku souvisí, ale mělo by se to zlepšit právě při stimulaci, doktor si to určitě pohlídá, jak množství a velikost folikulů, tak výšku sliznice. A pokud by to nebylo v pořádku, určitě přidá léky podporující její růst. (Holky, kdybych kecala, tak mě opravte!) Jinak do Plzně jezdí Helli, myslím i lovely a určitě ještě někdo další, moc si to nepamatuju :oops: , tak ti určitě i řeknou, jak to chodí přímo tam. Tak se klidně ptej, od toho jsme tu, abysme si navzájem pomáhali. Zatím AHOJ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
22.1.06 19:22

Ahoj Martine ,
také tě vítám mezi námi. Je moc hezký, že se o takové věci stará muž. Myslím si, stejně jako Barbánek, že anovulační cykly určitě můžou s nízkou děložní sliznicí souviset. Její růst ovlivňuje estrogen,který vylučují folikuly a pak progesteron - produkovaný žlutým tělískem po tom, co folikul při ovulaci praskne. Pokud k ovulaci vůbec nedochází, může být chyba tam. Je to ale jen můj laický výklad, tak ho ber, prosím, s rezervou. Hlavní je jedna věc, určitě se to dá ovlivnit léky. My jezdíme taky do Plzně (do IVF institutu ve Smetanově ul.). Od punkce jsem brala Estrofem, což je právě estrogen, a Agolutin - progesteron na podporu růstu děl. sliznice. Každýmu se „léčba“ upravuje v podstatě na míru, u vás to nebude jinak. A těch syntetických injekcí na stimulaci se taky rozhodně nebojte! Spíše naopak, všude je dost upředňostňují, protože mají míň vedlejších účinků a líp se aplikují - pod kůži. Já jsem třeba měla Puregon, hodně holek tady píše o Gonalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová