Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přišla jsem vás pozdravit po ránu
![]()
Lovely, díky za zprávičku, snažím se šetřit, a ty ses šetřila? Myslím, že jsi šla 4.den po ET do práce? Já už chci taky něco dělat, ale ještě to vydržím. Proč vlastně se musí ležet, přeci když se to má udržet tak se to udrží..normálně ženské ani neví že jsou těhu a třeba pracují, cvičí..a pak zjistí, že jsou v 6tt (nebo i víc
)
Hodně čtu. Jdu se zase zavrtat do postele.
Daria
Ahojky holčinky…vůbec nestíhám číst příspěvky zpět,omlouvám se..postřehla jsem,že Lovely má pozitivní testík…jupí..gratuluji!!! a taky že Daria už je po ET.Dario opatruj se moc a moc..těch pár dní za to přeci stojí.Všechno ostatní počká ![]()
My jsme v pondělí v CAR nedopadli nic moc.Čeká nás spousta vyšetření-genetika,imunologie,…a pokud bude genetika v pořádku,tak bychom mohli jít na další IVF na konci léta.Asi to zní bláznivě,ale jsem ráda.Psychicky i fyzicky nejsem úplně tak v pohodě,a nejvíc z toho,že manžílek čekal,že za měsíc začneme stimulovat…tak jsem ráda že to od paní doktorky přijal a docela se odpoutal.Naplánovali jsme si spoustu jiných věcí,…
Helli, zlatíčko,už je ti lépe? ![]()
Ahoj Leni, ani ne: manzel rikal, ze az po roce snazeni. Tak mi prijde, ze jim jde v CARu o penize a uspesnost 30%. Mojí kamosky kolegyne z prace - manzel mel 8 mil a to jim na UIU nestacilo, pry IVF, coz je samozrejme drazsi. Pristom staci, kdyz se kolem vajicka shlukne par tisic spermii. maji vytvorit ci vypustit nejaky enzym a jedna pronikne. Aspon tak to cetla kamoska v nejake publikaci. tak proc chteji miliony??? Spis si zenska znici organismus a nakonec to nevyjde. Toho se bojim, protoze u nas by bylo ICSI.
Market,tak to jo,to my musíme mám neprůchodný vaječníky, teď zatím ještě čekáme
a pak jdem na to.Mám trochu strach ,ale věřím
,že to vyjde napoprvé ![]()
Ahoj Market!
U nas byl spermiogram v poradku a u vsech vajicek provedli ICSI.
Welinko,nevis jak se ma Helli,mela by byt po zakroku a jeste tu nebyla ![]()
Vsem Vam dekuji za gratulace ![]()
Lovely: Vy jste byli na ICSI? Tys mela problem, kdyz byl manza v poradku?
Leni: Neprůchodne vajecniky-jejda, to asi asi pozna az po vysetreni, nebo jsi treba nedostavala MS? Asi to prvni vid? A co ti delali na zpruchodneni?
Ahojky všichni,
dnes je tady trošku prázdno. Jsem po prvním UTZ a nechala jsem si napsat neschopenku. Takže už to začíná. Další UTZ mám sice až v sobotu, ale nemám chuť se jít stresovat do práce
. A to poslední dobou je skoro samý stres.
¨
Zatím jich tam mám dost - dr. cosi říkal 6,8 a potom ještě 13,14 - tak nevím jak to myslel. ![]()
Vendulko, chtěla jsem se zeptat ke kterýmu doktorovi jsi chodila. Já jsem na začátku chodila k dr. Novotné
, teďka jsem u dr. Gogela
.
Helli, jak jsi na tom
Doufám, že se vede dobře a i malým a pěkně odpočíváš.
![]()
Welinko - hlavně, že doktoři na to přijdou proč a na druhou stranu konec léta je taky v pohodě
Rozhodně lepší než tyto mrazy. Pokud máte možnost zajeďte si s manžou na nějakou pěknou dovolenou, kde oba dojdete na nový myšlenky. Já doporučuji Řecko (jsem do něj úplně zamilovaná
)
Market,on nebyl ani u me problem,mam taky nepruchodne vejcovody jako Leni ![]()
Ahoj všichni,
posílám krátký pozdrávek, abyste věděli, že se mamince i mimískům daří dobře!!!!!
Dneska dopoledne mne pustili z nemocnice, všechno vypadá OK, za 14 dnů mám kontrolu. Dostala jsem i novou fotečku, vlastně 2 - každého zvlášť - tak je časem přidám ke svým fotkám, abyste se mohli juknout.
Jinak mám 2 dny ležet a mít režim prý jako v nemocnici (to snad až tak ne ??
), tak já zase klušu zpátky do postýlky!!!
Omlouvám se,že nereaguju na žádný vaše příspěvky, ale přečtu si je, až budu moct víc courat!!! Tak papapapa
Helli, prima, že je vám fajn, myslela jsem na vás
.
Weli, taky jsem ze začátku chtěla jít hned, ale teď vím,že by to nebylo dobré a raději počkám. Říkali jsme si, že na KET bychom mohli o prázdninách. Možná - je to jen předběžné. Za měsíc máme imunologii, takže i podle toho. Ale rozhodně si dám na čas
. Taky jsme plánovali - a je to prima
.
Vlaďko, na první návštěvě jsme byli u Dr. Koudelky, ale pak už pořád u Dr. Machače (nemá chybu
. Punkci i ET mi dělal Dr. Gogela - taky moc příjemný pán. Naposledy, když jsme byli ukončit neúspěšné IVF, tak u Prof. Malého - a to byl teda balzám na duši. To je fakt člověk na svém místě.
Helli
to je fajn že ti to vyšlo, myslela jsem na tebe. Taky teď ležím, občas na5 min vstanu a sedím u PC
ale manžílek mě vždycky zažene zpět do pelechu.
Teď zrovna říkal, že jsem nějak rozpálená a hned mi strčil teploměr pod paži - a mám 37,0. Třeba to je dobré znamení, že se něco děje.
Holky, moc fandím všem,aby to vyšlo - dříve nebo později
![]()
Daria
Berunky moc děkuji všem za podporu.Vendul taky jsme si uvědomili,že na tom nejsme psychicky nejlíp.A při představě,že by to mělo všecko zase začít,mi běhá mráz po zádech.Na jednu stranu je dobře,že si to tělíčko takhle chce uvědomit.Ale moc mě trápí,že manžílek je pořád takový posmutnělý…cítím,jakje mu to pořád moc líto.A jak strašně moc by mimi chtěl HNED.Dovču máme nachystanou…věřím že tam nabereme sil.A hlavně odvahu. ![]()
I ja moc gratuluji a predevsim k odvaze, ze jsi do redukce sla. Sleduji tu diskuzi uz dlouho a tak jsme byla v duchu s Tebou. Mam ale dotaz na vas ostatni - jak mate vyresenou otazku co se zbylymi " zmrzliky" - pro men je to t.c. teoreticky dotaz, protoze jsme ve fazi cekani, zmrzlika uz zadneho nemam a resim, co bych delal, kdbych sla na dalsi cyklus, chtela bych jeste jedno mimco, ale mela pak treba jeste 3 v lednici??? Asi to zni smesne, ale nedovedu si predstavit, ze bych na ne jako zapomnela a nechala je znicit…
Ahoj holky!

Ale od unora by mel prijit nekdo novy,moc tomu neverim,protoze moje pracovni doba je normalne 8 hodin,ale delam mezi 10 a 12 hodinami,takze kdyz na to prijdou,slehne se po nich zem.A to jeste 40 km dojizdim 

Co mam volno,tak to prospim
Leni;me se taky nechce do prace,ale nemam nikoho kdo by me mohl zastoupit,takze musim
Dario;je mi na nic,stale bych neco jedla a potom mi je zle,kalhoty jeste s bidou zapnu,ale dnes jsem zjistila,ze se s tim mim popredim nenarvu do svetru
S tim nafouklim brichem a zacpou,tu jsem mela taky,zacpa zmizela 2 dny po ET,ale to brisko splasklo jenom trochu.Nadymam se taky,to je urcite s tech leku,ale zvladam to docela dobre s kontrolou jidla a piti.
A ty se pekne setri,aby se tam pekne mohli zavrtat