Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holčiny,
včera jsem tu nebyla - strávila jsem celý den v Plzni, nejdřív v CARu (už úplně naposledy
) a pak trochu po krámech. Kontrola v CARu nám dopadla na výbornou, mimísci už mají 6 a 6,5 cm a maj se čile k světu.
Jen nám s manžou připadalo, že dr. nezvládla svoje emoce a byla dost překvapená, že tam jsou opravdu dvě a obě rostou. Přišlo nám, že to riziko,že zůstane jen jedno bylo asi mnohem větší, než nám přiznali. Ale to už je teď jedno, hlavně že se mají obě dobře!!!
Příští týden mě čeká ještě kontrola v nemocnici a ten další zase kontrola u mýho gyndaře. Na jednu stranu je fajn, že jsem pod takovým dohledem - mám pořád přehled, jak miminkám je - ale na druhou už mi z toho začíná trochu hrabat.
![]()
Isobel , ten tvůj páreček je fakt krásnej!!! My bysme taky moc chtěli kluka a holčičku, ale samozřejmě hlavní je, aby byly obě mimi zdravý.
Lenísku , vítám tě zpátky!! Už jsem přemýšlela, co je s tebou. Chyběla jsi nám tu!! ![]()
tak jsem skoncila
tehotna jsem,ale ne tam kde mam byt,mam mimodelozni,v pondeli mam nastup do nemocnice
Takze cekatelkam na test preju // a at se mimisci zavrtaji na spravne misto.
Je mi na nic,pujdu se nekam zmazat nez se s toho zhroutim.
Pa pa lovely
Lovely, je mi to tak líto
já jsem myslela, že toto u IVF nehrozí.
Opatruj se
Helli, je dobře že se malým skvěle daří a to už jsou celkem dost velcí.
Těm kontrolám se asi nevyhneš, ale určitě je zvládneš.
Včera jsem byla na punkci. dnes už je to v pohodě skoro nic mě nebolí i tak radši odpočívám. Uvidím jak to bude vypadat dál - zatím vše v pohodě ![]()
Lovely , to je mi hrozne moc lito, i slzu jsem uronila! ![]()
moc me to mrzi, ale urcite to priste vyjde a bude vsechno v poradku!
nevim, co rict na povzbuzeni! ![]()
Helli , tak to je super! tak se setri a opatruj at je vsechno v poradku!
Vladko , a kdy si mate volat kolik jich je?
holky vsem drzim pesti a hlavne lovely hlavu vzhuru!
Dario , ja sice nespinim, mam to dostat az den po testu, ale mam jak pred MS. ![]()
Lovely, to je mi moc lito - nechces se mnou uklizet???? To je uzasna vec na splin- ja v tech mrazech dokonce zacala myt okna( no jsme trosku magor, no…)
ne, ale vazne, je to pech, je mi to fakt moc lito - prilis velke zklamani po tech dnech nadeje. Brecim s tebou
Ad MIsa3 - drzim palce. uklid je ted planovan az koncem unora, tak se pak ozvi, budesli mit jeste zajem- v breznu zase snad budu ja v nadeji:-)))
Sutko, tak snad stihnes u nas uklidit driv nez budes v nadeji… a kdy mas na co jit?
ja mam nejaky spatny den… brecela jsem i u jinych clanku a pribehu tady… ![]()
je to fakt sila, co clovek musi vytrpet!
ale i kdyz je to asi takova ta fraze… proste chce to cas!
Lovely , myslím na tebe! Je mi to strašně moc líto, věřila jsem, že u tebe bude všechno v pořádku, ale to asi všichni… Drž se!!! Máš doma jedno zdravý a určitě úžasný dítko, tak se raduj z toho, to miminko určitě někdy přijde!!!
Dario, Míšo , příznaků na MS si moc nevšímejte - můžou ale nemusí znamenat vůbec nic. Mně začaly bolesti jak na MS asi týden po ET, nejhorší byly snad den před testováním a pak vydržely ještě hodně týdnů - byly to vaječníky, jak se zotavovaly ze stimulace a punkce. Taky jsem z toho byla dost zmatená, já totiž ani nevěděla, kdy bych to vlastně měla dostat. Měla jsem dlouhý protokol, takže na ET jsem byla až 29.DC (normálně jsem MS mívala už 25.). Myslím, že podle příznaků po ET se snad ani nedá dopředu usuzovat, jestli se to povedlo nebo ne - všichni je mají skoro stejný. Tak hlavu vzhůru!!
no nekdy v breznu( jak da priroda a MS) zaciname s dalsim cyklem IVF- klasika vse od zacatku, injekce na stimulace, UZ, naplanovany odber vajicek, …
A s brecenim- ja brecim snad uz i u Vecernicka, dojme mne cokoliv a uz mi to ani nevadi:-) Ale jinak jsem O.K., pouze obcas- treba tento vikend K.O
Takze vsem drzim palecky, aby se zdarilo
Ahojky Miso,
do centra teď musím volat každý den. Bohužel poslední spermogram byl horší než ty předchozí
tak jsem si radši k 8 ICSI přidala ještě 2 ať máme větší šanci a víc ke zmrazení - snad. Včera mi odebrali 18 vajíček. Dnes ráno jich bylo 15 a uvidíme co bude zítra.
Břicho už naštěstí nebolí jen ho trošku cítím. ![]()
Sutko, březen už je za chvíli, tak držím palce.
Ahoj holky, zdravim vas vsechny po dlouhe dobe, mam fofry v praci. Nestiham cist, co si mezi sebou pisete. Trochu me vydesila dnes rano v mailu ma kamoska co si meri BT, cituji: „teď jsem zas někde četla, že teplota v té fázi po ovulaci má vystoupat až nad 37°C. To já jsem nikdy neměla? Neznamená to něco špatného?“
Tak se chci vas taky zeptat, jak to teda je, jestli staci po OVU kdyz je BT 36,7-36,9.
zatim papa
Lovely,
je mi to líto…
Heli,
můžu se zeptat, který dvě ti zůstali?Tuším jsi psala, že jsi měla jenovaječný a pak ještě jedno?!
Jinak jsou to pěkný mackové, koukala jsem, že naši měli ve 12.týdnu 57mm.
Helli, diky za povzbuzeni!
Sutko, jo, brezen uz je za chvilku, zatim si odpocines… a to bude po kolikate?
me dojme taky skoro vsechno, ale obcas je asi dobre si pobrecet a uvolnit napeti!
Market, ja taky asi nikdy nemela nad 37 - mozna jen tech 37,ale vic ne…
ale mereni nakonec bylo na nic, kdyz byla chyba ve spermijkach…
Vladko, urcite jich bude dost… jak uz jsem psala, manzel v den punkce nemel nic, uz doktor planoval darce a manzel se „vzeprel“ a daroval jeste jednou a byly tam!
Lovely je mi to moc líto , trochu jsi mi vzala vítr z plachet
.moc tomu nerozumím,ale při ivf snad mimodělpžní není možný
,nebo snad jo
![]()
Lovely,
je mi to moc líto..hodně na tebe myslím.
U mě nic nového, pořád mám co dělat, chodím na procházky, ale jinak se šetřím. A každý den sním tak kilo jablek
moc mi chutnají, ale to jím i normálně.
Dnes mám hodně práce na PC, takže sem už asi nenakouknu. Snad už budou pouze pozitivní zprávy.
Daria