IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
422
3.2.06 10:07

Ahojky všem

držím palce těhulkám i snažilkám, sleduji vaši diskuzi dlouho, ale budu se muset odmlčet a z diskuze zcela odhlásit- zjištuji, že je mi lép,když se tím nezabývám, jinak se tím strašně nervuji - viz me včerejší příspěvky. tak se vám všem omlouvám a držím palce aby se zdařilo¨…
ozvu se , až se podaří - snad koncem března

myslím na vas a držte se holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
3.2.06 11:45

Ahoj holky,

Dario,pořád ti moc držím pěsti :D a doufám že v pondělí nám nahlásíš pozitivní těhu test :wink: Určitě můžeš být těhulka i bez příznaků-každá jsme originál a naše tělo to prožívá jinak :D Tak se opatruj :lol:

Helli,tak to já jsem hrozná skleroza :? ,protože si tě nemůžu z diskuze Clostilbegytu vybavit :( Ale snad mi to odpustíš,byly to tehdy fakt nervy :roll:
Můj gynekolog nám řekl pohlaví ve 14.týdnu-záleží to na kvalitě UTZ a i na zkušenostech lékaře a pak taky aby se mimča dobře natočila :lol: Příští týden mě čeká genet.ultrazvuk(vyloučí vývoj.vady atd.) Triple test (vyšetření z krve)v 16.týdnu jsem měla o.k(taky na vývoj.vady),ale na ten jsem se nespoléhala,protože vychází často falešně pozitivní :? Hlavně u dvojčat bývají jeho výsledky zkreslené.Teď nedávno měla moje kamarádka(taky s dvojčatama)pozitivní nález a hrozně se lekla že bude mít postižené děti.Nakonec ultrazvuk všechny vady vyloučil.Takže UTZ je vždycky nejlepší :D To jenom aby ses zbytečně nenervovala :?
A ty máš v anamnéze nějakou genet.zátěž,že ti doktor už teď doporučil amniocentezu(AMC) nebo věk :?: I u tohoto vyšetření je riziko pro plod :? Pokud by to opravdu nebylo nutné tak bych se do něj nehrnula.

Mějte se krásně.Venku nám nasněžilo a vypadá to že ta zima nechce zkončit :wink: Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
3.2.06 14:39

Ahoj Fetus ,
svoji paměť zbytečně nenamáhej - já do tý vaší diskuze jen nečinně nakukovala, když jsem hledala informace k IVF, tak si mě ani pamatovat nemůžeš, víš? :wink: Psát jsem začala až sem. Genetickou zátěž žádnou nemáme, věk taky v poho (29)´, ale dr. mi říkal, že to doporučuje všem těhulkám s dvojčatama, tak nevím. Ty bys do toho teda nešla? Příští čtvrtek jedu na kontrolu do nemocnice, tak se zeptám ještě na názor tam. A se zkreslenýma výsledkama z triple testů trochu počítám, laicky si myslím, že by je mohlo ovlivnit i to původně trojčetný těhu nebo se pletu? Beru tě tu jako odborníka, tak se nezlob za ty otázky. :)

http://bd.lilypie.com/vCWhp1/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
3.2.06 15:00

Ahoj holky,
tak jsem nikam nejela a raději zůstala doma. Manžílek musel jet do Opavy sám :( ale já teď mám strach, když jsem vydržela tak dlouho být doma a téměř bez pohybu - já, takový sportovec :! tak těch pár dní do pondělka už nějak doklepu. Abych si pak nemohla nic vyčítat :D

ZUZI
Mám dotaz na naši odbornici :lol: když beru Duphaston 3×1tbl, tak asi ani MS sama nepřijde, než to vy:,–(ím, co? Je to pro mě zatím hodně povzbuzující, že MS dosud nedorazila, ale nechci se radovat předčasně. Holt musím do pondělí vydržet, ale ty poslední dny už se hrozně táhnou..
Pořád přemýšlím, co bych ještě mohla udělat pro podpoření těhu, aby to vyšlo, jím hoooodně ovoce (chutná mi) :lol: a zeleniny, ale nic víc - žádné vitamíny a pod. ani čaje.

HELLI
Asi jsem špatně pochopila, ty máš jako 29let? Podle těch fotek jsem tě odhadovala na max.25,a to ještě jen proto, že jsem si myslela že jako mladší by si nešla na IVF. Vypadáš taková mladinká :D :D :D

OSTATNÍ moc zdravím, ty co mají po ET - poctivě ležet a vydržet to ještě a hlavně MYSLET POZITIVNĚ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A když to náhodou nevyjde, tak to společně zapijeme nějakým fajnovým vínečkem - tady on-line :! :idea: 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
3.2.06 15:55

Jéééééé Dario , to jsi mě potěšila!!! :oops: :lol: Na začátku září mi bude už 30, takže dvojčátka budou takovej můj velikej dáreček! Je fakt, že mi to říká hodně lidí, že vypadám mladší. Tak doufám, že mi to dlouho vydrží - vypadat třeba v 60 na 40 by nebylo vůbec marný! :wink: :D V pondělí ti budu držet palečky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
3.2.06 16:32

Ahojky!
Helli, nenechám tě v tom samotnou, taky mě tutově čeká odběr plodovky, u nás je to z toho důvodu, že manžílkovo spermijky jsou fakt nějaký „zmutovaný“ - no, to asi není to pravý slovo :oops: , ale nevím jak to pospsat, určitě mě ale chápete, prostě nejsou schopný oplození ani po ICSI a tak kdoví co je to jedno jediný embryjko co vzniklo vlastně zač. Pevně věřím, že z něj bude zdravý mímo.
Tak pa pa berunky a koukejte poctivě ležet, ať si ti naši chlapi myslí, že jsou pro nás nepostradatelný! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
3.2.06 18:41

Helli,
někde jsem četla, že to riziko je asi 1%, u dvojčat teda 2% potratu.
Myslím, že tě spíš posílají na amnio kvůli ICSI než kvůli dvojčatům (aspoň u mě to tak bylo).
A navíc jsem slyšela, že se může i stát, že ti jedno mimčo napíchnou dvakrát a pak stejně nic nevíš 8O .Ale na druhou stranu jsem ani neslyšela o nikom kdo by po plodovce opravdu potratil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.2.06 18:48

Ahoj holky!
Dekuji za podporu,jsem z toho jeste nejaka divna. :cry: Budu zase meniz doktora a kliniku,tak me vytocili,mela jsem prijit rano v 7.20 na UZ,cekala jsem tam do 8,ja a uklizecka,nikde nikdo.Potom prisla jenom ta co dela UZ,doktor se ani neukazal,potom mi rekla ze se odpoledne ozvou co a jak,a samozrejme se ozvali,ale az druhy den a to uz jsem je poslala do pr… :evil: Cekam jeste az mi poslou ucet a ten jim nezaplatim.
Potom jsem volala do Cech a tam mi rekli,ze kdyz bude vsechno v poradku tak muzu zacit v dubnu stimulovat,zadost na pojitsovnu uz poslali,no aspon nejake pozitivni spravy :)
DARIO;preju ti pozitivni test a aby to bylo vse v poradku.Jeste k te otazce kvuli MS a tem lekum,normalne MS se dostavi az po vysazeni,ale nenervuj se protoze podle toho co pises tak tehu urcite jsi :)

A vsem ostatnim preji hodne zdravicka,stesticka a pozitivnich testu LOVELY

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.2.06 18:57

No to jsem jeste ja!K tem novym zakonum;oni budou ty zakony upravovat kvuli EU a nakonec to bude stejny jako v Nemecku,ze se bude vsechno platit z vlastni kapsy,zadna prodlouzena kultivace a vyber kvalitnich embryi

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.2.06 21:30

Ahoj,chtěla jsem se zeptat, zda se umělé oplodnění (IVF, IUI …) provádí pouze u manželů, nebo i nesezdaným párům?
Děkuji za odpověď K.

• Citovat
  • Upravit
242
4.2.06 10:56

Ahoj holky,

Helli,to se mi zdá přinejmenším zvláštní,že tvůj gynekolog posílá všechny těhulky s dvojčaty paušálně na AMC :? Určitě se ještě poraď i s jiným lékařem(třeba na kontrole v nemocnici).Mně se totiž i to 1%(jeden potrat na 100 vyšetřených těhulek)zdá zbytečné riziko-ještě když jsou ti naši prcci témeř vymodlení :cry: Samozřejmě pokud je k tomu důvod-genet.zátež v rodině,věk matky nad 35 let(hrozí zvýšené riziko Down.syndromu-i ten už dnes zkušený lékař dokáže diagnostikovat při UTZ vyš.-měří se tloušťka kožní řasy na zátylku mimča),tak bych neváhala.Naše mimča manžel taky „vyráběl“ metodou ICSI a o AMC nepadlo ani slovo.Dokonce mi můj gynekolog řekl,že ani Triple test není indikací k AMC-že nejvíce vypovídající vyšetření je genet.ultrazvuk(kolem 20.tt) na který jdu příští týden :wink: Takže jenom pro nic za nic bych do AMC nešla :! Tak si zjisti i jiný názor a dej vědět,co a jak.Dost mě zajímá co ti poradí i jiný lékař.

Dario,určitě jsi dobře udělala,žes nikam nejela a dál se šetříš.Vím že je to čekání nekonečné,navíc když je člověk pořád doma a sleduje se (mluvím i za sebe).Ale nakonec to stojí zato :wink: .Větší zkušenosti mám s Utrogestanem ale i na ten každý reaguje jinak-někomu MS přijde nebo se jen zpozdí,ale někomu se dostaví až po vysazení.Takže se hoď do klidu,mimča potřebují pozit.náladičku a VYDĚRŽÁJ PIJAŇÉR :lol: Držím pěsti :wink:

Anonymní K.- cyklus IUI nebo IVF můžeš absolvovat ikdyž nejsi vdaná.Jediná vyjímka je při darovaných spermiích nebo oocytech(pokud byste je potřebovali),tam musíte být manželé a podepisujete souhlas s darováním(řeší se tím otcovská práva a povinosti v případě rozchodu partnerů-aby nemohl muž tvrdit že to není jeho dítě).Hodně štěstí při cestě za miminkem a brzké // na testu.

Mějte se všechny moc fajn.Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
4.2.06 12:12

Ahoj holky!
Zuzi , díky! Přeptám se ještě v tý nemocnici a asi zkusím zavolat i svý doktorce do CARu. Sice už tam nepatříme, ale jeden telefonát jí snad vadit nebude. Nejhorší je, že já osobně o jednom případu potratu vím. Kamarádka mojí švagrové přišla o miminko týden po AMC. Nikdo jí samozřejmě nikdy neřekl, že to byl důsledek, ale člověk se nějak neubrání tomu dávat to do souvislosti.

Přeju všem hezký víkend!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
4.2.06 12:39

Ahojky,
jsem 12.den po ET a dnes jsem si ráno, z ranní moče, dělala test s citlivostí 25. Výsledek - zcela jastně pouze /, ani náznak té druhé :twisted: :twisted: :twisted:
Nevím, co si mám myslet, manžel říkal, ať nevěřím testu za 32 Kč (a jsou tam dva testy!). Že je sám počůrá a budou pozitivní. Hodně věří tomu že se nám povedlo, prý se chovám jako těhulka- pořád bych teď spala a usínám kolem 9. večer..
Snažím se pořád myslet pozitivně, ale už vím, že NIKDY nebudu dělat tyto hloupé levné testy a vždy si zajdu na krev, na je 100%. :idea:
Každopádně v pondělí se to rozhodne - BUĎ A NEBO :twisted: :) :D :P :P :P :P a já stále věřím a už budu trpělivá.
 Daria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
4.2.06 13:28

Ahojky!
Dario , hlavně zatím nevěš hlavu, mimísci se můžou zavrtat hned, pak jsou // dřív, ale taky jim to může trvat několik dní a to si na ty // ještě počkáš. Tak třeba já jsem je měla až 17. den po ET, tak se hlavně zbytečně nernervíkuj, jestli to má vyjít, tak to vyjde a jestli ne, tak už to teď stejně nezachráníš. Prostě jenom věř. Držím pěstičky!
Helli , já přesně nevím, jak to s tou amniocentézou je, jestli tam posílaj všechny dvojčata nebo třeba všechny co podstoupily IVF, každopádně my to zvládnem, ne?!?!? :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
4.2.06 17:42

Dneska koukám že tady kromě Barbánka nikdo není..
Byla jsem se projít s manžílkem, nádherně sněžilo, no spíše chumelilo a můj miláček mě zabalil láskyplně do šály, doslově mě omotal celý obličej až pod oči, no kdybyste nás viděly.. :lol: :lol: :lol: :lol: a pořád si ze mě dělá srandu, že ten druhý testík počůrá on, a že vyjde pozitivně. Podle něho prostě jsem těhu a hotovo. Necháme se překvapit v pondělí, už žádný test opakovat nebudu. Zbytečné nervíky. :P :roll: :roll:

A co ty Míšo? Ty máš taky testovat v po? Jak jsi na tom? Já jsem šíleně ospalá, ale to je asi jediný příznak, jinak se cítím normálně. :?

pa pa, Daria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová