IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
234
8.3.06 17:44

Ahoj holky, děkuji všem za uvítání. Čajíček už jsem sehnala (ve čtvrté lékárně) 8O
Zuzi jestli to budu mít i s ICSI zatím nevím, pan doktor je tajnůstkář :)
Ale určitě jdu na ET do Pronatalu a věřím, že to zvládnou!!! A embryjka taky.
Leni já dostala taky 30 injekcí (Fostimon) a je to opravdu tak, že máš na každý den 3. Já sprej nedostala neboť mám nepravidelnou MS. Začínám píchat zítra. Jsem na IVF moc pozitivně naladěná asi to bude tím přicházejícím
jarem. Přeju Vám všem silné nervíky na snaženíčko. Habi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
8.3.06 18:12

Teda to je tu dneska rušno :lol:

ALLU-nesmíš se bát v Pronatale zeptat,vždyť jsou tam ochotní lékaři i setry :wink: Protože já ti na tohle přesně neodpovím.Podle mě, pokud už máš všechna vyšetření,tak se dá naplánovat IUI či IVF cyklus. Jen ti ještě musí dát schválit léky na pojišťovnu(to trvá v průměru asi 3týdny).Takže se určitě neboj zeptat,od toho tam jsou aby ti pomohli :wink:

LENO123-Zkusím popsat 4nejčastější stimul.protokoly: a)krátký-podávají se tzv.agonisté-dlouhodobou aplikací dojde k útlumu funkce podvěsku mozkového a tak by nemělo dojít k předčasnému uvolnění vajíčka z folikulů.Používá se agonista ve formě nosního spreje nebo podkožních injekcí od 2.dne MS, od 3.dne se pak aplikují injekce gonadotropinu(FSH),obvykle 150IU denně.Tento protokol se používá u žen s nižší reakcí vaječníků na hormon.léčbu.

b)dlouhý protokol z folikulární fáze-1 nebo 2.den MS se aplikuje agonista nebo se denně užívá nosní sprej.Za 14-18 dní se provádí ultrazvuk.vyšetření,při kterém se hodnotí výška děložní sliznice-ta by neměla přesáhnout 4mm a vaječníky by neměly obsahovat cysty ani folikuly větší než 10mm.Pokud jsou všechny nálezy v normě,lze aplikovat denně FSH(hormon podporující růst a zrání folikulů)

c)dlouhý protokol z luteální fáze-liší se obdobím podávání léků-léčba se zahajuje agonisty 22.den MS,po dalším menses se provádí UTZ 5.den MS a při normálním nálezu se začnou podávat injekce gonadotropinů(FSH)

d)protokol s antagonisty-od 2.dne MS se aplikují injekce gonadotropinů(FSH)-př.Puregon, 7.den MS se provádí UTZ vyšetření,Pokud jsou již folikuly do 12 mm,začne se současně s gonadotropiny denně aplikovat jedna injekce 0,25mg antagonistů(která brání ovulaci-př.Orgalutran).Pokračuje se do té doby než jsou folikuly velké 16-18 mm. Pak je aplikován choriový gonadotropin(hCG),který zajistí dozrání vajíčka,které je ve folikulu. Obvykle 34-36 hodin po aplikaci této injekce(př.Pregnyl) je proveden odběr(punkce) oocytů(vajíček).Provádí se v celkové anestezii(pěkně si pospinkáte) a pak je provedeno laborat.oplodnění oocytů spermiemi-a to bud smísením oocytů a spermií a ty už sami vajíčka oplodní(klasické IVF) nebo se jim pomůže při ICSI-vpich spermie do vajíčka.Pak následuje kultivace embryí a po výběru těch nejhezčích jejich přenos zpět do dělohy.Transfer je jako běžné gyn.vyšetření v zrcadlech a není bolestivý.V Pronatale se provádí s plným močovým měchýřem(dostatečně se předtím napít) aby se mohl provádět kontrolovaný transfer(ultrazvukem)-lékař přesně ví,kde do dělohy embrya zavádí. A pak už jste všechny těhotné a další 3 týdny se tak musíte chovat.Pak následuje těhu test z moči a v případě pozitivního výsledku se provádí krevní odběr(hCG). U Medy je to možná dříve(ten krevní test,to nevím)
Je to hodně obsáhle napsáno a tak si myslím,že je stejně nejlepší se hned při každé návštěvě ptát přesně na to, co vás v dané chvíli zajímá :wink:

Akorát nerozumím proč nechceš,LENO,zmrazit embrya.Je to vžycky nejjednodužší(v případě neůspěchu-na 100% ti úspěchIVF nikdo nezaručí a pokud máš „eskymáčky“,tak už nemusíš absolvovat calý proces IVF,jen si příjdeš na transfer :wink: Já sama mám ještě 15 eskymáčků,ale snad už vše dobře dopadne a nebudu si je vyzvedávat(ale jeden nikdy neví :? )

JJ-pokud chodíš do Pronatalu Nord,tak budeš celý proces IVF absolvovat tam(na jednom místě),tak jako v Pronatale v Praze.

IRJO-pokud nekrvácíš,tak není nic úplně ztraceno.Držím ti pěsti při krevním testu hCG.A zkus být zatím v pohodě(v rámci možností)

HELLI-taky uvažuju o monitorech na inzerát(pokud je tam navíc ještě určitý čas záruka,tak snad budou o.k) Ale rozhodnutá ještě úplně nejsem :D

Moje údaje: ZUZI-1.IVF(10/2005 ICSI,Pronatal,2mimi(Samuel a Nikolka-23tt.,TP 3.7.2006,28 let

Mějte se fajn :D Zuzi a spol. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
8.3.06 18:48

Ahoj holčičky!
To se nám to tu ale krásně rozrůstá, to bude těhulek!
Seznámek je super nápad, takže aktualizuju:

Snažilky:
Inka : 1.IVF 3/2006 REPROMEDA, 26 let
Míša : 1 x IVF + 1× KET, 31 let

Těhulky:
Barbánek : 2.IVF+ICSI (11/05, ART ČB), 1mimi, TP 29.7. 2006, 27 let
Helli : 1.IVF (11/2005 IVF inst.Plzeň), 2 mimi, TP 14.8.2006, 29 let
ZUZI : 1.IVF (10/2005 ICSI,Pronatal, 2mimi (Samuel a Nikolka-23tt.,TP 3.7.2006,28 let

Jinak my jdem v pondělí na „velký“ UZ, tak už snad bude jasno a budu moci do seznámku napsat chlapeček nebo holčička. Mějte se a všem snažilkám držím všechny pěstičky co i s mrnětem dohromady máme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
8.3.06 18:58

zkouska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
8.3.06 19:23

No ja mom v tom dnes nejaky chaos,laptop me neposloucha a o jizde autem uz nemluve :oops: :)
Takze se pridam k tomu seznamu;

lovely:1.IVF(IVF inst. Plzen)31 let

Helli;tak ja ti ten obrazek o Svycarsku nebudu kazit,ale ta predstava jakou mas ty o nem,ta pred 10ti lety skoncila :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
8.3.06 19:54

Ahojky Helli já chci také do seznámku Stella 1. IVF ET 7.11 2005 v CAR Motol 1 mimi věk 39 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
8.3.06 19:55

termín porodu 29.7 2006

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
8.3.06 19:56

Holčičky jdu taky do seznámku:
Snažilka
Habi: 1.IVF (3/2006, Pronatal+Meda), 27 let

Brabánku jsem strašně zvědavá co to bude :! Máte už vymyšlená jména?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
8.3.06 20:00

Ježííííš, teď jsem to zkomolila. Z Barbánka jsem udělala Brabánka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
8.3.06 20:04

Ahojky, tak nějak to dneska nemůžu dočíst, ale skvělý

Seznámek je skvělý nápad, takže se taky přidávám do seznámku
snažilka:
Vlaďka:1.IVF (2/2006 UNICA)28let

Irjo, zdravím, jak už tady někdo psal stále je šance, takže v rámci možností zkus být v pohodě. A podle potřeby volej do Caru.:D

Habi, taky zdravím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
8.3.06 20:15

To se nám to hezky plní… :

Snažilky:
Habi : 1.IVF (3/2006, Pronatal+Meda), 27 let
Inka : 1.IVF 3/2006 REPROMEDA, 26 let
Lovely :1.IVF(IVF inst. Plzen)31 let
Míša : 1 x IVF + 1× KET, 31 let
Vlaďka :1.IVF (2/2006 UNICA)28let

Těhulky:
Barbánek : 2.IVF+ICSI (11/05, ART ČB), 1mimi, TP 29.7. 2006, 27 let
Helli : 1.IVF (11/2005 IVF inst.Plzeň), 2 mimi, TP 14.8.2006, 29 let
Stella : 1. IVF ET 7.11 2005 CAR Motol, 1mimi, TP 29.7.2006, 39 let
Zuzi : 1.IVF (10/2005 ICSI,Pronatal, 2mimi (Samuel a Nikolka-23tt.,TP 3.7.2006,28 let

Habi, nějaký jména máme, ale absolutně se nemůžeme shodnout, tak všude říkáme, že to bude kluk-Žitomír nebo Spytihněv, holka-Brunhilda nebo Eutanásie. Horší jména jsme už totiž nenašli :lol:
P.S.: Jedna známá nám tu Eutanásii sežrala - IQ houpacího koně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
8.3.06 21:01

Barbánku, co takhle Mečislav, to je taky slušný, ne? :wink: :lol: Teď vážně, musím říct, že když jsem poctivě procházela kalendář, hrozně mě překvapilo, jak strašně moc jmen jsem nikdy v životě neslyšela a kolik jich je opravdu neobvyklých (a podle mě i nepoužitelných :? ).

http://bd.lilypie.com/vCWhp1/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
8.3.06 21:12

Lovely , já byla ve Švýcarsku opravdu cca před 10 lety. Dělala jsem si tenkrát sociálně právní nástavbu a do Švýcarska jsme jeli v rámci nějakýho výměnnýho pobytu. Bylo to samozřejmě celý orientovaný na sociální oblast, takže v tom duchu jsme měli různý přednášky a exkurze (v domovech důchodců, v ústavech atp.) a musím říct, že jsme z toho docela padali na zadek. 8O No, nutno říct že z ubytování taky. Zatímco my jsme museli kvůli Švýcarům vypulírovat celý intr a vyklidit si úplně všechny svoje věci, aby se jim krásně bydlelo, my u nich byli ubytovaný v podzemí v atomovým krytu!!! Bomba, ne? Ale zase na druhou stranu, kdo může říct, že tohle zažil.....? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
8.3.06 22:13

Ještě vám musím napsat jednu krásnou novinku na dobrou noc. (Sice si tu povídám sama se sebou, ale to nevadí, my jsme na to vlastně 3, tak je to v pohodě :wink: ). Welinka už je doma z nemocnice!!!!!!
Tak krásný sny všem!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
9.3.06 00:40

Hellíku , ty na to povídání vlastně vůbec nikoho nepotřebuješ :lol: ! Když je vás tolik. No to je paráda, že je Wel doma, teď už bude snad jen a jen líp.
Toho Mečislava musím promyslet, ale Spytihněv je Spytihněv… Jak jsi na tom s jménama ty? Já mám půjčenou knížku „Jak se buje vaše dítě jmenovat?“ od M. Knappové, je tam 1735 jmen, který - jak bych to správně napsala :roll: - uznávají naše matriky. Doporučučuji ti Upton a Hyacinta. Takový krásný páreček by to byl… :lol:
Dobrou noc, za chvíli mi začínají Přátelé, dám si je jako večerníček a konečně SPÁT! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová