Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holčiny,
jak můžete, proboha, vydržet tak dlouho do noci povídat? Teda hlavně těhulka Barbánek? To nechápu. Já spím ráno do půl 10, odpoledne si musím tak hoďku zdřímnout a večer v 10 už mám půlnoc!!! Letošního Silvestra vidím opravdu bujaře! ![]()
Já to měla s lékama na stimulaci trochu jiný. U nás v CARu dávají 2 možnosti úhrady - buď tak jak to máte vy, tzn. platíte si jednotlivé léky, jednotlivé úkony atd, nebo si můžete vybrat jakýsi „balíček“ za 12000. Jsou v něm zahrnuty léky, případná PK, ICSI a AH. Při té druhé variantě neplatíte průběžně nic, navíc má výhodu v tom, že veškeré léky dostanete přímo v CARu a nemusíte se o nic starat. Pokud nemáte mít ICSI, tak se asi nevyplatí, ale my jsme věděli, že se bez ní neobejdeme, takže jsme si ji vybrali. Do lékárny jsem nakonec musela jen pro léky, které jsem měla už navíc, protože mi vaječníky reagovaly pomalu. Za ty jsem zaplatila cca 4000,–.
Vlaďko , taky tě mezi námi vítám!! A jak už psala Barbánek, ničeho se neboj, všechno zvládneš v pohodě!! I když po pravdě řečeno, myslím, že jsme se aspoň trochu bály všechny, nebo ne holky?
To je holt takový ten strach z neznámého, když jdeš do něčeho poprvé. Teď už si při nejmenším můžeš říct, že na to nebudeš sama - jsme tu my!! ![]()
Ahoj holčičky!
Tak už jsme vyspinkaný - já a mrně. Heli, představ si, že ze začátku jsem spala pořád, ráno tak do 10, odpolene 2-3 hodinky a večer v devět jsem zavírala oči jen jsem se podívala na postel. Asi mám naspáno dopředu, protože teď se mi spíš stává, že nemůžu usnout. Ale asi to u mě bylo i práškama, brala jsem utrogestan v kombinaci s prednisonem a dr. povídala, že to by uspalo i koně. Už mi prednison vy:,–(ila, tak jsem čilejší. Dneska čekám bráchu se švagrovou a s neteřinkou, moooc se na ně těším, bydlí přes půl republiky, tak se moc často nevídáme. Tak pa pa berunky!
Vendulko , tak jsem pročítala co nám psali holky na otázky ohledně KETu a celkem se divím, že píšou, že se má čekat tak dlouhou dobu. Jsem fakt celkem zvědavá co mě a tobě řeknou po něděli v centru.
Každopádně se budu řídit tim co mi řeknou, jsem ochotná klidně i nějaký ten měsíc počkat, tak uvidíme!!!
Doufám, že jseš už na tom trošičku lépe, určitě bude líp!
A co ostatní holčičky, nemáte náhodou spavou nemoc??? ![]()
Leni a ty jedeš kdy a do kterého centra? Taky asi počkám, i když bych to samozřejmě chtěla HNED A HNED A HNED!!!!!! Však víš, ![]()
Já se asi budu muset dát dohromady hlavně psychicky. Jsem pořád celkem mimo. Odpoledne u nás byla moje dobrá kamarádka s dětma a manželem a moc mi to pomohlo, člověk se tak rozebral a přišel na jiné myšlenky. Sice už jsou pryč, ale jsem taková klidnější.
Mám od jednoho léčitele nějaké propolisové kapky, koupím nějakou detoxikace, čistící a ženské čaje. Taky bych si chtěla objednat videokazetu se cvičením Mojžíšové, cvičit, chodit každý den se psem a prostě se dát dohromady. Taky shodit nějaké to kilčo (nejlépe
.
Asi to fakt nemá dříve smysl.
Napsala jsem číslovku osm a udělal se mi smajlík, ale myslela jsem osm kilo
Vendulko, já chodím v Praze do Podolí a jdu na kontrolu teprve 3.1, ale jsem ráda, protože jsem mohla zůstat doma přes svátky.
S těma kilama bych taky ráda něco udělala, mám pocit, že tím povalováním celej prosinec jsem nějaká nemotorná a oplácaná, tak asi začnu něco dělat. Dělám větší procházky ze psem, ale zatím dobrej začátek, ne? ![]()
A s tou psychikou to u mě není taky ještě úplně v pohodě, ale všechno chce čas, asi budu trochu klidnější, až se dozvím, co s náma budou dělat dál!!! ![]()
Občas někde čtu, že holky v centrech hned tlačí do dalšího pokusu. Teď si říkám, jestli jsme se neunáhlili i s tím IVF, možnájsme mohli zkusit IUI. Pravděpodobnost menší, ale přece jen šetrnější metoda. Uvidím co v pondělí.
Ty psí procházky jsou pro mně vyloženě balzám na duši.
U nás IUI nepřipadalo v úvahu. Manžel se totiž narodil se sestouplýma varlatama, prodělal 3 operace, 2× mu ji pokazili a nakonec až v 10ti latech mu to napravili, /pro informaci,takto operace se u chlapečků musí udělat do dvou let věku, jinak je zde velké riziko špatné funkce varlat/ ale nakonec má v pořádku jen jedno varle, takže je zde o 50% menší kvalita spermií, takže jsme po konzultaci šly rovnou na IVF. My jsme to určitě neuspěchaly, na první pokus jsem měli jít už v létě, ale nakonec jsme to posunuli až na konec roku, nechtěli jsme se přes léto tím zatěžovat, radši jsme si užívali dovolenou!
Jo procházky s pejsánkem si taky moc užívám a nevíc je ted když je sníh s ním strašná sranda, dělá strašný šaškárny! ![]()
Užívám si strašně ráda procházky sama, mám čas přemýšlet a urovnat si v hlavě spoustu věcí! ![]()
Leni, taky chodím nejraději sama… Něco na to bude ![]()
My máme spermiogram hraniční, ze 13ti vajíček se přirozeně oplodnily 4. Nevím, jestli je to na IUI postačující nebo nadějné? Teď to chci všechno pozjišťovat.
Já jsem se toho manžílkova spermiogramu taky trochu bála, ale nakonec ze 14 vajíček nám oplodnili 13, a do finále jich máme ještě 8 zmražených.
Víš, on trochu těžce jako každej chlap nesl, že je vina z větší části na jeho straně a ted se strašně uklidnil, když s těma jeho spermijkama udělali takovej zázrak! ![]()
Ahojky…
My za sebou máme 3 inseminace…a 4leté snažení.A tak,když mi už v létě v CAR(kam jsem se odhodlala až po těch 3,5letech jít=dlouhou dobu jsem metody IVF vůbec neuměla přijmout jako pomoc,ale něco jako klonování
)…nabídli mi inseminaci..ale protože mám zničené vaječníky,s cystami,…mluvili o IVF ihned.Ale jen v případě,že nám první inseminace nevyjde.Já mám pocit,že v Iscare nikoho do ničeho nenutí.Nakonec to bylo tak,že jsem se na jejich pobočce léků nedočkala(nebyli schopní mi je objednat!!,protože tam stále hlavní doktorka nebyla=dovolené,…)…a asi je to dobře…protože pak jsem si uvědomila,že za to musím bojovat.A teď mám dobrý pocit.Hodně s manžou přemýšlíme,proč nám miminko nejde.Vím,mám zničené vaječníky,…a další věci v anamnéze…ale ikdyž náhodou došlo k ovulaci,nikdy jsem neotěhotněla.tak mám teď největší strach,jestli mám zdravá vajíčka,…jestli,…určitě to holčinky znáte.Je to vážně divný.Uvidíme co ukáže punkce..a zítřejší ultrazvuk.Moc se tam těším ![]()
…holčinky nechala jste si některá udělat AZH?Vážně o tom uvažujeme.A prý se za kryokonzervaci platí?? a KET také? To jsem dneska vyčetla na neplodnost.cz Docela mě to překvapilo ![]()
Ahojky holky, jsem moc ráda jak jste mě mezi sebou přivítali. Je to pro mě hodně příjemné, protože jinak to před svým okolím hodně tajím.
No jinak problémy mám hlavně já - problémy se štítnou žlázou a ovulace proběhne jenom pod stimulací přáškama, takže IVF pro mě byla jasná volba
Manžel má taky trošku hraniční spermiogram, ale více méně v pohodě. Nejhorší momenty byly asi se rozhodnout a začít to řešit, už to nemůže být horší. Jak se říká,nejlepší je být v psychickém klidu a to se mi konečně trošku daří. Pokoušela jsem se taky cvičit Mojžíšovou, ale nějak mám na tyto věci silně vyvinutou slabou vůli
No nic dneska už nějak moc dlouho ponucuji, takže jdu konečně spát.
Vlaďko,
jak dlouho se snažíte? Taky mi to s Mojžíškou moc nejde
, ale teď se na to i těším. Hlavně musím něco dělat, protože mi to fakt leze na mozek.
Welinko, jak to vypadalo na ultrazvuku??? Držím palce ![]()
Leni, ze 14ti 13 je super - měli jste ICSI? Těch osm mražáčků ti fakt závidím, my máme jen dva docela se o ně bojím ![]()
Jo holky a ještě jsem vám chtěla napsat, že u nás padá sníh - no spíše se sype neskutečným způsobem, že není vidět na krok. To vypadá na móóóóc pěknou kalamitku ![]()