IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
431
1.1.06 20:43

Vendulinko děkuji…že jsi se ozvala…Mně totiž nějak neštimovalo to,že v Iscare nechávají mimísky na PK 5dní do ET.asi se to různí.Za konzervaci chtějí 5tis.To už mi ale přijde docela brutální i pro zabezpečeného člověka 8O …ale všechno to za to stojí… …ty jedeš taky zítra do CAR,viď?Budu na tebe moc myslet,berunko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
1.1.06 20:59

V Unice jsme zaplatili za dvě zmrzlinky 4tis. Co naděláme, že jo. Někde jsem četla, že PK je splněna v okamžiku, kdy je embryo ve stádiu blastocysty. Ale v centru mi řekli, že oni to nedělají, nikdy. Pouze na zmrazení. Takže je to individuální. Na zítřek jsem zvědavá. A víš co (teď si nejsem jistá, asi jsem to tu už psala) - ve čtvrtek jedem do Podolí na imunologii, úplně náááhodou mi přenechala jedna holčina termín. Tak na to se docela těším. Jinak ty čekací doby jsou tam obrovské. Weli a ty jsi měla na UTZ kolik folíků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
1.1.06 21:06

Vendulinko taky jsem teď po inseminaci měla spoustu souher náhod…to je určitě osudové.držím ti palečky.taky jsem se na všechno TEĎ těšila…asi člověk nějak cítí,že jde správnou cestou.Držím ti palečky!!! …no a 6 den M.C. jsme na UTZ měli nespočet folíků.Na levo do 6mm.Tak mi stáhli dávku,aby bobíci nechtěli všichni dozrát..to by bylo špatně(OHSS,… :oops: )…tak se zítra uvidí,budu 9 den M.C.-myslíš,už bude jasné kolik jich budeme na punkci mít? …a nic se neboj té imunologie..já sice nemám vyšetřenou imunologii ohledně miminka..ale jinak mám imunitu v tahu po krátké chemoterapii,po prodělaných zánětech,…a tak mi preventivně na:,–(ili Prednison.ničím jiným,než utlumením imunity,se to neřeší.A jsou prý hrozně moc úspěšní.Tak tfu tfuj ftuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
1.1.06 22:08

Ahoj berunky!
V první řadě vám moc a moc přeju, aby tento rok byl o mnoho úspěšnější a šťastnější než ten minulý!
Vendulko , jak jsem si četla zpětně příspěvky, zarazilo mě, že jsi měla ET třetí den po punkci a s PK, u nás v CARu je běžná kultivační doba 72 hodin, PK potom 4-7 dní od punkce, podle vývoje embryjek. Já dostala embryjko taky třetí den - bez PK. Začínám v tom asi mít chaos a to jsem si myslela, že o IVF už vím úplně všechno :)
Weli, snad dostanou ti tvoji folíci rozum a dozraje jich rozumné množství. Vlastně ani nevím, jaký je třeba průměrný počet vajíček při punkci, když jsem jich měla 17, tak jsem si myslela kdovíkolik jich nemám, ale pak jsem četla i příspěvky, kde měli holčiny přes 30. Ale to je fuk, hlavně aby aspoň jedno jediný bylo budoucí prcek! A ještě - taky mi imunitu tlumili prednisonem, bere se až do konce 9. týdne těhu.
Pa pa berunky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
1.1.06 22:19

Asi se to hodně liší podle jednotlivých CAR.Ale úplně na 100% to je podle vývoje embryjek..určitě.Manža říká,že PK je skutečně hodně zjednodušeně něco jako PGD…to když vám vyberou ta nej nej nej embryjka podle genetického složení.Akorát že PK je ještě stále něco o přírodě-embryjka se přirozeně vyselektují sama.Je to vážně věda.A mě hrozně fascinuje. …s těmi folíčky to myslím bude úplně jasné až po punkci.Kamarádka měla na UTZ před punkcí 8 folíků,a nakonec z toho bylo 22 vajíček 8O

…od včera je mi fakt hodně bídně…cpu se Panadolama,…snad nám ta viróza ten proces nenaruší. :cry:

…Barbánku jak dlouho před IVF jsi užívala Prednison?Já jsem ho po inseminaci vy:,–(ila..bylo mi po něm zle.A jím ho odznova si týden.Snad to bude stačit :? …všem co jdou hajat,krásné snííčky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
1.1.06 22:36

Zkouším metříček :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
1.1.06 22:37

Tak ještě jednou :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
1.1.06 22:43

Tak ještě jiný metřík s bišončím miminkem Jůlií :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.1.06 22:55

Ahoj Welinko , jukla jsem za váma až teď, tak se omlouvám za zpožděnou reakci. Asi to bude opravdu v každém CARu trošku jiné, i když mi to nejde úplně do hlavy. Já byla na punkci v pondělí a na ET šla až v sobotu. Dávali mi 2 embryjka ve stadiu blastocysta, které už se dokonce začaly sami proklubávat nebo jak bych to měla napsat. :oops: Už na začátku nám dr. vysvětlila, že pokud je to vzhledem ke kvalitě embryí možné, je určitě lepší PK a vracet zpět až blastocysty. Při normálním početí oplodněný vajíčko doputuje do dělohy taky až 5.-6- den právě v tomhle stadiu, tak proto je to přirozenější a tělo to líp přijímá, ale to ty určitě víš. S tou cenou za kryokonzervaci jste mě taky překvapily. U nás se platí 1500,– bez ohledu na počet embryjek a pak na každý rok uchování 800. Myslela jsem si, kolik to není peněz a teď vidím, že můžu být ráda. :)

• Citovat
  • Upravit
723
1.1.06 22:56

Tak ještě jednou s přihlášením. :oops: Ten metříček se ti moooc povedl!!! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
2.1.06 00:21

Ahojky!
Weli, kam na ty úžasný metříky pořád chodíš? :lol: Jsou moc roztomilý. Jinak prednison jsem začala brát hned jak jsme se s manžou a s dr. dohodli, že od příštího cyklu „to“ vypukne, tedy cca už tři týdny před stimulací. A minulý týden jsem s ním skončila. Ještě k ceně toho mražení - po nás chtěli 2000 za zamražení manžovo spermií, kdyby to náhodou v den D bylo hodně špatný. Za zamražení embryí chtějí taky 2000. Jestli se platí něco např. ročně jak psala Helli nevím, o to už jsem se nezajímala, vzhledem k tomu, že se nás to netýká a nejspíš ani nikdy týkat nebude. Tak pa pa a dobrou noc, zase jsem to dneska nějak přešvihla s tím ponocováním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
2.1.06 08:51

ahoj holky, zdravim vas vsechny v novem roce a preji hlavne zdravicko, nekterym krasna briska a nekterym dve carky :)
ani jsem nestihla vsechno precist… jste hrozne pisatelky :)
Leni, chtela jsem se zeptat (asi mi to ale reknes az zitra) jak dlouho od MS se provadi ET a jak to vlastne cele probiha? diky za info…
a jak se vsechny citite?
ja mam trochu depresi, ale to je asi tim ze jsem zase v praci… ale ma to jedno pozitivum, budu sledovat tuto diskuzi :)
tak zatim a piste
 misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
2.1.06 09:43

Ahoj Míšo,
jsem moc ráda, že tě máme po vánocích zase zpátky. Tu práci ti nezávidím, ale uklidním tě tím, že od středy v tom nebudeš sama!!! :?
Jinak nevím jak to přesně myslíš, ale doba od MS do ET je u každého indíviduální! Každé tělo na léky reaguje jinak, u mě doba do punkce trvala 15 dní a za další dva jsem byla na ET. Záleží na tom, jaký máš tip protokolu a tak.
Jinak vánoce u mě byli moc hezké, moc jsem si je užila, hlavně proto, že byl manžílek mezi svátky celou dobu doma, dělá to tak každý rok, že si našetří dovču! :P Dofám, že i ty sis to užila!
Jinak jdu na kontrolu až zítra, tak jsem moc zvědavá co mi řeknou, ale ted se nemůžu dočkat až napíše Vendulka jak ta dopadla a hlavně Hellča, jestli tam má dva mimísky.
Mějte se všechny moc hezky a speciálně tobě míšo přeji, at ti to co nejrychleji uteče! :D Pa pa Lenísek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
2.1.06 10:00

ahoj Leni, diky moc za prani… a ja tobe preji, aby ta streda nikdy neprisla :o)))))
mozna jsem se spatne zeptala… chtela jsem se zeptat jak to probiha kdyz jdes jen na ET (zmrzliky)? jak je to s tou zvetsenou sliznici?
nedival jste se nekdo na spektrum - mame dvojcata… pani cekala teda trojcata a mela bricho hrozne velke a do spicky… pak byla na cisari… bylo to zvlastni jak ty deti vytahovali… a jsou tam ruzne pribehehy… treba nekdo ma uz druhe dvojcata a tak…
uz jsem si vzpomela co jsem se chtela kdysi zeptat… prijde mi ze nekdy jsem moc unavena, vubec se nemuzu probrat, treba u televize, hlava mi pada a oci nemuzu udrzet… nekdy mam obavy ze treba usnu u miminka a nejak mu ublizim…
ja vim ja jsem hrozna, ja vsechno vidim hrozne cerne! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
2.1.06 10:16

Tak to ti Míšo povím až ve středu, jsem taky moc zvědavá!
Jinak s tou únavou, odpovědností to zas tak neřeš! Unavená určitě u prcka budeš, ale ta odpovědnost a strach o mimíska ti nedovolí, abys mu nějak ublížila, nebo ho zanedbávala! Je to určitý instiknkt každé matky, že nic podobného nedovolí! Mluvím jako zasloužilá matka, nemám to sice vyzkoušený, ale slyším to od kamarádek, tak se tím nezatěžuj! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová