IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
314
2.1.06 16:15

Holčiny,
já si myslím, že jít z jednoho ET do druhého ET je čistě byznys. Dr. říkal, ať necháme spočnout jak tělo, které se s tím srovná samo a dobře, tak dušičku. Že IVF je veliké psychické vypětí a především stres. Po nepovedeném IVF máme šrám na duši a je potřeba, aby se zahojil. Já s ním souhlasím, i když ještě minulý týden bych řekla, že na KET jdu v lednu :D Doporučil nám, ať se snažíme ty 3 měsíce žít maximálně zdravě. Docela to zabralo - po cestě zpátky jsme začali plánovat, jak mně manža bude od dalšího týdne učit na lyžích (jsem TOTÁLNÍ SPORTOVNÍ DŘEVO), zajdeme na brusle (já naposledy na ZŠ), až sleze sníh budeme jezdit na výlety na kolách. Jak budu mít po M, zajedeme na jeden den do termálů (to miluju). Taky jsme začali přehodnocovat jídelníček. Jsou to možná blbiny, ale mně to neskutečně „ladí“ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
2.1.06 16:25

Vendulko, asi máš pravdu. Netuším co bych na vašem místě dělala, ale vzhledem k tomu, že tu vždycky všechno proberem, vy už byste mi nějak poradili :lol:
Jinak mě je celkem fajn, za dva týdny mám kontrolní UZ, to budu 12-13. týden, někde jsem četla, že nejhezčí fotky z UZ jsou kolem 12. týdne, protože je tam mimísek pěkně celej, pak už moc roste a je vidět vždycky jen část.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
2.1.06 16:57

Ahojte berunky..ještě jsem neměla čas na pročtení příspěvků zpět…nějak dneska nestíhám…ale jsem mooooc ráda,že už jsme se tady zaše všechny sešly. Vendulko ,jakpak jsi dopadla? Helli KDEPAK JSI???

…my dneska v CAR: sliznice už je 6,9mm (v pátek byla 0,8mm)-hrozně moc mě chválili…protože mají strach z hyperstimuláku,paní doktorka na mě prý pořád myslí… 8) ..to je moc hezký pocit.Folíčci rostou pomalinku, a z toho mají v CAR taky radost.Jsem prý spolehlivá 8O …no a dnes bylo na UTZ: nalevo 5 větších folíků a napravo 4.To ale paní doktorka počítala jen ty,co zvládla bezpečně spočítat.Další se jí tam pletli.Ti byli o něco menší.Ale jinak myslím..celkem dobrý,že jo :P ..no,půjde to pomalu…ještě mám miniaturní dávku Gonalu,ve středu na kontrolní UTZ…a SNAD už dostanu Cetrotide.Tento týden ale prý jistě nepůjdu na punkci :wink: …spíš až koncem týdne příštího :roll: ..ale jsem docela ráda…že nespěchají a nepřepísknou to.

myslím na vás,na všecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
2.1.06 17:40

Všechny vás holky moc zdravím a jsem moc ráda, že vás tu vidím v tak hojném počtu!!! :P
Jsem fakt celkem dost zvědavá s čím příjdu zítra já! Ale myslím si, že ta čekací doba bude taky tak 3-4 měsíce. Ale s tím jsme od začátku byli smíření, protože to, že se na KET může jít hned další cyklus, jsem slyšela až od vás. Ale jsem ochotná čekat, musíme být trpěliví! Jak se řílá „trpělivost přináší ovoce“.
Welliku , jsem ráda, že nám sděluješ jen samé pozitiva, moc na tebe myslím!
Helli , tak už nás moc dlouho nenapínej, jsme mooooc napjaté!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
2.1.06 17:44

Weli, to je prima, že se to tak pěkně a v klídečku vyvíjí :wink: . Mně na UTZ napočítal Dr. 16 folíků a nakonec bylo 22 vajíček. A dnes Dr. říkal, že mělo být raději vajíček 15 a třeba kvalitnějších. Takže jich nakonec budeš mít určitě taky více, všechny nejsou vidět, protože se překrývají. Takže ideální stav :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
2.1.06 17:57

Vendulko děkuji za povzbuzení.S manžílkem jsme se v:,–(ili(jsme tak trošku střelení),kolik jich bude ve středu.Krátíme si tím čásek k další kontrole. ..moc mě mrzí,že to takhle u vás vypadá :cry: ,beruško.Asi mi to nebudeš věřit,ale je to přesně ta situace,ze které mám strach.A když se nám miminko léta nedaří,byla to jedna z variant=špatně založená embryjka.Ale vím,že jsi udělala úplné maximum,ale ještě není nic jistého a bezpečně mimíska mít budeš.Nějak mi to hlásí vnitřní já. :P

..já mám holčinky takové maličkaté trápení…rodina se mnou tu stimulaci a všecko kolem hrozně prožívá(tedy snažím se to udržet jen mezi tatínkem,maminkou a sestrou!)…nikdy jsme o tom nemluvili a teď,když jsme potřebovali neustálé zástupy ve firmě a čerpali si víc peněz(máme podílové účty s limitem),než jiné měsíce(jsme takoví dost opatrní,radší si jednou za čas uděláme velkou radost)…začali jsme o tom pomalu mluvit.Bála jsem se reakce…ale všichni jsou moc úžasní..tatínek nám jezdí pro benzín,dává přednášky o tom,jak některé ženy proleží i 9měsíců(a to je tatínek takový ten pravý Býk-přísný,o těhle věcech nikdy nemluví,…)…a maminka i sestra jsou fain…ALE…pro mě je to horší…oni se tolik těší..pořád opakuju,že není nic jistého…ale všechno je marné.Mám strach,že je zklamu :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
2.1.06 18:16

Wel, to je PŘESNÉ! Přesně vím, o čem mluvíš.
Mám sestru, ta má holčičku a chystají se na další. Naši tedy tu touhu po vnoučatech jakžtakž zaplácli. Teď mi strašně moc drželi palce a moc to se mnou prožívali (přestože bydlí na druhém konci republiky). Když jsem jim dala vědět, že to nevyšlo, tak to mamka obrečela, ale bylo to kvůli mně, protože věděla, že jsem nešťastná.
Ovšem rodiče od manži - mají kromě syna i dceru, ale ta je vážně nemocná a děti mít nikdy nebude. Na vnoučata se vyloženě třepou. Když jsme začali jezdit do centra, nabízeli nám dokonce peníze, ať si zaplatíme pokud možno vše, co půjde (jsou fakt moc hodní). Ale měla jsem takový pocit, že si mě snaží „pojistit“, abych jim to vnouče určitě dala (zní to blbě, ale ty víš, že jo). Pak to nevyšlo, a ve mně od té doby trošku hlodá myšlenka, že jsem je zklamala, protože jsem to „nezvládla“. Všechno, co šlo, udělali doktoři za nás. Já jsem je měla pouze nechat ujmout se, a to se nepodařilo. Vím, že jsem nebyla schopná to ovlivnit, ale přesto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
2.1.06 18:41

Vendulko tak to jsi celá já…dokud jde JEN o mě…unesu pěknou nálož…občas se mi podlamují kolínka…ale všechno to pořád můžu skrýt,vstřebat,…ale jakmile v něčem figurují moji milovaní blízcí…nemám pevnou půdu pod nohama.Budu ti Vendulko držet palečky…protože tohle je další superstres navíc…ale musíme věřit,že se naši blízcí vážně trápí kvůli nám..a pokud je to jinak…pokud vidí vlastní „zisk“..pak je to pěkně hnusný :? a nesmíme se dát!!!! Moje sestra říká…podívej,pak se budou trápit,protože bude díťátko mít chřipku…a je pravda pravdoucí..že je trápí i to,když máme něco s auty,nebo s úřadem,nebo mezi sebou…ale protože tohle je pro nás moc citlivé a složité období…přidáváme si ke svým nervíkům ještě ty jejich.No teda…to je složitý.Ale určitě to tak je.Drž se…bude líp.Prostě rodině..NEJDE NEŘÍCT O IVF!!!To je pro mě jediná útěcha.A milovat nás budou stejně,ne-li víc.Ať se mimi podaří,nebo nepodaří.Víš?Tohle jsou takové životní zátěžové zkoušky,které ale posilují vztahy :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.1.06 19:21

Ahoj holčiny, tak jsem konečně tady. Musela jsem čekat na manžílka v práci, protože pracuje v Plzni, kam jezdíme i do CARu. Zas tak špatný čekání to ale nebylo, mají tam ve vedlejší kanceláři prima gaučík. :wink: No a pak jsme museli ještě navštívit nejdřív jeho a pak i moje rodiče, takže jsme přišli domů před chvilkou. Ale abych vás nenapínala. Celou dobu jsem tak nějak cítila, že nečekám jenom jedno miminko a plánovala jsem si, jak vám jsem dneska šoupnu fotečku z UTZ a dám vám hádat, kolik jich tam je. Jenomže ono se trošku zkomplikovalo, až nevím, jestli se mám radovat nebo brečet. V každým případě moje intuice nezklamala. Jenomže tam nejsou dvě miminka ale rovnou TŘI! Jednom embryjko bylo moc aktivní a rozdělilo se nám ještě na dvě. Prý jsem po té stimulaci moc plodná, říkal dr. To mě fakt potěšil. :( Potěšující na tom všem je, že to nejsou žádný mrňousci. Všichni mají 17mm, což prý odpovídá dokonce ještě o den starším zárodkům. Doporučil nám ze zdravotních důvodů redukci na 2. Za 14 dní jdu na ko a pak se domluvíme. Ráno jsem to pěkně obrečela, teď jsem taková napůl. Chvilku šťastná, že jsou v pořádku a chvilku slzičky na krajíčku. Proč nemůže být nic bez komplikací? Já vím Vendul, Míšo, Leni, že byste se mnou určitě hned měnily a braly určitě radši tyhle starosti než ty vaše. Uvědomuju si to a moc si vážím toho, že se nám to takhle rychle povedlo. Musím se s tím vším ale srovnat.

""http://tickers.baby-gaga.com/p/fly224ps___.png:http://tickers.baby-gaga.com/…224ps___.png

• Citovat
  • Upravit
723
2.1.06 19:23

Omlouvám se, zase jsem se nepřihlásila. Byla jsem už tak zvyklá na to, že jsem přihlášená pořád, že se to snad nenaučím. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
2.1.06 19:32

jejejej Hellísku..no já jsem cítila,že od tebe přijde nějaká bombastická zpráva.Beruško,nejradši bych za tebou přijela a objala tě.Musí ti být hrozně…a zároveň úžasně.To aby jeden človíček ustál,viď.Bobečku maličký,každopádně se opatruj…a mysli na přírodu.Víš,v přírodě jednoznačně funguje výběr.Tedy přesně je to přírodní výběr.Zkus se celým svým tělem i duší napojit na přírodní zákony.Byla jsi neuvěřitelně odměněna za své trápení.A teď stojíš možná ještě před těžším,viď.Podívej,ač je v přírodě něco seberoztomilejší,všichni musí přírodu respektovat.Protože ty jsi Helli na tom nejprvnějším místě a lékaři dobře vědí,co dělají.Přeji ti,ať tuhle zkoušku zvládnete a můžete si užívat dvou krásných miminek.Mám tě moc ráda,a posílám pusinku do vlásků..Wel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
2.1.06 19:39

Teda Helli, to je bomba. Věřím, že je to šílený nápor na nervy. Třeba to ještě příroda zařídí sama, to by bolelo nejméně.
Holky, chodím občas na rodinu a tam je holčina, která má 15tiletého syna, pak po různých peripetiích (taky myslím IVF nebo IUI) sedmiletá dvojčata, a teď chtěli mimi mazlíčka a po IUI se podařily taky trojčátka a mají se k světu, takže ji čeká redukce. Je to síla, jak si s některýma příroda zahrává.
Helli, myslím na tebe, všechno dobře dopadne, držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
2.1.06 19:41

Hellčo , čekala jsem hodně, ale vyrazila jsi mi dech!!! :D
Každopádně je to krásný, jen tak mimochodem, paní ve vedlejším domě má 2 měsíce trojčátka, je to krásný pohled /už jenom na ten maxi kočárek/, ale abych byla upřímná, tak bych to asi neustála. Ale máš určitě super doktory, kteří se o tebe postarají a budou postupovat jen a jen pro tvé dobro! :P
Mám s tebe moooc velkou radost, pohlad za mě ty drobečky a hlavně na sebe dávej pozor!!! Pa pa :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
2.1.06 19:51

Berunky, děkuju moc za podporu! Jste zlatíčka! Moc jsem se těšila, až na UTZ uvidím ty dvě srdíčka a teď tohle. Musím to pořádně rozdýchat, zítra už bude určitě zase líp. Mojí kamarádky švagrová čekala taky trojčátka (po nějakých hormonálních lécích) a byla na redukci - dokonce ze 3 na 1. Dneska má už roční zdravou holčičku. Musím věřit, že to dopadne všechno dobře. Kéž by si s tím příroda poradila sama, bylo by to jednodušší.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
2.1.06 20:11

Ahojky, tak se zase jednou hlásím. Ono je to někdy trošku těžší se dostat k počítači (manžel je tu skoro pořád)
Vendulko já jsem momentálně z Velkých Bílovic, ale nikoho tu skoro neznám. Jinak je mi líto, že to tentokrát nevyšlo.
Mě to snad začne tento týden. Ve středu jedu do centra a měla bych začít. No uvidíme jak to bude vypadat. Byla bych nejradši, aby to vyšlo napoprvé, ale to se mi asi nestane (ještě mi nic napoprvé nevyšlo), ale třeba se dějí zázraky 8) .
Helli, taky se občas dívám na máme dvojčata a ten pořad je dost zajímavý. Jinak blahopřeji.

P.S.: Přeju vše nej v Novém roce a ať se to v tomto roce podaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová