IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69
5.1.06 18:50

Ahoj Helli moc zdravím jsem ráda že jsi za mnou skákla do čevenčátek je pravda že jsem tu dlouho nebyla ale čtu vás denně :D moc tě zdravím a gratuluju k nadílce.Já koukám hodně na Spektrum na satelitu ted tam běží dokument o dvojčatech a trojčatech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
5.1.06 21:19

Ahojky!
Stelli, jsem moc ráda, že jsi zmínila ten dokument na Spektru, jmenuje se „Máme dvojčata“ a je moc a moc hezkej. Už jednou běžel, je to asi půl roku, nevynechala jsem tehdy ani jeden díl - bylo to v době, kdy jsem podstupovala své první IVF, tak jsem počítala s dvojčátkama. Moc ho všem doporučuji!
Pa pa berunky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
5.1.06 22:12

Hmm, no jo když my Spektrum nemáme. Tak holt musím počkat, až to budou dávat někde jinde… :?
Dobrou noc berunky a hezký sny!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
6.1.06 06:52

Přeji krásné ranko…

Hellisku z toho si nic nedělej…my máme Spektrum a dalších asi 500 programů…když už si náhodou něčeho všimnu a naplánuju si,že se budu dívat…vždycky mi do toho něco vleze.Je ale pravdou,že jsem na Spektru chytila dokument „V děloze“.A to byla bomba.Ráda bych to viděla ještě jednou.Byly to unikátní snímky z dělohy od počátku do konce těhu.Včera jsem dostala úžasnou knížku…Kniha knih o mateřství.Fakt jsem ještě lepší neviděla.A všem těhulkám kolem sebe půjčuji knížku „Nová doba porodní“-je to hlavně o tom,jak se mimi u nás cítí,co mu dělá dobře v bříšku,co na něj má vliv…a jaký vliv má trauma z porodu maminky i dítěte na zdravotní potíže dítěte v dospělosti,…Fakt doporučuji!!!

No a dnes se chystáme do CAR..ale příliš šťastně to nevidím.Úplně mě přestalo bolet břicho a mám svůj „známý“ výtok z prsu…který jsem měla vždycky při pokažené ovulaci. :cry: No,uvidíme.

Včera jsem také dostala velmi cennou radu od jednoho mého úžasného kamaráda…který zná moudra Keltů,vůbec jejich život..a žije podle jejich „přírodních zákonů“.Napsal mi…tady je starý recept na splnění přání…Napiš si přání,bude stačit na papír(originál je na dubovou dýhu),pověs si ho na viditelné mésto,denně se u něj zastav a řekni ho nahlas.Všechno je u nás v hlavě.A vsrdci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
6.1.06 09:25

ahoj holky zdravim ze Zlina, koukam ze dnes me prebehla Welinka
Leni, tak uz mam protokol, od prvniho dne (jeste jsem to furt nedostala) budu brat nejake tablety „estrimax“ nebo co… a naplasti… a po vysetreni coz bude asi 12 den jeste neco dalsiho… nejake kulicky nebo co… mam to doma, takze jsem zmatena…
delal mi i ultrazvuk, rikal ze vajecniky jsou v klidu, pak nam chtel rict ze mame ctyri ctyrdenni embryjka a delalo mu to problem protoze je slovak :)
a po tom kontrolnim ultrazvuku (12.den) by mohlo byt vlozeni tak za 4-6 dni dle velikosti te sliznice… tak uvidime…
toz to jen tak ve zkratce… ted jedu do terenu, takze po obede ahoj
 misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
6.1.06 12:46

Hellísku nemůžu se dočkat 8) tvé fotky z UZ… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
6.1.06 13:05

Ahoj holky, čtu tuto vaši diskuzi od začátku, jste fajn „baby“ a doufám, že se k vám můžu přidat.
Z diskuze a deníčku Nových snažilek jsem se přesunula do inseminace a teď už tady k vám :D Jsem snažilka 3 roky, po roce 1.těhu skončilo samovolným potratem na počátku těhotenství, a od té doby jsou to už 2 roky co nemůžu otěhotnět. V říjnu jsme zašli konečně do CARu do Ostravy, protože to tam máme nejblíž, dvakrát jsme už zkusili IUI, ale bez úspěchu. U nás je problém ve spermijkách, pouze 5% pohyblivých, u mě prý problém není.

Teď jsem ve fázi stimulace na své první IVF. Mám pouze malé dávky hormonů, protože ovulaci mám i po Clostilbegytu pravidelně a to jsem brala taky min. dávky.
Beru Menofon nebo jak se to jmenuje, a dnes jsem 2.DC a začala jsem první injekcí před 10 minutami. Docela se mi to zdálo složité namíchat, než jsem zlomila takovou tu amluplku s rozpoštědlem, tak jsem se řízla do prstu a docela krvácela, ani pak se mi moc nedařilo, trvalo mi to dlouho, holt ještě nemám asi praxi. Mám 2 prášky smíchat s 1 roztokem a píchám si do stehna. Teda píchnout musel manžel, protože mě kapala krev z toho poraněného prstu..

Ráda bych věděla, jestli i vy jste měli zpočátku problém s přípravou těch injekcí, nebo jsem to jenom špatně pochopila a mám si radši zajet někam za sestřičkou..ale jak se to potom dělá o víkendu. Mám strach, abych něco nezkazila..

Přeci jen je to dost drahé, celkem zaplatíme 19 tis., ale co by člověk neudělal pro miminko, máme v tom i nějaký nadstandart, ISCI a kultivaci a tak, kvůli manželovým nekvalitním spermiím.

Děkuji předem za jakoukoliv radu.

Jinak moc mě povzbudily čerstvé těhulky v téhle diskuzi, četla jsem to jedním dechem a někdy i ta slzička ukápla..fakt dojemné příběhy! Snad i my se po 3 letech dočkáme našeho zlatíčka.

Hezký den všem přeje
Daria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
6.1.06 13:26

ahojky Dario ty jsi jak já Menogonem jsem začínala a také se pořezala chacha.Píchal mi ho manžel do zadku.Nikam nemusíš ani přes víkend,neboj do toho přijdeš jen nezapomen píchat ve stejnou dobu.Nám se povedlo první IVF tak držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
6.1.06 14:04

Ahoj Dario,
to chce jen cvik :wink: . Já jsem si všech 60 a něco injekcí odpíchala sama. Menogon jsem píchala do břicha, do zadku jen Agolutin. Poprvé mi taky chyběla minimálně jedna ruka na víc, ale to vychytáš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
6.1.06 14:17

Ahoj Dario , vítám tě mezi námi! Injekcí se neboj, postupně to zvládneš a ani ti to nepřijde. Já z toho měla ze začátku taky pěknej vítr. Píchala jsem Diphereline a Puregon do břicha a první musel manžel, psychicky jsem to nezvládla. Další den jsem to zkusila a pak už jsem byla jak profík! Teď už mám jen Agolutin do zadku a to mi píchá manžel. Jo a říznutí od ampulky mám taky pár za sebou! :lol:

Welinko , s tou fotečkou nevím, nevím. Nemáme scanner, takže bych kvůli tomu musela do práce a to se mi fakt nechce. Manža v práci ho sice má taky, ale v příšerným stavu - je to samá šmouha, to byste toho moc neviděli. Uvidíme, třeba to ještě nějak vymyslím. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
6.1.06 14:18

A jak jsi vlastně, Weli , dopadla dneska ty na UTZ? Nebo teprve jdeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
6.1.06 14:31

Hellisku terpve za chvilku vyjíždíme ku Praze.jsem pěkně nervózní.Druhý den píchám spolu s Gonalem Cetrotide,nevíte berušky,jak dlouho ještě ten Cetrotide budu píchat?už nemám stehna'teda mám je,ale oteklá) a do břicha se mi nechce. :roll: A Hellisku nemáte digitální foťák?Že by jsi to vyfotila a pak už je to sranda.poradila bych ti jak dál.Občas to tak taky dělám,když se mi scanner kousne.
Dario vítám tě…já stimuluji 13den…tak se budeme dohánět :lol: S těmi injekcemi to znám..jako sestřička jsem se mnohokrát pořezala,než mi jedna starší sestřička poradila: než odlomíš ampulku(pokud je u hrdla označená tečkou,tak tu tečku měj proti sobě)=vem si do ruky kapesník,nebo jestli máš mulové čtverečky=překryj si hrdlo tím čtverečkem a ulom ten vršek ampule.Snad jsem to nevysvětlila nějak nesrozumitelně.Ale funguje to.
Kdepak jsi Marty,zlatíčko?Díííky za fotky.Opatruj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
6.1.06 14:55

Ahoj holky!
Jsem tu nova a mam pred sebou 1 ivf,teda tesne pred punkci.
Vendulko,dnes jsem byla opet na UZ a nasli mi tam na leve strane 16 folikulu a na prave 9. 8OMalem jsem s toho dostala infarkt,kdyz jsem si spocitala jaky objem maji dohromady :)V pondeli musim jeste jednou na UZ a pnkce by mela byt ve stredu nebo ve ctvrtek.A tim ze rostou pomalu musela jsem dnes jeste s shanet injekce.Vsem vam preju pekny den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
6.1.06 15:02

Holky, díky za rady :D jste moje zachránkyně, já už to pomalu chtěla vzdát :(
Já (jak už jsem psala) mám 1 roztok + 2 prášky a postup jsem zvolila takto: posuji to jako v chemii :D :D :D
po delší době přemýšlení jsem nasála delší jehlou roztok do prázdné injekce a vstříkla to do jednoho prášku. pak jsem řešila jak tam dostat ještě ten druhý, vsypat nešel (blbost :cry: ) tak jsem opět nasála roztok už s tím prvním rozpuštěným práškem do injekce a vstříkla to do toho druhého prášku, rozpustilo se to a pak jsem to nasála zpět do injekce a bylo to připravené, bojím se, zda-li jsem neudělala někde chybu. Mě to sice sestra v CARu vysvětlila, ale já byla tak vyklepaná, byla jsem tam včera, první den MS, takže takový ten strach + zklamání, že ani poslední pokus nevyšel..a hned jsem vyfasovala takový malý vak s léky, 3 krabičky Predisonu..jak jsem si přečetla ty nežádoucí účinky, mezi prvními bylo pocit hladu a přibývání na váze.. :cry: taky jsem teď „rozežraná“ z vánoc, tak se aspoň budu mít na co vymlouvat.

Dnes jsem teda 2.DC, 1.dávka injekce Medison a mám jich celkem 5, pak jdu na UTZ a určí se další postup.

Jsem zvědavá, co mě čeká dále.

Ještě jednou dík za info,
Daria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
6.1.06 15:04

Teď to teprv po sobě čtu a omlouvám se za překlepy, snažila jsem se psát rychle a podle toho to taky vypadá :cry: :( :) :lol:
Daria 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová