IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
431
6.1.06 23:46

Jste na mě berunky moc hodné.....Největší strach mám z toho,že nebude dost vajíček k oplodnění.Ale…už se to blíží..v pondělí mi „slíbili“ už poslední ultrazvuk…myslíte,že už v pondělí dostanu Pregnyl?Jak jste to měly,berušky?To jsem zdravotní sestra,co.No jo,když držet nad vodou druhé je mnohem snažší.Tedy myslím.

Hellísku to je krásné nadělení…júúúúúúúúúúúúúú :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
7.1.06 09:42

Přeji krásné ranko,holčinky. :lol:

Na úvod malá pozitivní zprávička http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…

A jakpak se dneska všem daří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
7.1.06 10:47

Ahoj holky,
tak se hlásím v sobotu, mám energie na rozdávání. Včera jsem si o půl 8 lehla ke zprávám a už o půl 9 se mi (po Prednisonu, už vím proč) tááák zavírala víčka, že jsem usnula při Četnických humoreskách a ani nevím, jak to skončilo!! :lol: a spala jsem do 7 do rána. Tak hodně jsem nikdy nespala. To asi po těch prášcích a injekcích, co?
Zato dneska mám energii, ale nevím, jak dlouho mi vydrží. Takže uklidím a odpoledne si po injekci lehnu. Píchám si po obědě, aby to nebylo na lačno, to je mi vždycky zle, kolem 13 hod, to jsem jakž takž v pohodě.

Co plánujete na sobotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
7.1.06 10:51

Hellinko,
to je krásná fotečka, ale já tam ty miminka nevidím, já se v tom vůbec neorientuju, já zatím viděla pouze UTZ s folikulama (ty moje) a tak jsem trošku překvapená :roll: 8O 8O ale to chce praxi. :lol:
A jak se ti daří, těhulinko? Už máš nějaké ty těhu-pocity, nevolnosti a tak?

Já jsem teď taková nesvá, navím, jestli nervozní, to já moc nebývám, spíše jsem hrozná optimistka a zatím jsem si vůbec nepřipouštěla, že by to třeba nemuselo vyjít. Když jsem šla na 1.IUI, tak jsem tak moc věřila, že mě nic nebolelo, všechno jsem snášela v pohodě a když pak přišla MS, tak jsem byla překvapená a až po 2 dnech mi došlo, že to holt zase nevyšlo a trošku jsem si poplakala :( teď se trošku snažím bzdit ten optimismus a jsem spíše opatrná, šetřím se a tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
7.1.06 10:54

Holky IVFky,
dneska tady budu pečená vařená :lol: :lol: :lol: manžel mi odjel a tak budu celý den sama doma :( - ne, vlastně tady s vámi :D
Já jsem taková aktivní pisatelka, dříve jsem byla v diskuzi Těhotná? tam jsme s holkama probíraly těhotenské příznaky a my netěhulky jsme každou MS zapíjely vínečkem a navzájem si připíjely na další úspěchy a těhulky nám záviděly :lol:

Přeji všem pěknou a optimisticky naladěnou sobotu :! :! :!

Daria :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
7.1.06 12:32

Ahoj holčiny,
Dario , to jste měly fakt pěknej zvyk! To jsme tu měly zavést taky, teď už to ale určitě nebude třeba! :)
Jestli mám těhu příznaky? To si piš, že jo a je to pěkný výčet! :D Prsa mi nepřestaly bolet vlastně už od Pregnylu, cca týden po ET mi úplně přestalo chutnat kafe (nemůžu ho ani cítit :x ), přestal mi vonět jeden můj parfém (doufám, že po porodu zase začne :( ) a nemám chuť na sladký - já závislák na čokoládě! Pořád jsem šíleně ospalá, spím tak 12-14 h denně a taky mám věčně příšernej hlad a najíst se prostě musím, jinak je mi blbě. No a asi tak 2-3 týdny mi bylo blbě pořád - od rána do večera. Ale naštěstí jsem nezvracela a snad už ani nezačnu. Od úterka už je to mnohem lepší, bývá mi špatně jenom večer. Tak to je asi všechno, snad jsem na nic nezapomněla. :) Jo a taky už mi pěkně roste bříško, jestli to půjde tímhle tempem, bude ze mě v létě vážně obrovská koule! Jestli chceš - to platí samozřejmě i pro ostatní - můžeš juknout na moje fotky. Rozhodli jsme se s manžílekem, že budeme postupně fotit, jak „rostu“ a už máme první úlovek. Najdete to v odkaze „fotoalbum“ a tam v sekci soukromých alb si mě najdete podle abecedy (myslím, že jsem na 3. stránce.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
7.1.06 12:37

Holky, kde jste??? :?: :idea:

Musím se vám pochlubit, před chvilkou druhá injekce a už to bylo díky vašim radám lepší :! Přečetla jsem si těsně před „operací“ znovu vaše rady, a bylo. Akorád jsem si ještě nedokázala píchnout sama, ale i na tom budu pracovat. Míchám si už sama 8)
Sice opět malá chybička - když jsem po sobě uklízela ty prázdné ampulky a injekce, tak jsem zjistila, že trošku toho roztoku mi ještě zbylo, taková kapička, snad to nevadí, co myslíte :?: :roll:

Mám teď 5 injekcí Menogon (snad to píšu konečně dobře), pak jdu na UTZ. Podle dvou posledních cyklů OVU byla i přirozeně, tak nevím, proč vlastně musím brát ty injekce, aby bylo více vajíček? Už s Clostilbegytem jsem měla hodně folikul a pak ten poslední cyklus už jsem měla jen 1tbl clomhexalu (normálně se bere 1 až 2 denně) a OVU byla taky. Bohužel ani jedna inseminace nám nevyšla. Prý to bylo velmi špatnou kvalitou spermijek pouze 5% je pohyblivých a to pak ani IUI nepomůže.

Jsem fakt hrozně zvědavá, co se bude dít dále. Mám ještě 2 krabičky Puregonu v ledničce a zatím je nemám užívat.

Jo a ještě jeden dotázek pro vás, sestřičky. Dneska mi to místo vpichu docela nateklo, taková boulička, teď už je to lepší. Injekce pícháme tak zešikma, kolmo se mi zdá jako blbost :? :? :? nebo čím to je, že včera mi to tolik nenateklo :?:

Mějte se co nejlépe, a napiště, ať tu nejsem tak sama :cry:

Daria :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
7.1.06 12:59

ahojky Dario já měla po Menogonu rudé koláče a pěkně bolely je to reakce.Pomáhaly mi obklady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
7.1.06 13:02

Hellisku , koukala jsem na ten tvůj albumek a musím říct, že ti to mooooc sluší. :D
Máš opravdu na osmý týden obří bříško, ale není se čemu divit, když tam máš početnou rodinku! :P
Jen se opratruj, myslím na vás! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
7.1.06 13:06

Dario , já sice žádnou reakci po Menogonu neměla, ale určitě to možný je. Každý to snášíme jinak. Ale mám jednu technickou k tomu píchání. Všechny injekce - ať už pod kůži do břicha nebo svalu - jsme s manžou píchali a vlastně pořád ještě pícháme zá:,–(ně kolmo. Sestřička nám ukazovala, že si máme vždycky podržet mezi prstama levý ruky podkožní řasu (prostě špek, jak říkám já :) ) a do toho pak tu jehlu prudce vrazit, žádný pomalý šťourání, to pak víc bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
7.1.06 13:11

HELLI
Ty jsi krásná těhulka!!!
Fotečky jsem našla, fakt vám to moc sluší :lol: budete pěkná rodinka :lol: :lol: :lol:

Já jsem taky dávala nějaké fotky, ale do fotogalerie (nové) a byla jsem u Nových snažilek, měly jsme takovou partičku snažilek a už je skoro každá těhulka, teď zrovna řešili výbavičky, tak jsem si řekla, že už tam mezi ně nějak nepatřím, pořád mě jen utěšovaly a litovy :cry: jsou to hodné holky, ale moje cesta za miminkem je trošku jiná, delší a trnitější.

Jo a s těma injekcema - taky si to vyfotím, je to dobrý nápad. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
7.1.06 13:13

STELLO
Uklidnila jsi mě, já jsem takový plašan :? 8) a jaké byly ty obklady, stačí mokrý kapesník :?: Mě už se to naštěstí splasklo. Snad se mi neudělají modřiny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
7.1.06 13:41

ano já dávála studený kapesníky.Manža už byl neštasný nevěděl kam píchat.Já ty fleky měla veliké a tvrdé.Nejsi plašan takové jsme byli všechny neboj se a drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
7.1.06 13:53

Holky, děkuju, až se z toho červenám. :oops:
Dario , já sice po Menogonu byla OK, ale za to s Agolutinem si užívám. Dělají se mi po něm taky hrozný boule i modřiny. Asi po týdnu píchání jsem měla zadek jednu velkou příšerně svědivou podlitinu (resp. dvě - na každý půlce jednu :lol: ). Welinka mi na to poradila mastičku a dr. mi to pak i potvrdila - jmenuje se Heparoid, dá se volně koupit v lékárně. Tak jestli se ti to nezlepší, zkus ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
7.1.06 15:15

HELLI
zatím to není tak zlé, ona ta boule do hodiny splaskla.
A s tím zaváděním injekcí kolmo to zkusím taky, mě se to zdálo divné, ale asi to bude i lepší, když se to zavede „hlouběji“, tělo to pak lépe vstřebá :lol:
Každopádně díky za rady, jsem zase zkušenější :D
 Daria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová