Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jste na mě berunky moc hodné.....Největší strach mám z toho,že nebude dost vajíček k oplodnění.Ale…už se to blíží..v pondělí mi „slíbili“ už poslední ultrazvuk…myslíte,že už v pondělí dostanu Pregnyl?Jak jste to měly,berušky?To jsem zdravotní sestra,co.No jo,když držet nad vodou druhé je mnohem snažší.Tedy myslím.
Hellísku to je krásné nadělení…júúúúúúúúúúúúúú
![]()
Přeji krásné ranko,holčinky. ![]()
Na úvod malá pozitivní zprávička http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
A jakpak se dneska všem daří?
Ahoj holky,
tak se hlásím v sobotu, mám energie na rozdávání. Včera jsem si o půl 8 lehla ke zprávám a už o půl 9 se mi (po Prednisonu, už vím proč) tááák zavírala víčka, že jsem usnula při Četnických humoreskách a ani nevím, jak to skončilo!!
a spala jsem do 7 do rána. Tak hodně jsem nikdy nespala. To asi po těch prášcích a injekcích, co?
Zato dneska mám energii, ale nevím, jak dlouho mi vydrží. Takže uklidím a odpoledne si po injekci lehnu. Píchám si po obědě, aby to nebylo na lačno, to je mi vždycky zle, kolem 13 hod, to jsem jakž takž v pohodě.
Co plánujete na sobotu?
Hellinko,
to je krásná fotečka, ale já tam ty miminka nevidím, já se v tom vůbec neorientuju, já zatím viděla pouze UTZ s folikulama (ty moje) a tak jsem trošku překvapená
ale to chce praxi. ![]()
A jak se ti daří, těhulinko? Už máš nějaké ty těhu-pocity, nevolnosti a tak?
Já jsem teď taková nesvá, navím, jestli nervozní, to já moc nebývám, spíše jsem hrozná optimistka a zatím jsem si vůbec nepřipouštěla, že by to třeba nemuselo vyjít. Když jsem šla na 1.IUI, tak jsem tak moc věřila, že mě nic nebolelo, všechno jsem snášela v pohodě a když pak přišla MS, tak jsem byla překvapená a až po 2 dnech mi došlo, že to holt zase nevyšlo a trošku jsem si poplakala
teď se trošku snažím bzdit ten optimismus a jsem spíše opatrná, šetřím se a tak ![]()
Holky IVFky,
dneska tady budu pečená vařená
manžel mi odjel a tak budu celý den sama doma
- ne, vlastně tady s vámi ![]()
Já jsem taková aktivní pisatelka, dříve jsem byla v diskuzi Těhotná? tam jsme s holkama probíraly těhotenské příznaky a my netěhulky jsme každou MS zapíjely vínečkem a navzájem si připíjely na další úspěchy a těhulky nám záviděly ![]()
Přeji všem pěknou a optimisticky naladěnou sobotu
![]()
Daria ![]()
Ahoj holčiny,
Dario , to jste měly fakt pěknej zvyk! To jsme tu měly zavést taky, teď už to ale určitě nebude třeba! ![]()
Jestli mám těhu příznaky? To si piš, že jo a je to pěkný výčet!
Prsa mi nepřestaly bolet vlastně už od Pregnylu, cca týden po ET mi úplně přestalo chutnat kafe (nemůžu ho ani cítit
), přestal mi vonět jeden můj parfém (doufám, že po porodu zase začne
) a nemám chuť na sladký - já závislák na čokoládě! Pořád jsem šíleně ospalá, spím tak 12-14 h denně a taky mám věčně příšernej hlad a najíst se prostě musím, jinak je mi blbě. No a asi tak 2-3 týdny mi bylo blbě pořád - od rána do večera. Ale naštěstí jsem nezvracela a snad už ani nezačnu. Od úterka už je to mnohem lepší, bývá mi špatně jenom večer. Tak to je asi všechno, snad jsem na nic nezapomněla.
Jo a taky už mi pěkně roste bříško, jestli to půjde tímhle tempem, bude ze mě v létě vážně obrovská koule! Jestli chceš - to platí samozřejmě i pro ostatní - můžeš juknout na moje fotky. Rozhodli jsme se s manžílekem, že budeme postupně fotit, jak „rostu“ a už máme první úlovek. Najdete to v odkaze „fotoalbum“ a tam v sekci soukromých alb si mě najdete podle abecedy (myslím, že jsem na 3. stránce.)
Holky, kde jste???
![]()
Musím se vám pochlubit, před chvilkou druhá injekce a už to bylo díky vašim radám lepší
Přečetla jsem si těsně před „operací“ znovu vaše rady, a bylo. Akorád jsem si ještě nedokázala píchnout sama, ale i na tom budu pracovat. Míchám si už sama ![]()
Sice opět malá chybička - když jsem po sobě uklízela ty prázdné ampulky a injekce, tak jsem zjistila, že trošku toho roztoku mi ještě zbylo, taková kapička, snad to nevadí, co myslíte
![]()
Mám teď 5 injekcí Menogon (snad to píšu konečně dobře), pak jdu na UTZ. Podle dvou posledních cyklů OVU byla i přirozeně, tak nevím, proč vlastně musím brát ty injekce, aby bylo více vajíček? Už s Clostilbegytem jsem měla hodně folikul a pak ten poslední cyklus už jsem měla jen 1tbl clomhexalu (normálně se bere 1 až 2 denně) a OVU byla taky. Bohužel ani jedna inseminace nám nevyšla. Prý to bylo velmi špatnou kvalitou spermijek pouze 5% je pohyblivých a to pak ani IUI nepomůže.
Jsem fakt hrozně zvědavá, co se bude dít dále. Mám ještě 2 krabičky Puregonu v ledničce a zatím je nemám užívat.
Jo a ještě jeden dotázek pro vás, sestřičky. Dneska mi to místo vpichu docela nateklo, taková boulička, teď už je to lepší. Injekce pícháme tak zešikma, kolmo se mi zdá jako blbost
nebo čím to je, že včera mi to tolik nenateklo ![]()
Mějte se co nejlépe, a napiště, ať tu nejsem tak sama ![]()
Daria ![]()
ahojky Dario já měla po Menogonu rudé koláče a pěkně bolely je to reakce.Pomáhaly mi obklady
Hellisku , koukala jsem na ten tvůj albumek a musím říct, že ti to mooooc sluší. ![]()
Máš opravdu na osmý týden obří bříško, ale není se čemu divit, když tam máš početnou rodinku! ![]()
Jen se opratruj, myslím na vás! ![]()
Dario , já sice žádnou reakci po Menogonu neměla, ale určitě to možný je. Každý to snášíme jinak. Ale mám jednu technickou k tomu píchání. Všechny injekce - ať už pod kůži do břicha nebo svalu - jsme s manžou píchali a vlastně pořád ještě pícháme zá:,–(ně kolmo. Sestřička nám ukazovala, že si máme vždycky podržet mezi prstama levý ruky podkožní řasu (prostě špek, jak říkám já
) a do toho pak tu jehlu prudce vrazit, žádný pomalý šťourání, to pak víc bolí.
HELLI
Ty jsi krásná těhulka!!!
Fotečky jsem našla, fakt vám to moc sluší
budete pěkná rodinka
![]()
Já jsem taky dávala nějaké fotky, ale do fotogalerie (nové) a byla jsem u Nových snažilek, měly jsme takovou partičku snažilek a už je skoro každá těhulka, teď zrovna řešili výbavičky, tak jsem si řekla, že už tam mezi ně nějak nepatřím, pořád mě jen utěšovaly a litovy
jsou to hodné holky, ale moje cesta za miminkem je trošku jiná, delší a trnitější.
Jo a s těma injekcema - taky si to vyfotím, je to dobrý nápad. ![]()
STELLO
Uklidnila jsi mě, já jsem takový plašan
a jaké byly ty obklady, stačí mokrý kapesník
Mě už se to naštěstí splasklo. Snad se mi neudělají modřiny ![]()
ano já dávála studený kapesníky.Manža už byl neštasný nevěděl kam píchat.Já ty fleky měla veliké a tvrdé.Nejsi plašan takové jsme byli všechny neboj se a drž se
Holky, děkuju, až se z toho červenám. ![]()
Dario , já sice po Menogonu byla OK, ale za to s Agolutinem si užívám. Dělají se mi po něm taky hrozný boule i modřiny. Asi po týdnu píchání jsem měla zadek jednu velkou příšerně svědivou podlitinu (resp. dvě - na každý půlce jednu
). Welinka mi na to poradila mastičku a dr. mi to pak i potvrdila - jmenuje se Heparoid, dá se volně koupit v lékárně. Tak jestli se ti to nezlepší, zkus ji.
HELLI
zatím to není tak zlé, ona ta boule do hodiny splaskla.
A s tím zaváděním injekcí kolmo to zkusím taky, mě se to zdálo divné, ale asi to bude i lepší, když se to zavede „hlouběji“, tělo to pak lépe vstřebá ![]()
Každopádně díky za rady, jsem zase zkušenější ![]()
Daria