Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky…Helli to jsou bomba fotečky..jsi vážně kočka…a úplně valím očka
na tvůj pupíček.Helli neumíš odhadnout,nebo jak jsi to měla ty-v pátek mi řekli,že v PO bude poslední ultrazvuk
.To už bych mohla dostat Pregnyl?Nějak se to táhne.Asi je to taky mou
náladou.Dneska jsme s manžou prospali celé odpoledne..ale večer zajdeme na večeři.Myslím,že si ji oba zasloužíme. ..s těmi injekcemi vás teda lituji,ale zároveň chválím-jste jako zkušené sestřičky.Já mám taky po stehnech a rukách lívance,začínají se barvit do modra…ale já mám Gonal+Cetrotide..tak to budete mít třeba jinak.Myslím,že nejhorší jsou ale fakt ty do svalu(Pregnyl,Agolutin,..)=už se na to těším
..dneska jsem si taky vyfotila svou lékovou nadílku..byly to naše druhé Vánoce-s těmi vymodlenými léky. ..tak nevím,jestli je to dobře..ale začíná mě pekelně bolet břicho.. ![]()
Ahoj Wellinko,
a můžu se zeptat, který den cyklu jsi? Já jsem dneska 3.DC, MS nějak brzo odeznívá, ale to bude možná těma injekcema, píchám si je už druhý den, tudíž mám za sebou 2 injekce z 5 a pak ve středu jdu na první UTZ. JSem hrozně moc zvědavá, jak budu reagovat, jestli ty injekce píchám dobře a tak dále, prostě co se se mnou bude dít. Dneska už sedím přes tři hodiny na internetu
a hledám informace, docela mě to i povzbuzuje ale některé případy - brrr
raději nečíst.
Ty jsi kousek (spíše kus) přede mnou, tak aspoň budu vědět, co mě čeká. Předchozí 2 cykly jsme zkoušeli IUI a na Clostilbegyt jsem reagovala dobře - až moc ![]()
Daria
P.S. dneska už to balím, už mě pálí oči z koukání do počítače ![]()
Welinko , odhaduje se to těžko, ale můžu ti napsat, jak jsem to měla já. Měla jsem poslední UTZ v pátek. Ještě v sobotu ráno jsem si měla píchnout poslední dávku Dipherelinu na stimulaci a večer už pak konečně Pregnyl. Já ho měla doma celou dobu - dostala jsem ho hned s ostatními léky - a píchal mi ho manžílek. Musel přesně v půl 10 a pak v pondělí zase přesně v půl 9 jsme měli být na punkci. Podle toho odhaduju, že už ti ho určitě dají a budeš ho píchat buď hned v po nebo v ú večer, punkce tím pádem středa nebo čt ráno. Ale je to jen můj odhad, vždyť víš, jsem absolutní laik. ![]()
Dario já jsem dnes 14 DC…a 14den stimulace.Já mám Gonal+Cetrotide+Glucophage+Prednison+papkám vitamínky pro těhotné+kys.listovou navíc.Mám malinkaté dávky,protože mám vaječníky zničené vzhledem k PCOS(polycystické vaječníky).Měla jsem anovulační cykly,ale na Clostilbegyt jsem reagovala přemrštěně…a tak jsem ho měla jen 2×.Z toho jednou z toho byl OHSS a jednou 8! folikulů.Máme za sebou 3× neúspěšnou IUI.Folíčků zbývá jen maličko..ale asi je to pro mě lepší.Ty budeš mít určitě všechno OK.A neboj,určitě jsi pečlivá…já jsem taky,jako sestra,vždycky nevycucla celou dávku léku..kapička nevadí.S tím se ve farmacii počítá!neboj
Hellísku děkují ti za povzbuzení.Nejsi žádný laik…jsi šikulka.Možná víš víc,než kterákoli sestra na gyn ambulanci!!!A obdivuji tě,že se snažíš být veselá a druhým dodávat sil.Přesto že to teď máš pěkně těžké!Myslím na tebe.Jsi statečná a beru si z tebe příklad ![]()
Ahoj holky,
moc vás všechny zdravím. Všechno co tady popisujete mám taky za sebou. Několik let čekání, 2× IVF+ICSI, atd… Chci vám dodat trochu optimismu - jsem ve 24.tt s jedním mimískem a jsem moc šťastná. Nevzdávejte to!!! Já už taky přestávala doufat. Přeji Vám všem co nejdříve krásná zdravá mimimka. AHOJ
Ale Welinko , jakápak statečná! Radši si ze mě příklad neber. Když na to přijde, dokážu se sesypat jak hromádka karet! Jen jsem se rozhodla, že se teď nebudu tou redukcí zabývat. Stejně s tím nic nenadělám. Na další ko jdu za týden (16.-týho) a do tý doby se snažím být v pohodě. Ne kvůli sobě ale hlavně kvůli těm mým prckům. A to je hodně velká motivace! ![]()
A když to vezmu z druhý strany, myslím, že jsme tady statečný úplně všechny a všechny do jedný bysme si zasloužily určitě nějaký metál za všechny ty hrozný měsíce čekání a marnýho doufání a za naši trpělivost a odvahu s jakou jdeme pořád dál. No nemám pravdu, holky? ![]()
Ahoj holčinky,
tak jak se máme při neděličce neděli? U nás venku tak nááádherně svítí sluníčko, po týdnu je opět zase veseleji.
![]()
Dneska se chystám píchnout už třetí injekci
, takže dle vašich rad to bude určitě zase o něco lepší
. Mám je píchat do vnější strany stehna, dnes tedy zkusím více kolmo a přidržet si tu kůži, což ale nebude moc snadné, poněvadž moc „špeků" na stehnech nemám, to na břichu by se našlo daleko více „špeků" a bylo by to o moc snazší
.
WELLINKO
Tak jsme na tom asi tak stejně, s tím IUI
Mě Dr říkal, že vhledem ke špatné kvalitě spermijek je IUI i ničemu
, já jsem celkem (klepu klepu ťuk ťuk na dřevo) v pořádku. A jak daleko to máš do CARu? Já jezdím vlakem a cesta mi zabere něco přes hodinu.
Ještě k vitamínům: já zkoušela napřed alternativu - Sarapis asi 4 x velké balení (ale ne za sebou, spíš tak různě po potratu jsem si dala kůru a pak před stimulací Clostilbegytem), taky jiné detoxikační přípravky, většinou byly dost drahé a objednávala jsem je přes internet. Pak jsem asi rok brala Clostil. a po něm chodila OVU i MS úplně pravidelně
, bohužel nám dlouho trvalo, než nás Dr poslal na spermiogram, když už jednou se nám podařilo otěhotnět, tak to nějak neřešil a chyba byla právě zde
. Zbytečně jsem do sebe házela ty hormony a taky chodila na injekce Pregnylu
.
Momentálně beru jenom ty léky, vitamíny ne, ale jím hodně ovoce a zeleniny (tak 1 kg denně!!!) a snažím se to střídat, myslím, že to postačí. Pokud Dr doporučí něco, tak si určitě koupím.
Jo a ještě cvičím už od prázdnin Mojžíšovou, už nemám žádné blokády, tak spíše jen tak na udržení, samozřejmě jsem taky měla období, kdy jsem vynechala, ale teď před IVF cvičím zvláště poctivě
.
HELLI
Tvou odvahu obdivuji i já, hlavně jsi mi připadala taková klidná, když jsi čekala na testík, taková „nad věcí" a to bylo určitě fajn i pro mimísky, že jsi se nestresovala
.
A můžu se ještě zeptat, ty jsi cvičila Mojžíšovou? Já jsem měla problémy, i když malé, s páteří a s blokádou, dost dlouho jsem závodně sportovala, tak proto.
A co plánujete dnes? My se chystáme lyžovat, ale až večer, na večerní lyžování.
![]()
Daria ![]()
Ahoj berušky, taky zdravím při neděli!
Dario , u nás je taky problém u manžílka - hodně špatný spermio. Já jsem v pořádku. Můj dr. se mnou ale nic moc nedělal, docela jsem na něj naštvaná. Taky do mě cpal hormony a úplně zbytečně, protože chyba byla jinde. I když i já jsem si celou dobu samozřejmě myslela, že je to u mě. Dřív jsem mívala celý roky pořád dokola různý mykózy, poševní záněty a dost často záněty močových cest, tak jsem viděla příčinu někde tam. Chodila jsem k léčitelkám, pili denně litry bylinkových čajů a různých tinktur atd. Mojžíšovou jsem taky zkoušela, ale u nás ve městě to nikdo odborně nevede, tak jsem to zkoušela jen podle kazety a přiznám se, moc dlouho jsem u toho nevydržela. Když jsme se dostali do CARu, šlo najednou naštěstí všechno hrozně rychle. Jakmile zjistili manžovo spermio, bylo jasný, že jediný řešení je pro nás IVF. IUI nám ani nenabízeli, nemělo by to cenu.
To jsem se ale rozepsala. Musím končit, manžílek už na mě netrpělivě čeká. Jedeme k jeho rodičům na obídek! tak zatím papapa
nepřihlášená Helli ![]()
Ahoj holčiny, zatím k vám jen nakukuji, ale za 2 až 3 měsíce ze mě bude taky regulérní IVFačka. Léky už mám od prosince doma, jen když jsem viděla tu hromadu celkem jsme se oba doma zděsili. Co tu pročítám, tak máte všechny úplně jiné léky než já. My jsme vyfasovali Gonal 75 injekce, Orgalutran injekce, Azitrox tablety, Prednison, Pregnyl a Utrogestan. S těmi posledními dvěmi nám zkušenosti ze 2 neúspěšných IUI. Máte zkušenosti s těmi ostatními injekcemi? Jak jste na ně reagovali? Mám z toho celkem strach, protože i když jdu na krev musím se dívat jinam, abych to ustála a nějak si nedovedu představit, že si je budu píchat sama. Ale už jen když vás čtu, dodáváte mi odvahy.
Nám v ISCARE po 2 letech snažení a 2 IUI už vzhledem k velmi lenošným spermijkám přítele a mému neprůchodnému pravému vejcovodu a drobné endometriose doporučili taky už IVF.Ani žádní mladíci už nejsme. Mě bylo 30 a příteli bude 35. Takže začínám docela plašit.
Všem vám tady držím palce a přeji moc a moc úspěchů při cestě za mimi.
Zdraví vás Šelmina, Liberec
HELLI
Taky jsem zkoušela léčitele, stálo to dost peněz a výsledky žádné
já nikdy moc nevěřila doktorům a lékům z lékárny - chemie
a spíše věřila přírodě, ale teď už není jiná cesta než asistovaná reprodukce, takže baštím léky (Prednisol -fuj, jsem po něm ospalá, ještěže ho beru až večer) a ani nečtu raději vedlejší účinky ![]()
Přeji pohodičkovou neděli a dobrý obídek
![]()
ŠELMI
Myslím, že už jsme se taky potkaly někde v jiné diskuzi, tuším Clostilbegyt, ten jsem brala celý rok asi se 3 přestávkami, a úplně zbytečně, poněvadž OVU vždycky po něm byla (dle UTZ) a stejně to bylo naprd, protože problém je ve spermijkách ![]()
Snad i my se už dočkáme
![]()
Musíme VĚŘIT
![]()
OSTATNÍ
asi si užíváte víkendík, u nás krásně svítí sluníčko, já mám po třetí injekci, mimochodem už vůbec nebolela, opět jsem použila jednu z vašich rad a zabodla (nechala zabodnout) přímo kolmo do svalu.
Pa pa,
Daria.
Ahojky všem…
Dario já to mám cca 150km,takže jezdíme obden dobrou hoďku a půl..a když jedu já tak hoďku,spíš třičtvrtě
Jsem ulítlá na auta…
Ty to budeš mít určitě méně častěji…mě sledují kvůli OHSS…takže jsem docela v klídku,že se o mě starají jako o miminko…
Zítra jdu „snad“ na svůj poslední ultrazvuk před punkcí..jojo..už se nám to krátí
.Psala jsi že bereš Prednison…a že jsi po něm unavená.Já jsem první dny po něm úplně upadala do apatie,usnula na místě,kde jsem byla,…no hrůza.Teď už vím,že aby mi po něm nebylo zle,tak musím mít všechno hotové,být vykoupaná a ještě před polknutím zalehnout…pak už mě nikdo nevzbudí
Taky mi v Iscare v Liberci,no hrůza,kladli na srdce,že se MUSÍ brát ráno…ale já nebyla vůbec schopná přes den fungovat..začala jsem ho papkat na noc a tak jsi mě uklidnila,že ho máš taky na noc.
Ahojky Šelmino..taky si tě odněkud pamatuji.Myslím…chodíš do Iscare do Liberce..viď.Já tam chodila taky.
Tak všem sladké sny a zatím papapa
ahoj holky,
tak jak při pondělku?
WELLINKO
co to znamená ta zkratka OHSS? Tu ještě neznám.
Já jezdím vlakem ![]()
Taky jsem hodně reagovala na Clostilbegyt, tak jsem brala poloviční dávky a Dr mě dokonce tvrdil, že bych reagovala i bez něj ![]()
Docela už si na ty injekce zvykám.
A ten Prednison beru půlku ráno a večer celou, alesoň po něm spím jak mimino, je to lepší než se furt převalovat ![]()
Hezký den!
Daria ![]()
ahoj holky, zdravim pri pondelku… tak prvni uz nejsem… ![]()
Leni , a proc tam mas prijit ten prvni den MS? ja tam mela jit taky tak nejak a nebo tesne pred… tak jsem tam byla v patek, v sobotu brzo rano jsem to dostala, a zacala jsem jist nejaky ten Estrimax nebo co… a nalepila si naplast estrahexal nebo tak nejak… 12. den mam jit na UTZ a pak mi taky daji jeste neco navic… tak nevim…
ale je fakt ze obcas co tady kdo napise za nazvy, tak vubec nevim o co jde…
tak se mejte vsechny krasne! a nezmrznete!!!! tady je hrozna zima!
Misa
Dario OHSS-já ti nevím,jestli je to z českého názvu,ale česky ta zkratka taky sedí=ovariální hyperstimulační syndrom.Víš?Když se folíci zblázní.Já na Clostil reagovala moc a pak jsem měla cysty=právě přestimulování.Tak mám teď v protokolu napsáno OHSS CARE(péče) a tak jsme v Praze pořád.A nic se neděs toho vlaku.a nebuď smutná,že nejezdíš autem(v dnešním provozu!)…někde jsem četla,že v nějakém CAR holčinám doporučovaly po transferu nejlépe cestu domů vlakem!Že je to nejšetrnější. ![]()
Hočinky jdu se připravit na cestu-a snad-na poslední ultrazvuk.Jsem napnutá jak to dopadne.Snad se ještě něco urodilo…vždyť mám břicho jako balón! ![]()
Ahoj holčiny,
Welinko , myslím na tebe!! Tak se nám po tom ozvi, ju?
Mně už je dneska zase blivno. A to jsem se tak radovala, že už to mám snad za sebou, nejspíš předčasně. ![]()