Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dario děkuju mám se fajn.Miminko roste.Včera jsem byla za svojí Mudr v CAR byli tam holčiny s protokolem na klíně tak jsem vzpomínala.Moc všem držím palečky.Mě čeká 17 screening a krav.testy snad bude vše OK
Dario!Ja si picham sama a menogon(3prasky a 1roztok)vsechno jsem si napichala do zadku,protoze jsem byla 2× na operaci s zilama a tak jsem to tam ani nechtela drazdit.Za to nemam ani jednu modrinu,coz se casto povedlo sestram v nemocnici. ![]()
A k tomu placeni;ja doplacim 35 tis,s tim ze kdyz to nedopadne tak mi udelaji ket v rakouskem Bregenzi,abych nemusela zase jet do Cech.A veskere leky prevzala pojistovna,doplacela jsem jenom200 korun,nejaky pausal nebo co(to je asi za to,ze ty leky vezmou z regalu a donesou je ke kase
)
Jeste me omluv za muj pravopis,ja ziju uz 13 let ve svycarsku a sama se divim ,ze jeste umim psat cesky
![]()
STELLO
Tak ať miminko hezky roste a všechny výsledky jsou ok ![]()
Já už bych taky byla nejradši těhu, bojím se jak budu reagovat na ty injekce, jestli si je vůbec píchám správně, ale to se dozvím už zítra podle UTZ.
Nevíš, který den cyklu se asi dělá odebrání vajíček? Já vím, že to je podle toho, jak rostou, ale moje biologická OVU je tak 16 až 18.DC. Už se nemůžu dočkat!!!
![]()
LOVELY
To mě vůbec nenapadlo, že už tak dlouho žiješ v zahraničí. A jaké to tam mají s centry asistované reprodukce? Podobné jako u nás nebo na vyšší úrovni?
Holčičky moje zlatý,hodňoučký a nejlepčejší…
Z celého srdíčka vám děkuji za starost a podporu.Já ani nedokážu vyslovit,jak krásně mi teď je…když vím,že v tom nejsem sama.Slibuji tu stížnost,pro ostatní dušičky.Až to sepíšu,pověsím to sem(pokud bude ET,budu mít dost času
to promyslet) a pak zavolám tomu primáři.
Po tom,co jsem si teď pročetla vaše příspěvky,se už vůbec na punkci nebojím.
Sladkou pusu všem posílá Wel
Stello , to je dobře, že je vše OK! Mějte se hezky - ty i mimi - a dej nám zase vědět, jak je a jak ti dopadly testy. Určitě dopadnou dobře!
Dario , sice jsi se neptala mě, ale když už píšu, tak ti taky odpovím. Já jsem měla normálně ovu kolem 15. dne (teda pokud jsem ji vůbec měla, folikuly vždycky rostly, ale nejsem si jistá, jestli mi vůbec dozrávaly vajíčka
) a na punkci jsem šla až 24. DC. Reagovala jsem pomalu na stimulaci. ET jsem tak měla až 29. DC, přitom normálně už 25. DC mám MS. Je to zvláštní, jak ty hormony všechno v tělo převrátí. Tak ať se brzo dočkáš!!!
Welinko, to jak se k tobě zachovali je hrozné. Tu stížnost určitě sepiš. Já teda zrovna vyloženě špatné zkušenosti nemám, ale naprosto tě chápu. Při mé poslední návštěvě centra se mě ujal úplně jiný doktor - už to mě vyděsilo a potom mi dělal gyn. vyšetření - druhý šok, a prej to bude jenom trošičku bolet - byla jsem zděšená co je u něj trošičku. No ještě že tam byl se mnou maža - ten si aspoň všechno pamatoval a naučil se jak mi píchat injekce. Doufám, že až tam příště půjdu budu tam už mít svou doktorku. Jsem na ni už zvyklá, je milá je fajn a ten druhý doktor je tak strašně neosobní až mě to vyděsilo.
Dělám v obchodním oddělení, takže jen tak mě něco nerozhází, a celkem jsem zvyklá za svý těžce vydělaný peníze dostat alespoň odpovídající služby.
Věřím, že příště tu ženskou už nepotkáš a pokud ano, tak už budeš vědět co ji říct a odpálit ju.
Já jsem teprve na začátku (píchám si - teda manža) skoro už týden. Na sobě zatím žádné změny nepociťuji, tak doufám že vše probíhá tak jak má. S těma mýma vaječníkama je to taky trošku nahnutý, tak uvidím.
Jinak Ti držím pěsti ať ti to dobře dopadne.
Dario!
Ty centra tady nic moc a pristup lekaru,o tom uz radsi nemluvim. ![]()
bude to tim,ze si tu vsechno hradis sama i ty uz a leky,takze je jim jedno na kolikaty pokus otehotnis.A k tomu jeste ty zakony;s oplodnenych vajicek nesmi vybirat ktera jsou nejlepsi,proste ti tam neco soupnou a prodlouzena kultivace je taky zakazana
![]()
Ja jsem byla poprve u dr.Zecha,on je svetova kapacita v ivf,ale ten jeho pristup k tomu vsemu a to mi jeste rekl,ze si muzu zacit pichat kdy chci
![]()
Ted jsem v Plzni v ivf institutu,vlastne je to jeho pobocka,ale ty doktori jsou jinaci a mili ![]()
A s tou technikou budou vsude na tom stejne,protoze maji na to predpisy.
Takze Vam vsem preji peknou noc a ja se zitra vecir ozvu jak jsem na te punkci dopadla
Holčinky přeji vám krásné sny..já jedu do Prahy už kolem páté…v 7.30 mám být na příjmu.Minule jsem se ptala,kolik nás bude.Sestřička říkala,že to vypadá,že budu sama.Sama.S jedním folíkem
Tak ju..kdopak že to jde zítra ještě na punkci?Lovely?Omlouvám se,nějak nestíhám číst příspěvky.Každopádně tfuj tfuj tfuj a držíím všecky palečky!!!!!
Welinko, Lovely ,
držím vám moc palce, ať ta punkce dnes „dopadne“
Hned, jak budete moct, tak napište
Myslím, že těch zvědavých je tady více ![]()
Ještě jsem chtěla k výběru centra (teď nevím přesně, kdo o tom psal naposled, nechce se mi zpětně hledat
) - my máme nejblíže do Zlína, pak do Olomouce, ale jezdíme až do Brna. Tím jsem chtěla říct, že VŽDYCKY je možnost výběru (bohudík).
Vezla jsem o půl páté manžu do práce, u nás -15. Jsem tak ráda, že ještě nechodím do práce
![]()
Hezké ráno všem snažilkám, těhulkám i maminkám!
Welinko - ačkoliv k vám zatím nepatřím (zařadím se kolem dubna) moc moc ti držím palce ať vám vše dobře dopadne a máte krásné vajíčko - bojovníka, které vám to miminko vybojuje. Mám k tobě prosbičku, až ti bude lépe, můžeš dát vědět jméno té hnusné Dr? My jsme taky zapsaní v ISCARE a z tvého vyprávění bych se jí chtěla vyhnout co největším obloukem. Jinak v pobočce v Liberci to také není nic moc - nemají pořád čas, člověk neustále čeká až přijde Dr. od porodů a pod. Hlavně mě unavují neustálé dohady mezi nimi a mojí gyn.Dr. o tom, kdo z nich je kompetentní mi udělat různá vyšetření a já lítám z jedné ordinace do druhé jak blázen a kde nic tu nic. Proto uvažujeme, že bychom také jezdili přímo do Prahy. Zatím jsme tam byli jen 2× na IUI a přestože jsme měli vždy jiného Dr., byli oba velmi příjemní a ohleduplní. Tamtu jezinku by měli okamžitě vyhodit.
Holky - všem vám moc držím palečky a brzy pěkná kulatá bříška
Snad vám nevadí, že se občas k vám do diskuze vetřu
Poslední dobou vás pročítám pravidelně a všem vám moc fandím. Co nevidět se také zařadím ![]()
Zdraví Šelmina
Ahoj holky,
moc vám děkuji za odpovědi. Mě v Caru vždycky dají papíry, ať si to pročtu, jenomže já těm jejich odborným názvům moc nerozumím, tak je mi pročítání na nic. Uvidím, co mi řeknou na konci ledna.
Misa2, ty máš doma zlatýho retrívra? To je nádherný pejsek. Manžel by ho moc chtěl. Ale my, protože jsme donedávna bydleli v bytě, tak jsme si koupili bišonicu. Nevím, jak by se snášeli dva pejsci. No ještě uvidíme. Teď si hlavně oba moc přejeme konečně to miminko. Tak třeba se nám to povede hned na 1. pokus IVF.
Welinko, ty máš pejska bišonka?
Mějte se všechny moc hezky. Moc ráda si čtu Vaše příspěvky, aspoň se něco dovím. Už za 14 dní budu také patřit mezi Vás. Hodně štěstíčka, ať Vás co nejvíc zahlásí //.
Leona
Ahoj berunky,
Welinko, Lovely , moc na vás myslím!! teď už to máte určit obě za sebou, tak doufám, že obě máte důvod zářit jako sluníčka!!
Míšo , zjistila jsem, že jsem ti vůbec neodpověděla na jednu tvojí otázku. Teda vlastně manža to zjistil. Občas ze zvědavosti prohlíží, o čem tu drbeme a upozornil mě na to. Já ten tvůj příspěvek totiž dočista přehlídla. Chtěla jsi vědět, který mimi nám při redukci vezmou. Dělá se to vpichem skrz břišní stěnu, takže musí vzít to, co bude nejblíž jehle, tzn. nejvíc nahoře. Podle UTZ z min. pondělka jsou nahoře ty jednovaječný, mrňous z 2.-ho vajíčka se schovává pěkně pod nima. Uměl si vybrat.
Mám z toho trošku strach. Dr. říkal, že někdy se stává, že jednovaječný dvojčata nemají úplně dokonale oddělený gestační váčky. V tom případě by se odsátím jednoho narušilo prostředí i tomu druhýmu. Je to jen malá pravděpodobnost, jenže já mám pocit, že máme asi nějaký magnet na vzácnosti .....
Doufám, že v nich už máme vyčerpáno.
Ahoj Helli,
moc na Tebe myslím, jedné známé se před rokem po IVF narodili také trojčata, a to si vem, že jedno už odrostlejší už má doma. Já bych trojčata taky nezvládla, obdivuju Tě za to rozhodnutí, já bych byla úplně vyřízená. Měj se moc pěkně a ozvi se, jestli je všechno vpořádku.
Leona
Leico ,
děkuju za povzbuzení!! Tu tvoji známou obdivuju. Vím, že na něco takovýho prostě nemám. Na tu redukci radši nechci moc myslet, i když jak se to blíží, začínám z toho být trochu nervózní. Už aby to bylo za mnou.