Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
Wellinko VELKÁ GRATULACE k oplodněnému vajíčku. Mě to teprve čeká a jsem teprve na prvním stupínku strachu - čekám, kdy bude punkce a jak to dopadne, pak další strach - jak se oplodní, přesně jak už zde bylo napsáno, bojím se i o spermijky..
Ale to by se člověk pořád jenom bál. Jsem teď ve fázi, kdy hraju „mrtvého brouka“ a už nechci nic vědět - jak probíhá punkce, dokonce ani nechci raději vědět, kolik folíků uzrálo (a fakt to nevím, včera při UTZ jsem se nezeptala a Dr řekl jen, že jich je dost).
Opravdu už nechci zbytečně zmatkovat a plašit, zajímá mě jen VÝSLEDEK
snad spustíme všechny těhulavinu, když máme začátek roku, který bude určitě pro všechny z nás plodný ![]()
Daria
Helli,
ten anonym byl fakt hnusný, nevím, kdo má zapotřebí psát takové věci a ani se nepodepíše
![]()
Taky už radši o ničem nepřemýšlím, viz minulý příspěvek, já ani nechci vědět, kolik bude vajíček a kolik embryek, nějak jsem dostala strach, taky z toho anonymu, pořád srovnávat, kdo má více a kdo méně folíků, vajíček, pak z toho počítat nějaké pravděpodobnosti. Je to blbost. stačí 1 vajíčko, ne? I když já chci 2, protože si moooc přeji dvojčátka.
měj se co nejlépe,
Daria
Ahoj holky!
Takze jeste jednou Vam dekuji za drzeni palecku.Jak jsem jiz psala,musela jsem vcera jeste do prace,jeste ze to bylo v klidu(ted vzdy kdyz tam jedu tak se modlim aby zadny zakaznici nebyli
)a vstavala jsem az ted ![]()
Sef mi koukal na brisko(ono bylo pekne natekle po te punkci,takze jsem vypadala skoro jako Helli
),no ale potom si vsiml mych prasku na stole,jeste ze jsou v cestine
,a uz se na nic neptal
.
Ted jeste musim do soboty pracovat a potom mam volno,rekla jsem mu ze mam v pondeli termin na odbery s delohy(no jak musi clovek lhat,aby mel klid
)
DARIO;Ja jsem na tu punkci nemusela mit nic s sebou,nejdrive mi napichli zilu oblbovackou,po te jsem kratce usnula a za par minut jsem se probrala,ale bolesti,to tam jeste doktor nasel 3 foliky,a kazdy odsati foliku jsem citila a to jsem mu rikala ze by mohl skoncit.A potom ty bolesti,ty byly jako silne krecee pri mens,no dala jsem do sebe 4 brufeny a byl z casti klid ![]()
No a ted mam prasku na jeden den 3×Estrofen,1×antibiotikum a zase ty slavne injekce 1amp Agolutinu a k tomu kyselinu listovou
A to vsechno mi dava zabrat,jsem tak unavena.Ktomu jsem jeste cetla vedlejsi ucinky Estrofenu a to se mi nejak nelibi(je to takovy sorry..svinstvo)tak z toho mam strach.
HELLI;my uz premyslime nad tim ze si tam dam dat taky 2 mimi ![]()
WELINKO;jsem rada,ze ti tam neco nasli,a drzim ti palecky aby ti to dobre dopadlo ![]()
A jeste neco;muj partner se tak zmenil po vcerejsku,on se ke me chova jak kdybych uz byla tehotna
a stale se o me stara,ze to az prehani.Ale to je asi tim,ze me vcera videl v tech bolestech a asi mu doslo,kolik si musi zena vytrpet na teto ceste
Jo a jeste k tomu anonymu;myslim si,ze to byl nekdo kdo tomu rozumi,protoze k redukci takove vysvetleni najdete jenom v odbornych knihah.
Ja jsem totiz studovala medi,sice nedodelala
a tohle bych jen tak s hlavi nesesmolila.A v priruckach pro pacienty neni vzdy vsechno napsane
Ahojky holčiny nejprve Helli ty se drž a kašli na annonyma.Wellinko já musela také denně volat do centra jak se vyvíjejí.Z 6 nám zbyli 2 ebryjky a jedno zůstalo prdelka moje
teda holky já tam mám chyby-omlouvám se já totiž hajám papkám melouna a Lamtop mám v posteli tak snad mě omluvíte ![]()
Ahojda holčinky…tak jsem se vrátila od kadeřnice(teda od kamarádky)…vlásky mám sice hezké(podbarvené barvičkou LILA STAR=svítivá fialovo-růžová)..ale ani tam jsem se o moc nezklidnila.Chápu,když je více embryjek,volá se denně.My jsme taky chtěli PK,..ale my máme jenom jedno embryjko…u jednoho ji neudělají.Jenom jedno.Jasně,přirozeně taky vzniká jenom jedno…ale stejně není nic,co by mě přesvědčilo.Manžílek je úžasný.Kreslí byteček..tedy jak ho přestaví,abych po ET
měla v jedné místnosti TV,počítač,věž atp…je fakt hrozně hodný.ale mě to přijde víc líto.Co když to nebude k ničemu
Nerada předávám splín..
Lovely obrovskáááá gratulace!!!!Jste šikulky.Udělala jsi mi radost!
K tomu anonymu…tohle přesně píší myslím na stránkách Pronatalu.Odněkud mám tuhle poznámku k redukci zafixovanou.Ať si celej anonym trhne levou zadní!Helli jsi krásná mamina a včechno bude OK!!!!!Prosím Helli,napíšeš mi třeba na sognatore@centrum.cz něco o té vnitřní síle?Nebo na ICQ?Nebo sem?Víš jak jsme o tom už psaly…o tom,jak jsi si dokázala naprogramovat „jsem těhu“.Děkujííí.Třeba to budu potřebovat!
Lovely, tak to sis docela užila, při té punkci. No hlavně, že už to máš za sebou.
Helli, o tom „naprogramování se na těhu“ piš klidně prosím sem, myslím, že se všechny chceme opičit
.
Dario, já jsem si na punkci měla vzít jen košili (teda jako pyžamo). Na sál jsem šla jen v ní a ponožkách.
Lovely ,
z těch léků si nic nedělej, měla jsem to stejně jako ty - je to přece jen stejné CAR.
Estrofem jsem brala od punkce až do minulý soboty a všechno v pohodě. Ale jsem taky děsná, i když mi dr. přímo klade na srdce, ať nečtu příbalovej leták a hlavně ty vedlejší účinky, tak já to stejně vždycky musím všechno vědět a pak mám z toho hlavu asi jako ty teď.
S Agolutinem je to trošku horší. Dělají se mi po něm děsný boule, píchá mi ho manža a v poslední době už vždycky hodně těžko hledá nějaký místečko,kam by tu injekci mohl vrazit. Už ale začínám odpočítávat poslední kousky, v pondělí bych měla místo něj dostat nějaký prášky, hurááá. Asi to pak budu muset oslavit - otevřu si lahev minerálky nebo tak něco… ![]()
Weli , na ICQ ti chci napsat už dlouho, ale nějak tě nemůžu zastihnout ON. Tak se připoj, OK??
Marty ,zlatíčko,ráno,jak jsem čekala na tu jedenáctou hodinu…a na telefonát do Iscare..jsem si s obrázkem hezky pohrála.Chtěla jsem ti napsat,že se opičím.
..no ale víš jak to se mnou je.Děkujíííí za inspiraci!!!Je to vážně moc hezký.Pusu K.
Holčinky přišla mi SMS od kamarádky,která taky podstoupila IVF v Iscare…že měli hodně moc oplodněných a stejně si museli ještě další den ráno zavolat..a pak jim teprve řekli,kdy na transfer.Trošku se mi ulevilo
Ale jenom trošku. Šelminko a ostatní z Iscare ..nenechte se vyděsit jako já!Ta paní na recepci měla strašně tragický hlas…tak jsem myslela,že tam čte něco strašidelnýho
a přitom nejspíš nic neví…
Uvidíme.
Helli promiň…já jsem(z velmi vážných důvodů) v módu neviditelný.Napíšu ti..ale piš klidně kdykoli.Jsem tady ![]()
Ahoj všichni,
jak si to tak čtu, tak bych to vše shrnulla do jedné věty
To neřeš a hlavně po tom nepátrej
A když to nepomůže tak zajít na nákupy a koupit si něco moc pěkného na sebe.
No ale mě to nedá se Vás nezeptat. Jsem na stimulaci už cca 8 den a od včerejška mě začali bolet vaječníky
. Proti včerešjku je ta bolest o dost lepší tak o 50%
. Je to normální? píchám si (manža) decapeptyl a papám prednison.
Díky za info
Ahojky všichni,
dnes jsem sem zabrouzdala poprvé a vidím, že spřízněných duší tu najdu mnoho…Patřím také mezi snažilky…brzy to budou dva roky co jsme se s manželem začali pokoušet o mimíska. Od srpna 2005 už pod dohledem lékařů, od října 2005 jsem v centru asistované reprodukce GEST v Praze 5. Mám za s sebou jedno neúspěšné IUI., za 14 dní mě čeká druhé. Příčina je u nás manžel (špatný spermiogram - konkrétně pohyblivost spermií). Doktorka řekla, že IUI vyzkoušíme tak 3× a pokud se nepovede tak jdeme na IVF. Manžel to snáší vcelku fain je mi moc oporou, já jsem vynervená až hrůza..kolem mě se rodí jak na běžícím pásu a tak bohužel radu !nemyslet na to" se mi bohužel zatím nedaří převést do praxe…no jak jsem tu četla starší příspěvky …nejsem sama......je nás mnoho
Marty1:
Díky za poporu..ono se to lépe snáší…zabrouzdala jsem sem neb nemám moc komu se svěřit…většina kamarádek má mimíska a tyhle problémy bohudík neměly, a druhá část mi řekla že jsem posedlá po dětech a komunikovat se s nimi o to nedá…a tak jsem tu mezi Vámi..a ráda!
Můžu se zeptat? to jsi byla na 4 pokusech IVF (nebo něco bylo IUI???) vím že placené jsou 3 to mi doktorka omílá …pak to je asi zabíračka nejen na psychiku.....ale za ty mimísky to stojí co?