Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
tak jsem zde konečně s pozitivními zprávami. Dnes jsem 12.DC a byla jsem na UTZ. Opět vůbec nevím, kolik folíků mám a jak velké, neptala jsem se, Dr jen ukazoval velké černé skvrny na obrazovce a řekl, že jsou hezké a že to není třeba ani komentovat, byl moc spokojen
jsem ráda, ale trošku jsem doufala, že tady to bude o.k., rozhodující bude kvalita spermijek
takže dopuji manžílka vitamínkama.
Už jsem dostala poslední injekci, je to na dozrání vajíček a v 19.00 si ji mám píchnout. a odběr vajíček mám ve středu v 8.20. V příbal.letáku jsem četla, že od té injekce proběhne OVU za 36až38 hodin, tak mám strach, jestli to vůbec stihneme. Nebo ty vajíčka se odebírají až po ovulaci? Tomu moc nerozumím, ale snad Dr ví, co dělá.
Mějte hezký den, tady u náš šíleně mrzne, ráno bylo -15 když jsem vycházela z domu ![]()
A jak se všechny máte ![]()
Daria
ahoj Dario, tak to jsem rada ze jsi tak pozitivne nalade, urcite bude vsechno v poradku…
ja si posledni injekci pichla myslim v sobotu a v pondeli jsem sla na odber, doufam ze si to dobre pamatuju!
jinak zdravim vsechny ostatni…
ja budu mit 12. den ted ve stredu (zvetseni sliznice) tak nam reknou kdy pujdem na KET…
Míšo,
tak to ti budu držet palečky, ať ti to vyjde
a pak budeme prožívat spolu to nekonečné čekání na testík
![]()
Helli,
tak co ty? Co nového? Dneska jsi měla taky UTZ, že? Vzpomínala jsem na tebe ![]()
Daria
Dario jsi pašááák…konečně dobré zprávičky!!!!!!! držím všecky palce a těším se…hlavně ať už to máš za sebou…viď.Ale to bude v poho..uvidíš!!!
Helli,sluníčko naše,jsem s tebou!Ozvi se už ![]()
ahoj Dario, diky moc… to je hrozne, clovek furt na neco ceka, furt se neceho boji…
mam jen takovy dotazek… muze se stat ze by nam ze 4 zmrzliku nic nezbylo? kdyz uz bych byla nachystana (sliznice)… to by se pak delalo vsechno znovu? to bych si asi dala pauzu…
a jeste mam jeden dotaz? muzu mit ted tulenicko? co kdyby se to nahodou povedlo, to by nezjistili a vlozili by mi jeste dalsi?
to jsou dotazy, co?
Helli, tak jak?
Ahoj holčiny,
teď jsme dorazili, uf. Dopadli jsme svým způsobem dobře. Mimísci krásně rostou - už mají 3,5 cm ! - a mají se čile k světu. samozřejmě jsou pořád tři, takže redukce nás nemine.
Dr. mě hned poslala do nemocnice k dr., který se na to specializuje. Domluvili jsme se už na termínu - takže příští úterý ráno na mě myslete i za cenu, že tam budu škytat jako blázen!!!!
Protože nejsem přímo z Plzně, budu v nemocnici už od pondělka a domů mě pustí ve středu. To abych nemusela jezdit sem tam kvůli kontrolám. Jinak mi vysvětlil všechny podrobnosti, takže např. už vím, že se to provádí bez narkózy, ale prý to není nijak hrozný. Prostě to zvládnu a hotovo a miminka určitě taky!!!
S Lovely jsme se bohužel nejspíš někde minuly, odcházely jsme v půl 12 a nikde nikdo na mě nekřičel, tak nevím.
Je to škoda, byla to velká náhoda, že jsme tam měly být takhle ve stejnou dobu.
Ahoj holčičky, všechny vás moc zdravím, hlavně nováčky, se kterými jsem se tu ještě nepotkala
!
Dlouho jsem tu nebyla, ne že bych na vás zanevřela, ale vůbec mi poslední dobou nebylo dobře a počítači jsem se vyhýbala obloukem, strašně mě z něj bolí oči a hlava. Ani jsem nezvládla všechno to tu přečíst, jen jsem to zběžně prolítla.
Weli , moc mě mrzí jak to dopadlo, ale myslím si, že jestli to mělo skončit, tak je lepší, že to skončilo takhle na začátku. Kdyby ti embryjko zavedli a ono odumřelo v tobě a ty to pak po 14 dnech čekání zjistila, bylo by to mnohem horší. Vím o čem mluvím, já jsem po neúspěchu byla měsíc nepoužitelná, celý noci jsem probrečela, ve dne se na mě nedalo koukat… Prostě - jednou to vyjít musí!!! ![]()
Já dnes taky byla na UZ, byla jsem posledních pár dní nervní, jestli je všechno ok, už asi týden mě pobolívá břicho, tak jsem měla pěkně nahnáno. Ale je to dobrý, mrně má 6 cm a na UZ dokonce zvedlo ručičku! Asi chtělo budoucí mámu pozdravit. No, neudržela jsem se a bulela jak malá.
Mějte se krásně, určitě se zase brzy ozvu. A co vy holčičky, co jste dnes taky byly na UZ? Pište pište!!! ![]()
Ahojky,
Barbánku , takové dobré zprávy při pondělku no to je balzám ![]()
Vendulko a jak se daří tobě a kdy půjdeš do centra?
Dario jsem ráda, že to vypadá dobře, dobré zprávy jsou fajn víc takových
Ahoj holky!
Tak jsem konecne dorazila domu.No a jak to dopadlo?Z 10 vajicek mi zbyly jenom dve,provedli na nich asistovany hatching a vyklubaly es jenom dve,zato perfektni.Na zmrazeni nezbylo nic,protoze jsem si je tam radsi nechala dat obe.A ted si mam udelat test 31 ledna,samozrejme ze to nevydrzim a budu testovat uz pristi tyden ![]()
Helli!Ja jsem prijela v 11 .35,protoze jsem zase byla v zacpe,potom me za celnici zastavili celnici,pry kde mam znamku a to uz jsem mela nervy,tak jsem jim rekla at si koupi bryle a ze na tohle nemam zrovna cas ![]()
No a v Plzni jsem zaparkovala na namesti v zakazu,nebyl cas na hledani mista,a kdyz jsem prisla k autu,tak jsem tam mela boticku
ale ukecala jsem to na 3 stovky ![]()
Jéé, Lovely , tak to jsme se fakt minuly asi těsně. Chvilku jsem přemýšlela, že bysme tam počkali, ale nebyla jsem si jistá, jestli už jsi mi neproběhla k dr. a my navíc museli do tý nemocnice, tak jsme radši šli. Teď aspoň chvilku odpočívej - máš zítra volno nebo musíš do práce? - ať se ti tam mimísci pěkně zavrtají!!!!
Nemusim
az v patek,a to mam pry zavolat jestli mi uz bude lip.
Ani jsem nevedela ez umim tak lhat
,sef si mysli ze mam zdravotni problemy.
Dekuji za prani, uz lezim na gauci u televize
![]()
Holčičky, ještě se chci zeptat: Pořád beru utrogestan, doktor v CARu povídal tak do 12. týdne, pak postupně vysazovat. Na přesnější postup jsem se samozřejmě nezeptala
. Brala jsem 3 denně, od včera jsem to omezila na ráno a večer a příští týden asi jen jeden denně. Nebo byste to udělaly jinak? Nerada bych něco pokazila, když už jsem tak daleko. Na neplodnosti psala jedna holčina, že vy:,–(ila utrogestan v 6.týdnu a od toho okamžiku přestalo srdíčko mrněte bít…
Zdravím všechny!
Barbánku, jak jsem teď četla o tom vysazování utrogestanu, taky jsem si hned vzpomněla na tu holčinu z neplodnosti. Nechceš se raději ještě poradit ze svým gynekologem nebo zavolat do centra? Holky myslím psaly, že ten utrogestan mimču nijak neškodí, tak raději pomalu.
Lovely, tys měla teda dneska vyloženě akční den
, tak ode dneška už v klííídečku, jo? ![]()
Vlaďko ahoj, sice moc nepíšu, ale čtu všechno každý den, zodpovědně
. Ani se mi moc nechce psát, jsem v jakémsi mezičase, kdy se nic neděje. Nakoupila jsem spoustu vitamínů, sháním mateří kašičku, a teď jsem na skvělém internetovém obchodě objednala spoustu léčivých čajíků
.
Miso2, jak píšeš o zmrzlících - někde jsem četla, že dále se vyvíjí 80% rozmražených embryí. My máme zamražené 2
, tak si o těch obavách můžeme psát
A s tím tuleníčkem - já myslím, že teoreticky by se to stát klidně mohlo - spontánní oplodnění a přidání dalšího embryjka. Nepřišli by na to určitě, protože to nejde vidět ani na UTZ. Ale fakt neví, jestli je to v praxi možné. Prosím tě do kterého CAR chodíš?
Dario, spermie se vyvíjí 70 až 90 dní. Jinak já jsem si píchala Pregnyl v deset večer ve středu a punkci jsem měla v pátek ráno. Nic se neboj, oni to mají dobře spočítané! Všechno bude tak, jak má.
ahoj Vendo, to jsem prece ja! Misa ze Zlina
- ja chodim do Zlina…
my mame zmrazene 4, tak uvidime…
ty ted mas pauzu nebo jak to vlastne je? ja uz v tom mam fakt zmatek!
jinak hormony se mnou asi pekne cloumaji! a mozna i pribiram…
tak se mej krasne a napis!
samozdrejme zdravim i ostatni! ![]()
Ahoj holky, jsem tu nová, čtu si vase názory a zkušenosti a potřebuji trochu podpořit. S manželem (35) si moc přejeme miminko (jsem 5 mesicu vdana), ma to jeden malinky hacek a to že manžel před 5,5 lety prodělal rakovinu (v te dobe jsem ho jeste neznala). Mel „jen“ ozarky a chemku odmitl. Ted je v poradku, ale spermiogram neukazal moc utesujici hodnoty. Nemá nekterá z vás podobnou zkusenost? Nebo nekoho znameho, kdo nemusel podstoupit umele oplodneni a slo to prirozene i po takové nemoci?
diky moc za odpoved Markét