IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
314
17.1.06 23:02

Weli, a ty jedeš do Podolí kdy? Pochopila jsem správně, že už jsi objednaná? Já už v únoru. Vím, že dají každému (90%) Prednison, ale můžou tam zjistit i další „závady“.Z toho Prednisonu moc odvázaná nejsem, má škaredé vedlejší účinky, především na nadledvinky (jak mně informovala má Dr.). V centru toto vyšetření docela zlehčili, moje gynekoložka se vyjádřila tak „nijak“ :? , spíše mně varovala před tím Prednisonem. Tak jsem se nakonec objednala minulý týden sama a v pátek poprosím Dr., ať mi dá doporučení. Kdyby se 2.IVF nebo KET nepovedl, tak bych si vyčítala, že jsme nejeli.
A ještě jsem si vzpomněla - po IVF jsem si taky řekla, že si ten Prednison prostě naordinuju sama (může ho předepsat i obvoďačka), ale od několika holek vím, že přestože se stejným problémem - dávkování zcela jiné. Takže si nebudu hrát na doktorku :wink:

Dario, držím všechny palce :lol:

Market, v Eregmě je vysoká dávka Macy, tak je možná lepší ta. Jinak já manžu ještě krmím vit E 400, rybí tuk v kapslích, Q 10, Selezin, kyselina listová, hořčík. I kdyby se na spermiogramu za 3 měsíce neukázala změna k lepšímu, tak jsme aspoň udělali něco pro zdraví :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
17.1.06 23:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
17.1.06 23:52

Jojojo Vendulko…ale je mi jako zdr.sestře docela logické,že je potřeba imunitu,která reaguje nežádoucími reakcemi na zárodek,spermijky atd. potřeba utlumit.Přesto,že jsem velkým zastáncem medicíny přírodní a plně jí důveřuji.Já ještě objednaná nejsem…doporučili mi Prednison 1× denně..protože ikdyž bude po vyšetření třeba dávky upravit,bude již v tělíčku hladina Prednisonu ustálená a bude mít ty nejmenší dopady na orgány.A ty nejlepší účinky.Ta hadina je velice důležitá.Vím,že hormony všeobecně nejsou pro tělo nic moc..ale co bych pro mimíska neudělala.Já jsem prodělala chemoterapii,pak léčbu těžkého imunodeficitu,astmatu…a věřím,že po všem zůstanou stopy.Co třeba pasivní kouření?Ne,fakt,z 2měsíčního užívání Prednisnou si hlavu nedělám.Pak budu mít čas,dohnat to bylinkami 8) A názory lékařů se vážně různí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
17.1.06 23:55

Ještě jsme chtěla k tomu kalendáříčku…fakt to odpovídá astrologickým výpočtům.Super Vendul.Já bych tady chtěla vyvěsit,jako povzbuzení,čínský kalendář s výpočty pohlaví dětí.Všem mým kamarádkám to vyšlo…i mamince s námi,…Je tady z Emimča,tak se mi to snad povede :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
18.1.06 00:02

http://onpo.album.cz/…4bcdc5e8.jpg

..OMLOUVÁM SE,ŽE JE TO TAKOVÉ MALIČKATÉ..POKUD SI TO VYTISKNETE,JE TO LÉPE VIDĚT. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
18.1.06 07:46

Ahoj,
Helli: omlouvat se nemusis;))) Manžel mel par mesicu pred svatbou 166 000 v ml z toho 10 ks patologických, 27 000 bylo 100%, 41 000 mrtvých a zbytek „chciplotinky“ s pohyblivostí 20-60%. Takže chudak byl z toho spatny. Totiz si myslel, ze je o.k. Ja se ho snazila povzbudit, ze se to jeste zvedne az budem spolu, ale priznam se ze jsem ten vecer brecela do polstare:(((

Vendulko: moje kamoska mi sehnala od sve zname, co dela v poradne pro tyto pripady, tabulku BT, knizky a ta pani tam napsala nejake pripravky, myslim, ze i Pregnyl, Wobenzym mozna i Eregmu, ted nevim, to bych doma na to musela juknout. Zatim se snazime vyhnout „chemii“. A co je to to „MACY“???? Jinak zinek se snazim do manzy dostat dynovymi seminky. Rekla jsem mu rano 7-10 seminek denne je pro muze „prevence“ (nekde jsem to cetla) a vidim jak druhy den si nabira hrsti, tak jsem mu vynadala, ze se mu udela spatne a pak to nebude chtit jist;))) A balicek s dynemi min. na tyden byl behem tri dnu pryc;)))

Vladko: To je mi moc líto. Moje kamoska co zacla jak ja ma taky obavy, ze ma obcas anov.cykly, tak mi je posila na vyhodnoceni. Takze vim, jak na tom je a jak se citi. Navic, kdyz uz ma ovulaci ma tak ji spatne funguje zlute telisko, tak ted pojida nejake prasky.

Takze misto mimiska mame doma Matesa (8-mesic.kocoura). Toxopl. se bat nemusim, tu jsem zrejme kdysi prodelala. Nechala jsem si udelat testy, i kdyz obvodak moc nechtel policko s Tox. zatrhnout, ale pritalcila jsem na nej. Mam v krvi protilatky, snad to v budoucnu neovlivni poceti ci vyvoj mimiska.
Tak vam vsem preji hezky den, tady u nas na Morave snezi a co u vas, taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
18.1.06 09:22

Krásné ranko všem :D

Tady je krááásně…napadlo 50cm sněhu..teď jsem se vrátila z úřadů,a přiznám se,že si strašně ráda zablbnu v autě na sněhu :oops:

Je to srandovní,jak teď píšu o všech možných lécích.Co jsem do sebe dostala,..přitom je to zrovna rok,co s neplodností chodíme po lékařích.Byl to právě manžel,co mě přesvědčil,že IVF není nic proti přírodě.Měla jsem to v sobě nějak špatně nastavené.Odsuzovala jsem to,…a papkala jenom bylinky!!! :D Až když mi manžlek nosil článečky,…a já dostala skutečný strach,odvážila jsem se do CAR.Vynikající jsou bylinky od firmy Diochi.Ty mám osvědčené,ale z takových těch substitučních mňamek,co na nás číhají z lékárny,nijak nadšená nejsem.Miluji různé čajíky z čajovny,bylinky co si sama u lesa v létě nasbírám,co v knížkách vyčtu,…ale raději nepřemýšlím nad tím,co všechno jsem do sebe dostala během neúspěšné stimulace… :cry:

…Berunky prosím,které jste měly neúspěšné IVF,změnili vám potom protokol?Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
18.1.06 10:10

Weli, já ještě plán na druhé IVF nemám, ale myslím, že zůstane úplně stejný, protože jsem měla 22 vajíček a z toho bylo 21 kvalitních. Tzn. že jsem zareagovala tak, jak jsem měla. Ale u tebe to asi změní, abys měla více vajíček. Aspoň mě by to připadalo logické. A tys měla teď jaký protokol? Krátký, dlouhý? A kdy vlastně jedete do centra domluvit se na další postup?
Kalendář jsem si vytiskla - je sice pidi mini, ale jde to přečíst :lol: . Platí to na všechny roky, jo?
S imunologií jsem to myslela tak, že kdyby stačilo papat Prednison, mohli by ho zrušit :wink: (teda to oddělení)
Weli, super čajíky jsou tady www.caj-kava.cz Je to kamenný obchod, ale posílají i na dobírku. Určitě se podívej, jestli jsi na tom, jak já, budeš odvázaná 8O :lol: 8O :lol:
Měla jsem přípravky od Energy (je to vlastně stejné jako Diochi), ale teď taky raději ty čajíky. a vitamíny, ale ne multi. Mám někde dávkování na čaj na oplodnění - kdyby jste některá chtěly, tak ho tu dám. Maminy ho dávaly kdysi na neplodnost, že jim určitě pomohl.

U nás začalo sněžit až teď, ale teda pořádně 8O :wink:

Market, na Macu se podívej tady http://www.prozdravi.cz/maca.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
18.1.06 10:14

Holky, myslíte, že má mateří kašička nějaké vedlejší účinky - např. nespavost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
18.1.06 10:55

Vendulko platí to na všechny roky..je to docela sranda,že to nelže :D

Jinak mi jedeme do CAR v pondělí..to víš,už nemůžu dospat :wink: Já měla protokol s antagonisty,ale asi se báli té hyperstimulace moc,takže jsem dostávala Gonalu jen po 75m.j…možná to bylo málo,..no uvidíme.Vendulko nevíš jak je to s léky?Zase se čeká na pojišťovnu?

Myslíš,když budu mít jiný protokol,budu mít jiné léky?

..na čajíky mrknu..moc moc děkuji.Ty bylinky od Energy už nejsou to,co bývaly.Vzali to dost komerčně..pán,který to všechno vymyslel,chtěl být čestný,ale Slováci,kteří mu to dotovali,se rozhodli na tom vydělávat..takže teď prý ty bylinky nejsou plnohodnotné.Ten pán vytvořil vlastní značku,Diochi,a to jsou zase ty poctivé lektvárky.Ale máš pravdu..ty bylinky brát na očištění před plánováním rodiny..aby to nějak neuškodilo těhu.Ale Estrozin mi doporučili i jako podporu těhu!Je pravda,když jsem měla potíže s výškous sliznice,měsíc po užívání,jsem měla v půli cyklu místo obvyklých 6mm celých 14mm!No..a od té doby mám dost silné měsíčky..byla jsem zvyklá na těch svých pár milimetrů :D a 2dny MS. :roll: Ale to je zase fainky pro mimíska. ..Berunko a jaký je ten čajík na plodnost?Třeba mi pomůže k lepší reakci na stimulaci. ..víš co je legrační?S tím Prednisonem?Že jsem osobně slyšela,i četla od Doc.Řežábka…že imunologické testy jsou spíše dobrý „obchod“ a že ani ten Prednison neradi dávají..vzhledem k nežádoucím účinkům.No..tak si dneska nech někde poradit,viď. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
18.1.06 11:12

Weli, tak o tom, že je imunologie v Podolí byznys mi řekli v centru. Jenomže pak se mi to rozleželo v hlavě, a jak říká můj muž - uděláme si výlet do Prahy, hradí to pojišťovna (teda to vyšetření, ne náš výlet :lol: ), a poku to zvýší pravděpodobnost otěhotnění o 1 %, jsme vděčni i za ně. Víš jak je to - budu jíst i kuřince, pokud po nich otěhotním :D :D :D

Ten čajík:
Třezalka 70 g Řebříček 70 g
Heřmánek 70 g
Měsíček zahradní 50 g
Hluchavka bílá 20 g
2 polévkové lžíce na 1 litr, nechat přejít varem, 30 minut luhovat, pít 4× denně před jídlem.

A pak mám ještě jeden, ale to bude mazec :twisted:
1 díl jablečník obecný
2 díly mleté skořice
1 díl sušeného zázvoru
1 lžičku směsi uvařte s hrnkem vody do vyvaření na 1/4 vody.
Pijte 14 dní 2X denně, pak 3 týdny pauza. Jo a pokud je to před IVF, tak do ET

Nejsou to recepty z knížek, ale od holek, které si myslí, že jim pomohly právě tyto čajíky.

Jak je to s léky nevím, protože já jsem na nic nečekala. Při jedné návštěvě jsem dostala HA a při druhé léky na stimulaci, vůbec se o tom nemluvilo, prostě automaticky jsem je vyfasovala.
A co ti dají tentokrát - vůbec se neodvažuju tipovat, fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
18.1.06 11:13

Vendulko tak tady jsem našla vyčerpávající informace…srozumitelné a myslím,že skutečně zaručené-přímo z Podolí:(tak už vím,proč mi lékařka řekla,že po punkci mám snížit dávku Prednisonu na polovinu,aby mělo embryjko šanci se uchytit!-no,ještě že jsem ho jedla jen 14dní :oops: ).Jsem ráda,že jsem tenhle článek našla!

http://family.cz/…/journal.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
18.1.06 11:37

Ahoj holčičky!
Viděli jste včera na čt1 „České hlavy“? Bylo tam, že tým českých odborníků vynalezl něco jako testovací :,-(u na embrya vzniklé po IVF. Podle té :,-(y se dá právě zjistit to HLA-G, a tak by se mohli transferovat jen ty dobrý (teď už nevím jestli s nebo bez toho HLA-G) emrya. A úspěšnost IVF by tak vzrostla z dosavadních 30 na 50%. Ještě povídali, že v Americe už tu :,-(u testovali a už ji dokonce i používají, ale Evropa prý je zdrženlivější a pořád jen testuje.

Weli, mě po neúspěšném IVF protokol úplně změnili. Poprvé jsem měla krátký, léky-gonal+cetrotide, podruhé dlouhý, dipherelin+puregon. Prednison jsem papkala pokaždé. Doktor povídal, že by to mělo vést ke stejným výsledkům, jen ta cesta je trošku jiná…

A ten čínskej kalendářík asi fakt sedí! Teda aspoň jsem podle něj já holka a brácha kluk :lol: . Podle něj bych měla mít holčičku, tak uvidím, jestli to vyjde. Pa pa berunky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
18.1.06 11:41

Jů, až teď jsem si všimla, že v tom článku, jak ho našla Welinka, je o tom českém vynálezu taky psáno :oops: :oops: :oops: . Máme to ale chytrý vědce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
18.1.06 11:42

Ahoj, tak s materi kasickou vubec zkusenosti nemam.

Holky, mám dotaz: Mám belavý výtok a jsem 26 DC BT 36,8. Mamka mi rikala, ze kdyz byla tehotna byla taky vlhka a pak to nedostala. Jenze mamka s tatkou nemeli takove problemy:) Tak nevim, jestli nekterá z vás kdyz byla tehotna mela neco podobneho???

Bezim na obed a zdravim vas vsechny
zatim papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová