Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jejej..Marty..já ti zrovna smolím SMSku.Ty jsi ale vždycky rychlejší
Děkuju,zlatíčko moje
Tak to je prima, Wel. Jen bych ti poradila, abys šla do dalšího pokusu tehdy, až budeš mít tolik optimismu a odhodlání, jako před tím prvním. No a samozřejmně, až to bude možné po stránce zdravotní, ale ta se hojí rychleji než dušička. Pa
Ahoj holky!
Tak i ja jsem volala do institutu a z 22 mame jich 10,v pondeli mam byt o pul 12 na ET,takze uvidim kolik jich z toho zbyde ![]()
Welinko!Je mi to moc lito,ale nehazej flintu do zita,ja jsem procitala fourm v nemecku a tam je prumer 4 pokusy a mne taky dnes rekli,ze mam byt rada,ze mi neco zbyde na KET.Takze oni s tim prvnim pokusem ani nepocitaji ![]()
A ted budu mit do pondelka nerviky ![]()
Welinko,
je mi to líto, ale zase na druhou stranu jsi na samém začátku - 3 pokusy, zkus to brát z té lepší stránky, vím, že se mi to lehce mluví, ale ani netušíš, jak moc jsem to s tebou prožívala. Proto taky já ani NECHCI vědět, kolik mám folíků a kolik bude (jestli vůbec nějaké budou) vajíček.
Teď jsem četla na www.neplodnosti, jak jedna žena skoro 40 let už jí zbývá 1 pokus kvůli věku a taky měla málo vajíček..
Daria
Welinko,
je mo líto jak to dopadlo, ještě že doktorka byla alespoň hodná a chce to všechno vyřešit. Mě se o tom všem ještě špatně mluví. Čeká mě teprve první pokus, ale držím ti palce. Začít od začátku zase není až tak špatný, alespoň víš na čem jseš. To mě teprve všechno čeká. Nákupy doplňků mám taky dost ráda.:lol:
Vendulko, děkuji za info. V centru mě právě říkali, že nic nemám očekávat a zatím se občas cítím dost mizerně:roll: . Ale jak říkáš, to člověk asi musí čekat, když už do sebe píchá tolik hormonů.
Lovely
Držím pěsti ať to vyjde. Hlavně klid a pusť si nějaký pěkný film.
Lovely nic se neboj..určitě je dobře,že se ti vytřídí ta nej nej nej…průměrům nevěř…to se určitě takhle říct nedá.Pusť to z hlavičky!Držííím pěstičky ![]()
Dario děkuji,že jsi na mě tolik myslela.
Je to těžké..IVF je to první…ale ty 3 inseminace,jsou stejné nervíky.Akorát že u IUI člověk vůbec neví..u IVF alespoň víš,jak na tom jsi…brrrr.
Odpoledne jsem mluvila ještě s embryologem…ten byl taky úžasný.Uklidnil mě,že ikdyž bude potíž v genetice a imunitě(předpokládá..podle vývoje embrya)…zvýší se nám šance tím,že zvolíme jiný protokol a těch vajíček bude více.
Welinko,
taky mám za sebou dva neúspěšné pokusy IUI. První pokus jsem hodně věřila, bylo to vlastně konečně po dlouhé době něco jiného než pořád jenom čekat..my se snažíme o mimi už přes 3 roky, ale po roce snažení jsem otěhotněla, bohužel hned taky potratila, ale Dr z toho usoudil, že teda plodní jsme a žádné vyšetření nám nedělal. A já jsem z toho byla už dost špatná, že se nic neděje. Teď se aspoň něco děje.
Nastoupili jsme do CARu a hned 1.možný cyklus bylo IUI a pak ještě jedno, bohužel ani jednou to nevyšlo, a tak hned jak jsem dostala MS po 2.IUI, tak jsem si ani nestihla poplakat a dostala jsem léky na IVF a teď si je píchám. Už se bojím věřit, že to vyjde, ale to asi známe všechny dlouholeté snažilky. Teď to beru prostě tak ,že to buď vyjde nebo ne a já to více-méně neovlivním. Záleží hodně na Dr, jak to odhadnou - dávky hormonů, a jak se povede zákrok.
Přeji hodně pozitivních myšlenek a pevné nervíky, budeme je ještě obě potřebovat.
Daria
Dario,beruško,zažeň chmury.My se snažíme 4roky…já jsem hodně moc mladá…a stejně.Prostě zázraky se dějí.A každé těhu je zázrak.Těš se…já byla celou dobu natěšená,sdílná,…a věřím,že právě to mi pomohlo alespoň k tomu jednomu vajíčku.Už víme,že se oplodnilo…ale nejspíš nebylo úplně kvalitní.Mysli na to,že jsme součástí přírody…ale že i jí se musí občas pomoci.Věř,že jsi na správné cestě…já tomu také věřím.Ju?
Berušky už mi zase vrtá hlavou milion věcí…když mi lékařka do telefonu řekla…za dva měsíce…myslíte,myslela 2×MS?Totiž tuhle,co přinde a pak tu další a pak už budeme moci?sestra na ambulanci nám řekla měsíc…ale to asi není rozhodující výrok.Síl na další pokus mám na rozdávání…jen aby to už začalo.
Změnili některé z vás protokol,po prvním neúspěchu?Barbánku kdepak jsíííííí?
Weli, jak to myslela tvoje Dr. nevím, všude to dělají jinak, někde tě dokonce naženou do dalšího pokusu okamžitě (no jo, ty penízky). Já musím 3 M počkat s tím že první krvácení po IVF se jako M nepočítá. Doktor říkal, že těch hormonů byla strašná spousta tělo si zaslouží odpočinek a rekonvalescenci. Ale to víme všechny ![]()
Ahoj holčiny, zdravím při sobotě!!!
Jakpak se dneska všechny máte? Welinko, doufám, že jsi se vyspala do růžova a už se cítíš trošku líp.
Mám na vás jeden technickej a asi i hloupej dotaz. Na začátku stimulace mi sestřička v CARu řekla, ať použitý jehly, stříkačky a ampule nevyhazuju do koše, ale dávám si je někam do krabice a pak k nim přivezu na likvidaci. Teď v pondělí to tam chci vzít (snad si konečně vzpomenu, vždycky to nechám doma
). Ale teprve teď mě napadlo, jestli jsem to neměla nějak třídit - myslím jako ampule zvlášť a jehly se stříkačkama taky. Mám to samozřejmě všechno v kupě. Jak to děláte vy??
Helli,berunko,to je dobře!!! že tě na to sestra upozornila.U mě to tak nebylo..ale já jsem zase zdr.sestra..že jo.Aby si na tom nějaký feťák smlsnul..to jsou totiž všechno druhy stříkaček a jehel feťáky nejvíce vyhledávané!Nijak to netřiď…je to všechno „ostrý“ materiál…ju?Holky dbejte na to..ikdyby jste to měly donést k obvodnímu..tak to bude skutek jako hrom!!!
Weli , děkuju moc. To se mi ale ulevilo. Už jsem si myslela, že si budu hrát na Popelku… ![]()
Helli, Wellinko,
já jsem ty první injekce vyhodila do koše. Byla jsem tak rozklepaná, navíc mi asistoval manžel, nestačily mi 2 ruce, a po první injekci jsem se málem složila
ale teď už to taky schovávám, a donesu to pak do CARu ![]()
Taky proto, že (pokud to náááhodou vyjde) si chci udělat fotečku, kolik injekcí a všeho jsem vydržela a že to stálo za to ![]()
Jinak při sobotě - dopoledne jsem měla trénink s dětmi, už poslední, protože příští týden jdu hned v Po na další UTZ a pak už se budu psychicky i fyzicky připravovat na odběr vajíček a na narkozu. Pak se musí až do ET ležet, že? Už se na to připravuji a koupila jsem si i knížku. ![]()
No určitě se budu řídit radami, co mi dají i v CARu. Včera jsem měla pěkně neklidnou noc, pořád jsem se budila, po té co Lovely psala, jak ta narkoza byla slabá a že to cítila i přes narkozu ten odběr folíků, takže bojím bojím ![]()
Ale určitě to bude lepší zážitek než kyretáž, když mi odumřelo malé miminko asi v 6tt, tak mě vezli na porodní sál, já pořád brečela, nešlo přestat a po cestě jsem potkala paní s malinkatým miminečkem, několikadenním..pořád to mám před očima. Ta narkoza byla moje záchrana. Takže se tímto uklidňuji, že horší to určitě nebude. A že chci mimi, tak to musím vydržet.
Hezký víkendíček, mějte se fanfárově!!!
![]()
Dario ,
po punkci ještě ležet nemusíš. Spíš jde o to, jak se budeš cítit. Já třeba první dva dny po opravdu ležela, ale ne proto že by se to muselo, ale zkrátka proto, že to byla jediná poloha, která mi vyhovovala - šíleně mi bolelo břicho. Každej to ale snáší jinak, třeba budeš v pohodě. U mě to bylo i tím, že mám dělohu položenou mírně doleva a levej vaječník (asi jak byl moc plnej nebo co) se mi zkroutil trochu až pod ní (vy co tomu rozumíte se neděste mý terminologie
). Dr. mě hned upozorňovala, že mě bude kvůli tomu víc bolet a taky jo. Ozývá se mi někdy i teď, ještě se z toho chudák nevzpamatoval.
A punkce se taky neboj, myslím, že to co psala Lovely, se stává hodně málo a většinou určitě nikdo nic necítí. A navíc, my tady na tebe budeme myslet, takže to bude úúplně OK!!!! ![]()
Ahojky všichni.
ampulky od injekcí taky schováváme. Ono je to opravdu nejleší, než by se to dostalo do rukou nějakému feťákovi. A že už jich je všude hodně.
Welinko
Jinak člověk do sebe dostává opravdu spoustu hormonů a podle mě je dobré mít mezi pokusy přestávku. A kdo ví, třeba se podaří otěhotnět i mezi tím. No co tělo je po hormonech nastartované a ani to nečekáš a vyjde to. ![]()